Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Na, elkezdtem összerakni a dual socketA konfigot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bacsis mester, lassan készítheted a konfigod a megmérettetésre!

-
Alister71
nagyúr
ST6 rulez, bár most csak mobillal.
-
törölt tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Nem tudom. De nekem kell egy ilyen! Hogy lehet hozzájutni!?
( Nekem ahhoz kellene, hogy tudjak tesztelni Pentium-III mobil procikat is. )
szerk.: Bár most, hogy kezdem felfogni a "Celeron 600mhz" értelmét, ez nem is egy átalakító, hanem egy már átalakított Celeron processzor. Érti a fene.

-
juliabrilke
veterán
Ebben szerintetek van valami fantázia? link
Bár számomra nem világos, hogy bármilyen notiprocit átalakít vagy csak azt, amit adnak hozzá?

-
törölt tag
válasz
Alister71
üzenetére
A Wikipedia cikke szerint az első dual channel-t támogató chipset az E7500-as volt ( Pentium4 Xeon-okhoz ) ami 2002 februárjában jelent meg. Illetve desktop fronton a 875P, ami 2003 áprilisában jelent meg. De ezek már mind DDR RAM-osak.
Egyébként biztos, hogy létezik dual channel SDRAM-os chipset.
Például ilyen az Ali ALADDIN 7, még 1995-ből.
-
Alister71
nagyúr
Melyik Intel chipset támogatta először a dual chanelt? SD rammal egyáltalán nincs?
-
Alister71
nagyúr
Az mióta 478? Mint már korábban említettem, a P4 nálam azt jelenti.: i865, 3GHz Prescott, 7600GT és 2x1 giga 400-as ddr dual-ba. Ez a P4 mintám. (ilyen volt a c2d előtt) Még valami ütős P2-es konfig összerakásán gondolkodom, de azokkal nem vagyok annyira tisztában. Mik voltak a P2-es korszak igazi ütősei lapba meg prociba? Kari tuti TNT2 Ultra lesz benne. Kéne valami Abit vagy Asus lap, és melyik a legerősebb P2-es Intel proci? Vagy ha nem is a legerősebb, de egy 433-as P2 eredeti lenne, 2x64 mega rammal és Win 98-al?
-
törölt tag
Na igen, de nincs két darab átalakítójuk. A netes listában meg nem találtam mást, ami megérné nekem.
Az igazság az, hogy vannak dolgok amiket Q drágán adnak. Például Celeron 420-as... olcsóbban megkapom újan, garival, postával, mint náluk leárazva, posta nélkül. 
Mondjuk, ha akarsz náluk várásolni, akkor szívesen betársulok az átalakító erejéig... így hamarabb meglenne a limit.

-
bacsis
Közösségépítő
Azon az alaplapon tökre látszik hogy úgy szerkesztették, még azt is megkockáztatom, hogy Paintal csinálták
akosf!
Ha 5k fölött vásárolsz akkor csak 1k-t kell össz fizetned
ha 10k fölött vásá'sz akkor meg tök ingyen kiküldik a cuccost
Lord Vader! P4 fronton a legtuttibb chipset a 875p
Mondjuk egy Abit IC7-MAX3 formájában 
-
Alister71
nagyúr
Egész jó a gép az ST6-al, egy kicsit stabilabbnak és gyorsabbnak érzem mint a VH6-T-vel, persze, lehet csak beképzelem mert Intel fun vagyok, a viától szeretem magam távol tartani, mert volt 1-2 viás P4-es lapom és azok már nagyon szarok voltak, P4-be a 865 volt nekem az isten, P3-ba akkor legyen csak 815.
ST6-Raid -
törölt tag
Ja, nem is mondtam. Tegnap megjöttek a turbinák a dual duron-hoz.
-
törölt tag
Majdnem megrendeltem a mogyoro.hu-ról az FCPGA2->FCPGA átalakítót, de a csomagolási és postaköltség miatt közel kétszer annyi lett volna.

Gondoltam sebaj, szombaton elmegyek, megnézem milyen egyéb cuccok vannak ott ( AT ház, 486 proc, PIII proc, stb. ), de erre szombaton nincs nyitva tartás.

Ha esetleg lenne valakinél pár dugi FCPGA2 átalakító, akkor jelentkezzen!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
L4rs
tag
Igazából a Voodoo 5 6000-nek is lett volna külső tápja (amin négy GPU van), szóval ehhez 8 külső táp kellene, ha egy picit is szeretnénk valóság közeliek lenni..
Simán odabiggyesztettek volna még 7 ilyen tápot, egy 8-as hálózati elosztót, a háttérbe egy atomerőművet és teljes real lenne a kép.
-
L4rs
tag
válasz
üzenetére
Ez a PIII proci olyan, mint ez az alaplap, vagy ez a videokártya. Van róla kép, de még is fake. Bár nem vagyok benne biztos, de mégis azt súgja valami.

szerk.: Amúgy a legdurvább számomra a 4 AGP slot. Eszméletlen brutális
.
szerk.: Időközben rájöttem, hogy a PIII-ról kép sincs, szóval ezek annyira nem is kamuk. -
törölt tag
Nincs 1400MHz-esnél gyorsabb Pentium-III processzor. Sem 1533MHz-es, sem 1600MHz-es Extreme Edition formában. Ha lenne ilyen processzor, tuti hogy legalább egyik-másik processzorgyűjtő vagy processzormúzeum honlapján lenne róla adat, de nincs. Még csak ES ( Engineering Sample ) mintáról sincs semmi anyag...
Ha van róla valami infótok, linkeljétek be! Kíváncsi vagyok azokra a képekre. Szerintem csak marketing kamu. Még az sem kizárt, hogy valami túl lelkes / fantázadús firkász találta ki.

-
zoltanz
nagyúr
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Felhasználói igény tudod mi, hogy minnél több funkciót kapjanak. Attól függően nem zárja ki, hogy elmozdúlhat a fejlesztés különböző irányokba is, ami nem lehet negatív hatású, ha az oprendszert nézzük. Ezek akkor a legjobbak ha csak kűlsőségekben mutatkoznak meg, esetleg működnek más oprendszerekkel is...
-
Badman 4ever
őstag
Eszembe jutott egy érdekes dolog, amit régebben olvastam, miszerint lehet a processzor teljesítményét módosítani optimalizált programokban a CPUID változtatásával. A tesztben egy Intel egy AMD és egy VIA proci volt és pl. a VIA sebessége csökkent a rá optimalizált benchben, ha Intelnek volt álcázva és az AMD-s ID-től meg az Intel ment jobban különböző tesztekben (több pontot kapott legalábbis). Ezt is ki lehetne próbálni, mondjuk a 700-as Cekát Athlonnak álcázom és megnézem lesz-e eltérés a teszteredményekben.

bacsis: Akkor megvan a következő levadászandó példány...
(Valószínűleg viszont aranyárban mérik.) -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Hivatalosan tuti hogy nincs belőle, még ritkább mint az 500as K6-III
-
Badman 4ever
őstag
Én úgy hallottam ezt, hogy létezik (!) 1,53 GHz-es Pentium 3 Extreme Edition, amiből Magyarországon is van pár darab....de akkor kamu az egész vagy esetleg pár bemutatópéldány kerülhetett szabadlábra, mert ahogy mondtad, kép volt róla, tehát létezik pár kísérleti példány.

-
zoltanz
nagyúr
válasz
üzenetére
Igen ez a "kifejezetten szerver program" jó duma, könnyű megkajálni.

Csak Bill Gates tudja mér így adta ki ezeket az oprendszereket, hogy ez vásárlói szempontból mennyire etikus jó kérdés, de nem szép. Amúgy egyre jobban elmosódni látszanak a határok az oprendszerek között.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Sajnos nem létezik
Tervbe volt, de nem gyártottak belőle
Mondok jobbat!
Volt arról is hír, hogy lesz Pentium 3 Extreme Edition, Szintén tualatin magos, de már 1600MHz-es órajellel ígérték... még képet is mutattak róla
Aztán az utolsó infóm az volt róla, hogy csak Kanadában lesz elérhető, és valami 1000dabab készül(t) belőle...
Aztán az egész a feledés homályába veszett.. kb 1éve jutott eszembe, utána is néztem de nem találtam róla hivatalosan semmit.. így gondolom ez is leves -
Badman 4ever
őstag
Elég sok helyről hallottam, hogy létezik 1533 MHz-es PIII, még az ST6 biosában is van ilyen alapbeállítás. De az Intel honlapja váltig állítja, hogy az 1400-asok az utolsók. Akkor ilyen létezik vagy sem?

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
nem korlátozzák le a használható memória méretét és a processzorok számát. Illetve adnak hozzá kiegészítő alkalmazásokat ( levélszerver, adatbáziskezelő, hardverfelügyelő, stb. )
Pontosan, itt a lényeg
Bár ha a Microsoft oldalán állok, akkor ezt fordítva is lehet nézni, azaz felkészítik a (még) több processzoros használatra stbstb -
törölt tag
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Áruld már el, hogy mitől lesz egy operációs rendszer "kifejezetten szerver program"?
Mert részemről tisztán üzletpolitikai kérdésnek tűnik. Több pénzért cserébe nem korlátozzák le a használható memória méretét és a processzorok számát. Illetve adnak hozzá kiegészítő alkalmazásokat ( levélszerver, adatbáziskezelő, hardverfelügyelő, stb. )
Tényleg érdekelne, hogy milyen beállításokat keressek a "kifejezetten szerver program" NT4-ben, hogy a Cyrix 5x86-osomon ne harmad akkora sebességgel fusson a SuperPI mint a Windows2000 alatt...
-
peti_s
addikt
Server 2003-ból van 32, és 64 bites verzió is...
Badman, nem XP-re, hanem min. 98-ra, de inkább 2000-re gondoltam.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Nem hinném, hogy mind a kettőnk lapja felémér, 53 alapon és 57-ig bírtam felmelegíteni a tuninghűtőmmel, ami viszont 2700 helyett csak 2300 körül forog, 400-al lassabban mint a VH6-T-n. Nem egyformák ezek az érzékelők, nem foglalkozok vele. A biosba kikapcsoltam a figyelmeztetést, nekem ne szirénázzon.

A hőfokok most ilyenek. A tuningot annyiban próbáltam még csak, hogy felraktam 1.5 GHz-re, de azt alapfeszen simán vitte. -
Ranagol_5
őstag
válasz
üzenetére
Nem, nem láttam, nem is dolgoztam vele kispöcsös korom óta, és nem, nem tudom, hogy már a win2000 is NT alapu volt, mikor az az indítóképernyője is, hogy "windows2000 NT alapokon". Az NT-t pontosan azért fejlesztették, hogy szerver szoftver legyen. Más kérdés, hogy a microsoft ebben látta meg a stabilitási problémák megoldását, ezért ezt fejlesztették tovább.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Alister71
üzenetére
De lehet, hogy az ST6 mér fölé, a franc tudja. Amúgy összességében a VH6T a jobb bővíthetőség szempontjából, mert az 1,5 GB memóriát kezel, míg az ST6 csak felet. A többi speckó azonos (AGP 4X, ATA-100, stb.), csak talán azt lehet a VH6T rovására írni, hogy "csak" 5 PCI van rajta egy ISA-val, míg az ST6-on 6 PCI, ISA nélkül.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
Azért mert 2évvel késöbb adták ki, simán lehet az Xp-nek a szerver kiadása...
Sztem kizárt, hogy 64bites lenne, mert az igaz, hogy kezel bőven 4GB memória fölött, amiről már a múltkor beszéltünk, viszont akkor hogy a francba mehet fel egy mezei p2esre?
Bár ha úgy vesszük tényleg nem az Xp-nek a szerver kiadása, de a Win2003at az Xp-ből fejlesztették tovább -
törölt tag
-
Alister71
nagyúr
Átcuccoltam az Abit ST-6-ba, a VH6-T, megmaradt az 1.2-es Tua Cerkával és 512 rammal.
Ebbe is 512 van ez többet nem tud kezelni, és érdekes, hogy a proci ebbe nekem is 55 fokos mint Badman-nak, szerintem a másiknak szar az érzékelője, 10 fokkal kevesebbet mér, ua fesszel megy a proci, nem lehet 10 fokkal melegebb.
Megkapta a legfrissebb biost is, 1-el régebbi volt rajta. -
törölt tag
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Nem. Az NT nem azért lett NT, mert szerver programnak szánták. "Egyszerűen" csak más a felépítése mint az előző generációs Windows-oknak ( Win95/98/Me ). Többek közt másképp kezeli a memóriát, más driver modelt alkalmaz, stb...
Megjegyzem a Windows NT5.0 a Windows 2000, a Windows NT5.1 pedig a Windows XP eredeti neve ( még ezen a néven futott a kiadás előtt ). Az XP-nek pedig nincs is Server változata.
Egyébként miből gondolod, hogy nem időztem el vele? Illetve, miféle szerveroldali dolgokról beszélsz? Láttad már az NT4.0-át? Egy erősen fapados Windows 2000-re kell gondolni...
-
törölt tag
Döbbenet: A HOT433-ban nem cserélhető a TAG chip, mert a 64kB-os chiphez nincsnek meg a furatok! Persze a feliratozás a kézikönyvben és magán az alaplapon is ott van!

Sajnos a HIPPO15-ösön nincs 4V-os opció, így ott a 150MHz-en sem stabil a gép. Maradnak a fenti eredmények. Illetve még csak megpróbálom a PODP-t 100-ra feltenni.

Más. Úgy tűnik, hogy egy 50%-os akció keretén belül sikerül még egy processzortároló szekrényt beszereznem!

-
törölt tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
A CMPXCHG8B utasítást a 486-osok nem ismerik, így az XP nem fog felmenni.
( AMD 5x86-ra és Cyrix 5x86-ra sem megy fel, csak az Intel PODP-re. ) -
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
szerintem fölösleges.. de egy próbát megér
alaplap: Gigabyte GA-486AM
4X32MB EDO RAM, pontosan nem tudom a beállítását de úgy állítottam be hogy everestben a memória olvasás a lehető legjobb legyen
AMD 5X86 133MHz@160MHz 4X40MHz-en
Win95 oprendszer teljesen szűzen
512KB cache -
bacsis
Közösségépítő
51perc 19másodperc... Ennyi.. ennél jobbat nem tudok
Nem tudom neked milyen 486osod van de nagyon üthet
-
zoltanz
nagyúr
válasz
üzenetére
Azért tudja kiírni a mert használja a swap (azaz a swap space, virtuális memória terület a RAM -on kívűl, végűl is igazad van, de általában ez használatos...) -ot, és a többi RAM memória üresen áll a használt 4GB -on kívűl. Persze ezt még nem annyira teszteltem le, nyugodtan cáfolj meg ha tudsz.
-
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Te írtad: "PAE hiába van bekapcsolva, ettől még egy program max 4GB-ot tud majd használni, amúgy nem sokat ér. "
Ezt viszont kifejthentéd, mert többértelmű: "persze mert használja a swap -ot."
1: swap fájl használata? Az nem szükséges hozzá.
2: swappolás: mint memória lapok cserélgetése? Na, ugyanígy nem csak a merevlemezről lehet swappolni, hanem a RAM-ból is.
-
törölt tag
válasz
zoltanz
üzenetére
(#3421) zoltanz: "PAE hiába van bekapcsolva, ettől még egy program max 4GB-ot tud majd használni, amúgy nem sokat ér. "
Ez nem igaz. Példa: Egy 4,7GB-os DVD képfájlt is lemezre lehet írni...
Másik: A megfelelő rendszerszintű támogatással a memória lapozható. Például, így érhető el a videokártyák memóriája, vagy régebben így működött a HIMEM.SYS és EMM386.EXE is.(#3421) zoltanz: "Az érdekes tudtommal a procik 64 GB -ot képesek így kezeleni akkor hogy van megolda a 128 GB?"
Erre lenne egy tippem: Ha egy processzor 64GB-ot lát, akkor két processzor...

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
Az egy másik lap meg proci... ez egy komplett konfig.. ELVILEG!
Mikor elcsomagoltam 2éve akkor még működött most meg minden baja van.. most pl flopyról ha bottoltatni akarom lefagy a gép... állat...
Most még azért is küzdenem kell hogy hajlandó legyen bootolni lemezről.. lehet az egészet újra kéne telepíteni... valamit biztos okozott a gépben amit találtam döglött tücsök
jól megtermett jószág volt 
-
bacsis
Közösségépítő
nyah alakul, mostmár 52perc alatt végzett
újratelepítem azt utána reszkessetek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bacsis
Közösségépítő
van egy 58perces eredményem linkeljem

-
bacsis
Közösségépítő
valami nagyon nem stimmel, előreláthatólag 1óra alatt fogja megcsinálni

-
bacsis
Közösségépítő
Én meg szopok ezzel a szarral!
Már eszembe jutott, hoyg miért nem votl bekapcsolva több mint 2éve
Kezdésnek nem látott HDD-ket, kábelek megnyomkod fasza.. de a SCSI nem talál semmit...
baszogatom az SCSI kábelt tápkábeleket, semmi.. mondom le van cseszve kikaptam az SCSI karit, így tovább ment, dee a win95 betöltődése után elmegy a kép... VGA kártyát kivettem raktam be másikat... akkor meg betöltődés után kékhalált dobott a PCI-os hangkarira utalva.. így kiszedtem azt is, most betöltött csodával határos módon.. de ki fogom b*szni ezt a szart az ablakon
-
törölt tag
Hm... szerintem 1-2%-kal rosszabb eredményt is kaphatsz mint Win2000 alatt.
Egyébként kipróbáltam a WinNT 4.0-át is, hogy mit produkál alatta a SuperPI. Csapnivaló. Vagy háromszor lassabb alatta a SuperPI. Valószínűleg a memóriakezelés miatt. Az SP6a felrakása után sem változott a helyzet. Esetleg ismer valaki erre gyógyírt? ( Eredetileg arra számítottam, hogy még a Win2000-nél is gyorsabb lesz. )
-
Penyus
senior tag
486-osra win2k? Eleg durva
Csak azert kerdezem hogy milyen os-t tegyek majd fel meg milyen verzios superpit. -
bacsis
Közösségépítő
Ha már 486ossal csapatjuk neki, akkor az a minimum hogy korhű, de akkortájt profi cuccnak számító kiegészítőkkel használjuk a vasat neeem?
Ahhoz már pedig ilyen billkó kell:
ééés ilyen egér:

-
Penyus
senior tag
Ingert erzek hogy osszedobjak valami high end 486os konfigot...
Viszont, mi alatt futtatjatok a super pit? win98?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anyagi helyzetek és életutak
- Sweet.tv - internetes TV
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- LG LCD és LED TV-k
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Futás, futópályák
- Philips LCD és LED TV-k
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)