Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz lezso6 #63501 üzenetére
Csak a laptophoz volt bluetooth-on csatlakoztatva, vezetéken a pc-re. Délelőtt még működött. Sajna úgy sem jó, amit ajánlottál. Apropó a Logitech bluetooth adapterén kellene működnie? Mert a PC-n azzal is próbáltam, de semmi.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz lezso6 #63503 üzenetére
Csatlakozás előtt azt írja párosítva (de he kitörölném tutira nem találná) [kép]
majd csatlakozás gombra, egy idő után nem sikerült : [kép]
Gondolom a laptoppal nem lehet gond ha a Bluetooth egeret látja.
Ugyan úgy semmi mint ahogy most ki van kapcsolva, már több perce, vagy bekapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Viktor77 #63512 üzenetére
Hát remélem nem a laptop, bár a füles ha minden igaz működött, azt mondja párosítva de nem szól és ha azt is eltávolítanám, kérdés rátalál-e. Na meg az egyik egeret is leszedem kíváncsi leszek. Még akár a laptop is lehet bibis.
Töled is megkérdem a Logitech egérhez adott adapterének kellene tudni más eszközzel is a kapcsolatot?Persze a minden volt már a gépet is visszatöltöttem pénteki mentésből. Semmi nem változott, tehát nem szoftver az biztos. Hardver csak kérdés melyik, de ha a telefon sem találja, márpedig a füles telefonnal működik... Meg indítás is volt, nyilván az volt az első.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Az egeret eltávolítottam és ismételten megtalálta. Akkor e szerint nem lehet gond a laptop hardverével. Mi lehet még ötlet amivel tesztelni lehetne?
Hoppszla, a fülest is megtalálta. Hurrá és működik is. Persze csak füles.
A hangfal az néma nem találja.Az lehet, hogy a szomszédból valaki rákattant? De nem értem nem kell hozzá engedély?
A szomszéd autóját is megtalálta, de nem tudtam csatlakozni.
Valami reset lehet az kellene neki, ha létezik olyan lehetőség. Ha úgy sem, akkor valóban hibás lett.[ Szerkesztve ]
-
kriszkrisz11
csendes újonc
lezso6, GhanBuri Ghan köszi srácok a segítséget.
Alapos utánajárás alapján vennék 2 pár Edifier R2850DB.
A jelenlegi hangkártyám Sound Blaster X3.
A régivel Asus Xonar DX software ével meg lehetett csinálni, hogy 2 pár 5.1 és 1 pár 2.1 rendszert lehetett egyszerre működtetni. Mindegyik output ból stereo ként szóltak. Az audio channel stereo ra volt állítva az analog out pedig 7.1-re. Így sikerült 3 rendszert egyszerre megszólaltatni.
Azóta lecseréltem a kártyám SB X3 ra. És ennek a software-ével nem lehet ilyet.
Valami jelelosztót említettetek, amivel tudok 4 hangfalat egyszerre használni úgy, hogy mind a kettő stereo-ban szóljon.
Milyen jelelosztót ajánlanátok kettő Edifier R2850DB-hez? -
Silentfrog
veterán
Egy kép a méretarányok szemléltetéséhez.
Edifier S350DB
Edifier S1000MKII
Edifier R1600T III[ Szerkesztve ]
-
válasz kriszkrisz11 #63517 üzenetére
Két darab Edififer R2850DB szerintem nonszensz, főleg a motsani árán, ami 220+ ezer.
Make Asia Great Again!
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz kriszkrisz11 #63517 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen igényeid lennének, én a legegyszerűbb mechanikusra gondoltam:
https://www.amazon.com/3-5mm-splitter/s?k=3.5mm+splitter -
válasz GhanBuri Ghan #63520 üzenetére
De miért akarna valaki így két sztereót?
Make Asia Great Again!
-
-
kriszkrisz11
csendes újonc
Hálás köszi mindenkinek.
225.000 a kettő Edifier R2850DB. Tudom hogy drága. De hát sajnos ez így van. Muszáj volt beszereznem mostanában. Csak egy Logitech X540 és egy S220 van jelenleg és egy tönkrement Z906.
Gondolkodtam, hogy maradok Z906-nál, de csak azt hallottam, hogy az Edifier-hez képest nem jó a minőség. Nehezen rábírtam magam a hangfalváltásra. A mélynyomó hiánytól is meg voltam ijedve, de ezt is leküzdöttem. Utoljára 2.0 hangfalaim 20 évvel ezelőtt voltak. De azok csak kicsi asztali cuccok.1 pár hangfal a füleim mellett lesznek elhelyezve és 1 pár pedig tőlem 2-3 méterre párhuzamban a füleim mellettiekkel. Nem biztos, hogy állandóan mind a 2 rendszert fogom üzemelni egyszerre. De az biztos, hogy alkalmakkor ki lesz használva mind a 2.
Szilveszterkor egyszerre szólt egy Logitech Z906, X540, S220. Biztos nem volt jó a hangminőség, de volt hangerő, ami akkor számított.Azért kell 2 pár a hangfalakból, hogy legyen hangerő úgy, hogy ne nagyon kelljen fölcsavarni 70% fölé, hogy óvjam a károsodástól, és ne legyen torzítás.
A Z906 is hangos volt, de az nem bírta a 90% olykor 100% hangerőt. Pedig csak ritkán volt ennyire megizzasztva, és évek alatt szépen mentek tönkre a magassugárzók. A végén már csak 2 bírta. Most, hogy hazaérkeztem egy helyről, tönkrement a rendszer. Már nem kapcsolt be, pedig nem volt bántva. De 11 éves volt. Viszont érdekes, hogy az akkor fele annyiba kerülő X540 az évek alatt lazán bírta a szinte max terhelést. Nem romlott el semmilye sem.GhanBuri Ghan
Én is először valami egyszerű jelelosztóra gondoltam, de mivel drágábban is lehet kapni, gondoltam rákérdezek, hogy elég e olcsóbb, vagy kell a drágább.
Rendelek egy elosztót. És reménykedek, hogy végül elölről és oldalról is stereo-ban kapom vissza a hangokat.
Remélem. -
RetepNyaraB
veterán
válasz lezso6 #63497 üzenetére
Tascam vezérképviselet elküldött a szervízükbe, mert a VL sorozatot már nem gyártják. Na a szervíz szerint gazdasági totálkár, több hónapos átfutással és kb 30 rugóért tudnának benne sugárzót cserélni. Az úgy tényleg még a méregzöld lelkemnek is sok. Nagyon szomorú vagyok.
Ha viszont gondolok nagyobbat (csak fogalmam sincs hogy helyezném el), akkor Presonus Eris E5-öt láttam kicsomagoltan 37 rugóért. Az annak fényében parádés, hogy a 4.5 meg ötvenvalahány ezer alsó hangon. Ráadásul előre fúj, amit sokkal jobban szeretek.
Erről létezik vélemény?"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
válasz RetepNyaraB #63526 üzenetére
E5 darabáron megy, E4.5 pedig párban. Ráadásul az E5-höz egy DAC sem ártana, már csak a kényelmesebb hangerőszabályzás miatt is, de zaj szempontjából is jól jön.
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #63526 üzenetére
Nekem is az a véleményem, hogy a Tascam helyére (kb. azonos szinten) az Eris 3.5 és az Edifier MR4 közül érdemes választani. Bár nekem a PreSonus van, én is az MR4-et venném (amikor én vettem, az Edifier még nem volt kapható). Mindenki picit jobb hangúnak mondja az MR4-et (akik összehasonlíották), egyetlen hátránya a hangerő-szabályzás lehet, mivel nem folytonos, hanem 12 diszkrét lépésben működik.
Mindkettő 40k HUF körül megy, olcsóbban én sem tudok jobbat mondani. Amazon.de-n mindkettő elérhető gyakran némi akciós árengedménnyel, így szállítással együtt ~100 EUR. Az amazon 30 napos return-t enged, ha "sold by amazon", akkor tipikusan ingyenesen. Kb. rizikó nélkül ki lehet próbálni bármelyiket.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kutyek #63528 üzenetére
Aha. Köszi a válaszokat!
Nem figyeltem a darabáras e5-re
Akkor marad az edifier. Van külső dacom preamp funkcióval, a hangerő szabályzás arról lesz alps blue-val. Amazont is csekkolom."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz kriszkrisz11 #63525 üzenetére
Nem lehet, hogy két S350DB-vel jobban jártál volna? (vagy akár egy S350 és egy R2850-nel).
Olcsóbb, hajszállal mélyebbre megy le, és a hangja is precízebb - cserébe persze 2.1, ennek hátrányaival (elhelyezés, egypontos mélyhang) -
válasz kriszkrisz11 #63525 üzenetére
Azért kell 2 pár a hangfalakból, hogy legyen hangerő úgy, hogy ne nagyon kelljen fölcsavarni 70% fölé, hogy óvjam a károsodástól, és ne legyen torzítás.
Ez nonszensz. Miért nem írtad ezeket az igényeket korábban?
Eleve ilyen felhasználás alkalmatlan kb bármilyen konzumer cucc. 225e forintért vehettél volna rendes 8" studio monitor párt, ami nemhogy elég lett volna hangerőre, de még hangminőségre is 2-3 kategóriával jobb lenne.
Anno kollégistaként használtam egy pár Behringer B3031-et hasonló célra. Ezek rendszeresen maxon mentek, elképzelhetetlen hangerővel, ahol már világított a limiter LED, s semmi bajuk nem lett.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Laslow
senior tag
válasz lezso6 #63531 üzenetére
Ha ezek max hangerőn szóltak, nem szívesen lettem volna a szobatársad a koliban, de a szomszéd szobában sem szívesen laktam volna.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
válasz GhanBuri Ghan #63532 üzenetére
M-Audio BX8 D3, Tannoy Reveal 802, Mackie MR824, Adam T8V, akármi. El kell menni meghallgatni.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
válasz lezso6 #63531 üzenetére
1. Igen, semmi értelme a 4 darab hangfalnak. Nagyon rossz ötlet szerintem is.
2. Ha egy normál hangfal hangereje nem elég egy átlagos szobába, akkor ott már fülkárosodás történt. 100dB-t még a kisebb hangfalak is tudnak. 110dB fölött meg már amúgy is káros.[ Szerkesztve ]
-
válasz Laslow #63533 üzenetére
Pedig szerettek mindket. Sokszor ment a redvás Ed Rush 2012 summer mix.
Make Asia Great Again!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kutyek #63528 üzenetére
Na megrendeltem itthonról 40k ingyér kihozva. Majd referálok, mi van. Ha valahogy sikerült felpaszíroznom az asztalra.
27" moncsi a méretarányhoz. Nemtom mér lett ilyen sötét a kép."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Degeczi
nagyúr
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz lezso6 #63539 üzenetére
Igen, azonban 2.0-t a sweet spotból hallgatsz, azonos fázisban érkező hangokkal, míg egy "a hangerő kedvéért tegyünk még egy pár dobozt a szobába" felállás esetén aligha ülsz be középre, és itt még hangolni sem lehet (mint házimozi esetén, ahol az erősítő az egyes hangszórók távolsága függvényében szépen tudja az adott csatornát késleltetni)
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #63537 üzenetére
Remek! Ha nincs fülmagasságban a tweeter (kép alapján nincs / nem lesz), érdemes lehet billenteni őket, hogy a tengelyük a fülek irányába mutasson.
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kutyek #63541 üzenetére
Persze, a jelenlegi is így van
Amúgy van bevált asztali "állvány" potom áron, vagy marad az ikeás konyhaszekrény fali rögzítő pántja alátétnek?
Alin láttam ilyen s alakú hajlított lemez megoldást, csak annyira bénának tűnik hangstabilitás szempontból (nyeklő-nyakló fémlap, biztos rezonál is össze-vissza), hogy nem ugrottam bele."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
lowzor
veterán
válasz RetepNyaraB #63546 üzenetére
Én ilyet vettem nem rég, nekem bevált: [link]
-
lowzor
veterán
válasz RetepNyaraB #63549 üzenetére
Nem dönthető, csak a magassága állítható.
Adnak hozzá felragasztható gumitalpakat is, hogy azokra tedd a hangfalakat, de az valamiért nincs rajt a képeken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest