Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
envagyok
üzenetére
Ezt is felderítettem már korábban(a GUS eltartott egy pár évig, mivel az csak retroként lett, az SB pedig már volt a 90- es években, azon gyakoroltam a hangkártyázást, de az nem is olyan szeszélyes mint a GUS), asszem ide is postoltam, és benne van egyik blogomban is.
1; Hálókártya átverése, idézet blogból :
A konfigurálást ezen 2 hangkártyára nem egyszerű megoldani.Természetesen az alaprendszer kipróbálása még a beszerelés előtt 1 rammal, videokártyával az első lépés.Ha ez rendben van, akkor a másik 2 ram behelyezése, vinyók floppy csatlakoztatása, többi kártya betétele, dos felrakása majd pedig a bios átnézése, beállítgatása, utána néhány alapteszt. Majd sokszoros memtest.
A két hangkeltő beállítási technikáját kicsit részletezem, hátha valaki reprodukálni szeretné ( visszajelzések alapján ez csak kevés embernek sikerül ).
Az Awe32 - CT3900 egy jumperes változat, melyet beállítottam 220,5,1,5 ( IO,IRQ,LDMA,HDMA ) értékekre, ezen biztosan működnie kell.A kártyán levő IDE csatolót letiltottam, mivel az optikák az alaplapra vannak csatizva, így a 11- es IRQ szabadon maradhat. Biosban letiltottam a soros és párhuzamos portokat. A 9- es irq- t átbillentettem a csak Legacy állásba.Így ide ( tapasztalatom szerint ) a GUS nem fog települni, a hálókártyát viszont ez hidegen hagyja és szépen ráül a csali 9- esre.Bedobom az Awe- t és a hálót a lapba és kialakul az előbbi erőforrás-foglalás.DOS alatt feltelepítem az Awe meghajtót+szoftvereket.Ha az Awe driver indulásakor rendesen kijelzi a bejumperelt értékeket akkor egyelőre minden ok.
Utána következik a GUS. Behelyezés, telepítés+konfig.A GUS konfigurátor-programjában a maradék IO,IRQ,DMA értékek kényelmesen kiválaszthatók, nem ütköznek semmivel. Nálam 240, 10,3,4,0, és az SB mód a 7- es IRQ. A fenti rendszer fordítva is működik, tehát az Awe 240,7,3,7- re majd a GUS megint a maradékra, ekkor a GUS lesz elöl :-).2; GUSMAX owerall output DOS alatt parancssorból engedélyezve van?+hangerőt beállítani, tipp...
Parancssor fotója :
(#94263) Czo : az XFi Fatal1Ty belső kábele is eléggé viszi a zajt, és igen, a mikrofon némítása után csökken a zaj. Ezért (is) jobbak a külső egységesek, XFi ElitePro és Audigy2ZSPPro.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Parkside szerszám kibeszélő
- World of Warships
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Utolsó darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27% ÁFA - Garancia - (0437AB)
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Csak 1 db! 27% Áfás, Új Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A16 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új Asus ROG Zephyrus G14 OLED 2.8K G-Sync 120Hz RyzenAI9 HX370 32GB 2TB RTX 5070Ti 12GB W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
DarthSun