- Fórumok
- Gazdaság, jog
- AliExpress tapasztalatok
- (kiemelt téma)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
73500 - 73401
85186 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 73901 73900 - 73801 73800 - 73701 73700 - 73601 73600 - 73501 73500 - 73401 73400 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:43 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atilla001
senior tag
Üdv! Szeretnék egy kis tapasztalati tanácsot. Vettem powerbankot aliról. Xiaominak írta az eladó, (azóta átírta a nevét a terméknek) 30k mA. Sok ezer eladás, több 100 visszajelzés. Megjött 7 nap alatt leteszteltem és felét tudja a megadott kapacitásnak és nagyon nem eredeti saomi. Írtam az eladónak, kért képeket, oké, reakció hogy oké hibás, küld egy újat. Mondtam ide a pénzt vagy kompenzálást majd én veszek újat. Erre ugyan az a válasz jött szóról szóra, dír frend küldünk újat. Haver szerint ez csak időhúzás hogy elteljen a 15 nap. Január 16-án érkezett. Szó szó, szerintetek időhúzás? Ha nem, honnan fogom tudni hogy feladott újat? Írtam ha nem küldi 10 napon belül akkor refund. Köszönöm a türelmet.
-
V/
Topikgazda
-
promo
csendes tag
Egy hónapja van a delivery center-ben a csomag. Van még esély arra hogy ezt megkapom?
-
V/
Topikgazda
5 észrevételed van, de nem minden anomália.
1.
Volt már ilyen törlés, fizetés előtt érdemes az összesítőt átnézni mert ha valami közben elfogyott az sold out-ként látszik, de csak akkor jelzi hogy nem jó ha nincs meg a minimum 3. És más is vásárol, nem végtelen az adott árucikk mennyisége.2.
2023 szeptember 8-tól felfüggesztették, lényegében nincs, olyan új lesz hogy "meghívásos módszeres" a VIP tagság, jelenleg francia és spanyol vásárlóknál megy teszt jelleggel.3.
Eddig is lehetett választani bizonyos opciókat és akár egy darabnál többet is ahol ezt beállították az adott hirdetésnél ha a vásárlónak nem elérhető akkor nem tud választani, ez így működik.4. 3+ akció
Volt róla szó pár napja hogy a 4. az ingyen volt, az illető is ritkán használta és ezért kapta, néztük akik többet vásárolunk ilyen nincs, lehet még olyan annak aki ritkán használja hogy 4 termék 0,66 USD áron és volt köztük olyan hogy nem csak egy darabot vehet meg.
Ezek az akciók véletlenszerűen kiválasztott vásárlóknak vannak biztosítva, vannak személyre szóló ajánlatok, ami régebben is előfordult.4. Az előbb írtam csak az adott opcióval kiválasztott és értelemszerűen nem ezzel a kiírt szöveggel lehet megvenni: ebbe az országba nem szállít... This product can't be shipped to your address azt kell választani aminél van szállítás, írja is a nem választhatónál hogy Select another item type
Ez is előfordul havonta 2 alkalommal:
Mostantól pl a 3+ items from US $1.99 erre váltott 3+ items from US $1.79 pár napig. -
V/
Topikgazda
-
NORBl
aktív tag
Sziasztok!
Ha Gpay el akarok fizetni, miért vált euróba az app, ausztrál dollár helyett? Valamit állítanom kéne valahol?
-
V/
Topikgazda
Igen jobb, de akkor tényleg számolhatunk azzal hogy ha nagy méretű a csomag akkor a holland postai azonosító ellenére itthon az Express One kézbesíti, bár pár nappal több mert ehhez Hollandiába el kell jutni a csomagnak. 2 ilyen eset után mondhatjuk, hogy erre lehet számítani ha a csomagról a Magyar Posta követője a postai azonosító ellenére nem mutat semmit.
-
dzf007
senior tag
-
V/
Topikgazda
Jelzem hogy az MPL e-mail és sms értesítői valamiért nem kerülnek kiküldésre 2 napja, vagy nem kapom meg.
-
V/
Topikgazda
Értem, ez is postai azonosító de a Magyar Posta oldalán ennél ugye semmi nem látszik?
Ezek szerint mivel te jelzed másodikként, akkor a nagyobb méretű küldeményt a hollandok nem a a postai vonalon küldik. -
dzf007
senior tag
-
V/
Topikgazda
-
dzf007
senior tag
Nekem hétfőn az EO hozza a holland azonosítós csomagot, nemrég jött az email...
15 napon belül ideért a kb. 60x60x10 cm a csomag...😊 -
benfolds
őstag
Jester, megjöttek a cuccok. a pánt rugalmas, én nem találok rajta hibát. a villogó üzemidejével még nincs tapasztalatom, viszont valamivel fényesebb, mint az előző széria, mert nem 12 led van benne, hanem 16.
az éjszakai fény is jól működik, de ahogy az várható volt, nem éri el a xiaomi szintjét kiforrottságban. nekem túl erős a fénye éjszakainak, és picit lassabban is reagál, mint a mija. ránézésre is gagyibb, nem minta olyan nagy elvárásaim lennének egy éjszakai fénnyel kapcsolatban, ami a "minőségérzetet" illeti. -
voci
tag
-
jojoando
senior tag
-
voci
tag
Nem tudom. Ilyen kis csavarokat rendeltem 250db-ot, különböző méretekben. Nem tudom, hogy tudta becsomagolni az eladó. Lehet akár vastagabb is.
Mondjuk munkahelyre kértem, van külön postafiók is, meg a hivatalsegédeknek oda szokták adni az ilyen kisebb csomagokat amikor mennek a napi postáért. Szóval az értesítő is tárgytalan szerintem. De attól még lehet, hogy ott pihen a polcon. Vagy elveszett valahol... -
V/
Topikgazda
-
voci
tag
A tracking infonál ha csak rámutatok a Track order gombra, miért GMT+17 idő szerint mutatja az eseményeket?
Van egy csomagom: ECSCCA0047320325. Még november 27-én rendeltem, jelenleg Arrived at local delivery center állapotban van. A Track order gombnál jan 6 7:33-kor került ebbe az állapotba, ha megnyitom a track order oldalt, akkor ott GMT+8-ban mutatja a jan 5 22:33-at, a parcelsapp oldalán pedig jan 5 14:33-at. Elvileg ma volt a 10. munkanapja, nem hozták meg. Holnap bemegyek a postára, hogy ott van-e... -
peestike
senior tag
3 darab ECSCCA futott be tegnap, tegnap előtt. első 53 nap, 2. 51 nap, 3. 24 napot futott. elég nagy a szórás.

az 51 napos együtt jött a 24 napossal. -
Mr. V.
tag
Több észrevételem lenne az alival kapcsolatban, amiről itt nem nagyon olvastam még, vagy csak átfutottam felette.
1 hete volt egy akciós időszak, amikor is 3+ olcsóbban akcióban ki lettek választva a termékek, mind volt készleten (ami nem volt, ki se lehetett választani). Hagyta kifizetni, majd így 1 hét múlva ránéztem, hogy merre jár, és kiderült, hogy másnap visszautalták a pénzt, mert nem volt készleten valami a 4-ből, de nem írták, hogy mi, csak a teljes rendelést törölték.
Ez így előfordult már másnál is? Normális ez?Egy másik anomália:
Én még régi programot használok mobilon: 8.47.0
Ebben még van gold, platinum, stb. member státusz, az újakból és a honlapról is eltűnt, ám én még a mai napig látom, hogy hányas értéken állok. Ez akkor megszűnt vagy nem??? Ha megszűnt, hogy láthatom, miért nem elérhetetlen az adat?Újabb anomália:
A fent nevezett verzióban a 3+ akció esetén nem lehet kiválasztani a termék színét/méretét, az magától választódik ki és módosítani nem lehet. Nemrég tudtam meg, hogy ezek választhatóak (amíg nincsenek elfogyva a változatok), így eddig nem is zavart a dolog, most pedig weben megoldom a kiválasztást... csak jelzem, hogy a régebbi verzió használata ennyi kellemetlenséggel járhat, ugyanakkor az jobban áttekinthető, kezelhető (legalábbis számomra).
(Próbáltam újabb verziót is használni, de mindenáron firebase kémkedést/statisztikát akar elküldeni/felkeresni még a belépés előtt és az nálam blokkolva van, így konkrétan el sem indul a program, azaz a belépésnél a jelszót már nem is kéri, csak lefagy.)Még egy anomália:
Egy ismerős a 3+ akció mellé tudott egy ingyenes negyedik terméket is választani, noha nagyon ritkán vásárol. Én 1-2 havonta rendelek, nálam nincs ilyen lehetőség. Belépett az új programjába az én fiókommal, úgy se lehetett, viszont azóta már neki se jön fel a +1 ingyen választható termék.
Ki mit tud erről az ingyenesről? Mert elküldték az ingyenest is a többi mellett, tehát nem lett storno a rendelés, de akkor mi alapján kap ő kedvezményt és én nem? (Kb. 10-15 éves mindkettőnk regisztrációja, de nekem több és nagyobb értékű vásárlásom volt.)NEM "freebies" (US $0.01) kategóriában van, hanem a 3+ oldalt tetején jelent meg, hogy oda kattintva kiválasztható +1 Free.
Továbbá...
Webes felületen kiválasztható egy termék a 3+ oldalon, esetemben például egy propelleres zuhanyfej, ahol amikor kiválasztanám a színét, csak ott írja, hogy ebbe az országba nem szállít... de már benne van a kosárban egy alapértelmezett színnel.
Nem rendelem meg, tehát nem tudom a végeredményt, de akkor szállítanak-e vagy sem, hiszen a kosárba be lehetett rakni és a fizetésig el lehet vele jutni.Szóval nagyon sok anomália van az oldal körül... csak én tapasztalom ezeket?
-
sajtos365
tag
-
Jester01
veterán
-
yogibear
addikt
Kacattárban jan. 26-ig "winter sale", "exclusive price",

mínusz 10%...
Az akciós is akciós.
-
sajtos365
tag
-
Jester01
veterán
-
sajtos365
tag
"15 day delivery·On-time guarantee" 6 tételt egyszerre rendeltem, mind külön order id-t kapott. Ezeket egy csomagba vagy a posta vagy ki hozza egyenként?
-
stomi61
tag
-
KutyiHU
tag
-
dzf007
senior tag
-
voci
tag
-
Wolfram
aktív tag
Kaptam egy "The seller has provided a new proposal"
értesítőt, de bárhogy próbálom megnézni az order details-t, "Exception!please try later" oldalra kerülök.
Az Ali rendelés kezelője megy másnál? -
dzf007
senior tag
-
zeon.hu
nagyúr
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
dzf007
senior tag
Nekem ma hoz egy kis csomagot EO. A posta reggel küldte sms-be, hogy be mehetek egyik csomagomért a postára. De melyikért? Van 3db. Ebből kettő még tavalyi, valahol kering a-ZŰR-be...
Egyik Dec15.-óta van valahol, másik jan 6.-tól.. -
gyulazsolti
senior tag
-
zeon.hu
nagyúr
Expressone tegnap egy csomagról küldött értesítést, de egy másikat is mutat az oldaluk (depóba érkezett mindkettő).
Lehetséges, hogy csak lemaradt a másik értesítő vagy külön napon hozzák? -
V/
Topikgazda
Január 4-én érkezett meg a Mo-ra, jól el volt veszve és itt 10 munkanap volt a kézbesítésig úgy hogy a postához 8-án került.
-
zeon.hu
nagyúr
Akkor van remény!
-
gyulazsolti
senior tag
Decenber 12-én feladott csomagomat, ma hozta a postás. ECSCCA0048664127
-
ezso
tag
-
Digitalpimp
senior tag
-
V/
Topikgazda
-
mályva
aktív tag
Sziasztok
Ezeket ne is várjam már? Sose hozzák meg?
ECSCCA0047840566
ECSCCA0047072419
-
l_sanyi
csendes tag
Az appban tudsz keresni, a főoldal tetején beírt keresés eredményeként (ha van olyan termék a kacatosban) nagy valószínűséggel meg fog jelenni a találati listában is, ahol a termék képe alatt feketével ki lesz írva hogy "3 from US 5.99"
Valószínűleg nem az első lesz, de jó eséllyel találni fogsz. A kapott eredmény érzékeny a keresőszavakra, de tapasztalatom szerint még a szavak sorrendje is befolyásolja az eredeményt.
-
V/
Topikgazda
Ne haragudj de amit a küldemény átvételre küldenek az sehogy sem tekinthető csaló sms-nek.
Csak kamuból beküldene téged valaki a helyi postára? Az aztán mire lenne jó?
Soha nem kaptál postai értesítőt, papír, e-mail és sms?
Láttál már csaló sms-t gondolom.
Ebből mennyi volt az hogy ilyesmi szöveged volt: Az xxxxx számű küldeménye átvehető az xxxx postán, felsorolva nyitvatartási idő és az hogy vidd magaddal az értesítőt.
Egyáltalán nem biztos hogy sms-t kapsz, ha a helyieknek nem állrendelkezésére sem a telefonszámod (- sms), az e-mail címed (- e-mail) akkor csak nyomtatótt formában a postaládába dobva értesítenek, így nem igazán van értelme tudni hogy konkrétan milyen is az az sms.A hozzászólásod egyébként off topik volt. Ez nem postázós topik.
Nem arrogancia, csak vannak dolgok amelyeknek itt nincs helyük és az is hogy egyszerűen nem veszi valaki figyelembe az elvárásokat.Ha ilyet kapsz (a szöveg az sms-ben is hasonló) abból mi lenne a csalás?

-
Ferink
aktív tag
-
jojoando
senior tag
-
dzf007
senior tag
-
V/
Topikgazda
-
KRoli92
tag
Még mindig gyakori, hogy a vám után ilyen sokáig nem mozdul a csomag? Másnak is van 12.-én beragadt csomagja? Köszönöm
12 Jan 2024 23:37 Import customs clearance complete
158271900243463733601203 -
V/
Topikgazda
-
Ferink
aktív tag
-
hohanyo7
csendes tag
-
KutyiHU
tag
-
voci
tag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Ne haragudj de most ezzel akkor mi is van?
Amiről itt írunk az ESC000.... logisztikai azonosítós nem nyilvántartott levélküldeményekre nem vonatkozik amit ide beemeltél, nézd meg a felhozott Postatörvényt és az alapján készült Magyar Posta szerződési feltételeket. 9. KÁRTÉRÍTÉSI FELELŐSSÉG rész 9.2. Nemzetközi viszonylatba feladott valamint a külföldről Magyarországra érkező postai
küldeményekre vonatkozó kártérítési felelősség
Viszont mivel ezek speciálisan vannak kézbesítve a belföldi kézbesítési kártérítés vonatkozna ugyan, de hivatalosan nem tudjuk hogy konkrétan a logisztikai cég mikor adja át nekik kézbesítéshez, így csak a külföldről érkező küldemények szabályozása lenne alkalmazható ha postai küldeményként indult volna Kínából, ami meg nem igaz.
Arról nem is beszélve hogy a küldemény a feladó tulajdona a kézbesítésig, így biztosított küldemények esetén is a feladónak van joga az átvevő szállítónál reklamálni, kártérítést intézni, akkor is ha a mi Posta törvényünk lehetővé teszi azt hogy a feladó lemondjon a címzett javára erről a jogról.
Egy Kínában indult küldeményre egyébként elég nehezen lehet kivitelezni ezt. Két esetről tudok amikor meg lett keresve az AliExpress-es eladó ilyennel, inkább refund-ként visszaadta a pénzt, ahelyett hogy valami angol nyelvű lemondó nyilatkozatot csinált volna.Szóval értem én hogy sokan nincsenek ezekkel tisztában, de azért ez nem teljesen releváns információ a topikban felhozott problémához, elfér, csak nagyon nem kell túl tárgyalni.
-
Hopkins_001
tag
-
KutyiHU
tag
Türelmes vagyok én, na de mi a szom van ezzel? 158271900244604733601214
Január 7-én rendeltem... -
voci
tag
-
hohanyo7
csendes tag
-
Churpik
aktív tag
Cikk:
Postai küldemény elvesztése, megrongálódásaA napnál is világosabbnak tűnik, hogy ha a feladott küldeményem megrongálódik, vagy megsemmisül, akkor a szállító viseli a felelősséget. Ugye? Nos sajnos nem mindig, és az sem mindegy, hogy a szomszéd fuvarost kértem meg egy szállításra, vagy postán adtam fel a küldeményt. Ugyanis, egyik esteben a Ptk. másik esetben pedig egy speciális törvény, az ún. Postatörvény rendelkezései lesznek irányadóak. Márpedig ebben a törvényben rövid, jogvesztő határidőkkel, speciális szabályokkal, kimentési okok tömkelegével és korlátozott kártérítési lehetőségekkel találjuk szembe magunkat.
Már a legelején szögezzük le: Nagyon résen kell lennünk, és gyorsan cselekedni kell, ha a postai szolgáltatótól egy fillért is látni akarunk.
Nézzük az első verziót. Megbízok egy fuvarost, hogy vigye el a csomagomat A-ból B-be. Szépen becsomagolom és rábízom a sofőrre a cuccost, ami aztán ripityára törve érkezik meg a címzetthez. Jó eséllyel ilyenkor a fuvarozó viseli a felelősséget. Igazából csak arra kell figyelnünk, hogy a küldeményt annak megfelelően csomagoljuk be, hogy mennyire törékeny, sérülékeny stb. Amennyiben a szállítmány törékeny, sérülékeny, jelöljük meg, hívjuk fel rá a fuvaros figyelmét. Ezen kívül, ha a csomagban veszélyes árú van, ugyanígy járjunk el, szóljunk jelöljünk. Tiszta sor. Ha ezeket elmulasztottuk, akkor lehet beszélni arról, hogy a mi felelősségünk is felmerül.
Ha tehát a szállítás közben kár keletkezik, az a fuvaros felelőssége, de a feladó felelős azért a kárért, amely a nem megfelelő vagy hiányzó csomagolásból, a küldeménnyel kapcsolatos adatok, információk és okmányok hiányából, hiányosságából vagy pontatlanságából származott.
Na de mi a helyzet a postai szolgáltatások esetében?
Ugye nem gondoljuk, hogy ez ennyire egyszerű a postával? Ugye nem? Hát nem is.
Először is, nem csak a posta lehet postai szolgáltató, hanem bizony vannak olyan, mindenki által ismert – és használt – futárcégek, akik postai szolgáltatónak minősülnek. Tehát mikor feladunk egy csomagot, érdemes lecsekkolni, hogy az adott cég tevékenysége a postatörvény hatálya alá tartozik-e. Mert, ha igen, akkor speciális szabályok vonatkoznak rá.
Másodszor: a postai szolgáltató felelősségére csak részben vonatkoznak a Ptk. szabályai, de a legfontosabb kérdésekben a Postatörvény speciális szabályai lépnek életbe. Például a postai küldemény megsemmisüléséből, részleges vagy teljes elvesztéséből, megsérüléséből, továbbá az időgarantált szolgáltatás késedelmes teljesítéséből, valamint az utánküldés-szolgáltatás nem szerződésszerű teljesítéséből eredő károk tekintetében.
A Ptk-hoz képest ránk nézve kifejezetten nehézséget okozhatnak az alábbi eltérések:
Rövidebb az elévülési idő, ugyanis a felmerült követelések 6 hónap alatt elévülnek.
Jelentős eltérés a Ptk. kártérítési szabályaihoz képest az is, hogy a postai szolgáltató az elmaradt vagyoni előnyt nem téríti meg.
Ezen kívül a postai szolgáltató nem kötelezhető sérelemdíjra, valamint személyiségi jogsértésből eredő kár megtérítésére, továbbá nem érvényesíthetőek a személyiségi jogok megsértésének felróhatóságtól független szankciói sem.
Jó, azért néha mégis felelős a posta, de még ilyenkor is vannak bőven kimentési okai.
Egyértelműen felelős azért a kárért, amely a postai küldemény felvételétől annak kézbesítéséig vagy a feladó részére történt visszakézbesítéséig terjedő időben a postai küldemény megsemmisüléséből, teljes vagy részleges elvesztéséből vagy megsérüléséből keletkezett. Kivéve…. Nos itt is vannak érdekességek.
Nem felelős mégsem, ha a kárt a postai szolgáltató működési körén kívül eső elháríthatatlan ok, a postai küldemény belső tulajdonsága vagy a csomagolás kívülről észre nem vehető hiányossága, illetve, a küldemény sérülését vagy megsemmisülését más postai küldemény okozta.
Vagyis minden rosszindulat nélkül, de gyakorlatilag a legritkább esetben következik be olyan kár, amire ne lehetne rásütni, hogy: „csomagoltad volna be jobban” – vagy: „bocsi egy másik csomag okozta”.
Egy dolog azért biztató. A postai szolgáltatónak kell bizonyítania a csomagolás hiányosságát, továbbá azt, hogy a kárt a működési körén kívül eső elháríthatatlan ok vagy a károsulton kívüli harmadik személy postai küldeménye okozta. De máris ott a következő nehézségünk, ugyanis ezzel szemben a feladó köteles bizonyítani, hogy a kár nem a postai küldemény belső tulajdonságának a következménye, és nem a csomagolás hiányossága miatt állt elő.
És akkor még mindig nem mindegy, hogy könyvelt postai küldeményről van-e szó, vagy kértünk-e értéknyilvánítás szolgáltatást. Ugyanis eleve, ha nem kértünk értéknyilvánítást szolgáltatást, akkor a kártérítési igényünk csomagonként 50.000,- Ft összegre korlátozódik.
És itt jön az egyik legfontosabb pont, a kárigény érvényesítése, és annak jogvesztő határideje.
A postai küldemény részleges elvesztését vagy megsérülését a küldemény kézbesítésekor vagy a küldemény visszakézbesítésekor a kézbesítési okiraton azonnal jelezni kell. Ennek elmulasztása jogvesztéssel jár.
Kézbesítési okirat hiányában vagy, ha a részleges elvesztés vagy a megsérülés a kézbesítéskor (visszakézbesítéskor) azonnal nem ismerhető fel, azt a kézbesítéstől számított három munkanapos jogvesztő határidőn belül kell a kézbesítést ellátó postai szolgáltatóhoz írásban bejelenteni vagy azt a szolgáltatónál írásban jegyzőkönyvbe vetetni. A bejelentéssel egyidejűleg a kártérítési igényt is jelezni lehet.
A jogosult az időgarantált postai küldemény késedelmes kézbesítése címén kártérítési igényét a postai szolgáltatóhoz a küldemény átvételétől számított tizenöt napos jogvesztő határidőn belül írásban jelentheti be.
A jogosult a postai küldemény elvesztése vagy megsemmisülése címén kártérítési igényét a küldemény feladásától számított tizenötödik naptól kezdődően 6 hónapos jogvesztő határidőn belül írásban jelentheti be a postai szolgáltatónak.
Bizony, bizony nem elég a rövidebb elévülési idő, a korlátozott kártértési felelősség, és a kimentési okok armadája, még a bejelentés határideje is rendkívül rövid, na meg jogvesztő is.
Tehát, ha a csomagunk megsemmisül, megrongálódik, vagy elvész, készülhetünk arra, hogy a postai szolgáltató jópár kibúvót is bepróbálhat, mielőtt elismerné a felelősségét. És ha nem vagyunk elég gyorsak, szemfülesek és határozottak, akkor sikerrel is fog járni.
Szerző: dr. Schiffer Zsolt DAS
-
V/
Topikgazda
-
voci
tag
-
V/
Topikgazda
-
voci
tag
Lehet, hogy én is hasonló cipőbe fogok kerülni.
Hova érdemes írni? Ti hova írtatok?
- találtam egy ilyen űrlapot: https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/webform/informacio
- vagy inkább az e-mail címükre: ugyfelszolgalat@posta.hu -
agaron
tag
En minden esetre futok vele a postanal 1 kort igy, mar hogy ertem mit-hol, nem azert, mert nem tudom ujra rendelni, csak ilyen kedvemben kaptak el. Szoval nekem ilyen szempontbol hasznos volt, hogy kezdjek neki az ugynek. Aztan meglatjuk.
-
V/
Topikgazda
Beírtál valamit azzal mindenkihez szóltál, hozzám is. Ez így működik.
Kétségbe vontad azt amit írtam hogy kérni kell a postától igazolás azzal hogy ezt írtad: Szerintem nem, de ha tévedek, kérlek cáfoljatok meg. így jogosan írtam neked hozzászólást.
Részemről nem személyeskedés, de ha javaslok valamit és szerinted meg ilyen nincs akkor most azzal nem vonod kétségbe amit írtam?De rákerestem a topikban és van két hsz arra amit kérdeztél, lásd feljebb.
-
Lajtorja
aktív tag
-
V/
Topikgazda
Ezt nem a helyi postán adják. Ott csak kerestetni lehet ami náluk előfordulhat.Hidd el nem csak én kaptam.
De nem kell kérni, ki kell várni a 90 napot, hogy a rendszer lezárja a vásárlást és lehet indítani a dispute-t. Most már ez lesz javasolva mindenkinek. Mert úgy sem hiszi el senki hogy a Magyar Posta ügyfélszolgálata szokott kiadni, ráadásul angol nyelvű igazolást. Nem győzködök én senkit, mehet a maga feje után.
Lehet keresni is. Gyorsan kettő.
#64172 -
Alpachino
veterán
-
V/
Topikgazda
Miért hazudtolnál meg?
Igen is volt és nem csak a ebben a topikban. De ha te azt gondolod hogy hazudok, akkor nem fogom javasolni, kitörlöm az a az Összefoglalóból és topikból is ezeket a hozzászólásokat aztán csináljatok azt amit akartok, de itt ne rinyáljatok. Ha nem kapod meg akkor elveszett és annyi. Nagyon fárasztó néhény ember okoskodása.
Ha elméletet írok azt hangsúlyozom, ahol nem látsz olyat a hozzászólásomban hogy elméletben akkor az tényeken alapul.A dispute is is csak az idő előttiek esetén lett elutasítva, ez sem elmélet.
És ha nem kell segítség akkor ne is kérj itt. Felesleges koptatni a billentyűzetet.
-
dzf007
senior tag
-
agaron
tag
-
Lajtorja
aktív tag
Létezik szerintetek olyan ember a topikban (vagy akár az országban) aki kapott igazolást a postától, hogy nem érkezett meg hozzájuk az ECSC küldeménye? Szerintem nem, de ha tévedek, kérlek cáfoljatok meg.
Ez egy lenyúlás, ha megkapod örülj. Reklamálni nem tudsz, ali dispute el lesz utasítva, ali a postára, posta pedig az alira fog küldeni.
-
csuhi17
csendes tag
Na ez nagyon jól jött nekem össze.
Január 8.án rendeltem meg.
Ha a követési infók jók, akkor a DHL Express jan 16.-án reggel 6 körül kaptam meg Hong Kong-ban, most már Budapesten van, és most fizettem be az áfát rá!.
Nem kért a DHL-e semmit mindent automatikusan megcsináltak.
És ha a számlán jól láttam akkor 4500 Huf volt az ő díjuk.
Holnap már ki is hozzák.
összességében jól jöttem ki, kevesebbet fizettem mint amire számítottam.
Ami vicces, az az hogy a díjbekérő és az előértesít is a csomagról arról a telefonszámról jött, amiről a Sameday szokott nekem üzenni.
-
sonar
addikt
-
V/
Topikgazda
Az AliExpress-en reklamálhatsz de mivel ez az utolsó bejegyzés, Arrived at local delivery center addig amíg nem jár le a 90 napos szállítási védelmi idő azt szokták írni hogy érdeklődj a helyi postán mert ott van.
Ezt a bejegyzést egy postai igazolással felülbíráltatva, lásd feljebb a szöveget viszont elfogadják és nem kell 90 napig várni.
A helyi posta nem szokott adni ilyen igazolást, csak a központi ügyfélszolgálat ad, úgy kell kérni hogy a megfelelő szöveg kerüljön bele, aki nem követelőzik annak megfelelőt szoktak adni. -
agaron
tag
Valoszinuleg vekonyabb, mint 24mm
Ebben az esetben tekintsem elveszettnek, mert igazolast nem kapok, es nem tudok reklamalni az Alin sem? Bocs, csak szeretnek tisztan latni, es egy picit meg kodos ez a resz... Illetve hogy akkor rendeljem ujra, mert amugy jo lenne a cucc, vagy hogyan tovabb (ugyan itt: van erre trukk, hogy eleve nagyobb csomagban adjak fel, es kevesebb gond legyen ezzel ugymond?
)
Koszi
-
V/
Topikgazda
Csak akkor menj be ha a csomagod vastagabb mint 24 mm és tényleg a 15 munkanap eltelt és nem kaptál értesítőt mert csak ez lehet bent. Ha megkapták a magyar logisztikai cégtől, élő tapasztalat hogy van amikor nem adják át nekik.
Mert egyébként semmi információ nincs róla és nem is kell nekik ezeket őrizgetni ha beleférnek a postaládába és ott kézbesíthetőek. -
dmad
aktív tag
-
V/
Topikgazda
Az áfás ár az bruttó ár aminél a nettó tartalmazza a rárakott áfát és ez számít. De ezt is beírtam az Összefoglaló vámolási részhez, 7. pont. Eddig is neked a nettó árat vetet figyelembe az AliExpress, mert ha azt meghaladta a kiírt bruttó ár akkor levonják belőle az áfát és a nettót kell fizetni. (a + Price adjustment)
......a vámmentes értékhatár alattiak esetén alkalmazható, ami 150 € vagy 58000 Ft 2024-ben. Ez a termék nettó árának felel meg, nem számolandó bele az áfa, a vám, a szállítási költség.
-
agaron
tag
-
agaron
tag
-
dmad
aktív tag
-
Harcipocok84
tag
Ha minden igaz sikerült kiharcolni hogy egyéni vállalkozóként üzleti vásárló legyek. Tehát ezentúl a VAT-ot nem az Alliexpress teszi rá, hanem itt Magyarországon fizetem ki. Viszont, eddig a VAT-al terhelt árral számolva 15 db eszközt tudtam egyszerre vásárolni azért, hogy 150 EUR alatt maradjak. Ha jól értem most a termék amit veszek olcsóbb lesz, mert nem lesz rajta VAT, tehát mondjuk az eddigi 15 helyett kb. 20 db-ot tudok venni hogy benne legyek a 150 EUR határban. Az hogy itthon a rátett ÁFA-val túllépi a 150 EUR-t az nem számít, ugye? Vámmentes marad a csomagom?
-
r0by
addikt
-
djsunstealer
aktív tag
-
V/
Topikgazda
A Postának kell kiadni, mert akkor hivatalos, ezért nincs minta és ők adnak is angol nyelven. Ha szépen kéri valaki.
Ez sem nehéz már napjainkban.
Ezt a ESC00xxxxxx számú küldeményt nem kapták meg a nyomkövetésben látható bejegyzés ellenére, nincs a postai nyilvántartásban ezen a számon, nem került hozzájuk és ezért nem is kézbesíthették.
This shipment, number ESC00xxxxxxxx, has not been received despite the entry in the tracking, it is not in the postal register under this number, it has not been received and therefore could not be delivered. -
djsunstealer
aktív tag
-
V/
Topikgazda
-
Jar
tag
-
voci
tag
Ez az ellentmondás hogyan oldható fel:
- Mivel csak normál levél, nincs nyomkövetési száma, ha nem kapod meg nem tudsz a Postán reklamálni.
- Ha nem kapod meg az AliExpress csak akkor fogadja el a meg nem érkezési dispute okot ha a dispute-hoz mellékelsz egy olyan postától származó igazolást...Hogyan juthatunk ehhez az igazoláshoz?
-
V/
Topikgazda
Köszönettel vettem volna ha csak az azonosítót adod meg, de az Összefoglaló 2. pont végére amit beírtam az érvényes ide:
Ha valaki ECSCCA0001111001 formátumú küldemény azonosítót kap:
Ez egy Budapesten a Magyar Postának átadott üzleti e-kereskedelmi levélként menne hozzád, ami azt jelenti hogy az országon belülről a Magyar Postához kerülő küldeményeket (belföldi) nem kell vámolni és ezért díja sincs. Viszont nyomkövetési száma sem lesz.
ECSCCA00-sokat Nézd itt mert ez nem postai nyomkövetési szám, a megérkezés után (Arrived Budapest) látod hogy Arrive at local delivery office azután 2-15 munkanap a kézbesítés. Az Arrive at local delivery office azt jelenti hogy akkor adta át a Cainiao a Magyar Postának, nem a kézbesítő postára érkezik meg.
A Magyar Posta dolgozója kézbesíti a levél kézbesítési szabályok alapján. Ami azt jelenti hogy ha a küldemény 24 mm-nél vékonyabb és behelyezhető a postaládába akkor a leveles postás kézbesíti, ha nem ilyen a küldemény (vastagabb 24 mm-nél vagy más okból nem helyezhető a postaládába) akkor értesítést kapsz (sms vagy papíros) és postán a hivatali kézbesítőknél veheted át.
Mivel csak normál levél, nincs nyomkövetési száma, ha nem kapod meg nem tudsz a Postán reklamálni.
Ha nem kapod meg az AliExpress csak akkor fogadja el a meg nem érkezési dispute okot ha a dispute-hoz mellékelsz egy olyan postától származó igazolást, hogy ezt a ESC00xxxxxx számú küldeményt nem kapták meg a látható bejegyzés ellenére, nincs a postai nyilvántartásban, nem került hozzájuk és ezért nem is kézbesítették és bizonyítékként kell csatolni a dispute-hoz.
Mindig jönnek valamelyik postán a GDPR-el, de ennél az hogy nem került a kezelésükbe ECSC000......... számú küldemény, semmiféle személyes adat nem merül fel.. -
agaron
tag
Sziasztok!
Eddig ugy voltam vele, hogy ünnepek, meg lassúság, stb... de dec. 28 ota elvileg az országban a csomagom. Aggodjak? Ilyenkor kinek tudok irni? Pár apróság, valószínűleg boríték méretű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
73500 - 73401
85186 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 73901 73900 - 73801 73800 - 73701 73700 - 73601 73600 - 73501 73500 - 73401 73400 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- LEGO klub
- Synology NAS
- Fotók, videók mobillal
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- -60% Bontatlan ÚJ Lenovo Thinkpad T14 gen5 Ultra 7 155U 16GB Ram 512GB SSD Magyar bill 1 év Gari
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

15 napon belül ideért a kb. 60x60x10 cm a csomag...😊

Egyik Dec15.-óta van valahol, másik jan 6.-tól..