Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4051) M3nyus válasza repvez (#4050) üzenetére


M3nyus
aktív tag

Ezt a szem követést bármely program / játék letudja kezelni, vagy kifejezetten támogatnia kell a szoftvernek is?

Én vagyok M3nyus!

(#4052) repvez válasza M3nyus (#4051) üzenetére


repvez
addikt

A szemkövetés a szemüveg saját rendszere megoldja 120 fps/s sebességgel szemenként.
Ez csak a nézőpont váltást változtatja meg szerintem .
A játéknak majd csak azt kell támogatnia, hogy mi legyen éles a fokusnak megfelelően és mi nem, mert a rift és a vive most csak a kép közepére van ez hatással, de a FOVE-nál akár a kép szélének kell élesnek lennie ha oda nézel

(#4053) Raymond válasza repvez (#4052) üzenetére


Raymond
félisten

"mert a rift és a vive most csak a kép közepére van ez hatással"

Ez a lencsek miatt van, ezen a rendereles megvaltoztatasa nem segit. Amin viszont segit az a teljesitmeny novelese, mert ott ahova nem nezel nem kell feleslegesen nagy felbontasban renderelni. Valahogy igy: [link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4054) clyvejhamma válasza izomman1 (#4042) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Ha követted volna az eseményeket az elejétől akkor tudnád, hogy nem rossz irányba indultak a mozgáskövetés kapcsán, hanem kifejezett cél volt a lehető legegyszerűbb működés! Ne legyen mozgó alkatrész ami könnyen elromolhat, alapvetően legyen passzív a rendszer. Ezért tökéletesítették a kamerás-infrás követést.

Alapvetően okuluszéknál a room-scale azért nem volt meghatározó, mert az emberek 90%-nak nincs akkora helye, hogy ki tudja használni. Ezért javasolják a 180 fok körüli játéktér kialakítását a fejlesztőknek. Azért azt be kell látni, hogy normális room-scale élményhez (hogy ne kocold le állandóan a falakat) kell egy min. 5x5-ös méretű helyiség. Kinek van erre lehetősége? Bútorok nélkül egy üres szoba, csak játszani? :)

A legnagyobb probléma a room scale esetén mégis az, hogy a fizikai/valós mozgás és annak virtuális megfelelője nem megoldott. Pl. ott vagy egy szobában, bejárkálod a saját szobádban, majd megállsz az egyik sarokban mert ott érdekes valami, ezután egy room scale játéknál vissza kellene battyogni a szoba közepére, hogy a következő helyiségben megint középen legyél...
Tudom, van virtuix omni, de ezek szerintem nagyon gyerekcipőben járnak még...
Persze vannak demók, játékok amik élvezetesek de azok a Touch-al sem lesznek sokkal rosszabbak...

Bár nagyon jól kitalált és pontos rendszer a Valve-é, azért lehet olvasni nem kevés véleményt a trackelési hibákkal és az egyszer csak "úszni" kezdő kontrollerekkel kapcsolatban. Kíváncsi leszek 1-2 év múlva hány embernek kell majd kockát cserélnie a setupjában...

[ Szerkesztve ]

(#4055) Raymond válasza clyvejhamma (#4054) üzenetére


Raymond
félisten

" Pl. ott vagy egy szobában, bejárkálod a saját szobádban, majd megállsz az egyik sarokban mert ott érdekes valami, ezután egy room scale játéknál vissza kellene battyogni a szoba közepére, hogy a következő helyiségben megint középen legyél..."

Ez nem igy mukodik, nem kell ballagnod sehova. A rendszer megadja mi a "biztonsagos terulet" (ez a Chaperon alrendszer resze) es aszerint van a jatek felepitve hogy az esemenyek ebben a teruletben tortenjenek. Tehat ha szoba 1 delnyugati sarkaban megallsz es mozgas neluk teleportalsz szoba 2-be ott is a delnyugati sarkaban fogsz allni. De ez csak akkor ervenyes ha peldau a jatek olyan hogy minden szoba (jatekter) csak kis meretu es nem valtozo. Virtualisan nagyobb szobaknal egy bizonyos pontra is teleportalhatsz, de ez nem valtoztat semmit azon hogy merre es mennyit mehetsz arrebb. Ha peldaul egy 3x3 felosztasu teruleten mozoghatsz egy jatekban akkor ha te az 1,2 terulet delnyugati sarkaban allsz es teleportalsz a 3,2 teruletre ott megintcsak a delnyugati sarkaban leszel es a rendszer csak annyit enged mozogni es olyan iranyban hogy a valosagban ne menj a falnak/szekrenynek/ajtonal neki.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4056) clyvejhamma válasza Raymond (#4055) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Attól, hogy ugyanott jelensz meg a következő szobában még mindig probléma, ha a következő szoba mondjuk 2x akkora. A room-scale nálam a ballagást jelenti, nem pedig azt, hogy egy helyben ácsorogva ide-oda teleportálok. A példával próbáltam rávilágítani a problémára. Chaperone is csak addig jó amíg valami hirtelen mozdulatnál ki nem nyúlsz a játéktérből és jól bevágod a kezed vagy a kontrollert.
A 360 fokos követés (nálam ez nem room-scale :) ) pedig mint tudjuk tökéletesen működik 3 kamerával a Rift és a Touch esetében és a beszámolók alapján két egymással átlósan elhelyezett kamerával is nagyon jól megy. A technológiából adódóan a vive biztosan precízebb nagyobb távolságok esetén, de speciel nekem 5x5-ös játszó-területem sincs.
Emellett az ergonómia szerintem legalább olyan fontos mint a pontosság.
Először azt gondoltam, hogy mi a fenéért raknak bele fülest. Inkább lenne olcsóbb, hiszen mindenkinek van fülese. Azóta rájöttem, hogy "megfizethetetlen", hogy nem kell állandóan a fülessel is bajlódnom amikor VR-ozni szeretnék. Felrakom a Riftet és élvezem.

(#4057) Raymond válasza clyvejhamma (#4056) üzenetére


Raymond
félisten

"Attól, hogy ugyanott jelensz meg a következő szobában még mindig probléma, ha a következő szoba mondjuk 2x akkora."

Ezt leirtam a 3x3 reszre (azok a szamok nem meter hanem a ter reszei) felosztott peldaval. Egy Star Trek holodeck nelkul nem tudom hogyan akarnad maskepp megoldani mint teleportalas, ha van is egy 5m x 5m jasztoteruleted ott nem fogsz egy 10m x 20m virtualis teret bejarni. Nekem nagyon ugy tunik tapasztalat nelkul irsz a Vive-rol, a chaperone ugy van beallitva hogy ne vagd bele a kezed semmibe. Nem hulyesegbol mondjak a setup alatt. Peldaul ha van egy 3m x 4m szobad akkor abbol nem egy 3x4m negyzet lesz a chaperon-ban hanem egy kb. 2x3m mert hagy helyet a kezednek.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4058) izomman1 válasza clyvejhamma (#4056) üzenetére


izomman1
senior tag

Izlések és pofonok.. nekem bejön a Vive room scale je.. 2,5*3 M en játszom és kardos vívós játéknál (Sword Master VR ) vagy egy lövöldözős játéknál (Raw Data nál - Serious Sam VR nál stb.. ) ki is használom a helyet maradéktalanul fedezéket keresve odébb mozogva (mert a golyó elől el kell mozogni ide oda lépkedni.) Persze mozgós játéknál igen van , hogy a teleportálások közt a szoba közepére vissza térsz, ha széle felé elmozdultál, de a játékba sok minden megnézhetsz egy szobrot egy virágot amit körbe járhatsz megcsodálhatsz.. ettől a szabadságtól tetszik nekem a Vive és a VR..
Persze minél nagyobb a szoba annál jobb , de kicsibe is lehet mozogni igaz többször felvillan a rács körülötted és megálljt parancsol. 360 fok nélkül viszont elképzelni se tudnám a VR játékokat (Na mondjuk a cockpit nél nem kell)
Elhiszem, hogy ekkora szobával se rendelkezik a többség.. Hát ez van, az a kicsi VR piac is feldarabolódik room scale , 360 fokos vagy 180 fokos VR élményre .. Ráadásul az exclusivitás is még darabol rajta . De hát a Vive osok pénze piszkos az Oculusnak pedig csak örülhetnének ha megvennék a játékaikat mégtöbben, de ők a készüléket akarják eladni jobban exclusivitással ösztönözve. A VR jövője fejlődése érdekel és elégedett vagyok a Vive al, ezért írom le én mint Vive os a tapasztalataimat szintén, hogy ha más erre vagyik vagy Riftre (mások azokat a tapasztalatokat írják le) akkor el tudja dönteni az illető neki mi tetszene mi a fontosabb, mert tény egyik ebbe másik abba jobb (újjkövetés , design, kényelem stb )...Nincs is ezzel semmi gond..

[ Szerkesztve ]

(#4059) clyvejhamma válasza Raymond (#4057) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Az jó ha te ezt megmondod, hogy én mit tapasztaltam már és mit nem! :)
Hülye példa, de chaperone:
http://giphy.com/gifs/fail-vr-9srfb3J8WDDC8

A room scale nálam akkor nyer értelmet, amikor egy virtuix szerű ( de annál sokkal természetesebb és jobban működő) cuccba belépek és körbe sétálom az akár 5x5-ös, akár 2x10-es folyosót vagy bármit.

(#4060) izomman1
Erre gondoltam! :)
A játék hevében simán benne van...

[ Szerkesztve ]

(#4060) izomman1 válasza Raymond (#4057) üzenetére


izomman1
senior tag

Igen tapasztalat: kb. a Vive szoba elrendezője a szoba szélekből kb. 10 cm ert levág ha a rácson túl mozogsz még kicsit nincs ott rögtön a fal.. Ettől függetlenül ha ökör vagy belevághatod a kezed a falba ...
Én mondjuk mint írtam régen az alacsonyan beállított csillárom törtem szét a kontrollerrel, mert éppen felszúrtam volna a Sword Master VR -ban a lovag feje irányába :-) Na erre nincs figyelmeztetés nekem kellett volna "emlékeznem", hogy ott a csillár :N

[ Szerkesztve ]

(#4061) izomman1 válasza clyvejhamma (#4059) üzenetére


izomman1
senior tag

Következő csilláromat magasabbra teszem és nem fordul elő ilyen probléma... :N
De fal lekoccolása rács figyelmeztetése miatt nagyon minimálisra zárható nálam.. (Szerencsére strapabíró a Vive kontroller ha ez elő is fordulna)

[ Szerkesztve ]

(#4062) clyvejhamma


clyvejhamma
aktív tag

(#4063) AeSDé Team


AeSDé Team
őstag

Sziasztok!

Van bármilyen játék ami streamelhető PC-ről mobil VR headsetre? :D Késleltetés felőlem lehet, csak kipróbálás-szintjén érdekelne a dolog.

Hardver szempontjából nincs gond, a "kísérlethez" rendelkezésre áll egy wifi képes PC és egy elég erős Redmi Note 3 Pro is :)

[ Szerkesztve ]

(#4064) Menthirist válasza AeSDé Team (#4063) üzenetére


Menthirist
veterán

még ha meg is oldod pl trinus gyre-rel, kipróbálás szintjén tökéletesen felesleges, ugyanis nem azt próbálod ki, milyen lehet a vr.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4065) Márton válasza Menthirist (#4064) üzenetére


Márton
nagyúr

Pedig ez engem is érdekelne. Ha nem is játék, de bármi app, amihez már kevés lehet a teló, de pc-ről szép eredményt ad. Valami relaxos téma is jó, amihez nem kell kis latency, stb.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4066) Menthirist válasza Márton (#4065) üzenetére


Menthirist
veterán

a vr-nak a latency a(z egyik) sava-borsa. Elképesztően más amikor látsz egy képet a szemed előtt, mozdítasz a fejeden és fél-egy másodperccel később mozdul valamennyit a kép, vagy az amikor a legkisebb biccentésedre is azonnal reagál a kép, annyira amennyivel megmoccantottad a fejed. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Értem én hogy vonzó az ötlet hogy "olcsóban" ki lehessen próbálni, milyen is a vr, de ez elképesztően távol áll tőle. Akkor már közelebb van az, amikor a telefon számolja ki a képet, és beleteszed egy szemüvegbe a telefonod. Az is távol áll az igazi vr-tól (a Gear VR közelebb, random telefon random appal távolabb), de legalább nem fényévekre mint ez a pc-s streaming cucc (legalábbis amiket én próbáltam anno). Szóval sajnos vr-ban nincs olyan hogy "nem kell kis latency". A "nem kell kis latency" vr-ban kb 20-30 msec-et jelentene, a normális vr ez alatt van (15-20 alatt lehetőleg), a mobilra streamelős meg egy-két nagyságrenddel felette.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4067) Márton válasza Menthirist (#4066) üzenetére


Márton
nagyúr

Köszi, tisztában vagyok vele, próbáltam Rift DK1-et, Vive-ot és a QuadHD telót használom egy BoboVR-rel.
Ennek ellenére kipróbálnám a PC-ről stream-elős módszert is :B

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4068) Menthirist válasza Márton (#4067) üzenetére


Menthirist
veterán

A DK1 is 2013-as cucc, 60 hz-el és 720p kijelzővel, ami nem low persistence (nem oled). Az sem releváns abban a szempontból hogy milyen is a vr. Már nem olyan.

De mondom, én anno a Trinus Gyre nevű appot használtam.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4069) Márton válasza Menthirist (#4068) üzenetére


Márton
nagyúr

Ok, HTC Vive teszt 2 hete? :)

szerk: egyébként nem is annyira játszani akarok első körben, hanem saját tartalmakat gyártani, amit úgymond leellenőrzök, hogy is néz ki 360-ban. És ha itt jobb a stream-elős megoldás, mint maga a teló, akkor miért ne próbáljam ki.

[ Szerkesztve ]

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4070) Raymond válasza Márton (#4069) üzenetére


Raymond
félisten

Tobben itt a forumrol atmentunk ezen a stadiumon (en is) es eddig meg mindig az volt a vegeredmeny hogy "felejtsd el". Ha sajat karodon akarsz tanulni akkor probalhatod, de oszinten szolva kinszenvedes. Ha sajat tartalmat akarsz gyartani akkor mindenkeppen szerezz be valamit amin mukodni is fog (ha programok vagy jatekokrol szol), ha csak 360 fokos (sztereoszkopikus vagy sima) kepek es videok akkor inkabb hasznalj nativ Andorid app-ot az ellenorzeshez. Kepeknel es videoknal ez 100% problemamentes, programoknal es jatekoknal is talan tobb ertelme lenne itt-ott egy Android build-nek meg ha csokkentett minosegben is (Unity3D-bol).

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4071) Márton válasza Raymond (#4070) üzenetére


Márton
nagyúr

igen, csak fotóról, videóról lenne szó

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4072) Menthirist válasza Márton (#4069) üzenetére


Menthirist
veterán

Az már oké, csak nem írtad hogy az is megvolt. Jelenleg a vr kipróbálására a DK2 a minimum szerintem, de még az sem olyan minőség mint a CV1 vagy a Vive.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4073) Raymond válasza Márton (#4071) üzenetére


Raymond
félisten

Azokat akkor csak dobd at a telefonra es nezd meg nativ app-al.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4074) Márton válasza Menthirist (#4072) üzenetére


Márton
nagyúr

De, írtam.

Az a baj, hogy nekem jelenleg nem ér 2-300 ezret a mostani minőség.
Ha lekúszik 100 alá ok, de ha már kiadom a többszörösét akkor jobb eredményt szeretnék.
A telók szépen fejlődnek, 1-2 év és már nem lesz akkora kuriózum a 4k kijelző ott sem.
A daydream-ready mobilok pedig direkt VR-re lettek fejlesztve ahogy olvastam (low persistence display, low latency, gyors gyro, high quality SoC és valami új fejkövető algoritmus, stb)
Szóval én itt látok szép jövőt :)

Raymond: igen, most úgy használom, de sajna van némi röccenés, vagy orientáció ugrás menet közben.

[ Szerkesztve ]

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4075) Raymond válasza Márton (#4074) üzenetére


Raymond
félisten

"de sajna van némi röccenés, vagy orientáció ugrás menet közben."

A Trinus es hasonloknal az egesz csak ebbol all :) Plusz a felbontas es minoseg sokkal rosszabb, mert a jobbik esetben egy 720p mpeg stream-et nezel.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4076) Márton válasza Raymond (#4075) üzenetére


Márton
nagyúr

ok, akkor az az egyetlen előnye, hogy nem androidos appot is látsz a kukkerban, igaz?

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4077) Menthirist válasza Márton (#4074) üzenetére


Menthirist
veterán

Akkor nyilván tisztában vagy vele hogy milyen adatforgalommal járna mondjuk 4k 60-90 fps-t streamelni telefonra wifin át, és ez ugye 360 fokra vetítve még kevés is. Értem én hogy neked jelenleg nem ér ennyit, de a jelenlegi generáció nem azoknak van akik 100k alatt akarnak 4k 120 fps-t kapni.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4078) Raymond válasza Márton (#4076) üzenetére


Raymond
félisten

Igen, amikor mukodik a dolog. PCs jatekokat szoktak streamelni igy.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4079) Teasüti


Teasüti
nagyúr

Üdv urak!
Alig található vmi infó arról, hogy használható-e és miként közönséges megjelenítőként az OR?
Ugye HDMI van rajta, azt hinném bedugom a gépbe, az asztalt kiterjesztem és voilá.
Továbbá lehet-e rajta eképpen filmezni? Hagyományos lejátszó program elindít, majd teljes képernyőre kirak és élvezi az ember a nagylátószöget. Esetleg 3D-s Blueray filmek?
Mindezt bármilyen 3D-s tér renderelése nélkül (nincs virtuális mozi meg ilyesfajta bullshit), csak rádug a gépre, asztali lejátszóra és megjelenít.
Ez működik?
Köszi!

szerk: jelenleg nincs gamer gépem, de filmezéshez érdekes lehet addig. :K

[ Szerkesztve ]

(#4080) Raymond válasza Teasüti (#4079) üzenetére


Raymond
félisten

"használható-e és miként közönséges megjelenítőként az OR?"

Nem.

Filmeket tobbfele keppen tudsz rajta nezni es gyakorlatilag minden formatumban. Van sajat moziszeru lejatszo ahol valasztahtsz mozi, hazi mozi environment-et, itt a kep merete mas. Ban ezen kivul olyan is ahol csak a kepet latod (Void) es ket marhasag - ant, amikor a foldon ulve hangyameretukent nezel valamit es a Moon ahol a holdon van a vetito vaszon.

Ezen kivul van ingyenes program (BigScreen) amivel az egesz Windows Desktop latszik olyan meretben es tavolsagban amilyenben akarod, es itt lejatszhatsz mindent amit a sima desktop-on is.

"jelenleg nincs gamer gépem, de filmezéshez érdekes lehet addig."

Azert valami normalisabb NV vagy AMD grafikus kartya nem art, mert Intel-esel nem fog menni.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4081) Teasüti válasza Raymond (#4080) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Tehát ha bármilyen hdmi kimenetre rádugom nem történik semmi? Nem kapok képet?
Épp az volna a kérdés lényege, hogy nulla 3D-s teljesítménnyel és célszoftverek nélkül is beüzemelhető-e csak úgy plug&play?

szerk: monitort akkor nem is tud helyettesíteni egy az egyben? (Onnantól kezdve, hogy boot és bios.)

[ Szerkesztve ]

(#4082) Raymond válasza Teasüti (#4081) üzenetére


Raymond
félisten

Nem, csak az sajat driver/API/szoftveren kikuldott kepet latod.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4083) Segal válasza Raymond (#4082) üzenetére


Segal
veterán

Tulajdonképpen a desktop kiküldhető rá a Big Screen nevű programmal de ne úgy képzeld el mintha egy b*szott nagy mozivásznat néznél hanem mintha a szemüvegen keresztül néznéd a monitorod/tv-d. Állíthatod a kép méretét, hajlíthatod a képet de túlzottan nagyra nem tudod állítani mert bele fog lógni a progiba szereplű bútorokba a kép. Tulajdonképpen kipróbálásra jó mert ingyenes a progi de úgy sem fogod így használni a Riftet.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#4084) aerosmith


aerosmith
őstag

Muhahhaaaaaa!

"Tisztelt Megrendelőnk,

a SuperGamer.hu webáruházban nyilvántartjuk az Ön SGHU#xxxxxx számú előrendelését, amelyben az Oculus Rift szemüveget tőlünk előrendelte.

A termék elérhetővé vált a beszállítónknál, 14 napos szállítási idővel teljesíteni tudjuk a megrendelését. A termék ára azonban az előrejelzettel ellentétben magasabb, bruttó 229.690,- Ft - ra emelkedett.

Ezt az árat az előrendelésekre nem alkalmazzuk, azokat 222.990,- Ft (+szállítási díj, 1.490,- Ft) áron teljesítjük, feltéve, hogy ezt az árat elfogadja, és kéri a termék szállítását.

Amennyiben az ajánlatot elfogadja és kéri a megrendelés teljesítését, kérem válaszul jelezze!"

(#4085) M3nyus válasza aerosmith (#4084) üzenetére


M3nyus
aktív tag

Én még 576 -nál rendeltem elő 2016.01.07. én de azóta nem történt változás a rendelésben, jelenleg az állapota: függőben :)

Én vagyok M3nyus!

(#4086) -Solt- válasza aerosmith (#4084) üzenetére


-Solt-
veterán

Wow... csak ott lesz ez a fa alatt! :)

[ Szerkesztve ]

www.smart-bus.hu

(#4087) M3nyus


M3nyus
aktív tag

Most néztem a hivatalos oldalról rendelt Rift rendelésem, a Touch előrendelésekor rendeltem, akkor 42 euro postaköltséget írt Németországba, de most postaköltség nélkül (699eur) megtudtam rendelni, így inkább újra rendeltem csak magát a Riftet. :U

Én vagyok M3nyus!

(#4088) Raymond válasza aerosmith (#4084) üzenetére


Raymond
félisten

Szep, eleg durva aron szallitananak majd 2 het mulva ahoz kepest hogy a Nemetorszagi Saturn a mult hetvegen 599-ert kinalta.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4089) Highground


Highground
aktív tag

Üdv mindenkinek!
DK2-t vennék reális áron, Budapesten, azonnal, készpénzért!
Bocs a bepofátlankodásért, de hátha valaki gondolkodik itt az eladásán. :R
Ha van ilyen, akkor keressen meg privátban! Köszi! :R

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#4090) Márton


Márton
nagyúr

Van itt minden, mint a búcsúban :)

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4091) izomman1 válasza Márton (#4090) üzenetére


izomman1
senior tag

NEW SENSOR SETUP! :[link]

(#4092) Rayyy válasza Márton (#4090) üzenetére


Rayyy
senior tag

Úú, az olyan jelenségekre, mint a riporter, még nem vagyok elég nyitott :D

Minden a legnagyobb render!

(#4093) M3nyus válasza Rayyy (#4092) üzenetére


M3nyus
aktív tag

Akkor nem csak nekem volt "furcsa".... :Y

Én vagyok M3nyus!

(#4094) Márton válasza M3nyus (#4093) üzenetére


Márton
nagyúr

:DDD

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4095) Roland3535


Roland3535
csendes tag

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy szeretnék beruházni egy Vr headsetre egy kínai mobilosra, legfőképp filmnézéshez használnám, meg egy két játékot kipróbálni a vr hatás miatt. Olvasgattam utána hogy milyen telefon kell hozzá szükséges a giroszkóp. Nekem egy Xiaomi Redmi Note 2 prime telefonom van. Elivleg minden specifikációja megfelel. Néztem egy pár készüléket de nem tudom hogy mi a különbség a 4ezer forintos és a 20-ezer forintos között hogy megéri e, van e különbség? Bocsánat ha hülyék a kérdések, nem nagyon vagyok tisztában ezekkel, az összefoglalót elolvastam, még új vagyok ehhez.( Ezt [link] néztem ki árban nem olyan vészes és elvileg, nekem tetszett is. )

Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#4096) Espla


Espla
aktív tag

ez VR Box 2 ha minden igaz
nem tudjátok esetleg miért vannak felsorolva a méretek? más mérettel nem megy? valahol csak simán tól-ig-ot írnak

(#4097) repvez válasza Espla (#4096) üzenetére


repvez
addikt

Az auchan-ban 2k ért adják ugyan ezt más névvel, a méreteket meg sztem csak azért irták ki, hogy a gyengébbek is tisztában legyenek vele, hogy az 5,5" az hány centi és, hogy az ő telefonja bele megy e.
Érdemes a tescoba vagy máshol személyesn is kiprobálni, mert nagy különbségek lehetnek a szemüvegek kialakitásai küözött

(#4098) Csavez™ válasza izomman1 (#4091) üzenetére


Csavez™
veterán

Atya ég,mi az kábel rengeteg! :D Hát ez cumi..

(#4099) priti


priti
addikt

Hi, DK2-ről lenne pár kérdésem.

1, Vorpx mellé kell SDK is? Illetve ha régi az SDK az érvágás valami miatt vorpx mellett is?
A VGA támogatás miatt kérdezem, mert az vicc, hogy az SDK típusra ad minimumot, amikor tengernyi SLI vagy CFX szétalázza a minimum kártyát grafikus teljesítményben, aztán mégsem ready...

2,Úgy általánosságban mennyire kehes holmi? Gyakran van valami baja?
Mi a gyenge pontja, mi szokott betojni?

Gondoltam rá, hogy kipróbálnám, veszek valami használtat, aztán továbbadom ha nem jön be, de ha csak azt adják el, amivel valami gond van, akkor nem kell. Annyira nem vagyok beindulva, abból már kinőttem, de azért érdekel. :)

Hardverlesen

(#4100) Segal válasza priti (#4099) üzenetére


Segal
veterán

szia
1
A Vorpx-hoz nem kell az sdk. Az sdk a gyárilag támogatott játékhoz kell míg a Vorpx legegyszerűbben megfogalmazva egeret csinál a szemüvegedből.
A vga minimum a szerintük ajánlott. Persze elindul kevesebbel is csak ebben az esetben nincs garantálva a folyamatos kép ami zavaró tud lenni. SLI/CFX itt csak ront a helyzeten mivel késleltet.
2
Abszolute nem kényes a cucc nálam legalábbis semmi baja nem jött elő de rém egyszerű a megoldás ki kell próbálni vásárlás előtt. Szerintem vegyél egyet de ne a Vorpx miatt mert azzal csalódás lesz. Annak az árából inkább vegyél 2-3 játékot. Ha meg mégsem jön be még mindig eladhatod.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.