Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:01:58

LOGOUT.hu

AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1547) Prof válasza joker1220 (#1543) üzenetére


Prof
addikt

Persze, hogy nem lesznek rossz áron, ha nem esik béka segge alá a forint és beindulnak gyártósorok.
Azért szídják a jelenlegi AMD tulajok is a Bull-t, mert eddig megszokták a jó ár/teljesítmény arányt (a kicsit nagyobb fogyasztást meg lenyelték)
A Bull viszont sok alkalmazásban nem hozza még az előző generáció teljesítményét se, és mindezt a mostani megjelenéskori árat nézve drágán teszi és ehhez jelentősen nagyobb fogyasztást párosít.

Tehát az ár/teljesítmény/fogyasztás triumvirátusban mindenkitől kikap jelenleg.

"Ha" mondjuk a 4170 jön új steppingel és kevesebbet fog fogyasztani és simán viszi 5ghzet olcsó léggel akkor értelemszerűen nem lesz rossz az általános/játszós gépnek.
Én részemről kiváncsi leszek rá milyen lesz az új stepping és mit tud majd felmutatni fogyasztás és tuning terén a fx4xxx széria.
A 4-8 szálat hatékonyan kihasználó mezei user érintő programok pedig ugyanúgy kis számban lesznek 3 év múlva is. (hacsak nem történik valami csoda fejlesztőeszközök terén)

Persze amíg core2duoval minden high average 60-70fps a BF3-ban, és nem renderelek semmit, addig tuti nem adok ki pénzt új alaplap+procira.

A legnagyobb baja a Bull-nak jelenleg szerintem a load alatti nagy fogyasztás, ami akkor is elrettenti az embereket ha amúgy a használat 95%-ában pihen a procija. Na meg persze az a tény hogy van a piacon Intel és nagyobb teljesítményű Phenom 2 ugyanannyi pénzért.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.