Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Syl: UPS - te áldott!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
nagyúr
Az szép... De hát akkor nyitott fedéllel lesz! Amúgy úgy általában jobban is hűl. Én eszkábáltam egy tartót is amit alá teszek, hogy alulról jobban szívjon/hűljön... Mint a hímes tojással, csak ne krepáljon be.

A portoknál a fő para a mindenes USB-C, főleg ha csak az egyiken tölti az akkut. Szóval azt kénytelen vagy koptatni, de az összes többit át lehet terhelni egy USB-C-s hubra, és akkor csak azt kell lecserélni ha kikopik/elreped.
-
Alaaf Pi
őstag
Figyelembe véve a fél év alatt kilazuló portokat is, annyira nem. (Kezdetben szorul az összes USB, majd igen gyorsan könnyen jár, ha régebbi laptop és már használatban van, akkor meg akár kontakt hibát is okozhat ezzel. Oké, kell hozzá, hogy napjában 10+ alkalommal húzz ki és dugj be valamit az adott portba. Ami azért munkaeszköz esetén nem szürreális feladat.)
#36 ddekany: Arra is alkalmatlanok, ha pl. nem lehet beállítani, hogy lecsukott fedél mellett ne menjen le alvó módba. Láttam már ilyet is sajnos, hogy hiányzott az opció a winben hozzá. A mai dokkolónak hazudott port replikátorok mellett meg pláne kalandos ez is. -
Alaaf Pi
őstag
Már késö, azokból is kikoptak a normális, még rendes dokkolóval megáldott példányok, maradnak a szar usb-s opciók, meg a forrasztott memóriák, drágán fos klaviatúrák és egyebek.
#30 cog777: valami Pana vagy Fuji használt lapost nézni és rátolni egy Linuxot. Gigabyte Aero lehetne érdekes, még nem tudom. MSI-vel is megérné egy kört gondolkodni, de náluk akkor tettem le a vásárlásnál szóba jöhetröl, amikor kiállított csúcs laposuk, a mechanikus klavival win alatt sima videó lejátszással (semmi más nem futott rajta akkor) lángolt, a ventik meg mint a Shield repülö reptere hajtómüvei, úgy zúgtak.
#33 Szakbarbár: Ha tehetném visszakérném a tízéves Dell Precision 7800M laposom, de sajnos már nincs rá opcióm. Azóta küzdök Hp Pro, elit és kitudja milyen bookokkal, fos az összes. A vadonat új 14"-os klavija használhatatlan méretre, kiosztásra is. De a korábbiaké is maximum egy évet bírt alattam. 2022 áprilistól 2025 márciusáig háromszor kaptam újat. Az elsö amikor a Dell helyett jött, a többi mert megdöglött HW-esen, vagy klaviilag. És az idén márciusban kapott klavin is érzem, hogy kezdenek lejönni a gombok.
-
Most kéne használt biznisz laptop stefftelő bizniszt nyitni basszus...
-
wutuka
aktív tag
Úgy teljes a hír szerintem, hogy az SSD és egyébként vele együtt a HDD-is szépen tart árban felfelé...Nem csak a RAM. A spekulánsok szépen vásárolják a notikat amíg a készletek ezen az áron elérhetőek, és dobják majd piacra fél év múlva, nem kis haszonnal. Akinek tényleg gépre van szüksége, jól teszi, ha most vásárol notebookot.
-
cog777
őstag
Legutobbi 10 evben markas : lenovo, dell, hp laptopokat hasznaltam linuxal. Tulzottan nem voltam elragadtatva a minoseguktol, pedig kozepkategoriaba tartoztak. Utolso elotti HP workstation szetfozte magat, ha a 60w-os nvidia karit + turbo boostot bekapcsoltam.
Tudsz ajanlani linuxhoz olyan laptopot ami inkabb csendes es hosszu az aksi uzemideje? -
Alaaf Pi
őstag
Kb. utolsó mentsvárnak maradtak. Nagyon erösen gondolkodom, hogy tölük lesz majd a privát gép vásárlása. Vagy Schenker. Sajnos a japánok kivonultak, nincsenek egyáltalán itt.
#24 cog777: Tuxedo is olyan, mintha öt évvel ezelött leragadt volna a hépházra ránézve, és szintén valami kínai gyártó termékét matricázza át.A Schenker sem 100-as e szempontból.
-
ddekany
nagyúr
Mellékesen, amíg továbbra is a minél gyorsabb AI kapacitás kiépítés lesz a gazdaság prioritása (amíg nincs buborék pukkanás), addig mindig lesz valami szűk keresztmetszet, aminél a termelést elvonja más területekről, hiányt és drágulást idézve elő. Most a DRAM egy ilyen szűk keresztmetszet, de amint az megoldódik, hirtelen a HBM memória elérhetőség nem fogja már korlátozni az AI gyorsító chipek ("GPU"-k) gyártását, és akkor meg az a fajta gyártókapacitás (TSMC legmodernebb FAB-jai) lesz a szűk keresztmetszet, azaz, akkor jön a CPU/GPU/okostelefon-SoC árak elszállása. Hacsak nem, az energia ellátás erősebb szűk keresztmetszet lesz, és így megvéd ettől. De akkor meg villanyszámla lesz magas... ehhh.
-
ddekany
nagyúr
Ha hirtelen 1M lenne a legolcsóbb használható notebook, és a mostani már nem használható, kifizetnéd? Akinek igazán kell, igen. Ha eltolódunk ebbe az irányba, hogy egyre inkább csak azok vesznek akiknek tényleg muszáj, vagy akiknek nem számít a pénz, akkor nem csak a memória árával fog ez többe kerülni.
-
ftc
nagyúr
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Nálunk eddig 3 évente cseréltek... idén áttértek amíg megy addig marad...
-
cog777
őstag
Az olcso laptop kategoria sajnos elegge ...khm problemas. Jo ha kibirja a 3 evet. Ugyanazt a 300 nits-es kijelzot aruljak ,mint evekkel ezelott. Termeszetesen 8GB rammal, ahol be van allitva hogy a videomemoria 2GB-ot vegyen le ebbol
Miutan visszavettem 512MB-ra, a Windows meghalalta...Azert szoftver fronton sem artana optimalizalni kicsit.
Windows, miutan kileptem felhasznaloi progikbol amit en inditottam, meg mindig 19GB-ot evett a Windows + Teams + Slack + virnyak kergeto stb a cegen notin a 64GB-bol. Teljesen uresen kb 10 felett enne.
Asszem otthon olyan 8GB korul hasznalt a Windows a 32-bol (defenderrel)
Lehet nem kene annyi szir-szr szolgaltatast belezsufolni es elinditani. Felteszek egy drivert, maris az updatere benyel 1GB-ot. MS fele hulyesegekbol sem kerek, Gaming Bar meg a tobbiek ugye...
(linuxos megjegyzeseim, most kihagynam flame veszely miatt
)Ha nem akarnank kenyelmesen a kanapen elterpeszkedve ulve gepezni (vagy a kertbol nyaron a fak alatt egy ude sor mellett), akkor azt mondanam egy desktop pc sokkal jobban megeri mint egy olcso noti. Laptopot - csak ha tenyleg kell a mobilitas.
(En pl raszoktam a tabletre - konnyebb, nincs mozgo alkatresz, ergo tovabb birja).
Amugy talaltam par EU-s gyartot, kivancsi vagyok a minusegukre, pl Tuxedo, lehet kiprobalom oket legkozelebb, ha mar linuxos kompatibilitast szeretnek. -
czanga
őstag
Félek, hogy mindenen is emelnek egy szépet ha kell ha nem. Konzolok is elszállhatnak pl.
-
GreatL
őstag
Már megtörtént az emelés.
-
Szakbarbár
aktív tag
Remek, eddig azért nem cseréltük le a céges laptopokat mert nem volt rá pénz. Jövőre kicsit több pénz lesz, de nem lesz laptop, vagy csak drágán. Ugyan ez volt 2020-ban a Covid idején amikor 4-6 hónapot vártunk egy laptopra.
-
thomasa
senior tag
Szóval egy olcsó noti 100e, drágul benne a memória +20 ezerrel, és így a végösszeg 150e lesz. Elmennek a...
-
Héraklész
aktív tag
Helyes. Az olcsó laptopoktól eddig is kirázott a hideg.
-
Cassi
őstag
"a notebookpiacon a korábbi +1,7% növekedés helyett már 2,4%-os visszaesésre számítanak"
Megmosolyogtató optimizmus. Durva visszaesés lesz, koncentrálódó piaccal, ismert termékek, cégek tűnhetnek el. Már megint ott tartunk, mint 2020 elején, hogy jól láthatóan a következő két év rettenetes lesz, és még messze nem értük el a mélypontot.
-
janeszgol
félisten
A Dell ehhez ért. De minőségi laptopot nem tud gyártani.
-
JasL
őstag
Ilyen RAM-ot vettem a gépembe, csak kicsit olcsóbban
Ha a notik ára is így fog emelkedni, luxuscikké fog válni. -
wjbhbdux
veterán
Van egy ötletem, dobják ki a kukába az AI magokat a prociból, és a fennmaradó pénzből tehetnek bele ramot.
-
Silenzio
addikt
"A Lenovo közlése szerint a jelenlegi ajánlataik január 1-jén lejárnak, és azt tanácsolják az ügyfeleiknek, hogy a rendeléseiket mielőbb adják le. és azt tanácsolja partnereinek, mielőbb adjanak le rendeléseket."
-
Wilks
aktív tag
Lesz ez 30-40%-os is.
Valaki-k nagyon szeretnek a pc piacot atrendezni.
-
xavix13
őstag
Memóriahiány miatti áremelésre felkészül: Kenyér és a parizer...
-
Viktor77
titán
Komolyan? Csak egy gyors átolvasás kikerülés elött, 1 perc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mobil flották
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Miutan visszavettem 512MB-ra, a Windows meghalalta...
)
Ilyen RAM-ot vettem a gépembe, csak kicsit olcsóbban