Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4101) priti válasza Segal (#4100) üzenetére


priti
addikt

Szia, köszi, hát még mindig zavaros egy kicsit Az ötödik SDK után már nem fogad el minden VGA-t az SDK-k leírása alapján, az ötödik meg elég régi. Mindegy a VGA csere nem katasztrófa, csak azért hiszi a piszi értesz, inkább kipróbáltam volna CFX-el...

Szóval ez a Vorpx valami driver és nem valami direct input egér emulátor? Mert pl. GTA5 biztos bejönne VR-el, de az alatt emulátort használok, hogy legyen G27 és ha a vorpx is egy emulátor az már akkor érdekes lehet két emulátor egyszerre... Most eyefinity-n szoktam futtatni belső nézetből kormánnyal, szóval inkább a 3D hozhat valami többletet meg a fejmozgás lekövetés.

A rém egyszerű megoldás sajna nem nagyon megy, mivel az országban egy darab nincs eladó, szóval a kipróbálás felejtős. Játékokat venni rá, hát arra annyira nem gondoltam, akkor már inkább CV1-re gondolnék, ha játékokat akarnék rá. Azt írják a legújabb SDK eleve nem is megy már DK2-vel a játékok meg olyanok, hogy ami megy az egyik SDK-val az nem megy a másikkal.

Szóval inkább kipróbálni, megnézni esetleg egy 3D filmet, hogy arra milyen, ilyesmi.

200k-t beletolni valami rev1 vacakba, amiről még ezer bosszantó dolog fog kiderülni. Az én orrom azt súgja, hogy ez a CV1 még nem pálya. Meg az a füles is... Elhiszem, hogy jobb annál, mint aminek kinéz, de van egy 60k-s fejhallgatóm, most akkor minek adjak akármennyit ki egy fülesért? Adják külön, aztán akinek kell majd veszi.
Most ez még eléggé pénz nem számít kínálat. Lesz itt még verseny.

Hardverlesen

(#4102) Segal válasza priti (#4101) üzenetére


Segal
veterán

Hidd el nem lesz nagy élmény a GTA. Persze elsőre jönni fog a hú b*zdmeg érzés de napi használatra esélytelen. Már a storymód is elég necces úgy hogy a fejeddel célzol online-ba meg szó szerint esélyed sem lenne.
DK2-nél én anno a 0.8-as sdk-t használtam azzal azért lehet találni okosba is játékokat ha nem szeretnél fizetni meg persze ott a vorpx is bár azért egész biztosan fizetned kell.
Azt meg nem mondom hogy jelenleg milyen vga a minimum ami kell neki de ha a legújabb sdk-val már nem megy a dk2 (én még nem hallottam erről) akkor szerintem felejtős mert abban az esetben van a 0.8-as lehetőség ami mai szemmel bohóckodásra jó de semmi komolyra már utána meg van az 1.3 de az meg felfrissítené magát a legfrissebbre amivel meg már nem menne. Van itt pár dk2-vel rendelkező majd megírják hogy működik e. Szerintem megy.
Egy sem kapható itthon???? :Y Te hallottál már a google-ről? Hasznos internetes oldal... Eladó dk2-k
Ha van amúgy G27-ed és szivesen forgatod is akkor én elsősorba a Project Cars-t, az Assetto Corsa-t és a Dirt Rally-t ajánlom. Mindhárom megy akár dk2-vel (cv1-el is).
Hidd el ha megveszed a dk2-őt akkor a következő célod a cv1 lesz. Akkora pluszt ad a játékokba ez (persze ami gyárilag fut nem a vorpx-os hülyülés) hogy gyüjtögetni fogsz a cv1-re. Az tény hogy borzasztó gagyinak tűnik a rászerelt fejhallgató de jobb mint amit elsőre várna az ember de ha mégsem jön be 2mp alatt lekattintod a szemüvegről és használod a saját fejhallgatódat.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#4103) Raymond válasza priti (#4101) üzenetére


Raymond
félisten

Szinten a fules temahoz: jo hogy rajta van a CV1-en. Lehet van jobb es azt szereted hasznalni (nalam is ez van), de amikor a Rift-et hasznalod nem az lesz az eloterben hogy a tuti fuleseddel bajlodj, jo hogy ott van a beepitett es mukodik automatikusan (mellesleg egesz jol szol) anelkul hogy kabelezni es allitgatni kelljen valamit.

Szerk: A DK2-hoz pedig - ma mar nem vennek, mert lepett a dolog annyit elore hogy vagy CV1 vagy Vive.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4104) Tottu


Tottu
senior tag

Üdv,

Erről a headsetről kinek, mi a véleménye?
PIMAX 4K UHD VR Headset
GearBest.com

[ Szerkesztve ]

"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard

(#4105) Márton válasza Tottu (#4104) üzenetére


Márton
nagyúr

#4041

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4106) Raymond válasza Tottu (#4104) üzenetére


Raymond
félisten

[link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4107) Márton válasza Tottu (#4104) üzenetére


Márton
nagyúr

Summary: even the unit works, it is not 4K, it is dim and it has very narrow angle of sight. Sent it back to GearBest " "Total garbage. The awful head tracking induces headaches almost immediately. Lenses fog up almost instantly. Can't set the brightness. There is severe color banding. The IPD setting seems to do nothing as I can get it never small enough to avoid cross eyedness. The software sometimes does not work, i.e. the headset does not turn on. Tested on a 1070 running at 4K/60Hz. Do not buy

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4108) Tottu


Tottu
senior tag

Oh... sry. PIMAX-ra kerestem, de így nem találtam semmit. Köszi az infót! :R

"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard

(#4109) clyvejhamma válasza priti (#4101) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Az a füles meglepően jól szól!
Nekem is van komolyabb (a tiédnél jelentősen drágább), mégis a rift sajátját használom, amikor VR-ozni van kedvem. Nagyon kényelmes, hogy nem kell görcsölni a kábelekkel, lehajtod és ott van a hang.

(#4110) priti válasza Raymond (#4103) üzenetére


priti
addikt

Csak hümmögni tudok ezekre, hogy jó meg nem jó az, hogy rajta van a füles.
Én egyszerűen arról beszéltem, hogy ha van egy jó fejhallgatóm minek adjak pénzt (bármennyit) egy (akármilyen) másikért, amire nincs szükségem? Opcionális kiegészítő kellene legyen, ahogy könyörgöm egy ilyen xbox joy is. Ez már a „rám sóznak minden vackot” kategória nálam. Oké, hogy praktikus lehet egy controller, na de hagy döntsem már el, hogy mit használok. Ha szeretem akkor meg már valószínű van is, ergo minek vegyek még egyet?

Nem, én erre a megvadulós vonatra nem gondoltam.
Én arra gondoltam, hogy használt áron veszek egy olyan DK2-őt, amiről már lehet tudni, hogy az ami, majd használt áron továbbadom miután kiszórakoztam vele magam. A CV1 felbontásának számomra még nincs itt az ideje. Azt nem elég megvenni, ki is kell tudni szolgálni. Nem fogok teljes gépet cserélni valami miatt, amit még ki sem próbáltam. Lehet hogy az egész olyan, hogy egyszer ráizzad a homlokomra és azt mondom, hogy ez nekem nem kell. Ki tudja.
Gondoltam a DK2 natívja kipróbálni pont elég alacsony. Horror drága VGA már azért nem kellhozzá. Amit Segal linkel jófogás hirdetéseket az viccnek rossz, max azoknak jelent alternatívát, akik egy hangot nem tudnak angolul. Én, ahogy nézegettem 70k-nál többet már nem ér egy DK2, nem szabad adni érte. Max 80k, ha nagyon be vagy indulva, de azon már bukni fogsz eladáskor. Most ilyen 135k-ért hirdetni lehet csak … könyörgöm a DK2 újonnan nem 120k volt véletlenül?

Hardverlesen

(#4111) Márton válasza priti (#4110) üzenetére


Márton
nagyúr

Hol láttál 70-75k-ért?
80-ért is csak licitálni lehet az ebay-en.
És még valaki ezt is megveszi? :DDD

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4112) priti válasza Márton (#4111) üzenetére


priti
addikt

Akkor már elindult a karácsonyi dili. Ott is 70 alatt volt már.

[például]

Hardverlesen

(#4113) Raymond válasza priti (#4110) üzenetére


Raymond
félisten

A fules velemenyed teljesen ertheto abbol a szempontbol hogy nincs Rift-ed. Ez gyakorlatilag mindekinel igy van eloszor, aztan nagyon rovid idon belul (elso nap) megvaltozik amikor megvan a cucc :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4114) Csavez™ válasza Raymond (#4103) üzenetére


Csavez™
veterán

Én próbáltam a riftét ,de maradok ennél , és nem kell hozzá kábel. Előttem szólónak igaza van,opcionálissá kéne tenni.

(#4115) priti válasza Raymond (#4113) üzenetére


priti
addikt

Igazából huszadrangú dolog ez a fülhallgató. Ettől sokkal jobban zavar, hogy olvastam olyan kommentet is a neten, hogy a srác már a második CV1-et küldi vissza, mert gyártási hibás.

Olvasva a sorok között ez a tipikus gyerekcipős tömeggyártással járó káosz. Nagy a kereslet és emiatt nincs raktárhely, mert a maximális raktárkapacitással sem tudják kielégíteni a rendelést, szóval kell minden centi a frissen legyártott cuccnak és ezért benyomják a selejtet a marketingcsatornába.
Geciség, de minden gyárban ezt csinálják.
Aki dolgozott már gyárban annak nem mondok újat. Tudják, hogy ez a 20 raklap mind kehes áru és szétszedésre vár, de kell a hely szóval mégis eladják jónak, mert nagyker-kisker-posta-vevő és vissza szóval mire a vevőtől visszaér az vagy 2 hónap és addig van hely a raktárban. A magyarokat meg szarba sem nézik sajnos, szóval ha van vacak is akkor a vackot küldik ide majd először.
Ha az ember hónapokig ül a rolleren hiába garizzák neki ingyen azalatt egy fullosabb konfigon bukott is vagy egy százast simán.
Nem beszélve az ügyintézéssel járó költségekről. Szóval vett magának problémát méregdrágán. Nálam ez erősen benne van abban, hogy most így teljesen bele a világba vakon egyből „CV1” 240k-ért nekem meredek. Én most tuti nem megyek rá. Ha eddig kibírtam túlélem még egy kicsit, de azért érdekel.

Nem tagadom piszkálja a csőröm a cucc. Azé kéne ha vóna. :DDD

Hardverlesen

(#4116) Teasüti válasza Csavez™ (#4114) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Oszt ha már VR-kedünk, akkor arról nincs hír, hogy merre felé fog haladni a hangélmény a jövőben?
Én speciel ostobaságnak tartom a surround füleseket, amikor két csatornán is tökéletes térhangzást lehet előállítani. Csak kéne végre alkalmazni a binaural 3D-s hangképzést itt is.

[ Szerkesztve ]

(#4117) Raymond válasza Teasüti (#4116) üzenetére


Raymond
félisten

Mar most is ez van a VR jatekoknal.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4118) Teasüti válasza Raymond (#4117) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Binaural hangokkal mennek a játékok? :Y
Miért nincs akkor benne minden játékban?
Ugye PC-n még csak most jön vissza az A3D/EAX/TrueAudio az AMD jóvoltából, de arról sehol nem olvastam, hogy akárcsak egy lépést is tettünk volna binaural irányba.

[ Szerkesztve ]

(#4119) Raymond válasza Teasüti (#4118) üzenetére


Raymond
félisten

Igen, az SDK resze. Talan minden jatekban benne van, mar nem figyelek ra mert "csak van". Ha hallasz valamit balra felulrol es odanezel akkor latod hogy ott van ahonnan halllottad a hangot. Ha nincs benne a jatekban akkor nem vettem eszre vagy nem kell neki ig nem is kerestem. Peldaul a Hitman Go-ban lehet hogy nincs, de ott az "akcio" allandoan elotted jatszodik ugyhogy ha lenne is nem veszed nagyon eszre. Az Edge of Nowhere-be viszont jol jon :)

Szerk: a "minden jatek" alatt itt termeszetesen Oculus Rift cuccokrol beszelunk.

Itt nezhetsz korul milyen megoldasok vannak: [link]

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4120) Bogyi007 válasza repvez (#4097) üzenetére


Bogyi007
veterán

Vettem egy ilyen cuccost az Auchanban. Azt jól tudom hogy ha filmeket akarok nézni vele, akkor nekem az SBS formátumot kell keresnem hozzá?

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

(#4121) Raymond válasza Bogyi007 (#4120) üzenetére


Raymond
félisten

Ez a lejatszotol fugg, a jobbak megesznek mindent, de az SBS a leggyakoribb mert a nem 360 fokosak amik elerhetok azok alltalaban SBS lesznek. Eddig inkabb a 360-asoknal lattam OU-t, a sima 3D videok es a 180-220 fokosak gyakorlatilag mind SBS volt.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4122) repvez válasza Bogyi007 (#4120) üzenetére


repvez
addikt

Ha 3d-s filmet akarsz nézni akkor igen , de sima 2d-s filmet is le tudsz játszani vele , a VR player és a cmoar cinema progik amikkel teszteltem, mindegyiknél ki tudod választani a forrás tipusát támogatja az SBS, OU és 180,360 fokos videokat is a sima videok mellett is.
Az első app csak simán a képet adja be a másik az egy mozitermet ad be és szabadon körbe is nézhetsz miközbe megy a film.

(#4123) Bogyi007 válasza repvez (#4122) üzenetére


Bogyi007
veterán

Ez a VR Player egész jónak látszik...

Kipróbáltam vele egy sima 2D-s videót és egy 3D Half-SBS videót a free változatával. Gondolom ha a teljes programot ha megvenném, akkor már a Half-SBS videónál is lesz hang és reklámmentes lesz a program...

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

(#4124) repvez válasza Bogyi007 (#4123) üzenetére


repvez
addikt

A hang egy érdekes dolog, mert van, hogy mx playernél sem játszik hangot, attól függ milyen kodekkel van tömöritve és, hogy azt le tudja e játszani a telefon, gondolom 5.1 vagy 7.1es hangot nem biztos, hogy egyből tud tömöriteni, meg még SBS felbontásu képet és azért nincs hang, mert egyszerüen nem birja időben megszólaltatni.

(#4125) Dyingsoul válasza Bogyi007 (#4120) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Egy képet fel tudnál tenni róla, hogy mi az ami Auchanban van? Én a debreceniben megfordultam párszor de egyet sem találtam igaz nem is kerestem csak úgy áthaladtam párszor az üzleten, de csodálkozom, hogy nem akadt meg rajta a szemem.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#4126) repvez válasza Dyingsoul (#4125) üzenetére


repvez
addikt

(#4127) Dyingsoul válasza repvez (#4126) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

És tényleg ugyanaz! Danke! :D

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#4128) priti válasza Dyingsoul (#4127) üzenetére


priti
addikt

A vicc, hogy ez a VR jövőjének kulcsa, nem a Rift. Amilyen ütemben a mobilkijelzők fejlődnek tuti, hogy ez a filléres kellék a piacon marad a mobilokhoz. Emiatt nem lehet bukta. Emiatt biztos nem felejtik el ezt, hogy a fejedre húzol egy szemüveget. Tökéletes „csali” is, de pár év múlva már az sem kell, ha picit messzebbről ránézek mit is adtak mobil címszó alatt 10 éve és most.
Azért ha belegondolok, hogy én gyerekként még a Nibbles-t tekergettem a QBasic-ben, aki most 6 éves az meg dx12-es grafikával fogja nyomni full VR-ben a gémeket valami használt húszonezres vacakkal tízenévesen és azt fogja fitymálni, hogy milyen gyenge, mert ha százezres lenne azzal élethűbbnek látszana … azért aztaqrva… szóval hihetetlen mekkorát dobbantott a világ. Tágra nyílt szemekkel bámultuk ezt.

Hardverlesen

(#4129) Segal válasza priti (#4128) üzenetére


Segal
veterán

Aki meg 20 év múlva fog megszületni annak meg az is vicc lesz mint a most 6 évesnek. Ez van ez ellen sajna semmit sem lehet tenni. A Mobilos VR még messze elmarad a Riftől és Vive-tól mert messze nem csak a felbontás a lényeg hanem még milliós más dolog és a PC-s játékok nem is fognak vele jól futni egész egyszerűen mert nem arra találták ki őket de az is egyértelmű hogy mobiltelefonnal viszont sokkal gyorsabban fog tudni fejlődni mert a PC-s/konzolos szemüvegek csak pár évente jelenhetnek meg amikor a vga piac felnő a következő szintre de a mobilos az (fél)évente tud frissülni. Egyelőre még gyerekcipőbe jár a technológia (mégis jelentkezik a hú b*zdmeg érzés) de hát valahonnan el kell indulni. Nyilván az évtized végére már lényegesen jobb lehet mert abba is biztos vagyok hogy ez nem fog úgy eltünni/háttérbe szorulni mint a 3D.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#4130) priti válasza Segal (#4129) üzenetére


priti
addikt

Most van az aranykor, elég ránézni erre. 20 év múlva már vacakabb lesz születni. Ha más nem a túlnépesedés tesz be. Tuti nem lesz béke. Háborúban meg a technológiailag fejletlenebb patkányként fog bujkálni és a föld alól próbál majd valamit partizánkodni. Másképpen esélye sem lesz. Tele lesz minden rohadt drónokkal. Igazából már tele is van, csak nem veszünk róla tudomást.

Hardverlesen

(#4131) Dyingsoul válasza priti (#4130) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Nem mondom, hogy nincs igazad de attól még nagyon borúsan látod a jövőt. :DDD Szabolcs megyében csökken a népesség, az internetet kurblizni kell, a technológia a béka segge alatt van szóval én tudom hová fogok visszavonulni amikor a városokban már nem férünk el. :DDD

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#4132) wolfhgb


wolfhgb
aktív tag

Szevasztok, valaki probalt, vagy talalkozott mar esetleg olyan progival, amivel 3d s sidebyside os filmet lehetne lejatszani oculuson v htc n olyan forman, h az egyik kep az egyik kijelzon a masik pedig a masikon keruljon megjelenitesre? Most itt nem a virtual desktopra, vagy a bigscreen re gondolok, hanem ami korrektul nyomja a 3d filmet teljes kepernyon a sisakokra. Ertelem szeruen a nezopont allando lenne, de a 3d hatas biztos pazarabb elmeny lehet igy, mint a 3d s tv ken, erre a celra meg meg akar jol is hasznalhato lenne ez a 4k s kinai hmd is, annak ellenere, hogy kicsi a frissitese es szar a fejkovetese is.

[ Szerkesztve ]

(#4133) Raymond válasza wolfhgb (#4132) üzenetére


Raymond
félisten

Ez per pillanat a legkenyelmesebben hasznalhato es mindent allithatsz benne ami kell: DeoVR

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4134) wolfhgb válasza Raymond (#4133) üzenetére


wolfhgb
aktív tag

O, koszi, ralesek mindenkepp, kivancsi vagyok ra mit mutat az oculus vele.

(#4135) nortsen


nortsen
aktív tag

Bár sokan tudjátok, de aki ki akarja próbálni a HTC Vive-ot, az nov. 30-ig teheti meg Budapesten az Allee T pontnál, aztán Debrecenbe viszik és gondolom ott lesz vmi T pontnál.

Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani

(#4136) wolfhgb válasza Raymond (#4133) üzenetére


wolfhgb
aktív tag

Kiprobaltam, koszi, jobb mint a 3d tv nel a hatas, a pixelmennyiseg novelesevel ezt is pazarra lehetne fejleszteni, na ehhez tenyleg jo lehet a 4k s kutyu, egy alap 3d tv araert. :)

(#4137) Márton válasza wolfhgb (#4136) üzenetére


Márton
nagyúr

Én már nyomom a tartalmakat, de csak quadhd kijelzős telón látom. Ott még pixeles.
És ami igazán zavar az a kromatikus aberráció főleg a kontrasztos részeknél.
Ez egyáltalán nincs Rift-en? Elszínezi a lejátszó, ahogy kell? :U

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4138) Raymond válasza Márton (#4137) üzenetére


Raymond
félisten

Nincs a Rift-nel, az Oculus SDK amire a jatekok es appok alapoznak megoldja ezt. Ami kimegy a Rift-re (es a GearVR-ra mert az is ugyanazt az SDK-t hasznalja) annal nincs chromatic aberration mert az SDK a kkuldott kepet eltorzitja ugy hogy a lencsek torzitasa visszaallitja normalis kinezetre. Ezt azert tudjak megcsinalni mert tudjak pontosan milyen lencse van mindegyik Rift-ben es GearVR-ban.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4139) Dyingsoul válasza nortsen (#4135) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Köszi az infót! :R

Képzeljétek, elmentem a multimediatowerbe, beszéltem az ottani srácokkal időpontkérés miatt mivel náluk is ki lehet próbálni a Vive-ot. Mondtam nekik, hogy testvéremmel ketten mennénk és hogy ha nem gond szeretnénk levideózni amit majd megvágok és youtube videót szeretnék belőle készíteni amolyan első alkalmas élményként. Olyan rendesek voltak, hogy azt mondták menjünk zárás után és ottmaradnak velünk így a vevők sem lesznek útban és több idő is jut így nekünk 10 percnél. Vittünk laptopot, faja logitech webcamot, egy Nikon D3300-at, mikrofont szóval mindent ami kellett. Még azt is megengedték, hogy feltegyem a gépükre az OBS-t és rögzítsem a gameplay-t hogy ne csak facecam legyen! :Y A vége az lett, hogy valami 2 órát Vive-oztunk, este fél 9 kor mentünk haza és fejenként 3 játékot próbáltunk ki (TheLab, valami 2. vh-s nácishooter, hullámvasút). Hihetetlen élmény volt az tuti ezt nem felejtjük el egy darabig. Bátyámnak ez volt az első VR élménye, rajtam volt már DK2 és DK 2 is, de ez mindent überel. Kár, hogy egy ideje anyagi kátyúban van a család de az tuti, hogy amint lesz rá keret rendelni fogom a Vive-ot vagy a Riftet. Mondjuk azért is tudok türelemmel lenni mert kíváncsi vagyok a touch visszhangjára de a nyomásérzékelős Vive is érdekesnek tűnik. Legkésőbb jövő tavasszal menni fog a rendelés valamelyikre addig is viszont az a véleményem, hogy akinek ez túl pixeles vagy finnyáskodik az meg is érdemli, hogy várjon még 2-3 évet ezekre az élményekre. :K

UI.: Nem értettem miért tartja mindenki annyira aranyosnak a The Lab-es robotkutyát amíg nem láttam "élőben"... :DDD

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#4140) Márton válasza Raymond (#4138) üzenetére


Márton
nagyúr

Kalssz. Na ilyen nem lesz a telóknál egy ideig.. Merthát honnan is tudná a lejátszó milyen kijelző, milyen optika van a rendszerben. Mondjuk lehetne valami állítható dolog, hátha épp eltalálod a te setup-odat :)

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4141) Raymond válasza Márton (#4140) üzenetére


Raymond
félisten

A problema a teljesitmenyel van leginkabb, a mobil GPU-kban nincs eleg kraft. Gyakorlatilag a chromatic aberration-on kivul minden beallithatsz tetszes szerint: [link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4142) Márton válasza Raymond (#4141) üzenetére


Márton
nagyúr

most a videólejátszásról beszélek, ahhoz nem kell akkora kraft :)

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#4143) repvez válasza Raymond (#4141) üzenetére


repvez
addikt

Az hogy lehet vagy mi a gondja , ha a QR kodot beolvasva nem jelenik meg a beállitáshoz szükséges ábra?
Chrome böngészü van fenn 54 es verziós a kritériumnak megfelel 44+os kell neki csak.

(#4144) Raymond válasza repvez (#4143) üzenetére


Raymond
félisten

Max kinyitod az oldalt manualisan, ott a cim az abra felett.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4145) repvez válasza Raymond (#4144) üzenetére


repvez
addikt

ugy is próbáltam ,de csak a bal felső szarokba egy fekete négyzet jelenik meg a kijeltő többi része fehér

(#4146) -Solt-


-Solt-
veterán

A következő 5 év: [link]

www.smart-bus.hu

(#4147) repvez válasza -Solt- (#4146) üzenetére


repvez
addikt

Ez mind szép és jó, de ha őszinték akarunk magunkhoz lenni akkor egy hétköznapi embernek mi szűksége lesz rá a szórakozáson meg a fun factoron kívül? Milyen előnyt szerez vele?
Miért lesz az jó ha szó szerint eltakarják a szemét az embereknek és azt sem fogja tudni, vagy érdekelni, hogy a valós világban mi történik körülötte?
Attól, hogy a virtuális világban meg tud nézni pár helyet vagy 3d-s videó konferencián tud társalogni az nem fogja helyettesíteni a valós helyszínen megtapasztalt dolgokat a valós találkozásokat.

Ez olyan cirkuszt és kenyeret a népnek és míg ezzel elvannak addig azt lehet csinálni amit akarnak a nagyok.

Amíg ezt a technológiába fektetnek helyette lehetne a valós környezeti problémákkal foglalkozni, valahogy arról nem nagyon hallani, hogy milyen tervek vannak .

Félreértés ne essék nem vagyok sötétzöld és érdekel a technológia is, de ennek a 3d szemüveges dolognak nem értem a végső célját , hogy mi célból fejlesztik.

[ Szerkesztve ]

(#4148) Menthirist válasza repvez (#4147) üzenetére


Menthirist
veterán

Lehet egy idő múlva csak így láthatsz kék eget és fákat. És akkor majd azért jó lesz, hogy legalább ennyi van. Mert abból a pénzből amit vr-ba fektetnek, nem lehet megváltani a világot, de ha már más elcseszi, akkor legalább ennyi marad.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#4149) -Solt- válasza repvez (#4147) üzenetére


-Solt-
veterán

Ez egy kicsit messze vezető téma lenne, ráadásul nagyon pesszimista a hozzáállásod... :) Ilyen alapon erre ment ki anno a VHS is... szerintem ne kezdjünk el ezen elmélkedni, mert nagyon off lesz a vég! ;)

www.smart-bus.hu

(#4150) Rayyy válasza repvez (#4147) üzenetére


Rayyy
senior tag

Mondom én a célokat és a motivációkat:
- entertainment üzletág, ahova sorolható a TV, konzolok, PC játékok
- kicsit még mindig entertainment, de már az üzleti életben: expo-k, show-k, konferenciák feldobására, helyi szemléltetőeszközként való alkalmazásra, az ügyfelek elkápráztatására
- e-learning eszközként való alkalmazásra: orvosok, technikusok oktatása, egyéb ismeretterjesztő tartalmak hatásosabb, pontosabb átadására (nem részletezem, nagyon hosszú a lista)
- konkrét helyzeti szimulációk begyakoroltatására (az előzőhöz kapcsolódik, de nem pont az)
- orvosi rehabilitációs eszközként való alkalmazásra (nem részletezem, nagyon hosszú a lista)
- ingatlanpiacon az értékesítést nagyban segítő eszközként való használatra
- mindennapos munkaeszköznek a tervezőiparba
- sok kutató saját érdeklődésből áll neki fejleszteni... például pontosabb mozgásérzékelőt, szenzorokat, optikát
- sok startup-os valami specializált felhasználási módot talál ki az eszköznek, amit csak egy meghatározott célra lehet használni... esetenként valamilyen fejlesztéssel együtt
- a kijelző- és szenzorgyártók fejlesztenek még akkor is, ha nincs saját eszközük, de majd valaki megveszi hozzájuk az ő alkatrészüket

És ha őszinte akarsz magadhoz lenni, akkor ezeken is elgondolkodhatsz: mi szüksége az átlag embernek
- Facebook-ra
- 2 méteres TV-re
- 300 TV csatornára
- i7-es processzorra
- 100 000 Ft-os elektromos borotvára
- high-end hifire
- iphone-ra
- bluray lejátszóra
- elektromos fogkefére
- 20 ezer Ft-os gamer egérre (nálam most pont van eladó :) )
- tabletre a 3 másik telefon és pc mellé
- karácsonyi dalokat éneklő halfejre
- herevasalásra
...?

[ Szerkesztve ]

Minden a legnagyobb render!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.