2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Újratöltve: GTA V, 1 maggal

  Anno már egyszer próbálgattam, hogy mire is lehet elég egyetlen processzor mag, bár akkoriban csak egy i7 860 volt a tesztalany, ami már akkor is jócskán idejétmúltnak számított.

  Az eredmény mondjuk ettől függetlenül is meglepően szolid volt, ezúttal viszont egy jóval erősebb processzorral felvértezve újra nekiestem ennek; jelenlegi alanyunk egy 7800X3D, egyetlen aktív maggal, SMT-vel megtámogatva.

  Sajnos az FPS korlátra még ezzel is szükség volt, pedig egyébként bőven tudna 60FPS-nél többet is, de korlátlan FPS mellett a CPU használat szinte konstans 100% volt, ami nagy frame drop-okat és lassan betöltő textúrákat eredményezett. 60-ra korlátozva viszont meglepően stabilan futott, szinte röccenésmentesen képes volt tartani ezt az értéket - ettől azért bőven rosszabbra számítottam. :))

  Yézi 1 hónapja 7

 • RTX VSR: a fícsör, amiről senki sem beszél

  2023 február végén egy új fícsörrel gazdagodtak az RTX 40 és 30-as szériák tulajai, illetve az októberi frissítéssel immáron az RTX 20-as széria is megkapta a támogatást. Ez a fícsör nem más, mint az RTX Video Super Resolution.

  Ennek már közel egy éve, s mégis, szinte senkit sem hallok említést tenni róla, pedig szerintem egy kifejezetten jópofa funkció, ami szinte mindenkinek hasznára lehet, aki online videós tartalmakat fogyaszt. Tehát, mi is az az RTX Video Super Resolution?
  Röviden: real-time video upscaling, avagy valós idejű videó felskálázás, amely minden Chromium alapú böngészőben működik, viszont csak és kizárólag böngészőben..
  Ennek természetesen van némi felára is; többletfogyasztás, bár egy RTX 4080 esetében nálam ez nagyon minimális volt, ~12W-ról kb. ~25-35W köré ugrott a fogyasztás, a legmagasabb minőségű felskálázás mellett.

  NVIDIA Vezérlőpulton belül a Videó -> Videókép beállításainak megadása menüben megtalálható, RTX videójavítások címszó alatt. Itt bepipálhatjuk a Szuperfelbontást, s ez alatt a legördülő fülön állíthatjuk a minőséget, egy 1-től 4-ig terjedő skálán.

  Folytatás...

  Yézi 4 hónapja 10

 • 5800X3D vs. 7800X3D

  Nem igazán volt tervben, hogy mostanság AM5-re váltok, de a 7800X3D ára túlságosan is csábító volt, így hát, gondoltam inkább váltok most, amíg az AM4-es félkonfigom is emberi árban el tudom passzolni.
  Különösebb problémáim teljesítmény terén igazából az 5800X3D-vel sem voltak, bár az azért feltűnt, hogy a Ray Tracing-et nem feltétlen viseli kifejezetten jól minden esetben, a 4080 mellett néhol még akár kisebb CPU limitbe is belefutottam, hiába a magas felbontás és grafikai részletesség.

  Akartam egy átfogóbb kis tesztet összerittyenteni, na hát ebből végül nem sok minden lett. Mindössze pár játékot mértem le, ráadásul a beállítások sem voltak ideálisak egy CPU teszthez, szóval gondoltam ezeket így itt hagyom magamnak, illetve azoknak, akiket esetleg még érdekelhet.

  Setup:

  • AMD Ryzen 7 7800X3D
  • G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000MHz CL30
  • Gigabyte B650 Aorus Elite AX

  • AMD Ryzen 7 5800X3D
  • Kingston Fury Renegade RGB 2x16GB 3733MHz CL16
  • ASUS ROG Strix B550-A Gaming

  • ARCTIC Liquid Freezer 360 II A-RGB
  • KFA2 RTX 4080 16GB SG 1-Click OC
  • Apacer AS350X 512GB
  • Samsung 990 Pro 2TB
  • Corsair MP600 Pro 2TB
  • Kingston KC3000 1TB
  • Fractal Design Integra M 750W
  • NZXT H7 Flow
  • Windows 11 Pro 64bit

  Folytatás...

  Yézi 4 hónapja 12

 • A Ray Tracing hülyeség

  Elég sokat bújom az internet csodálatos világát, és egyszerűen elképesztőnek tartom, hogy bármilyen Ray Tracing-el kapcsolatos dolog/hír alatt (leginkább külföldiek) 1000 + 1 olyan hozzászólást látok, mely szerint "hülyeség", "nem is látszik a különbség", "marketing bullshit" és hasonlók.

  Fr, ilyenkor csak forgatom a szemem. :U De rendben, akkor nézzünk rá pár Ray Tracing-et támogató játékra.
  Katt a képekre, a teljes méretű megtekintéshez.

  Forspoken

  Kezdjük valami kevésbé látványossal. Ray Traced Shadows és Ray Traced Ambient Occlusion található meg a beállítások közt. Az AO tényleg nem hoz kifejezetten látványos különbséget, ellenben az árnyékok esetében azért látható a javulás.
  Folytatás...

  Yézi 5 hónapja 38

 • A(z egyik) legjobb PC-s upgrade

  Sok éve már, hogy magával ragadott a PC-k világa. Kezdetben csak a budget szegmens volt elérhető számomra, a már kissé idejétmúlt hardverek és technológiák, ami különösebben igazából sosem zavart, az évek során már hozzászoktam. Egy idő után viszont, ahogy az anyagiak engedték, elkezdtem azért fejlesztgetni, szép lassan, mindent.
  Újabb processzor, több memória, erősebb videokártya. Szebb gépház, több tárhely, SSD. Jobb egér, jobb minőségű egérpad, mechanikus billentyűzet. Normális méretű asztal, komolyabb hangszórók. Monitor.

  Valahogy a monitorcserét sosem éreztem létfontosságúnak. Voltak kezdetben különböző CRT monitorjaim, aztán az első LCD monitorom talán egy Samsung SyncMaster 940b volt.

  Elromlott, jött helyette egy Dell P170S.

  Folytatás...

  Yézi 6 hónapja 19

 • 5800X3D, 2 maggal

  4 maggal még túlságosan élhetőnek bizonyult. Szóval második próba, ezúttal 2 mag + SMT On.

  Forza továbbra is tökéletesen fut, bőőven 60FPS felett.Cyberpunk már keményebb diónak bizonyult,de még mindig hozza a játszható szintet, meglepően kevés frame drop-al. Hogwarts Legacy szintén játszhatóan fut, de azért a Hogsmeade-ben való szaladgálás közben már eléggé hullámzó frametime grafikont kapunk, bár komolyabb akadások itt sem igazán vannak jelen, tartja a 45-50 körüli FPS-t.

  Na most már tényleg előkapom az 5600X-et, kíváncsi vagyok ugyan ez a felállás, viszont csak 32MB L3 Cache mellett, mégis mire lehet képes. :U  Folytatás...

  Yézi 8 hónapja 11

 • Videokártyáim [2015/08-2023/01]

  Lassan 2 éve már az eredeti blogbejegyzésnek, gondoltam újra ránézek azóta milyen kártyák jártak nálam. Mit ne mondjak, eléggé laposra sikeredett az elmúlt időszak e téren, legalábbis az eddigiekhez képest mindenképp. ;]
  Noha tény, hogy közben elkapott a "retro" őrület is, ami ugyan nem tartott sokáig, ellenben annál több mindent sikerült felhalmoznom, ezen listán viszont csak azok a kártyák szerepelnek, amiket a saját/fő gépemben használtam. Jóval hosszabb lenne ha mindent belevennék, majd egyszer talán kibővítem.

  Addig is...

  1. Sapphire HD 4550

  2. ASUS HD 5670

  3. Gainward GT 630

  4. ASUS HD 5770

  Folytatás...

  Yézi 1 éve 8

 • Visszatekintő: GTX 680 vs. HD 7970

  Egy évtized telt el a GTX 680 és HD 7970 megjelenése óta. Számomra igencsak meghatározó darabok voltak, sok szép emlék köt hozzájuk, így azt terveztem, hogy eme évforduló alkalmából még egyszer egymásnak ugrasztom a két kártyát. Kezdetben 24 játék volt terítéken, de szerettem volna végül 50-re felpumpálni ezt számot. Aztán persze szokásomhoz híven itt meg is rekedt a folyamat, időhiány és egyebek, nemrégiben pedig már mindkét kártyának búcsút intettem.

  Az első körben tervezett 24 játék tesztje viszont még megmaradt. Címlapra ezt én keveslem, nem is igazán van most időm egy összeszedettebb íráshoz, de úgy gondoltam egy blogbejegyzés formájában végül megosztom, ne vesszen teljesen kárba, hátha esetleg még valaki érdekesnek fogja vélni. :))  Folytatás...

  Yézi 1 éve 3

 • Olcsó hűtőpaszta

  Péntek van, éppen raknám össze a gépet, majd tudatosult bennem, hogy amúgy nekem elfogyott a pasztám.
  Szóltam ismerősnek vegyen már a helyi számtech boltban valami jobbfélét, holnap beugrok érte.
  Cooler Master IC Value V1, ez volt a "legjobb", legdrágább, mondtam az is megteszi, annyira rossz nem lehet.
  Közben megtaláltam otthon a 10 éves Zalman hűtőmhöz mellékelt pasztát is. Már elkezdett keményedni, de nehezen sikerült belőle kipréselni egy rizsszemnyi adagot, szuper, akkor mégiscsak összerakhatom még ma.
  Gép összerakva, hőmérsékletek rendben, még a tuning sem volt akadály, patent.
  Másnap elhoztam a CM pasztát, újra is pasztáztam a gépet, és láss csodát, egy kellemes ~10 fokkal megemelkedett a CPU hőmérséklete. Miafaa... Jó, lehet rosszul raktam fel a hűtőt, kevés volt a paszta, mittudomén. Lekaptam a hűtőt, újrapasztáztam, vissza minden; ugyanaz.
  Ilyen nincs, hát ennyire rossz azért csak nem lehet.. Vagy lehet?
  Még jó, hogy nem dobtam ki az ezeréves Zalman pasztát, az utolsó cseppet is kikapartam belőle, éppen elég volt még egy pasztázásra.
  Így végül sikerült kideríteni, hogy tényleg nem én vagyok hülye, ennyit ér az olcsó Kúler Májszter paszta.
  Ennyit, hogy a 10 éves, hűtőhöz mellékelt, már félig bekeményedett Zalman pasztám is 10 fokkal jobban teljesít.
  Nevetséges. :U

  Yézi 1 éve 27

 • E7600/Q6600 tuning

  Elkezdtem nyúzni a 775-ös masinámat, bár egyelőre csak az E7600 és Q6600-at vettem kicsit szemügyre. Próbálgattam persze a tuningot is, meglepő mekkora tartalék van bennük, pedig egyiket sem nevezném egy kifejezetten jól tuningolható darabnak. Mindenesetre érdekes volt, ezért is szeretem annyira ezeket az öreg chipeket. Ezeket meg csak úgy itt hagyom, leginkább magamnak, de hátha valakit még érdekelhet :))


  Folytatás...

  Yézi 2 éve 12

 • Eddigi videokártyáim [2015/08-2021/04]

  Amikor elkezdett kicsit jobban érdekelni a PC-s téma sosem gondoltam volna, hogy ennyi hardver megfog fordulni a kezeim között. Videokártyák terén volt a legnagyobb változatosság, ilyen-olyan indokkal elég sűrűn cserélgettem a kártyáim. 2015/08-óta vezetek magamnak egy kis listát, ugyanis ekkor vágtam bele úgy igazán először a gépépítésbe, ekkor vásároltam meg az első olyan számítógépem amiről nagyjából már azért tudtam, hogy miféle specifikációkkal rendelkezik (:DDD).

  Íme hát a lista minden olyan kártyáról amit a fő gépemben használtam:

  1. Sapphire HD 4550

  2. ASUS HD 5670

  3. Gainward GT 630

  4. ASUS HD 5770

  Folytatás...

  Yézi 3 éve 14

 • RX Vega 64: problémás nagyágyú

  Nagy teljesítmény, potom pénzért. De mégis hol a bökkenő, amiért nem lehet mindenkinek ajánlani?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 4 éve 138

 • Néhány Vega 64 benchmark

  Nem túl népszerű, kissé problémás kártya, melyről sokan talán már meg is feledkeztek. Én mindenesetre beneveztem rá, jelenleg még csak tesztelgetem, hogy nagyjából mit is tud. Annyi biztos, hogy a 1060-ról való váltást nagyon is megéreztem.
  A teljesség igénye nélkül itt lenne néhány benchmark eredmény. Ezeket igazából csak magamnak készítettem, de gondoltam kirakom nyilvánosba, hátha érdekel esetleg valakit.
  Ryzen 5 2600 @ 4GHz-es processzor és 4x4GB 2800MHz-es memória mellett ezt sikerült kihozni belőle 1080p-ben. Élsimításon kívül minden maximum grafikán, néhol egy kis processzorlimit is befigyel pl. Far Cry 5 esetében eléggé jelentős.
  A minimum eredmények a beépített benchmarkból adódóan nem mindenhol pontosak, ilyen az AC Odyssey és az R6 Siege, de az átlag FPS-ből már azért levonhatóak a következtetések.

  Assassin's Creed Odyssey

  Folytatás...

  Yézi 4 éve 2

 • AMD Wraith Stealth vs. Wraith Prism /w Ryzen 5 2600

  Jó pár hónapja használom már a Ryzen 5 2600-as processzoromat, melyhez az AMD 3 gyári hűtője közül a legkisebb modell, név szerint a Wraith Stealth járt. Célnak igazából megfelel, alapórajelen befogja a CPU-t értelmes hőmérsékleten, emellett nem is nevezhető igazán hangosnak. A cseréje viszont már egy ideje tervben volt valami picit izmosabb és jobban kinéző darabra. Az igazat megvallva az olcsóbb hűtők közül nem igazán tetszett egy sem, ellenben az AMD gyári megoldása igencsak szimpatikusnak tűnt, így gondoltam benevezek a Wraith Prism-re.

  Kifejezetten kellemes csalódásban lehetett részem, egyáltalán nem vártam ekkora előrelépést.

  4GHz-re húzva pedig még nagyobb a különbség.

  Folytatás...

  Yézi 4 éve 5

 • Generációváltás: R9 290 vs. RX 480

  Az R9 290 teljesítménye közel 6 évvel a megjelenése után is dicséretes, 1080p-ben mai napig megállja a helyét.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 4 éve 469

 • Olcsó telefon fotós képességei

  Itt volt már az ideje, hogy végre leváltásra kerüljön a szeretett iPhone 5S készülékem, bár ha testesebb akksi lett volna benne talán el sem gondolkodom a cserén. Alap felhasználásra kellett valami olcsó készülék, s habár továbbra sem szimpatizálok a tepsi-telefonokkal, végül egy Redmi 7 mellett döntöttem.
  Próbálgattam kicsit a kamerát, lőttem néhány képet a szabadban, ezek lettek az eredmények:


  Eredeti méret


  Eredeti méret


  Eredeti méret

  Folytatás...

  Yézi 5 éve 3

 • FX vs. Ryzen

  Üdvözlet minden olvasónak!

  A napokban sikerült egy processzorcserét megejtenem a gépemen, s úgy gondoltam talán érdemes lenne összedobnom róla egy kis szösszenetet.

  Bevezető

  Mint ahogy a címből is kiderült, egy FX és egy Ryzen processzorról lesz szó; FX 8350 és Ryzen 5 2600.
  Az FX 8350-t bő 2 hónapja szereztem be, előtte egy i5 2500K duruzsolt a gépben. Különösebb oka nem volt a váltásnak, elvoltam a 2500K-val is, pusztán szerettem volna kipróbálni végre egy FX-et.
  Kellemes csalódásban lehetett részem, a sok negatív vélemény ellenére is teljesen elégedett voltam vele.
  Jó pár hete viszont elég erősen felütötte a fejem a fejlesztés gondolata. 1 évvel ezelőtt is gondolkodtam már rajta, de végül úgy döntöttem, hogy csak felesleges pénzkidobás lenne. Az igazat megvallva most sem érzem úgy, hogy erre mindenképp szükségem van, de végül is egy időtállóbb gép azért már elkél, emellett az újdonság varázsa is egészen csábító.
  Szóval a napokban bele is vágtam az újításba, először a processzor/alaplap/memória cseréje mellett döntöttem. Pár hét aztán jön a többi sallang is, de csak szép sorjában.

  Folytatás...

  Yézi 5 éve 5

 • A lánctalpas cölöpverő vége

  Már tavaly nyáron is nagyon tervezgettem a gépújítás, de végül lemondtam róla, mert teljesen feleslegesnek éreztem. Egészen jól elvoltam a több éves hardverekkel is, arra a néhány játékra amivel alkalomadtán játszom bőven megfeleltek. Járt nálam azóta W3530, W3670, i5 2500K és egy FX 8350 is. Utóbbit kb. bő 2 hónapja szereztem be, s az irdatlan mennyiségű kritika ellenére is azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem olyan rossz mint amilyennek egyes emberek beállítják.
  Eltelt viszont egy újabb év, megint felötlött bennem a fejlesztés gondolata. Továbbra sem érzem úgy, hogy irdatlan nagy szükségem lenne egy erősebb PC-re, de hosszas gondolkodás után végül csak ráadtam a fejem. Meg kell mondjam, hogy sajnálom rá a pénzt... Mégis, valamilyen szinten azért csábítóak az újdonságok, pláne, hogy elég sok régebbi platformot bejártam már.
  Gondolkodtam Haswell-alapú brand gépeken, illetve szemezgettem régebbi HEDT (s2011) platformmal is, ezeket viszonylag jó áron betudtam volna szerezni, bár végül arra a következtetésre jutottam, hogy ha már pénzt ölök bele akkor az lehetőleg viszonylag tartós befektetés legyen.
  Így jutottam el oda, hogy ma végül lecseréltem a kis FX 8350-t, melynek egy Ryzen 5 2600 vette át a helyét.
  Ezen kívül persze a videokártya, táp és minden egyéb is cserére kerül, de az még várat magára pár hetet.

  Folytatás...

  Yézi 5 éve 0

 • Radeon HD 2900 XT

  Mai napon ellátogattam egyik ismerősömnél, gépszerelés céljából. Közben szóba került, hogy van pár teszteletlen cucca, így előszedte, hogy megmutassa. Hozott egy halomnyi videokártyát s ott virított a kezében ez a vörös szépség is, amire egyből felcsillant a szemem. Nála sajnos nem volt lehetőségünk tesztelni, így elhoztam teszteletlenül. A 35km-es utat hazáig egy kabátban bebugyolálva, a hátitáskámban tette meg. Ránézésre mindent patent, így izgatottan pattintottam be az R9 290 helyére. Szerencsére nem ért csalódás, felment a driver, tökéletesen működik. Talán összedobok neki valami időben hozzápasszoló gépet, mondjuk egy Q6600 mellett szerintem jól érezné magát.

  Yézi 5 éve 4

 • AMD FX: Ez is kipipálva

  Őszintén szólva számomra sosem voltak meggyőzőek az FX processzorok, ennek ellenére legalább annyira szerettem volna kipróbálni mint a Phenom II szériát. Alig több mint egy évvel ezelőtt kihúzhattam a listámról a Phenom-okat, ugyanis végre szert tettem egy Phenom II X6 1090T-re. Most pedig eljutottam odáig, hogy rávettem magam egy FX beszerzésére is, egészen pontosan az FX 8350 lett a kiválasztott darab. A hűtőmre sajnos még pár napot várni kell, de addig is megnéztem mit tudok kihozni belőle alapfeszültséggel, gyári hűtővel. Mit is mondjak, stabil 4.7GHz eléggé impozáns értéknek tűnik így első ránézésre, bár nem vagyok tisztában azzal, hogy FX fronton ez mennyire számít jónak/rossznak. No de majd a hétvégén tüzetesebben belevetem magam a témába... :))

  Yézi 5 éve 7

 • Érdekesség: CPU és RAM tuning

  Elterveztem, hogy belevágok egy újabb cikk írásába, melyben a CPU és RAM tuning hatását nézném meg a játékokban. Itt van nekem a jó öreg i5 2500K, mellette 2x4GB memória, mérések terén a felállás pedig a következő lenne:

  -3.4GHz + 1066MHz
  -3.4GHz + 1866MHz
  -5.0GHz + 1066MHz
  -5.0GHz + 1866MHz

  Anno sok kritikát kaptam az alacsony felbontás és alacsony grafika beállítással való CPU tesztelés miatt. Nos az a helyzet, hogy jelenleg is csak egy R9 290 áll rendelkezésemre, így grafikai beállítások terén eléggé megvan kötve a kezem, legalábbis ha azt szeretném, hogy ne nagyon fussanak GPU limitben a játékok - márpedig most ez lenne a cél. Végül úgy döntöttem, hogy félig-meddig eleget teszek a kritikáknak: minden esetben marad az 1080p felbontás, grafikai beállítások pedig játéktól függően Low/Medium/High közül válogatva.
  De most igazából nem is ez a lényeg. Szóval belevágtam a mérésekbe, első tesztalanynak a GTA V-öt vettem elő. Ennél speciel High beállításokat alkalmaztam, forgalommal és látótávval kapcsolatos csúszkákat maximumra toltam, advanced beállításokat pedig kikapcsoltam. Kíváncsiságból először mind a négyféle órajel-beállítással elvégzem a méréseket, és hát azt kell mondjam, hogy az eredmények eléggé érdekesen alakultak, nem éppen úgy ahogy azt vártam volna.

  Folytatás...

  Yézi 5 éve 4

 • World War Z - Dx11 vs. Vulkan

  Sosem rajongtam a zombis játékokért, igazából két játék van ebben a műfajban ami tetszett: Left 4 Dead 2 és a Dying Light. Tegnap láttam pár videót a World War Z-ről, nagy újítások nem igazán vannak benne, mindenesetre elsőre ránézésre tetszetős. Gondoltam kipróbálom mit megy a gépemen, így hát felcsaptam a tuningot, s belevágtam a benchmarkozásba.

  Lényegesebb infók a tesztkonfigról:
  -i5 2500K 5.0GHz
  -2x4GB 1866MHz
  -R9 290 1100/1500MHz

  DirectX 11
  Alapvetően az FPS-sel nem lenne probléma, de ami piszok idegesítő az az esetek nagy részében jelenlévő stuttering, avagy micro-akadások. Sőt, olykor kifejezetten nagy akadások is előfordultak, ami teljesen elrontja az összképet. Benchmarkban annyira nem volt jelen, de azért itt is észrevehető. CPU használat 90-100% körül mozgott, talán kevés lenne neki a 2500K?

  Folytatás...

  Yézi 5 éve 29

 • A 90 ezer forintos PC

  Mindenkinek másak az igényei, ezért nem is vásárlási tanácsadónak szánom ezt az írásom.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 258

 • Videó-teszt: 90.000Ft-os PC

  A címlapra szánt írásommal már végeztem, reményeim szerint hamarosan meg is fog jelenni.
  Úgy gondoltam videó formájában is publikálom a tesztet, hátha valakinek így jobban bejön.
  Illetve talán így olyan emberekhez is eljut akiket érdekelne a téma, viszont nem ismerik/nem követik az oldalt.

  Első ilyen próbálkozásom, ennek ellenére remélem sikerült valami vállalhatót összehoznom. :R

  Yézi 5 éve 4

 • Van értelme a magas órajelű memóriáknak?

  Általában amikor felmerül ez a kérdés, a válasz legtöbb esetben nem szokott lenni, pláne ha játékokról van szó. Hisz a magasabb memória órajel úgyis csak pár százalékot javít a teljesítményen, a különbség pedig legfeljebb szintetikus tesztekben mutatkozhat meg, játékokban szinte kimutathatatlan a változás, vagy említésre sem méltó. Nos, sokáig én is ebben a tudatban éltem, hisz ezt hallottam mindenhol. Mostanság is igazán csak a Ryzen processzorok esetében hallom, hogy fontos a magas órajelű memória, mert sokat javít a teljesítményen.

  Nemrég beüzemeltem a szerény kis 2500K-mat, elkezdtem tuningolni. 5GHz-re sikeresen fel is pattintottam, ám a memóriákkal elég sokat szenvedtem, végül csak 1066MHz-re lőttem be őket, gondolván úgyis lényegtelen.
  Pár évvel ezelőtt nagy álmom volt egy 2500K, de anno csak sima 2500-ra futotta, így izgatottan vártam a tuningolt játékteszteket, de elég nagy csalódásba fulladt az egész. Alulmúlta az elvárásaimat, s rögtön azon kezdtem el gondolkodni, hogy inkább eladom a francba. Aztán felmerült bennem a memória-órajel kérdése. Talán az fogná vissza a teljesítményt? Áh, biztosan nem. Vagy mégis? Az nem lehet... Egye fene, végül csak beszereztem új memóriákat, melyek már 1866MHz-en ketyegtek. A változás bőven felülmúlta az elvárásaimat.

  Folytatás...

  Yézi 5 éve 19

 • Instant szívroham...

  Adott a szituáció, ülsz nyugodtan a székedben és elvezed a játékot. Tök jó, meg minden, ugye.
  Aztán egyszer csak szembesülsz egy ilyennel:

  Mit ne mondjak, egy pillanatra a ketyegőm majdnem leállt. főleg mert nemrég szereztem be a kártyát. :DDD
  Aztán rájöttem, hogy szerencsére csak a Dx12 miatt csinálta ezt... :U

  Yézi 5 éve 17

 • Phenom II X6 vs. Rainbow Six Siege

  Újabb tesztecske az öregfiúval. ;] Sokan nem is gondolnák, de meglepően nagy processzorigénye van a játéknak, noha a Battlefield 1 CPU igényétől azért jócskán elmarad.
  Csak úgy viszonyításképp, pár hónapja próbáltam i3 4130-cal is, és hát sokszor benyalt 40FPS köré - nemhiába tettem fel megvétel után pár nappal az apróra. :DDD

  Yézi 6 éve 12

 • Phenom II X6 vs. Battlefield 1

  Most, hogy végre meglett az öreg harcos (X6 1090T) gondoltam összehozok pár játéktesztet, hátha érdekel még valakit rajtam kívül az újabb játékokban való szereplése. :DDD
  Kezdésként itt egy kis Battlefield 1 Multiplayer.. :)

  Yézi 6 éve 15

 • "The R3D Machine"

  Végre összeállt az AMD-s ketyerém is... Vagyis már majdnem, csak egy gépház hiányzik. :DDD
  Néhány évvel ezelőtt nagyon fájt ezekre a fogam, mostanra már (picit erős túlzással) mondhatni a filléres kategóriába tartoznak, de az élvezeti faktorból ez sem vesz el! ;]
  Phenom II X6 1090T + MSI HD 7950 Twin Frozr III 3GB OC BE

  Yézi 6 éve 21

 • Far Cry 5 vs. X5660 & HD 7950

  Meglepett, hogy eme két "idejétmúlt" hardver mennyire korrekt teljesítményt tudott felmutatni. Pedig az AC Origins gyötrelmei után már semmi jóra nem számítottam... ;]

  Yézi 6 éve 3

 • Nid for Szpid Péjbekk vs. GT 710

  Amíg várakozok a 7870 érkezésére kénytelen vagyok eme GT 710 névre hallgató erőművet használni.
  Teljesítményével kapcsolatban szerintem elég ha annyit mondok, hogy az újabb IGP-t kb. földig gyalázzák.
  Ennek ellenére voltam olyan merész, hogy elindítottam vele a Need for Speed Payback-et.
  Minimum grafika, config fájlban a felbontás 896x504-re redukálva, de azért az FXAA élsimítás bekapcsolva, nehogy a recés élek kiszúrják a szemem. Hát mit ne mondjak, a Terep 2 feeling az megvan... :DDD

  Yézi 6 éve 13

 • Overwatch - FPS teszt...

  ...egy 65 ezer forintos PC-vel...

  Üdvözlet mindenkinek!

  A napokban láttam meg, hogy Február 16-tól 19-ig ingyenesen kipróbálható a sokak által kedvelt Overwatch.
  Pont kapóra jött a dolog, mivel éppen tervben van a játék megvétele, így ezen kis hétvégi lövölde után már teljesen biztos vagyok abban, hogy ezt nekem muszáj beszereznem.
  Habár kissé tartottam attól, hogy az öreg masinámon miképpen fog futni - annak ellenére is, hogy tudtam az optimalizálással nincsenek gondok -, végül nagyon kellemeset csalódtam.
  Ebből kifolyólag jött az ötlet, hogy összerittyentek egy kis szösszenetet, afféle FPS teszt-szerűséget.

  Lássuk hát az öregfiú specifikációit

  Processzor: Intel Xeon W3530 2.8GHz
  Memória: 12GB (6x2GB) Samsung 1333MHz
  Videokártya: PNY GTX 570 XLR8 Performance Edition 1280MB 850/950MHz
  Alaplap: Dell 09KPNV
  Merevlemez: Western Digital Blue WD2500AAKX + Seagate Surveillance ST1000VX000
  Tápegység: Dell DPS-525FB A

  Folytatás...

  Yézi 6 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.