Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Olyan lapról amit lassan kezdek megbánni...
Még a múlt hónap elején döntöttem el hogy kerítek egy socket P lapot, de csak az Amazon.com-on találtam olyat ami tetszett is. Talán mondanom sem kell, elég nagyot kellett nyelnem miután a "Checkout"-ra kattintottam.
Az irgalmatlanul nagy, eddig sosem látott nagyságú postaköltség már csak ráadás volt. Most hogy befutott a VÁM-ra, állam bácsi kéri hogy fizessem be az ÁFA-t ( VÁM nincs számtech cuccra ). Persze a méregdrága postaköltség után is kéri, holott az csak az országhatárig szól! A Magyar Postának még külön fizetek hogy házhoz hozza...
Egyébként a lap ahhoz kell hogy tudjam tesztelni azokat a mobil procijaimat is amelyeket eddig nem tudtam.
Ja igen, a lap: MSI IM-GM45
szerk.: Tudom, ez nem oldschool lap... de szemezgetek egy GA-7DPXDW-P ( dual Athlon MP ) lappal is. Hátha felveszi a versenyt a te dual tualáddal...
-
-
peti_s
addikt
Bacsisnak egy ötlet: Butítsd le a rendes konfiod annyira hogy a Dual P3-s gép szintjén legyen, majd indítsd el a GTA IV-t. Ha másképp nem bírod látni az 1-2 FPS-t, így már talán sikerülni fog.
Bár lehet hogy nem lehet annyival visszavenni az órajelet... Plussz vannak "lefojtó" programok, vmivel csak sikerülni fog.
-
bacsis
Közösségépítő
Péntek délre rakjék ki a tesztemet... kár hogy ilyen későn
neduddki a k8mm3-v-on több a kondi, lehet jobban bírja a tuningot is ezáltal
illetve az egyiken felül van az elem, míg a másikon meg alul van az elem -
neduddki
nagyúr
HI!
egy ideologiailag kepzett kiscserkesz elmagyarazhatna nekm mi a franc a kulkomseg a k8mm-v vs. k8mm3-v kozott:- )))
udv
neduddki
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
HairyPlotter #2478 üzenetére
a jó VGA kártya megvan... és még mindíg 2db proci áll rendelkezésemre
ha 1FPS_el megy azt is leszarom, scak induljon el
Már tudom miért nem indult el az előbb -
peti_s
addikt
válasz
HairyPlotter #2478 üzenetére
Azért egy E2160-as, 2 GB RAM, és egy Radeon 3650-es, vagy 8600 GT mellett már nem akad.
Bacsis, én mint mondtam nem ennek vagyok a híve, bár igaz egy csúcs CPU-m egyszer volt, egy Q6500-as. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Badman 4ever #2473 üzenetére
remélem a core2 is ilyen időtálló lesz, mert amennyit én küzdöttem ezzel a géppel, hogy össze álljon.. qrvára nem akarok másikat összerakni
-
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever #2473 üzenetére
Azért a Venice az jobb mint a Tualatin.
Bacsis, tudom hogy nagyon kevés a GTA IV-hez, egyszerűen nem akartam azt írni hogy nagyon kevés, hanem csak azt hogy picit kevés.
-
Badman 4ever
őstag
Szemeim már teljesen a monitorra tapadtak, várom már...
Remélem tényleg nagyot fog szólni.
Lehet, hogy össze kellene mérnem mindenféle tesztekkel a testvérem gépének és az én gépemnek a teljesítményét. Azért lenne érdekes, mert az ő gépe akármennyivel újabb, mégis játékokba néhol totálisan belassul az ő vasa. A gép, aminek nekiküldeném a kis Tuát, a következő:
Athlon 64 3000+ (Venice) 1,8 GHz▐ 1GB DDR-I 400 MHz▐ Sapphire HD2400 Pro 256 MB▐ 160 GB WD Blue
Érdekes, hogy pl. Most Wanted itt abszolút maximum grafikán fut 1024x768-ban, élsimítással, miegymással, míg ott a max. shaderbeállításon is csigába megy a kártya.
Procikról meg annyit, hogy AES-ben le tudta nyomni a PIII az A64-et, máshol viszont végig relatíve a közelében volt. -
bacsis
Közösségépítő
A GTA4 nagyon sok lenne neki, én már annak örülnék ha elindulnarajta
-
bacsis
Közösségépítő
elkészültem a cikkel, figyelgessétek majd a logoutot
GTA4 kimarad egyenlőre ismeretlen okok miatt nem indul el, és NEM azért mert kevés neki a vas.. na jó talánde még nem biztos
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Badman 4ever #2466 üzenetére
Emléxem, mikor ki adták a Final Fantasy című filmet, mondjuk nagggggyon szép tényleg, na az igazi animációs film
na szal valami bő fél évig dolgozott rajta hát most hívjuk így hogy "feldolgozó egység" mert most nem tudom hogy CPU, vagy GPU-ra gondoltak, sazl mikor kiadták a filmet, utána jelent meg nemsokára a a 9800as ATI csúcskártya oszt mondták, hogy azzal a kártyával 3hét alatt tudták volan megcsinálni ugyanazt a filmetvolt 9800PRO-m szerettem
viszont az FX5200at én is gyűlöltem, saját haszálatra nekem nem volt, de ideiglenesen egyik másik gépembe volt hogy megfordult, anno a Radeon9000-esem alázta keményen -
neduddki
nagyúr
HI!
754es lapok ofgyasztasa van vkinke?
udv
neduddki
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Alister71 #2464 üzenetére
Azok a kártyák hirhedten shaderhibásak voltak, nagyon belassult a kari egy kis árnyéktól.
A 9800 XT meg olyan árban és teljesítményben volt a korához viszonyítva, mint most a GTX 295, sőt mégtöbb...175-180 ropit kértek érte amikor kijött és utána 2 évig volt az ATI (és a világ) legjobb kártyái között. -
peti_s
addikt
Én nagyon szerettem az FX5200-om, bár akkoriban még nem nagyon értettem a gépekhez.
De sajnos tönkrement. :S A Codegen "megölte".
-
Alister71
nagyúr
K4D261638F-TC33 - ilyen számú Samsung ramok vannak az XT-n. Ebből lehet valamit kibogarászni? Hány nanosak, stb...?
-
Alister71
nagyúr
Felraktam az NFSU 2-őt, anno mikor kijött a game 2.2-es Cerka és FX 5200 társaságában "játszottam" 800x600-on low - normal grafikai beállításokkal, de még úgy is lassult elég sokszor.
Most a 9600XT-n 1024x768-on, maximális részletességgel, gyönyörű grafikával játszható.
Azért akkor is gondoltam, hogy nagyszerű ez a kari, csak esélyem nem volt ugye megvenni, mert nagyon drága volt. (9800XT-be bele se merek gondolni, mit menne 8 szalaggal és 256 bites memóval) -
neduddki
nagyúr
HI!
na megyutt a 754-es 25w-s dogom:- )))
udv
neduddki
-
peti_s
addikt
Bacsis, hogy megy a GTA IV?
-
peti_s
addikt
válasz
Badman 4ever #2452 üzenetére
Én nem írom le, csak sajnos ez a valóság. :S
-
bacsis
Közösségépítő
kb 1 óra s dúrván elkészül a tesztje a dual p3-nak... este még azé' megnézem a gta4-et is
aztán elkezdem csinálni a grafikonokat, sztem csütörtökön fogom publikálni
-
törölt tag
A RAM-ok 533MHz-en mentek ( a BIOS-ban "4.0x" szorzót jelent, de ez az 1:1 ). A késleltetés 3-2-2-5 ( tCL, tRCD, tRP, tRAS ). Sajnos a CL érték nem állítható lejjebb, pedig a RAM 1066CL4-et tud.
Próbáltam állítgatni a többi memóriaidőzítés értékét is, de azoknak nem volt kimutatható hatása...
-
bacsis
Közösségépítő
Én meg közben csinálom a dual p3 tesztet... már csak az egyprocis eredmények kellenek
Amúgy tök jó, ez a bazi nagy proci limit, minden egyes plussz MHZ hatásától látványos plussz FPS-ek a jutalmam -
törölt tag
800MHz-es eredmény: 60,828s
-
törölt tag
Próbáltam összehozni a 800MHz-et egy E5200-assal, de nem jött össze. 6x145 alatt nem találja a merevlemezt a gép, 133-nál meg se kép, se hang...
-
bacsis
Közösségépítő
Jó lett a Crossfire
kellett a 2. CF híd is
neki fexek a tesztelésnek -
Badman 4ever
őstag
válasz
Alister71 #2424 üzenetére
Tesó P3-ába is egy 300W-os Codegen van, de azt beszerelés előtt szétszedtem. A meglátás, hogy a kondik 105 fokra méretezettek és sehol sincs púposodás vagy égés a nyákon, illetve 3 hűtőborda osztja 3 részre a tápot. Tehát elég értelmesen néz ki az 5 éves kora ellenére.
Az én P3-asomat meg egy Q-Technology QT-01300 PRO hajtja. Tudtommal jó márka (és nem keverendő a gagyi Q-Tec-kel). -
peti_s
addikt
Én arra hogy ilyen tápot használok nem lennék büszke.
Én DEER-t használok.
-
bacsis
Közösségépítő
és azt vágjátok hogy a dual p3asom amibe ugye modolt procik vannak és minimum 1,5X annyit fogyasztanak, +3DB SCSI hdd, +HD3850 AGP, +SCSI vezérlő, Hangkari, stbstb egy full noname 200W-os táp hajtja
és betonstabil a cucc
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
Na a csoda 300-as Codegen megadta magát a P3-asba. Legalább is remélem, hogy az, mert egyszer csak leállt és vége.
(na majd mindjárt kiszedem a másikból, kipróbálni)
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Badman 4ever #2421 üzenetére
nemmmá nem akarok megint új windowst rakni
-
bacsis
Közösségépítő
Skacok, tudom hogy nagyon elüt a témánktól, de azért megkérdzném itt is, mert a Hd4850topicba nem kapok választ
Szóval vajon miért kékhalálozik a windows Vista X64-em az új kártyával? leszedtem, majd újra raktam a VGA drivert, mikor betölt a windows és megjelenik a kis Vistás Windows ikon betöltődéskor, már be is hal a rendszeranno mikor a 4850mellé egy 4870et raktam, semmi ilyen gondom nem volt
-
bacsis
Közösségépítő
Helly, a fene enné meg, megjött a 2. 4850esem, ééés naná hogy kékhalálozik ez a vacak
Közben meg tesztelgetem a dual p3-at,
a 3dmarkokat 1gb rammal futtattam le, a játékokat már 1,5el... mondom így 1,5giga rammal mégegyszer lefuttatom a 3dmarkokat, és bizony gyorsult, vagy legalábbis több pontot adottmár majdnem21k 3dmark03-ban
a 06-ban pedig 5214
-
Rive
veterán
válasz
#95904256 #2380 üzenetére
A 3X az a laptop-K7 dolga, nem a normál verzióé... A socketA cuccokon is csak akkor megy, ha:
- szerencséd van lappal, procival
- begrafitozod az egyik hidat, hogy ez' biz' laptop-proci, ás ráadásul még szerencséd is van.Nomost a SlotA és a SocketA proccok szorzó-dekóder áramköre többek állítása szerint hellyel-közzel azonos. De, hogy egy SlotA-n mit kell beállítani ahhoz, hogy laptop-SlotA-nak érzékelje... Nomeg milyen lapban...
-
Alister71
nagyúr
válasz
Badman 4ever #2409 üzenetére
Áhám, ez jó, mert mint mondtam az enyémen is Samsung ramok vannak, és ki is próbáltam, gond nélkül viszi a 700-at.
Viszont ezek a driverek komoly problémákat okoznak. A 5.10 csak akkor működik ha berakom a gépbe a 9250-et, feltelepítem az 5.10-et, restart. Majd gép kikapcs, kártyacsere, 9250 ki, 9600 be, indít, felismer, restart és működik.
Ha a 9600XT-re telepítem, elindítok bármilyen 3D-s alkalmazást, lekapcsol a monitor és resetelni kell a gépet.
Az új driverek viszont nagyon visszafogják a 01-be. Majd meg akarom még próbálni pár játékkal is, hogy hogy alakulnak a sebességek a régebbi, ill az újabb meghajtókkal. A 8.12 vel pl. 6200 pontot kaptam.
Neked hányas van amúgy fent? -
Badman 4ever
őstag
válasz
Alister71 #2406 üzenetére
Több helyen olvastam, ugyanis van elég sok régi '04-'05-ös PC-s magazinom és mindegyikben benne van az ASUS A9600XT/TD vagy az A9600XT/TVD, mint közép-csúcskategóriás kártya.
PCMagazin 2004/1 - 14 DirectX 9-es videokártya/Teszt: DirectX 9-es videokártyák:
ASUS RADEON 9600XT A9600XT 128MB TVD
...Sokan furcsállották, hogy az Ati nem emelte a videomemória órajelét. Nos, ha még ezen is emelt volna, az Ati Radeon 9800 elvesztette volna piacát...
...Fedélzeti memória maximális órajele (gyári adat) 700 MHz...
... + Erős kártya elfogadható áron, tengernyi extra és bőséges körítés, videobemenet, Half-Life 2.
- Hmm..., ide most kéne írni valamit... Talán kicsit szokatlan a panel színe?... - Az egyetlen kártya, amihez nem volt negatívum írva.
Computer Panoráma (CP) 2005/4 - A gép képe/Megfizethető árú videokártyák
Asus A9600XT
Memória frekvenciája (MHz) 600MHz
Megjegyzés 350MHz-es Samsung BGA memória, dizájnos extra hűtés -
Alister71
nagyúr
válasz
Badman 4ever #2405 üzenetére
Ezen Samsung ramok vannak, azt honnan veszed, hogy a tieden 700-as ramok vannak?
A 01 és a 03 a régebbi, 5.8-as, vagy 5.10-es drverrel megy jól, de a 05 és a 06 csak az újabbakkal fut le, pl. 8,12-essel. -
Alister71
nagyúr
-
peti_s
addikt
Akosf nagyon szép eredmények.
Gondolom már Ripping-re is feltetted.
Új hozzászólás Aktív témák
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Robotporszívók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Projektor topic
- Sorozatok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- SörcsaPH!
- ASUS routerek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2400G / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest