2023. november 30., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Szakadozik a zenelejátszásom egy BT hangszórón, mit csináljak?

  A szobámban próbálnék zenét hallgatni a nemrég vett JBL Boombox 3-al BT-on keresztül de hát nem tudok mert random szakadozik a hang. Nem összekeverendő a BT kapcsolat megszakadásával, simán csak "stuttering"-el a hang!
  Mi az első ilyenkor amit egy átlag ember csinál? Felmegy egy fórumra és elkezd panaszkodni vagy szidni mindent és végül segítséget kér.
  A cím alapján én is segítséget szeretnék kérni, de mivel megtaláltam a megoldást inkább leírom mi is volt a probléma.

  Természetesen nem magamtól jöttem rá kis segítséget kértem a Góglitól amit meg is kaptam egy KÜLFÖLDI weboldalon. Azért hangsúlyozom ki, hogy külföldi mert az csak egy dolog, hogy megpróbálod megkeresni a hibát, de ha nem értesz angolul akkor itt meg is áll a tudomány.

  Az első amire rákerestem az a PowerAmp és a vele kapcsolatos hibák és hát minő meglepő találtam is ugyan ilyen hibát egy másik illetőnél. Növeljük a BT puffer méretét a programon belül.. oké növeljük... szerintetek megjavult? Persze hogy nem.

  Folytatás...

  AuraSync 1 hete 42

 • Kipróbáltam: JBL Boombox 3 (Frissítve)

  1 éve már, hogy megjelent és venni is akartam megjelenéskor, de amikor megláttam az árát elsírtam magam szóval inkább hagytam a fenébe. Aztán eltellett 1 év és megjelent a Wifi verzió ami miatt gondoltam én végre lejjebb megy az ára. Hát alig alig ment lejjebb az ára.

  Így úgy döntöttem veszek egy ilyet: [link]
  Ezt kb 67k-ból ki lehetett hozni kuponkóddal és ajándék hangszóróval. Ha levonjuk a mellé kapott 7k-s hangszóró árát akkor lényegében ~60k-ért vettem a Bang Max-ot.

  Használtam pár órát és konstatáltam, hogy ennyi pénzért megéri annak aki nem finnyás a hangminőségre mivel a termék hagy kívánnivalókat maga után. Van egy bizonyos alapzaja a BT kapcsolatnak (amit zene közben nem hallasz) és a közép és magas hangjai nem elég "élesek" vagy tiszták. Nem annyira nyitott a hangzása tehát ha nem közvetlenül előtte vagy akkor még rosszabbul hallatszik DE ez leginkább csak benti alkalmazásnál tűnik fel, kint teljesen jól hallani.

  Folytatás...

  AuraSync 1 hete

 • A GeForce Now 1 hónapos prémium tagság elkelt Európában

  Ha valaki nem értesült volna róla itt egy szomorú hír: [link]

  Magyarra lefordítva:
  A megnövekedett kereslet miatt a GeForce NOW 1 hónapos prémium tagságai jelenleg elfogytak Európában. Csatlakozzon a várólistához a www.geforcenow.com oldalon, hogy elsőként hozzáférhessen hozzájuk, amikor elérhetővé válnak. A kapacitás növelése érdekében az ingyenes tagságra való feliratkozást is felfüggesztettük. Ez a jelenlegi tagokat nem érinti. Korlátozott 6 hónapos prémium tagság továbbra is elérhető.

  Véleményem róla:
  Akkor ezek szerint limitálva van az, hogy hány ember használhatja ezt a dolgot, de igazából logikus is hiszen minden egyes embernek aki Ultimate előfizető meg kell, hogy kapja a 4080 erejét és azt nem egyszerű összehozni.
  Bár itt nem térnek ki arra, hogy konkrétan mi fogyott el, a PC vagy a sávszél.
  Elvileg engem nemfog érinteni a dolog mert jelenleg előfizető vagyok.

  Folytatás...

  AuraSync 3 hete 12

 • 8100Ft-os PC-vel játszom az Alan Wake 2-t!

  A cím nem vicc és a poén az, hogy 1440p, minden max, átlag 100FPS-el RT-vel. (DLSS Quality + FrameGen)
  Hogyan lehetséges ez vajon?
  Nagyon egyszerű: GeForce Now Ultimate előfizetés.
  Magyarországon (EU Central) már egy ideje RTX4080-as PC áll rendelkezésedre az Ultimate előfizetésnél.

  Itt most nem ennek a programnak a megléte a lényeg mert minden jól értesült gamer már tudja, hogy van ilyen megoldás arra az esetre ha gyenge lenne a saját PC-je egy játékhoz.

  Na de mi van akkor ha teljes mértékben ki akarjuk váltani a gamer PC-t ezzel a sztríming szolgáltatással?
  Ki lehet simán már ha elég neked az a játékfelhozatal amit nyújt.

  Persze köztudottan van pár hátránya a dolognak:
  -Jó net kell hozzá. (100 megás de inkább nagyobb)
  -Ha nincs neted nem játszol.
  -Még a legdrágább előfizetés esetén is van néha sorban állás.
  -Nem minden játék jelenik meg rá.
  -Minimális input lag ami sokaknak már zavaró lehet.
  -Csalás vagy játék modolás hiánya.
  -Muszáj megvenni azt amivel játszani akarsz. (vagy free géjmek)
  -Egyhuzamba max 8 órát lehet játszani. (Ultimate előfizuval)

  Folytatás...

  AuraSync 1 hónapja 70

 • Elütöttem egy őzet hogyan tovább??

  Biztos megannyi cikket lehet erről a dologról találni, de akkor most szeretném leírni az én tapasztalatomat a dologgal kapcsolatban.
  Az a baj rengeteg baromság terjed a neten, hogy mi merre meddig egy ilyen eset során, szóval sztem jobb az amikor egy átlag ember írja le a tapasztalatát.

  3 és fél hónappal ez előtt este munkából hazafelé jöttem és elhagytam egy falut és annak tábláját majd pár méter múlva amikor már kemény 63km/h-ra gyorsítottam elém ugrott egy őzike. Igen őzike volt még csak nem is valami nagy méretű állat csak egy őzike.
  Mivel aznap este eléggé hideg volt az autó karosszériája is eléggé megdermedt állapotba volt és hát tudjuk milyen az amikor a műanyag hideg, törik mint a franc.
  Nem is tudom megszámolni hány apró darabra törött a lökhárító a bal oldalon és még egyszer mondom "lassan" mentem (az 90-es út volt) és csak egy kis termetű vad volt.

  Életem első ilyen esete volt és meg is lepődtem, hogy milyen szépen reagáltam. Egy hűűűűű és már bele is nyugodtam, hogy így jártam még csak káromkodás sem hagyta el a számat.
  Fékezni vagy kikerülni? Semmit nem láttam abból, hogy érkezik csak azt amikor már előttem volt de hát ember legyen a talpán aki kikerült egy őzet ami ~1 méterre van a kocsitól és csak a fejét látja mindezt gyorsítás közben félig meddig az utcalámpáktól elvakulva.

  Folytatás...

  AuraSync 5 hónapja

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.