Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 19:00:18

LOGOUT.hu

AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#99988) KROK640 válasza DarthSun (#99986) üzenetére


KROK640
veterán

Jah, tényleg Sandian, még én is bevettem hirtelen, hogy Samsung :D jó trükk.
Perszem, ha kiváncsi vagy, és a helyén kezeled, akkor megér 11K-t, talán kapunk egy jó hamis SSD tesztet :D meg kiderül mire használható

ADATA Legend 710 és a hűtőbordája is rajta volt. Tavaly ősszel kezdte, hogy a HDD Sentinel szerint lement a kondiciója 0%-ra. De sokan megnyugtattak, hogy ne aggódjak, nem lesz baja, másoknak is van ez és hibátlanul megy. Az ADATA programja szerint 100%-os volt, ne aggódjak.
Aztán elmentem Ausztriába, hazajöttem, és tegnap - 2 héttel a gari lejárta után - megdöglött.
Jött egy bazi nagy kék halál miközben dolgoztam, és többet nem tudott talpra állni a rendszer rajta.
Rendszervisszaállítás és hibajavítás sem lehetséges. Na sebaj, akkor bootoljuk a régi rendszert a 480-as SSD-ről. Gyorsan bedobtam a gépbe (pár hete szedtem ki és tettem el). Azon a Windows bejött, nézem az M2-es SSD-t, tartalma olvasható. Restart, telepítőből formáznám, nem lehet, hibaüzenet. Google keresés, HDD leköt, ugyanúgy formázhatatlan. Particiót látszólag törli, ténylegesen nem. Restart után ugyanazt látom mint előtte, egy használhatatlan kékhalállal induló Windows ami nem tudja magát helyreállítani. Papíron már partició se kéne, hogy rajta legyen.
Jó, akkor klónozzuk rá a régi rendszert úgyis az lett volna a vége. 2 óra 20 perc után még 6%, majd hibaüzenet. Újra próba, már az elején hibaüzenet. A lemez írásvédett.
Ok, akkor formázzuk TCMD alól. A lemez írásvédett.
Töröljünk : a lemez írásvédett
Átnevezés : a lemez írásvédett
Lemezkezelő : a lemez írásvédett

Akkor kineveztem főrendszernek a 480-as SATA SSD-n lévő Windowst, amivel csak az volt a baj, hogy 2022 december 28-ai volt, annak minden előnyével és hátránnyal. Szóval elég sok mindent kell majd rajta újra rendezni, meg újra belakni.

Igazából ha nem mentem volna ki Ausztriába, akkor még garancia időn belül megdöglött volna, csak így "élte túl" a garancia időt, hogy kapott 45 nap szünetet. ígyis csak 13 nappal sikerült ... Mondjuk mire hazaértem nem sok értelme lett volna, addig konkrétan azonkívül, hogy a HD Sentinel 0%-osnak mutatja és néha van egy - gyaníthatóan hozzá köthető, de nem egyértelműen reprodukálható - kékhalál, azzal szerintem messzire nem jutok. Annyit megtehetett volna, hogy dec 27 előtt áll be így, mert ezt az állapotot már érdemes lett volna visszaküldeni, de igazából a két ünnep között a fű sem nő, meg eleve a hazatérésem miatt, sandás, hogy már akkor sem tudtam volna intézni a garanciát. Úgy tűnik ennek így kellett lennie :( igazából csak azt sajnálom, hogy a kiesett munka miatt gyakorlatilag kétszer vesztettem el az árát.
Annyit még hozzáteszek, hogy a nagy kék halál előtt már vagy 1 órán át 100%-on volt hajtva, és azért érdekelt volna, vajon hány fokos lehetett.
Érdekes, hogy ez már nem az első flash drive, amit úgy látok meghalni, hogy egy írásvédett időkapszula lesz. Szerintem a közeljövőben meg kulcstartó, úgy sem hiszem , hogy sok ember járt a kulcscsomóján 1TB-os M2 SSvel :D

Most helyette egy Samsung 980 Pro-val szemezek, az 1 vagy 2TB-os legyen-e az még kérdés.

Azért meg külön áldom magamat, hogy a SATA SSD-n nem szántottam be a régi rendszert, hanem meghagytam tartaléknak :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.