Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KRoli92
tag
válasz
Debilon #69139 üzenetére
Értem, köszönöm a választ. Én ezzel még nem találkoztam, ha tudom, hogy valóban feladásra kerül, akkor nem indítok disputeot. De sajnos most nem tudom, hogy mi lenne a jó megoldás, várjam meg, még az Aliexpress közbelép, vagy zárjam a vitát. Azt nem szeretném, hogyha esetleg nem kapom meg, vagy nem azt amit rendeltem, akkor ne tudjam újra nyitni.
Olvasom a topik összefoglalót is.
"A "megszakított" Cancel dispute (dispute megszakítása) esetén lehet másikat indítani, ha a buyer protection (vásárlói védelem) ideje még nem járt le.
Az eladónak a megindított dispute-ra 5 naptári napon belül kell reagálnia, ha nem teszi meg, akkor automatikusan megkapjuk a refund összegét 3-15 munkanap alatt."De itt azt írja, hogy cancel dispute, nálam meg olyan lehetőség van csak, hogy cancel request, és ezért nem tudom, hogy ebben az esetben is újra fogom tudni nyitni vagy sem, illetve eltűnt a confirm delivery lehetőség is, és ezt sem értem, hogy miért
-
KRoli92
tag
válasz
KRoli92 #69052 üzenetére
Sziasztok!
Csütörtökön írtam ide a topikba, de nem kaptam rá választ. Tudna valaki segíteni? Rendeltem egy termékből 5db-ot, de az eladó írt, hogy küldjek még 1$-t mert több lett a szállítási költség. Ebbe nem akartam belemenni , vissza akartam kérni a pénzt, de közbe már bejelölte, hogy szállítva. Nyitottam disputeot, először úgy tűnt, hogy csak a tracking numbert kérte ki, de időközben elindult a csomag, SunYou szállítással foxpostal. Én AliExpress saver shippinggel rendeltem, de ahogy olvastam a SunYou jobb. Az lenne a kérdésem, hogy ha törlöm a disputeot, cancel request, akkor ha esetleg nem az jön amit rendeltem vagy nem annyi, újra fogom tudni nyitni? Illetve valamiért eltűnt a confirm delivery, ez miért lehet?
-
bigdady
nagyúr
Hali
Lengyelországba kéne visszaküldenem csomagot, hogyan tudnàm a legolcsóbban visszaküldeni? Packeta appból nem megy
-
gabor9991
őstag
válasz
sipi_25 #69131 üzenetére
Nekem azt ira először chaten hogy küldjem vissza bátran saját költségemen, higgyen el a legjobb helyen van a pénz náluk addig nem kapja meg az eladó amíg számomra kedvező lezárása nincs az ügynek.
Többször is kérdezte hogy mit szeretnék, mit írjon az eladónak?
Én leírtam minden alkalommal hogy a szállítás Magyarországról kínába nincs ingyen, egy ekkora csomag körülbelül 50usd, ami több mint a termék vételára volt és a refund oldalon azt írja az aliexpress hogy a visszaszállítást az eladó fizeti szóval azt szeretném ha az eladó küldené a visszaszállításhoz a cimkét amivel nekem csak fel kellene adnom a csomagot fizetés nélküli.
Megértette és írta hogy látja a refund oldalon azt amit írok, tájékoztatni fogja az eladót hogy válaszoljon a megkeresésre.
Írtam még a chaten hogy szerintem simán csak húzza az eladó az időt hogy kifussak a feladásra rendelkezése álló időből és bukjam a refundot, de megnyugtatóan azt válaszolta hogy ez kizárt hiszen itt már van nyoma annak hogy mi kommunikálunk egymással.
Szóval így már abszolút nem éri meg az időt amit eddig erre fordítotitottam, de mostmár megpróbálom a legtöbbet kihozni a dologból, látva azt hogy az eladónak milyen volt a hozzáállása a problémához és simán csalónak, rosszindulatú vásárlónak titulált. -
sipi_25
csendes tag
válasz
gabor9991 #69127 üzenetére
Nekem mostanában volt két dispute-om. Egy Amoled kijelzőt rendeltem, az első full Sz*R volt. A másiknak meg a touch volt rossz. Két különböző eladótól.
Mindegyik vissza akarta küldeni velem. Leírtam nekik, hogy milyen drága a visszaküldés, posta link belinkelve, plusz kép a postaköltségről!
Az elsőnél simán megitelte az Aliexpress a full refundot visszaküldés nélkül.
A másodiknál kicsit szívóztak, hogy nem teljesen rossz a termék, ezért csak partial refund! Fellebeztem az alias döntés ellen! Csináltam még két videót, megegyszer leírtam a problémát. Megiteltek a full refundot ismét, visszaküldés nélkül.
Fontos, hogy tárgyilagosan és illedelmesen írd le a problémát!
Jelezni kell, hogy az ingyenes visszaküldés Magyarországra nem érvényes! -
FireFox1996
őstag
Lenne egy 200usd-s rendelésem, van vmi kupon most alin?
-
asynur
tag
Kis infó: nekem úgy tűnik két LP -s ként induló csomagot egy PNLUC -os (MPL) csomagként pakoltak össze, ilyen nálam eddig még nem volt csak ExpressOne -nál kiváncsi leszek.
-
gabor9991
őstag
válasz
cidalain #69126 üzenetére
Chaten kaptam ígéretet, hogy felveszik az eladóval a kapcsolatot és megírják neki hogy a visszaszállítás az ő feladata le van írva a vitarendezés oldalon.Leírtam hogy a szállítás több mint a rendelt kartámasz ára így várom az eladó jelenkezését.
Kíváncsi leszek mi lesz a válasza. -
gabor9991
őstag
Már nem tudom elfogadni a refundot, mert miután a 10eurót nem fogadtam el utána történt mindaz amit korábban leírtam.így döntött az aliexpressz.
Egyetlen lehetőség van jelenleg a futó refund esetén az pedig az. hogy vissza kell küldenem és akkor visszakapom a vételárat a szállítási költséget pedig esetleg ha szerencsém van mert ugye az eladó nem intézte a visszaszállítást.
Ha tudom hogy ez lesz a reject gomb megnyomása után akkor simán elfogadok 10 eurót és hagyom az egészet
Talán még a chaten egy ügyintézővel megpróbálok egy üzenetet váltani ott úgyis kiderül szerintem, az első mondatokból ha segítőkész és ha nem az akkor az is. -
cidalain
veterán
válasz
gabor9991 #69115 üzenetére
Fogadd el a 10 euro refundot, és élj együtt a világos kartámasszal.
Vagy vidd el egy magyar céghez, aki fest műbőrt, és a 10 euró refundot beletolva festesd sötétebbre.
Tesómnak kellett egyszer bőrözött műszerfal-elemet cserélni. Neki fekete kellett volna, de az az olyan autók 1%-ában volt csak, ezért az "összes" beszerzési forrásnál csak barna/bézs volt. A barnáért is Prágába kellett kimenni személyesen. Itthon lefestették neki feketére, meg nem mondod hogy nem olyan, mintha gyárilag fekete lenne. -
gabor9991
őstag
Annyit tudok tenni amit V/ javasolt, ha úgy se sikerül értelmes emberrel beszélnem akkor nagyjából semmit sem tehetek.
Le tudnám írni én is a véleményem hogy tele van az aliexpress semmitérő lomokkal amiket mindenféle hazugsággal árulnak szándékosan becsapva az embereket de szerintem felesleges, gondolom az aliexpress tisztában van ezzel.
Abban igaza van hogy gyakran nyitok vitát, pár héttel ezelőtt éppen belefutottam egy kamu eladóba aki fel se adta a rendelést és ott is vitát kellett nyitni, előtte rendeltem a gyerekek biciklijére vilagítást amit törötten kaptam meg, ott se hagytam veszni azt a 2$-t amennyibe kerültDe ne én legyek már a rosszindulatú vásárló ha észreveszem hogy be lettem csapva
Csak azt nem tudom hogy ezt honnan tudja egy másik eladó, bár feltételezem minden vásárló tökéletesen profilozva van, nem véletlenül jönnek a célzott ajánlatok nap mint nap.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- AMD 7600 BOX 2027.10.27. HUN GAR
- Magyar garis Apple MacBook Pro 16 M4 Max 48 Gb/16 CPU/40 GPU/16 Neural
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest