- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KROK640 #96301 üzenetére
Techpowerupon a kínai 2048-as karikkal vannak problémák.
https://www.techpowerup.com/forums/search/8408533/?q=rx580&t=post&c[child_nodes]=1&c[nodes][0]=58&c[title_only]=1&o=date
Sok az infó, keresd ki belőle.
Ha a ramot meg tudod rajta nézni akkor egy hasonló rx570-es (az 2048sp) biost rá lehetne rakni. -
-
fatpingvin
addikt
válasz
KROK640 #96288 üzenetére
valami normális oprendszeren mondjuk egy
amdgpu
nevű driverrel meg kéne próbálni hogy egyáltalán hardveresen rendben van-e...
esetleg ezután a bravúros manőver után fel lehetne dobni hardverapróra azzal hogy cserélné egy értelmesebb kártyára, ha valakit érdekel egy ilyen érdekesség (ha lenne egy RX580-asom, felajánlanám neki hogy cseréljünk, izgi kártyának tűnik) -
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #96268 üzenetére
Az eszközkezelőben csak kb. 6 kategória volt. Nem emlékszem pontosan mik. Közte -Standard ports: COM1, COM2, LPT1. (ezek nincsenek a lapon és a BIOS-ban sincs opció).
-System devices.
-Network kategória, benne valami szoftveres adapter, de Ethernet nem volt.
Nem mutatott egy ismeretlen eszközt se, az egész kategória hiányzott, mintha nem működne a PnP.
USB egér bugos (BIOS emulálja, ha jól tudom). Akármerre mozgattam jobbra/le ment átlósan (aztán visszagrott felülre), folyamatos gombnyomást csinált, még a billentyűt se lehetett használni tőle. Egér nélkül telepítettem.
Telepítés után is rosszul működött az USB egér.
PS/2 bill OK. PS/2 egér OK.
Feltettem az NUSB.EXE-t. A pendrive se működött, mert nem érzékelt USB eszközt. -
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #96134 üzenetére
A c7 jobb teljesítmény/fogyasztás karakterisztikával rendelkezdett, mint a pentium 4. Viszont nem tudták az órajelet eléggé feltolni, ezért csak a (alső és középkategóriás) notebookokban, vékonykliensekben, és beágyazott rendszerekben tudott elterjedni. Nekem volt ilyen egy ideig, de pár év alatt azon is megfőttek a kondik (pedig levettem az órajelét 1.2-ről 1ghz-re).
-
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #96107 üzenetére
Én ez alapján kezdtem neki:
[link]Lusta voltam túrni optikát, FDD-t, kábelt stb. Minden van, csak hely nincs kerülgetni a gubancot.
USB-ről telepítettem mindent. A partícionálást is USB "boot floppy"-ról csináltam.Ezekbe a problémákba futottam:
-32GB USB3.0 pen drive-ot nem látta a BIOS, fél percig csak várt. Aztán kiírtam USB SD kártya olvasóra. (4GB pen drájvnak használtam).
-GTX710 kártyán artifactos volt a telepítő és utána a Win98 desktop is. Vonal darabok, ablak maradványok itt ott. Végülis fel lehetett telepíteni, mert értelemszerű a "next, next, serial number helye, restart, finish"
-restart után "out of memory error", erre előre felmásoltam a PATCHMEM.EXE-t egy könyvtárba a telepítő pendrájvra és arról a C:-ra. A WIN98 telepítővel együtt. Ugye a C:\WIN98 könyvtárból szoktunk telepíteniEzután már végigment és elindult. Nem számítottam ennyire problémamentes telepítésre.
-a 7900GT kártyával helyrejött a standard VGA elbontás, nem szemetelt a kép. A driver viszont nem akarta megtalálni a kártyát. "No compatible hardware found". Ki kellett tömröteni az EXE-ből a drivert és a TEMP könyvtárat megadni a driver telepítéséhez.
-aztán kellet még driver az IDE vezérlőhöz. ICH10 (x58 chipset ) és ICH9-hez (P35 chipset) ez azért kellett, hogy a DMA-t be lehessen kapcsolni. Másolásnál másodpercekre lemerevedett minden anélkül. Iletve írt valamit a rendszr ablakban "kompatibilis módú illesztőprogram miatt a rendszer teljesítménye nem az igazi" az is ettől javult meg.
X58-hoz volt valami ruszki "experimental" driver. Nem az én érdemem.
P35-re nem is telepítettem, csak átdugtam a HDD-t.
Plug n Play. Telepített dolgokat. Alaplapi erőforrások USB stb. Csak az ICH9-et kellett kézel beadni az IDE vezérlőhöz, mert a gyári MS driver nem kezelte a DMA-t.
Utána visszarkva X58-ba már nem szólt semmit, csak működött.DarthSun: az AHCI drivert még nem próbáltam. Az kezeli a DMA-t, vagy inkább úgy kérdem, azzal is megszűnik az akadás másoláskor?
-
válasz
KROK640 #96103 üzenetére
Zen alaptelepítés, alapórajelen :
Nagy vonalakban :
- előtelepítés 775/DDR2- vel, itt még van 512- es modul, 512MB felett rosál a telepítő
- Loew memdriver felpakolása, 32GB- al is ok utána
- Loew AHCI+bigHDD felrakása, utána BIOS AHCI- be
- Intel utolsó moddolt chippset driver, mivel az USB3 megy B450- en avval is
- 92.64 NV moddolt driver felrakása
- ha 775- ön minden ok, át lehet tenni az SSD- t B450- be
- indítás csökkentett módban, Intel driverek kiszedése az USB kivételével
- reboot normál, az AHCI feltesz 3 root/6 portot, így kell hagyni, NV driver FHD- be állítása
- itt már jónak kell lenni, lefut pld a 3DM01 is.Gyakorlatban még összetettebb, már pld az előtelepítés is - van ajánlott módszerem, meg az UOSP is kell. Linkek sem ártanak, ahonnan a szükséges driverek leszedhetők, stb. Készül majd egy részletes összefoglaló, tudásbázissal együtt. Abban még benne lesz az is hogyan kell DOS alatt belőni, mondjuk az 775 PCIe lap esetén lényegesebb, ott a hangot is megoldottam, kicseleztem a EMM laphibát, Zen- en már nincs PCI foglalat, így a hang nem megy, tudom van PCIe-PCI konverter, nekem nincs, nem próbáltam. Valamint USB Audigy2NX- el is megy, annak még van Win98 drivere.
Az XP viszont a moddolt telepítőmmel trükkök nélkül megy fel modern gépre, csak boot a médiára-go-enter-ok.
-
válasz
KROK640 #96099 üzenetére
Király, biztos haver lenne
Bár azért én kicsit eltérek tőle. Igaz a kedvenc retro oprendszerem a 98, de napira Zent használok 32GB RAMal, sok SSD- vel és HDD- vel. A telefonom meg okosteló.i5- re akarod feltenni a 98- at ?, akkor új kollégát fogunk üdvözölni, akinek sikerült...ha sikerül. Nem egyszerű, kell hozzá 1-2 trükk. Nincs 512- es RAM - nincs chipset driver - van viszont AHCI/mem/bigHDD driver - hogyan lehet megoldani ? - felmegy, csak kíváncsi vagyok tudod-e a megoldást
- lásd 1366 és B450- re is felment.
-
Fücsök007
őstag
válasz
KROK640 #95963 üzenetére
2006 óta kezdtek tömegesen bármilyen ssd-ről írni újságokban, jellemzően 32/64GB-os változatok voltak még ekkor, nyilván kicsi volt rá a kereslet, az említett drágaság + Sata2 csati mellett még nem voltak annyival gyorsabbak se mint a késői/mai Sata3-as minőségi SSD-k. Már nem emlékszem a pontos árakra, de 64GB-os árából szerintem két gyors 500GB-os 7200RPM-s merevlemez is kijött, ami nem volt sokkal lassabb a legtöbb esetben.
-
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #95949 üzenetére
"Amikor 2007-2008 korul, elkezdtem mindenbe SSD-t venni..."
Erre én is majdnem reagáltam, utána is olvastam, hogy 2007-ben vajon milyen SSD-t lehetett venni mindenbe is.
Aztán úgy tekintettem, hogy a hangsúly a "kezdtem" szóra esik.
Voltak már akkor is SSD-k, de baromi drágán.
Netbookoba is tettek gagyi kis 4GB-st, hogy olcsó legyen.Nekem ez az első SSD találkozás (fájl dátuma 2009.06):
Céges robotrepülő fejlesztésbe lett véve, csak hazahoztam benchelni.
Próbálkoztam már korábban is 8GB CF kártya -> 2.5" IDE IDE -> 3.5" IDE-> SATA adapter kombóval. Rendszer ráfért, de nem győzött meg.
Itthonra valamikor 2010 nyarán vettem az elsőt. OCZ Vertex 60GB @ 50eFt.
2011-ben már a másodikat (60GB -> 128GB csere). -
Czo
addikt
válasz
KROK640 #95949 üzenetére
Miert lett volna korai?
2008-ra mar annyira elterjedtek voltak az SSD-k, hogy az Apple es a Dell is kinalta a notebookjait gyarilag SSD-vel. Nezd meg itt a tablazatban, a gyari HDD melle mar ott volt a 128-as SSD is, mint opcio a 2008 nyari modellekben, 2009-tol pedig mar a 256-os is.
2007 oszen mar megjelentek a "hamar elhasznalodo" MLC flash memoriak, az addigi SLC helyett. Nekem ebbol a Samsungbol volt egy 32 gigas az elso SSD-m.
Szerk: meg annyi, hogy az MLC-k erkezesevel, ugrott nagyot a meret, mert olcsobban jelentek meg a 64 gigas MLC-k, mint korabban, a 32 gigas SLC-k voltak.
-
válasz
KROK640 #95862 üzenetére
Nekem sem, emiatt(is) próbáltam ki, P4, C2D, RyZen gépekkel is. DOS alatt persze más, ott nyivánvaló az ismert problémák miatt. Borland fordító runtime error(a javítás sem oldja meg minden prg esetén), aztán a sebessémérő rutin hiánya, túl gyors végrehajtás, divide by zero, stb, ennek ellenére jópár cím van ami overkill gépen is jól fut.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
KROK640 #95682 üzenetére
Nemigaz!
mire megírom megint nem engedi már szerkeszteni ...
Volt egy osztálytársam aki vidéken lakott. Párszor HDD-t cseréltünk, és az volt az érdekesség, hogy a 3GB-os HDDm rendszerint üresen partició nélkül érkezett meg hozzá. Mint kiderül a sulitól trolival/villamossal utazott a pályaudvarig, ahol néha elektromos, néha diesel mozdonnyal ment haza vidékre. Nem ritka volt h amit rátett, mire elért hozzám a HDD megint üres partició nélküli volt, én meg 2 hetente raktam újra emiatt a Windowst, persze adatok nélkül (csoda, hogy mekkora türelmem volt). (Ma egy 2021 márciusi Windowst használok, előtte egy 2014 januári Win 7-em volt, előtte egy 2009 decemberi Win7, tehát jól látható, hogy mostanság gyakrabban van Szilveszter mint Windows reinstall, de ez nagyon nem volt mindig így)
Aztán rájöttünk, hogy mi lehet a baj, így amikor winyót kapott tőlem, akkor séta + távolsági busz kombó volt neki, ami neki egy egészen nagy szívás volt (a buszmegálló sokkal messzebb volt, nem ingyen volt, lévén a MÁVos szülők nem értek) bár a 20GB-os Quantum-ommal (és akkor már kettő volt a hordozhatót kapta meg) nem volt ez a gond, realtive hamar rátértünk az újraírható CD-kre.De a Win 98nál egy 2 hónapos rendszer már kifejezetten öregnek számított. Win ME-nél más volt, volt egy clear reinstall után, minden feltett programokról egy backupom, amit 100mp alatt állítottam vissza (ez messze jobb volt mint az amúgy kb 2 órás reinstall minden programmal és driverrel), csak azzal kellett együtt élnem, hogy a programok 1-2 éves verziója volt fent, de ez belefért, ha mégsem, jött a "szarakodás".
-
KROK640
nagyúr
válasz
KROK640 #95679 üzenetére
(Na, megint kicsúsztam a szerkesztési időből
)
Az egyik P4-hez ASUS, a másikhoz Abit lap volt, mindkettőben 512MB RAM alapból (az Athlonban 1GB 2×512MB RAM) volt, GeForce 2 MX400, GeF2 GTS 32MB, és a GeF3 Ti200@500. Gyakorlatilag mindent leteszteltem mindennel, mindenféle órajellel (akkoriban nagyon ráértem, és más dolgom sem volt). RAM, CPU órajel, FSB, kártyák, a lapok közti különbség, és a legfontosabb Athlon XP VS P4 (volt h pl mindhármat 2GHZ-en teszteltem pl ugyanazzal a kártyával stb. Tényleg kb minden mindennel minden órajelen letesztelve)... Korabeli screenshootokkal, bench eredményekkel, játékok eredményeivel stb. Ez sajnálom, hogy elveszett, mert szerintem most ide a topicba, hihetetlenül érdekes content lenne.
-
arn
félisten
válasz
KROK640 #95648 üzenetére
Koszi, a win98ig erdekel a dolog, utana gyk csak a ket meghatarozo kartya kore epitettem gepet, a 9700pro es a 8800gtx. Sajnos 9700probol csak ketfele van, ami meghalt, es ami megfog ha meg nem tette meg. De igy legalabb a 9800pro pont egybeesik a socket462 korszak vegevel.
A datum csak veletlen, egy adott hw volt mindig az erdekes.
-
válasz
KROK640 #95656 üzenetére
Floppy emulátor. Pendrivere lehet pakolni a floppykat, aztán az eszközt a retro gép floppy portjára dugva, gombnyomásra váltogatja a lemezeket, röptében is, tehát nem kell reboot. De a linkelt hozzászólásomban jobban látszanak a részletek.
-
Fücsök007
őstag
válasz
KROK640 #95651 üzenetére
Nyilván nem mindenre win2000-et használok, de alapjában véve nem érzem annyira rossznak játékra sem mint ahogy sokan leírják. Kis kitérő: AGP frekit 1:1-be fordítja le PCI-E frekire a fordítóchip? AI7 lapomba 96Mhz a plafon, és ha bírja a videókártya, akkor megnézhetem majd lépcsőzetesen mennyit gyorsul a rendszer. (Ez barátok között is 48MHz-es PCI frekit jelentene!)
-
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #95418 üzenetére
Egyszer visszakértem. Kb fél év után, hogy odaadtam... Akkor már szét volt törve, tehát a pcb csak így cafatokban lógott az usb csatlakozóról. Aztán pár nappal később már jött is érte megint, mintha az övé lenne. Amúgy ő is szokott nekem apróságokat adni, szóval nem az a gáz, hogy benyúlja a 0 forint szorozva exp(2) értékű bluetooth adaptert, hanem az, hogy nem közölte ebbéli szándékát előre, aztán ha hirtelen kellett, akkor meg én maradok bajban.
-
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #95403 üzenetére
Nem szándékosan hagyták ki. A 4850ben van pl órajel vezérlés, csak semmit sem számít, gyárilag elszúrták az idle profilt, ezért alig van különbség fogyasztásban és hőtermelésben akkor, ha idleben van a kártya. De ugyanúgy elszúrták az nvidia összes korábbi vagy korabeli kártyáin is (pl 8800 széria, 8800gt). Az ezek utáni generációkban (hd5xxx, nvidia 2xx) már sikerült a gyártóknak ezt rendesen megcsinálni.
-
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #95306 üzenetére
Köszi.
Igen. Szerintem bőven elég lenne a 12GB. Csak 4db egyforma Corsair modulom van. Bele lehet tenni 3 és fél csatornás módba... vagy bámulni a 3 üres foglalatokat és kerülgetni a maradék 1db RAM-ot. Egyik megoldás se optimális.
Vadásztam még hozzá 2db RAM-ot. Úgy legalább tele lesz.
(Elvileg meg lehet próbálni a 6x8GB-t, de valójában tényleg nem érdekel. Más kipróbálta. Működött. Elhiszem.)
Tisztogatás: kád, zuhany. melegvíz sugár. Persze a nagyját próbáltam manuálisan eltávolítani előtte is, utána is. Izoporpyl, fülpiszkáló. Slotokba belefújva.
Oldalára állítva a nagyját lefolyattam, felitattam, leráztam stb, minél kevesebb víz és vízkő maradjon.
Szárítás: elektromos sütő (nálunk tisztán van tartva) 50 fok, csúcsban 60 fok 2 óra.Ma bekapcsoltam. Indult elsőre. Olyan jó, hogy teljesen eltűnt a szaga. A tartozékait is megnéztem. Minden megvan hozzá. Az opcionális chipset hűtés (vízhűtés mellé) is megvan bontatlanul. Az opcionális hőmérők is. Az IO shielden kívül egy valami volt kibontva és még dzsuvás: az USB és Firewire hátlapi kivezetés. Sima ASUS tartozék, szerintem van is ilyenem még valahol. Az IO shield jó állapotú, viszont ahogy elnézem lehet benne valami háttérvilágítás féle, mert megy bele két vezeték.
Azt is most vettem csak észre, hogy kellett volna, hogy nincs alaplapi hang. Adtak hozzá egy PCIe x1-es kártyát. Azt még nem próbáltam.
-
Pikari
addikt
-
Fücsök007
őstag
válasz
KROK640 #95297 üzenetére
Akinél volt Prescott proci az tudja, hogy ugyanazon a frekin (ez legyen most 3Ghz) 0.2V-al kevesebb magfesz mellett is 5-6 fokkal melegebb volt! Ezzel szemben a Nortwood olykor még gyorsabb is volt egyes alkalmazásokban (pláne a gallatin magos L3 gyorsítótáras változatok) ráadásul a 133MHz FSB-s változatok (2,8 és 3,06Ghz a két legerősebb, utóbbi HT képes) elindíthatók univerzális AGP-s lapokban is! (Nálam a D1 steppinges proci gyári hűtővel megvan most nyáron is 1,55V-on 3GHz-en.
) Ez S478-ra értendő, de LGA775-ön sem sokat javultak a prescott procik, egyedül a késői Pentium D procik voltak már elfogadhatóak teljesítményben ami észrevehető előrelépés volt a mindennapokban is.
S775-ön még jobban mentek frekiben, de fölöslegesen fűtöttek és a DDR2 sem sok pluszt adott a teljesítményhez. S775 NW pedig csak érdekesség, de valós előnye nincs ma már, maximum PCI-E geforce 6-7 mellé olcsóbb a platform, de ilyen alapon akkor inkább olcsó Athlon 64. -
Bile Demon
őstag
-
arn
félisten
válasz
KROK640 #95239 üzenetére
Full speed cache volt ez, az 1ms verzioknal 2x512k die. Gyk a kesobbi xeonnak felelt meg, ott is voltak 2ms verziok, mikozben a desktopra 512-256k kerult bele.
A slot2ot is odarakhatjuk a socket8 meg nemileg a socket4 melle, egyik sem volt jellemzo a gepepitoknel a 90es evekben.
-
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #95237 üzenetére
A lap nem tudom, hogy eredetileg honnan van. Valaki eltette, kompletten dobozosan tartozékaival és azt állította, hogy akkor működött. Most nincs hozzá már CPU/RAM-ja.
A proci német bontóból. Állítólag tesztelt és "in guten gebrauchten Zustand", a kép ami fent volt róla az alapján első osztályú, viszont ez egy másik sorszámú proci.
Valóságban ilyen (tisztogatás után):
Az, hogy valami beleállt az éritkezők között az már kérdéseket vet fel az előéletéről.
Visszatérve az alaplapra.
Lecsapódott étolaj gőznek tűnik nekem is. Elég büdös is a lap. Nem avas szaga van, inkább "amper" szagnak tűnt elsőre. Aztán megláttam a sárgásbarna szenneződést és egyből arra gondoltam, hogy eldurrant egy kondi a VRM környékén. Viszont minden száraz. Kondikat átnéztem, darabra mind megvan.
Az elemet kivettem (0.2V-ra merült) annak a belső oldalán még nem volt rászáradva, le lehetett könnyen törölni.Memória. Nem ismerem a platformot, gondolom, hogy válogatós, mert eléggé korai inteles IMC megoldás. Alapból is 1600-ra tette az órajelet a BIOS, ami már OC. Én annyit tettem, hogy az 1.65V-ot, amit auto-n adott levettem 1.5V-ra a teszthez. Aztán betettem még két RAM-ot a 4-es szett mellé.
Elméletileg 6x8GB is működik. Nem hivatalos, de volt akinek ment.
Én 3x4GB-t tervezek benne. Esetleg ha találok még egy pár ilyen Corsair XMS3 1600CL9 RAM-ot, akkor 6x4GB-t.Tény, hogy nehezen indult... Cserélgettem a RAM-okat, GPU-kat. Nem tudom, pontosan mi volt a baj, mert a végén két dolgot tettem:
GPU-t átraktam a legajára a fehérbe.
CPU-t újra beraktam, úgy, hogy közben az egyik sarok felé nyomtam az ujjammal, miközben lecsuktam a foglalatot.
Utána a GPU-táttettem felülre és már ott is működött.
Ma este újra előveszem, hogy indul e elsőre így öszerakva. Aztán félreteszem takarításra. -
Czo
addikt
válasz
KROK640 #95239 üzenetére
Az a "Xeon" vonal megfeleloje, ott a P2-nel volt 2 MB Cache verzio is. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Xeon_processors_(P6-based)#%22Drake%22_(250_nm)
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #95185 üzenetére
A post memóriatesztet se csinálta vele, a processzor alá kiírta a ram órajelet, ennyi. Kicseréltem 2 darab 256-osra, most post/bios alatt megvan minden.
A fagyáshoz viszont ennek semmi köze nem volt, úgy tűnik. Csökkentett módban eltávolítottam az eszközkezelőből a hálókártyát, ez nem oldotta meg a dolgot. A programot nem tudom eltávolítani a Vezérlőpultból, mert ott nem jelenik meg a Forceware-rel meg a hangkártya driverrel ellenben... Megpróbálom még csökkentett módban a telepítőjével eltávolítani, aztán ha az se vezet megoldásra, akkor lehet, hogy kezdem előlről.
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #95177 üzenetére
Ugyanilyen problémával?
Van még 4 db 256-osom, meg talán a gigások között is akad nanya. Ma este már nem, de a héten valamikor kicserélem 2 db 256-osra, aztán meglátjuk, mit produkál. Az alaplap elvileg 1 gigás modulokat is támogat, a Win98 miatt választottam ezt a modellt, meg mert pont 333-as, míg a többiek 400-asok, amit ha jól sejtem úgysem tudnék kihasználni.
Az egész Sim őrület elkerült, így az autós játékról se hallottam, pedig az jópofának tűnik
Egyelőre a 81.98-as Forceware szivat egy "kicsit"...
-
válasz
KROK640 #94972 üzenetére
Meggondolom, de lényegében csak feeling jelentősége van. Ha sikerül a csúcs, akkor kérdőjeles, ha nem akkor meg amiatt. Itt a topikban tapasztalom hogy Te és még 1-2 ember értékeli a tesztjeimet, a többieknek sztem meg a a hócipőjük is televan az aberrációimmal, innentől ugye azt érdemes megtartanom amit használok is néha.
-
válasz
KROK640 #94852 üzenetére
én köszönöm a pozitív véleményt !
Be vagyok lustulva amúgy. Mondom kéne már folytatni, olyan régen van a próbapadon, hogy beporosodott.Pár napja láttam ezt a moddolt chipset drivert, vagyis többféle is van ott. Jól beilleszkedett a többi közé, a Loew SATA/mem/bigDisk. Picivel talán jobb mint az előző.
Bizonyítja a legfontosabb teszt is - 3DMark2001
XP alatt sikerült 50k fölé menni, gondolom az elég jó egy GeF7900GS- el. Win98 alatt pedig bajnok
, lehet, nemtom, de jöhet ennél magasabb W98/3DM01 eredmény, drukkolok hogy valaki megdöntse.
-
válasz
KROK640 #94841 üzenetére
A memóriát nálam is változóan írja, de 3.3GB- ig látja.
Nála :
System : 3GB
Aida : 2GB de 3x4GB modulok szerintnálam : system 3.3GB- ot ír pld.
2 PCIe videokártya van nála a rendszerben - hardverlistája :
CPU : Core i7 980X (w/BOX cooling)
MB : Rampage II Extreme (BIOS 2101)
RAM : Corsair 3x4GB
GPU1 : GeForce 7800 GTX (Reference)
GPU2 : GeForce GTX 780 Ti (Reference)
SC1 : Aureal Vortex 2
SC2 : Auzen X-Fi Forte
HDD0 : Compact Flash 1GB
HDD1 : WD Raptor 74GB
HDD2 : WD RaptorX 150GB
HDD3 : Samsung SM961 256GB (NVMe)
Clover "Pendrive" (card reader + microSD) : Sandisk 8GB
PSU : OCZ ZS-750W
Floppy : GOTEK USB Floppy EmulatorEbben a hozzászólásban van részletesen.
-
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #94780 üzenetére
Ismerősömnek volt HP írója 1997-ben. MMX-233 ASUS TX97 gépe volt.
Az írót sűrűn gariztatta - elmondás szerint.
1db extra üres lemezért cserébe írt egy másikat. A probléma inkább az volt, hogy sokat rontott (félbeszakadt írás). 3 lemezből 1db sikerült. Új original TDK lemezeket vittem.És akkor 600Ft körül volt a lemez... Talán kétszer voltam nála írni. Messze is volt. A Win98 CD-m származott tőle meg egy 1994-1997 DOS cuccos CD (két fél rontott lemezen...) még megvannak.
Az LG íróm viszont jó volt. Celeron 300A mellett debütált. Win 98, NERO. Sosem rontott lemezt, legalábbis nem emlékszem olyan esetre. Arra figyeltem, hogy gyors és dafragmentált HDD-m legyen és írás közben mást nem futtattam. + DMA ON és az író másodlagos IDE csatornán, külön a HDD-től.
-
arn
félisten
válasz
KROK640 #94780 üzenetére
sokan vettek cdirot a teljesen atlagos gepukbe, amikor bezuhant az ara (97-98?), hogy ok abbol majd meggazdagszanak. igy irt nekem az egyik haver sok cdt free
egy cdiro maradt meg bennem, ami tenyleg kurriozumnak szamitott - 94ben - egy pc haz szelessegu, az illeto vett hozza 2gs scsi vinyot is, akkoriban elkepeszto meretu volt (kornyezetemben tipikusan 120m korul jartunk, igaz 93as gepekkel). nem keveset aldozhatott ra, de valszeg nem sokan irtak meg cdt.
-
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #94772 üzenetére
Keresgéltem nyomokat, mi, mikor és hogy volt, és nem javítottam a hozzászólásomat, de arra jutottam, hogy ott meg voltam csúszva kb. 2 évvel.
Tehát 1998-1999-ben nekem nem volt CD íróm. De azért már volt több közeli háztartásban. Akár lehetett is volna.
Nekem talán valamikor 2 év múlva (2000 vagy 2001 ősze). Amikor 20e Ft alá befigyelt a mezei kommersz LG író. Még megvan az első CD íróm, ha nagyon akarnám meg tudnám nézni...
DVD olvasóm is nem sokkal rá lett (2001 nyara, vagy 2002 nyara). 1GHz Thunderbird procival órákig tartott a tömörítés. És a nagyonhangos 30GB Maxtor Diamondmax 7xx HDD flexezését volt a legrosszabb hallgatni.Nem is ez a lényeg, ehhez szóltam hozzá, hogy nem tartom reálisnak::
#94751 Czo : Valami tuti nem jo a datumokkal. 98-99-ben, mar biztos, hogy siman irtam a DVD-R lemezre a filmeket es ha valami dual layeresen erkezett, akkor legalabb 1-2 nappra offolodott a gep, amig at lett tomoritve.Akkoriban (1998-1999) DVD-ről is csak hallottam, illetve az egyetemen volt róla szó és talán ott láttam először... Akkoriban (1998-1999) az olvasó is nagyon menőnk számított.
A DVD íróra 2003-ban viszont jól emlékeztem:
40rugó körül adták, full dobozosan, és 1db DVD-RAM lemez is járt hozzá. -
Ry0K3N
senior tag
válasz
KROK640 #94405 üzenetére
Görgetek fel megnézni mi a szart írtatok megint össze 150+ hszel. Generals screenshot. Na mondom ez biztos KROK lesz. Nem is tévedtem
Red Alert, StarCraft, Tiberian Sun. Ezek mind még most is fent vannak a fő gépemen. AvP az nagyon jó volt multiban. Jó lenne egy retró lanparty.
Nálad egész sokáig bírta a 98. Nálam hamar kikopott. -
válasz
KROK640 #94377 üzenetére
Ok, értem, kissé flame voltam.
Lényeg az előző hozzászólásodban az érdekesség jelző. Logika nem különösebben van ennél a gépnél a 98 vagy DOS esetén, pici kivételek azért lehetnek. Pld DOS alatt Quake1 szoft render, nagy felbontásban, na oda kell az erős proci. Persze lehet Win alatt futtatni hardveres gyorsítással, de van hogy retrokockásan szeretné a user.
Összességében azonban csak különlegesség, kb félretro gépen a retro oprendszer. -
zotyesz66
őstag
válasz
KROK640 #94368 üzenetére
Max az integrált videokártya miatt.
Én egy ilyet szereztem: AM2NF3-VSTA
Ez csak AGP-s, viszont a 4 magos Phenom2-ig viszi a procikat és 16 GB RAMot is fogadhat.
Elvileg működik Win98-al is, bár még nem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest