- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jumbo
tag
válasz
ricshard444 #25098 üzenetére
Igen, pont ezért írtam, mert kezd elegem lenni a restartokból, akkor megpróbálkozom egy új driverrel. Kb 2 hete vettem észre a jelenséget, és nem volt előtte semmi install.
-
Jumbo
tag
Sziasztok!
Van valami tippetek arra, mitől kezd el egy 5830Xtreme vga, üresjáraton, 2D-ben 99%-on tekerni?
Netezés közben, máskor pedig 2D-ben való rajzolás közben (archicad) vettem észre, hogy hangosabb a gépem a szokásosnál, ekkor láttam, hogy a gpu kihasználtság 99%Tippeket előre is köszi!
Üdv: Jumbo
-
finest
addikt
válasz
ricshard444 #25094 üzenetére
[link]
Neked már 95%-ot skálázódik, csak mert a techpowerup tesztben az átlag 30% alatti?
Szerintem a CF-nek több monitoros esetekben van értelme, 2db 5870 1920-on, szvsz, felesleges. 5770 CF persze más, de 5870-ről volt szó. Nagy felbontásban, textúra igényes játékoknál a minimum FPS a 2 x 8 -as felállásnál a szűk keresztmetszet. -
finest
addikt
válasz
DroiDMester #25092 üzenetére
Ismertem a tesztet. Mondom, h felbontás függő! 1920-hoz nem kell CF...
2560-ra nézz teszteket, de ne ezer éveseket, ahol 30% sincs a single és a dual gpu között!
Nem gyanús, h felbontástól függetlenül azonos a különbség az eredményeik között? -
válasz
finest #25088 üzenetére
Azért jó lenne ha nem vezetnéd fére a kollégát!
Előbb nézz ködül ha már magadtól nem tudod!És egy kis olvasnivaló! Angolul és egy másik Magyarul
Ha elolvastad a 2 tesztet te is láthatod hogy SEMMI ÉRTELME lapot cserélnie
mert a 8+8X kemény 1-2 % teljesítmény csökkenést eredményez (ezt én is alátámasztom mert én is 8+8X ben használom a 5850 kártyáimat) most nem mindegy hogy egy játék 60 FPS el megy vagy ha 8+8X be hajtja akkor lesz neki a 60 helyett 59 FPS Ezért hülyeség lenne lapot cserélni!
-
Prof
addikt
Mennyit ér most szerintetek egy 2+ év garis Gigabyte 5870UD, Windforce2 hűtés?
-
-
laca000
őstag
válasz
finest #25088 üzenetére
Értem,bár két ellentétes véleményre adni nehéz.
Azt gondoltam,hogy jobb ha veszek egy 2X16-os lapot,viszont mint mindenkor most is lényegi szerep jut a pénznek.Semmi kedvem szinte komplett konfigot építeni újra hiszen a lapcsere hozza magával aztán a ramcserét is.
Aztán a kártya megvásárlása,alaplap,proci vétel.
Értelmetlennek vélem.
Csupán a szokásos "PC-s megalománia" hajt,semmi más.A hatmagos proci igen ugrik mert semmivel sem teljesít jobban játékok alatt mint a négymagos.
Viszont a másik 5870 tuti bekerül a gépbe mert olcsón hozzájutok és ha később úgy döntök mert fogok akkor cserélek alá egy szinte komplett configot.Egyenlőre szerintem nem kell,felesleges,úgy sincs olyan játék ami 1080p-ben ne futna el.
A két 5870-es pedig még jövőre is ütni fog,na akkor ha lemennek a jelenlegi hardver árak teszek alá vasat...
Mindegy no,azért köszi a válaszokat!
-
válasz
laca000 #25086 üzenetére
annyira nem vészes hogy csak 8+8X módba mennének a VGA -k!
Legrosszabb esetben is max 2-3% lassulásra számíthatsz a 16+16X hez képest! felesleges pénzkidobás lenne ezért lapot cserélni!X6 procinak meg játékhoz semmi értelme inkább nézd meg hogy a jelenlegi procid megy e stabilan 4000.MHz en mert a 2.db 5870 hez kell azért KRAFT hogy ki legyenek hajtva!
-
laca000
őstag
Sziasztok!
HD 5870 Crossfire esetén(konfigom megtaláljátok) van értelme egyáltalán egy PhenomII X4-es 965-ös procit lecserélni erre?
Phenom IIX6 1090T(HDT90ZFBK6DGR),3.2GHz,125W,rev.E0,SocketAM3,6-Core
Amint a két proci tesztjét nézem játékokban a hatmagos alulteljesít a négymagossal
szemben!http://prohardver.hu/teszt/amd_phenom_ii_x6_teszt/jatekok.html
Nem érdekel a konvertálás sem egyéb műveletek,kizárólag a játékok miatt kérdezem!
Köszönöm!
És ez a proci?
AMD Phenom X6 1100T 3.3GHz AM3 Processzor
-
barack1997
senior tag
válasz
h1n1_900 #25082 üzenetére
Én is a ref hűtőt lecseréltem inkább egy TT Pro- ra Eszméletlen halk és teljesítménybe is jó csak az a fránya VRM hűtés... Azt az Zalman bordát valahogy le kellene köszörülni a megfelelő magasságra és hátha jó lenne, csak akkor meg kevesebb lenne a hőleadó felület...
UI: Egyszer egy srác egy ilyet akart rám sózni cserébe az én ref 5870-esemért, mert azt mondta nem tudott feszt állítani (+ igy utólag most jutott eszembe a szar hűtés miatt is)
-
szilrobi
aktív tag
Jól hangzik. Meg akartam tartani ezt a kártyát, pont el is vitték a 6870-em
Asszem mennie kell
-
szilrobi
aktív tag
Sziasztok!
Mi lehet a max megengedhető hőfok Giga 5870 kártyának? Melyik progival érdemes a ventiket állítgani?
Köszi!
-
-
ricshard444
veterán
Nalam van de nem meri a vram hasznalatat 5970nek se az aida...-1mbt ir.
-
-
kertsa
senior tag
válasz
DroiDMester #25058 üzenetére
Telepítettem, de azt a beállítást sehol nem találom, hogy mennyi memóriát használ épp a futtatott játék
-
kertsa
senior tag
válasz
DroiDMester #25058 üzenetére
thx
-
válasz
kertsa #25057 üzenetére
MSI Afterburner -al, csak be kell állítani hogy tegye ki OSD -re játék alatt!
-
kertsa
senior tag
Milyen programmal tudom mérni, hogy egy játék mennyi vga memóriát használ?
-
Grave_444
nagyúr
Hali!
Vettem egy LG w2234s-bn monitort és cod2-ben valamiért hullámzik a kép ha nincs sync kapcsolva.
Driver miatt lehet?
Más játékban nincs ilyen, valószínű a sok fps miatt csinálja.
Ötletek? -
Levin01
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy Sapphire 5850-es vga-m van és úgy érzem, hogy a jövő évet még ki tudom húzni nagyobbra váltás nélkül.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen léghűtést ajánlotok a gyári helyett egy nem túl extrém tuninghoz? Nyáron a kánikulában eléggé szenved a gyári hűtés még tunin nélkül is.
Erről vélemények? Arctic Accelero Twin Turbo Pro -
h1n1_900
senior tag
válasz
Motion_Blur #25043 üzenetére
52 a Zalmannal
-
No tényleg elment ma az 5870 sajnos. Helyette "upgrade-eltem" egy 5450-re. Beszarás, olyan kis aranyos, ahogy küzd még a legegyszerűbb feladatokkal is
Kíváncsi vagyok meddig bírom...
-
Kingpin73
csendes tag
válasz
dilipok #25039 üzenetére
Ez sajna nem garhiba. Ilyen segg BIOS-t raktak rá erre a változatra.A kártya jól megy nem fagy stb...
Megnéztem az 5870 SOC és 5870 UD változatok F1 és F3 BIOS-ainak beállításait. Az 5870 SOC változat is küszködött ezen venti beállításokkal, csak azt a Giga kijavította az F3-as BIOS-sal. Az 5870 UD-nél meg ez jól van beállítva. Az OC-hoz meg nem adtak ki újabb (az F1-től újabb) BIOS-t.
Egyébként az 5870 SOC F1 BIOS-ban 55/102c fok ventihőmérséklet van beállítva. az F3-ban már 21/102C fok. egyébként a 950/1250 órajelen kívül mindenben megegyezik az Oc változat BIOS-ával.
Most manuálisan hajtom 40%-on a szaros Giga EasyBoost fossal. Így 39C fok tartósan.
Csak azért kérdezem, mivel nem egyedül vagyok ezen kártya tulajdonosa, gondolom más is belefutott már ebbe a problémába.Bár lehet hogy nem figyelte senki se. Egyébként jó lenne a hűtése a karinak , még 50%-on sem hallani a ventiket.
-
Kingpin73
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget illetve megerősítést szeretnék kérni. Van egy garból visszajött vaci új Gigabyte 5870OC VGA-m. Duál fanos. Sajna bugos a venti szabályozása. 55C fokig állnak a ventik. szeretném BIOS flashelni.Az 5870 SOC f3 BIOs-ban már ezt korrigálták. Mindössze csak egy értéket állítanék (Tmin/Tmax 55/102C ról 21/102-re) át RBE-vel, és húzznám rá az ATIflash-el.Már meg is csináltam az RBE-vel az új BIOS fájlt.Csak töprengek, hogy jó lesz-e.
Nem szeretném kinyírni a kártyát, nagyon lesújtana.Egyébként a jelenlegi értékek
VGA idle: 55-58C fok
VGA full load: 77-81 fokMég annyi,hogy nem vad idegen kártya BIOS-át akarnám rátúrni, meg nem akarom tuningolni stb... csak ezt az idióta hibát akarom orvosolni.
Kérlek segítsetek.
Üdv.:
Steve -
Gaboman
nagyúr
válasz
ittakary #25015 üzenetére
Ígértem tesztet, játék közben tesztelek mert annak látom értelmét, ugyanazzal a driverrel.
AvP Marine Mission, első pálya elejétől az ajtónál lévő Alien találkozásáig.
1600x1200 VeryHigh 4xAA5870
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
13647, 224881, 33, 109, 60.6856870OC
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
15691, 225297, 26, 160, 69.646 -
dilipok
veterán
válasz
barack1997 #25028 üzenetére
varj egy par napot, szerintem max hetfore itt van, es akkor megmondom h jo-e a kartyara/befer-e a borda ala... Ramra meg egy ilyet rendeltem: [link] Ez direkt accelerohoz van.
-
Grave_444
nagyúr
Na vettem egy 22"-os 1680x1050-es monitort, így már talán nem lesz procilimitem
Játékokban majd később letesztelem, hogy elég-e egy 5850 hozzá.
-
dilipok
veterán
válasz
DroiDMester #25025 üzenetére
en most egy ilyet rendeltem a bordak ala (szinten accelero pro). Eddig csak a sunik voltak rajta, de igy sem volt problemam, viszont kicsit stabilabbnak erzem ezt a megoldast.[link] (utannaolvasas alapjan siman jo lesz, bar nagy ara nem volt, uh ha csak megtartom tartalekba, hatha jo lesz valamire, az sem baj
)
-
válasz
barack1997 #25023 üzenetére
itt leírtam hogyan lehet megoldani!
Picit kell hajlítgatni a tt pro lamelláin mert picit útba lesz a tápcsatik feletti merevítő rész de ha kicsit széthúzod a lamellákat pont közéjük megy és akkor felfekszik rendesen a GPU ra is a hűtő nem feszíti el!
De a megcsináltad a ventiket érdemes direktbe az átalakítóval a 12V ra kötni hogy legyen légáramlat mert azért a gyári bordának is kell hogy valami letolja róla a meleget!
-
h1n1_900
senior tag
válasz
barack1997 #25023 üzenetére
Én a gyárit pakolnám vissza. Szórakoztam én is ezekkel a hűtésekkel. Accelero 5870, Zalman VF3000A. Az AC is jó lenne ha egy ilyet be tudnál szerezni rá ami szinte lehetetlen. Furmark alatt, hogy alakulnak a hőfokok? Egy Gpu-z képet be tudsz rakni?
-
h1n1_900
senior tag
válasz
barack1997 #25018 üzenetére
Szepen fog fustolni attol a semmit nem ero vrm hutestol a kartyad
-
válasz
barack1997 #25018 üzenetére
Nekem jónak tűnik. Nekem pl a 950-hez már minimális (0.04V) fesz szükséges volt...
-
válasz
X Factor #25016 üzenetére
Mondjuk ellenem szól, hogy én ezt értettem röcögés alatt:
előrendeltem a DiRT3-at és az első percekben minden maxon (értsd: Ultra + 8xMSAA) néha volt egy-egy lagg, és lement 60FPS alá is néha. A DiRT2 vajsima, VsyncON, stabil 60FPS futása után ez nagyon felqrta az agyam, és ennek az eredménye lett pár napon belül ez az 5870Szóval nagy a hiszti aránya nálam, maradjunk annyiban
-
h1n1_900
senior tag
válasz
ricshard444 #25009 üzenetére
De mar vissza se akarja adni
En meg itt irogathatok neki. Komolyan mondom banom mar, hogy eladtam -
X Factor
addikt
válasz
ricshard444 #25009 üzenetére
Megkell verni
Nemcsak az eladóra vonatkoznak szabályok, azért a vevőnek is kéne vmilyen szitne alkalmazkodni, főleg gondolom ha user error dominál.
-
h1n1_900
senior tag
Ja... Mert ugye a masikat amit eladas elott leejtettem beirtam ide. Ebbol azt vonta le, hogy biztosan azt adtam el neki es a huton levo matricat meghamisitottam. Arra persze nem gondol, hogy ketto is lehet. Meg csodalkozik, hogy a ref hutes load nem emeli az egekbe a fordulatot es 100c fole kepes menni par homerseklet. Sebaj. Visszaveszem aztan eladom dragabban.
-
Gaboman
nagyúr
Holnap érkezik a másik kártyám, Giga 6870OC Windforce hűtéssel, aztán lesznek összehasonlítási tesztek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 3
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Star Trek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest