Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60851) kutyek válasza SunMount3r (#60850) üzenetére


kutyek
senior tag

Nem jól érted. Félaktív = saját erősítés, de passzív hangváltó, azaz egy erősítő oldalanként. FULL aktív = saját erősítő driverenként, azaz egyúttal aktív váltó is (bi/triamp). Az itt hivatkozott aktív hangfalak többsége, mint pl. Edifier S széria, aktív-aktív, vagy full aktív.

(#60852) PuMbA válasza SunMount3r (#60850) üzenetére


PuMbA
titán

kutyek leírta a dolgot, de ennyire nem szoktunk belemenni. Aktív hangfal = erősítő van a hangfalban, passzív hangfal = nincs erősítő a hangfalban :) Ez a legelterjedtebb használata.

Mivel a lista az eladási adatokon alapul, így azt lehet mondani, hogy a vásárlók a Mackie fanatic-ok. Szerintem is nagyon jó hangfalak, az 524-et meghallgattam náluk.

AuraSync: A hi-fi, a stúdió monitorok és a multimédiás hangfalak világában más-más márkák vannak. Átfedés azért van több gyártónál. A Kali-t egyébként volt JBL alkalmazottak alapították, tehát kicsit JBL :)

[ Szerkesztve ]

(#60853) Degeczi válasza kutyek (#60851) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem hiszem, h így értik, mert egy stúdiómonitorról kívülről meg nem mondod, a belső fölépítése milyen, az lehet bármelyik.

Valszeg egyszerűen csak arra utal, h a két hangfal egyike aktív, a másik egy hagyományos doboz (ami szintén lehet passzív hangváltóval szerelt vagy külön csatlakozást adhat minden hangszórómotor erősítőjéhez: így a csatlakozóról itt meg lehet mondani, melyik módszert használja), szemben a valódi stúdiómonitorokkal, ahol mindegyik önállóan is használható.

De tény, h ritka idétlen kifejezés, jobb kerülni (részben pont ezért is, mert nem egyértelmű)

(#60854) AuraSync válasza PuMbA (#60852) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

És hogy így kiváltak a JBL-ből a termékük felér hozzájuk vagy inkább jobb lett?

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#60855) lezso6 válasza AuraSync (#60854) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Hát lett annyira jó, hogy a JBL LSR széria helyett a Kali LP széria lett a bestbuy. :D Sőt azóta a JBL le is maradt, pl ott az Adam T széria is, ami elhozta az ádámos AMT hangot az alsó kategóriába, sokak örömére.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#60856) SunMount3r válasza PuMbA (#60852) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Jó, csak mert itt nem nagyon szokott lenni ajánlva Mackie. Gondolnám, hogy akkor az árukon belül vannak jobbak...?

[ Szerkesztve ]

(#60857) Picco válasza SunMount3r (#60856) üzenetére


Picco
addikt

abszolut nem rosszak a mackie-k, csak gondolom a tobbi markaval/tipussal tobb a szemelyes tapasztalat.

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#60858) SunMount3r válasza Picco (#60857) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Miért, szerintem az imige-ük alapján épp ez lenne a "trendi" hangfal márka...

(#60859) PuMbA válasza SunMount3r (#60856) üzenetére


PuMbA
titán

Ahogy a Top 10 listából is látszik, a Mackie a legnépszerűbb márka :) Ajánlani azért nem ajánlottuk szerintem, mert ilyen kérdés nem nagyon volt mostanában, hogy melyik stúdió monitort vegyem. Én legalábbis nem emlékszem. Inkább multimédia hangfalakban utaznak most az emberek. Az az Edifier terepe.

[ Szerkesztve ]

(#60860) Picco válasza SunMount3r (#60858) üzenetére


Picco
addikt

ezalatt halvany lila gozom sincs hogy mit ertesz :B

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#60861) SunMount3r válasza PuMbA (#60859) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Én pl. nem értem, hogy hangfal és hangfal között ilyen szempontból miért kellene különbséget tenni? Ha "'multimédiás", vagy sem a hang minősége egy hangfalnak bizonyos mértékig objektíve hogy milyen szinten van, nem? Szóval stúdió monitor elnevezés ide, vagy oda, az a lényeg ami hangot kiad magából. Azt mondjuk még érteném, hogy ezek ilyen "near filed" hangfalak inkább és közelről hallgatva az igazán jók, az Edifier-eket meg néha a TV mellé teszik, több méterről hallgatva, de nem tudom, hogy ez számít e ebben a kérdésben igazán...

(#60862) Attila0 válasza PuMbA (#60859) üzenetére


Attila0
őstag

Tulajdonképpen technikailag milyen különbségek vannak multimédiás és stúdió monitor között? Csak a bemenet és a színezetteb/naturálisabb hangzás különbözteti meg őket?

[ Szerkesztve ]

(#60863) Degeczi válasza SunMount3r (#60861) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Egy valódi stúdiómonitor minden példánya önmagában működőképes, teljesen független monó készülék, amiből sok minden következik (másként kell bekötni, kezelni stb), ezért hasznos már a megnevezésben is megkülönböztetni.

(#60864) kutyek válasza Degeczi (#60853) üzenetére


kutyek
senior tag

Én elég valószínűnek tartom. Szokták úgy is hívni, hogy aktív-aktív (=teljesen aktív), ill. aktív-passzív (=félaktív). Lehet az is, amit te mondasz (az egyik oldalon van az összes elektronika), csak az kevesbé jellemző műszaki paraméter a hangsugárzó szempontjából. Ez esetben, ahogy írod, az öszzekötő kábel ereinek, ill. a csatlakozóknak a számából lehet következtetni az aktív vagy passzív hangváltóra. Ahol pedig mindkét oldalban van elektronika (vagyis "igazi" stúdió monitorok), azok tipikusan aktív váltósak.
Mondjuk szerintem is 100x jobb, ha rendesen bi/triamp megoldást írnak ilyen esetben...

(#60865) PuMbA válasza Attila0 (#60862) üzenetére


PuMbA
titán

Bemenetek, illetve kényelmi funkciók (például távirányító) különböztetik meg őket. Hangzásban lehetnek ugyanazok. Kali-nak az LP6 multimédiás verziója például ugyanúgy szól.

[ Szerkesztve ]

(#60866) Degeczi válasza kutyek (#60864) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Műszaki szemmel nézve igen, de ez csak vmi hazai, nem műszaki ember eladó hülyesége, külföldön nem is találni ilyen szóhasználatot (illetve ott inkább azt szokták fél-aktívnak hívni, ahol akad passzív sugárzó is a dobozban)
Mindegy, felejtős hülyeség.

[ Szerkesztve ]

(#60867) Askformore válasza lezso6 (#60826) üzenetére


Askformore
senior tag

R1700BT lett, itt varja a kocsiban, hogy este kiprobaljam :)

(#60868) Hauptmann


Hauptmann
addikt

Egy ideje optikán használom az S360DB-t, ilyenkor a rendszer kikerüli a hangkártya szoftveres eq-ját, csak a hangfal mély és magas potméterével lehet játszani. Ma próbaképp meghallgattam a régi, analóg kimenet, enyhén V eq-t. Hát, ég és föld az optika javára. Meg kellett szokni azt a hangzást, de megérte. Részletes, erőteljes hangzáskép, máshogy nem tudom fogalmazni.

(#60869) AuraSync válasza Hauptmann (#60868) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Így van én is amit tudok optikán hagatok. :K

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#60870) xmad válasza PuMbA (#60848) üzenetére


xmad
őstag

hit spaceben nagyon savazták nekem a JBL-eket.. 305 308. mindegy. szerintük mindegyik szar..M-audio volt a másik kérdésem.. az meg ultra csöves.. egyedül a mackiet ajánlották csak.

sajnos nem hallottam azokat, biztos nagyon jók. viszont a JBL 305 és még inkább a 308-ról csak jót tudok mondani. a 308 ugyanúgy szól mint a 305 csak a mélyei sokkal teltebbek, szebbek. nagyon jók.

[ Szerkesztve ]

(#60871) lezso6 válasza xmad (#60870) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Valószínűleg ott már ízlésbeli faktor is van bőven. Pl itt volt linkelve valami pali, aki meg azt mondta, hogy az Adam AMT (ribbon) magasai kompresszálják a magasat, azaz összenyomját a dinamikát. Hát pfff. :D Oké, hogy nem szereti, de hülyeségeket azért nem kéne mondani. Az AMT az ilyen sajnos, hogy vagy nagyon bejön, vagy nem.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#60872) Fecc91


Fecc91
tag

Hétfőn érkezik meg a S360DB kiváncsi leszek rá mit tud 1700bt képest, jó igaz az 2.0 :) :R

(#60873) betyarr


betyarr
veterán

sziasztok!

van egy ilyen kínom,az rpi totyikban nem érkezett megoldás: [link]
vezetéken nem csinál ilyet,tehát nem a hangfal (szvsz).

(#60874) PuMbA válasza xmad (#60870) üzenetére


PuMbA
titán

Nekem nem mondtak sose semmit, igaz, nem is kérdeztem. Csak odamentem és mondtam, hogy melyiket akarom hallgatni :) A HitSpace, a fő profilja alapján az igazi stúdióba való cuccokat preferálja gondolom és a JBL-t inkább a műsorsugárzásba használják. Ami stúdióba való cucc az a Focal Alpha 50, Kali LP-6 meg nem is tudom mit hallgattam még. Ezek mind hasonlóan szólnak. Ami érdekes amúgy, hogy a JBL 305 meg a Mackie MR524 elég hasonlóan szól, bár az akkoriban futó Mackie modellt sose hallottam, ami az MR524 előtt volt és most a modell száma se ugrik be.

lezso6: Egy stúdióban mixelő vagy masterelő mondta, gondolom oda sem az Adam való a színezettsége miatt.

[ Szerkesztve ]

(#60875) joe979


joe979
aktív tag

Szerintem sincsen semmi köze az S3000 pro hoz . Újra letöltöd azokat a nótákat csak más csatornáról akkor is ezt csinálja ? Azt tudom régen pár dj csinálta azt soundforgban rákultek a hammert a nótákra mert megdobta a dinamika csúcsokat , de minek … de valószínűleg nettó hülyeség amit beszelek :DDD

Szissz

(#60876) lezso6 válasza PuMbA (#60874) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

"Egy stúdióban mixelő vagy masterelő mondta, gondolom oda sem az Adam való a színezettsége miatt."

Akárki mondja, nettó ostobaság. Rengetegen használnak stúdióban Adam A7X-et és főleg A77X-et, jellemzően elektronikus műfajban kedvelik (drum and bass, tucctucc, minden), nagy nevek is. Szóval az Adam AX széria nagyon is való erre a feladatra, az eredmény tisztán hallható. :D Mondom ezt úgy, hogy én nem nagyon vagyok oda az Adam hangzásért, az Eve jobban bejön, hetero vagyok, na... ;] Mondjuk az új A és S szérián már van kapcsoló, amivel választhatsz hogy ádámos vagy neutrális hangzást szeretnél.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#60877) Hauptmann


Hauptmann
addikt

Csak elmélkedés szinten. egy S360DB után mi a következő lépcső, ha legalább ilyen szintű mélyet szeretnék?

[ Szerkesztve ]

(#60878) PuMbA válasza Hauptmann (#60877) üzenetére


PuMbA
titán

Ha olyan hangfalat veszel, amiben akkora hangszóró van, mint az S360DB mélynyomója, azaz 8 colos. Ebben az esetben "erősebb" mélyeket kapsz, hiszen 1db helyett 2db mélynyomód van és a szeparáció, térbeli irány is javul, hiszen nem a mélynyomó foglalkozik például a 120Hz-zel, azaz lesz iránya még ezeknek a hangoknak is.

Nagyobb előrelépés pedig egy 3 utas 10"-os hangfal vagy 5"-os hangfal + subwoofer, ami viszont már jóval mélyebbre fog menni, azaz az S360DB 40Hz-e helyett 30Hz.

[ Szerkesztve ]

(#60879) Picco válasza Hauptmann (#60877) üzenetére


Picco
addikt

azokon felul amit PuMbA elmondott, kene tudnunk a felhasznalasi modot illetve az elvart kenyelmi funciokat/meret-hatarokat ha konkret tipust szeretnel valaszkent
de elorebocsatom hogy ami tenyleg egy hatarozott szinttel az s360 folott van, az valoszinu arban is tobbszorose lesz

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#60880) MaddeNNNN


MaddeNNNN
őstag

1280T-ről mi lenne az érdemleges előrelépés TV-hez?
S350DB pl? most 88k emagon

távirányító, esetleg optikai kábel csatlakozási lehetőség kellene

így néz ki a hely a TV alatt:

[ Szerkesztve ]

To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

(#60881) Attila0 válasza MaddeNNNN (#60880) üzenetére


Attila0
őstag

Először is két állványt vennék, hogy a hangdobozokat a tv mellé tudjad tenni. Ne pedig alá! :K

[ Szerkesztve ]

(#60882) PuMbA válasza Attila0 (#60881) üzenetére


PuMbA
titán

Egyetértek :) Állvány + akusztikai kezelés kell ide először, nem drágább hangfal. Nagyon üres az a fal, egy szép nagy visszahang generátor.

[ Szerkesztve ]

(#60883) tibbike01 válasza MaddeNNNN (#60880) üzenetére


tibbike01
őstag

Vagy veszel egy Samsung soundbart pl b650 és minden gondod elszáll. Akusztika, tavirányitó, HDMI, beszédérthetőség, DTS, TrueHD, 5.1, 7.1...stb támogatás, dedikált center csatona, igazi lebegős mélyek, vezeték nélküli mélysugárzóval....stb.

(#60884) PuMbA válasza tibbike01 (#60883) üzenetére


PuMbA
titán

Aki nem akar belemenni és időt áldozni a témára, hanem egy pofon egyszerű, a lehető legkevesebb erőfeszítéssel járó megoldást akar, annak egy soundbar jó megoldás lehet :K De azt ne felejtsük el, hogy a soundbar nem javítja meg az akusztikát, csak elfedi azzal, hogy van külön center csatorna és annyira kiemeli a beszédet, hogy az akusztikai problémáknál (pl. visszaverődéseknél) is hangosabb legyen. Emiatt sérül a minőség és a hangzás természetessége, de ez egy kompromisszum, amit a soundbarok mindig is képviseltek. Sosem a hangminőség volt az elsődleges céljuk, hanem az, hogy ha berakod egy magazinban szereplő, üres, akusztikailag borzalmas szobába, akkor is szóljon valahogy.

[ Szerkesztve ]

(#60885) tibbike01 válasza PuMbA (#60884) üzenetére


tibbike01
őstag

Ez igaz, de egy RTL klub 2.0 hangja plusz egy pc-hez szánt mezei hangfal pl az Edifierek sem fogják hozni azt az igazán természetes hangot...TV és TV műsorok esetében felesleges kb erről beszélni, filmeknél már egy fokkal kényesebb a téma, de ott sem tud többet nyújtani egy mezei Edifier.

(#60886) PuMbA válasza tibbike01 (#60885) üzenetére


PuMbA
titán

A legtöbb TV adás hangjának a keverése borzalmas, ez biztos :)

[ Szerkesztve ]

(#60887) AuraSync válasza tibbike01 (#60883) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

És meg is érkezett a SB. :D

"akusztika"
Csak nehogy azt mond, hogy a SB eltünteti a visszhangot meg az akusztikai hibákat a szobában.. elárulom a 200k-s Samsung SB-om mélye ugyan olyan borzalmas volt mint akár melyik másik mélyláda ami valaha megfordult a szobámban...
Játékokban pedig kifejezettül vacak volt a szűk sztereó miatt az ember nem hallotta honnan jön az ellen... aztán Atmos is volt meg minden hátsó hangszórókkal.

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#60888) joe979


joe979
aktív tag

Aki szereti a sci-fi és fantasy filmeket azoknak jó megoldás lehet , pont nem izgatna honnét jön a hang , csak legyen effekt meg morajlás meg pew pew madafakas.

Szissz

(#60889) tibbike01 válasza AuraSync (#60887) üzenetére


tibbike01
őstag

Egyszerűen csak a technikából adódóan kevésbé érzékeny a SB az akusztikára. Ennyi.

(#60890) Hauptmann válasza Picco (#60879) üzenetére


Hauptmann
addikt

Minimal techno, PC-n játék, nagyon ritkán film. Kb. ez lenne a felhasználás. Na a hely a fő probléma, az elég kicsi. De akkor már gondolom, DAC is kéne, úgyhogy valószínleg, ha jól sejtem, 250-300 ezer alatt nem lenne élet nekem.

Nincs semmi baj a 360-nal, csak eljátszottam a gondolattal, mi lenne ha...

(#60891) Askformore


Askformore
senior tag

Lehet nem a legmegfelelőbb topikba teszem fel a kérdést (remélem azért elfér). Ha egy Logitech X530-at szeretnék rákötni egy Samsung LCD tv-re, azt hogyan tudom megtenni? A Logitechből kijön 3db jack kábel, plusz járt anno hozzá egy jack-rca átalakító. A TV hátulján optikai kimenet van, és van piros-fehér RCA AUDIO feliratú csatlakozó is. Megpróbáltam erre rádugni, de nincs hang. Sőt, még az Edifierre is rádugram direktben, és úgysem. Mi lenne a jó megoldás?

szerk: egy ilyen megoldja a gondot? [link]

[ Szerkesztve ]

(#60892) joe979 válasza Hauptmann (#60890) üzenetére


joe979
aktív tag

Ennek akkor lenne értelme ha benned van a nóták készitése iránt a vágy , de csak azért , hogyan is szólna egy eseményen . Technora , minimálra ,sosem jönne ki a befektetés a feljebb lépésre otthonra .

Szissz

(#60893) lezso6 válasza joe979 (#60892) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Lakodalmason is kijönne a befektetés, ez nem műfajfüggő.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#60894) lezso6 válasza MaddeNNNN (#60880) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Igen, egy Edifier S350DB kb két kategóriányi előrelépés lenne, ár/érték arányban legjobb. Esetleg 67500 forintért van még az R2750DB, de az csak feleakkora előrelépés, s árban szerintem annyira nem jó. Az S351DB-t ajánlanám, mert az most csak kb 2ezer forinttal kerül több az S350DB-hez képest, és ennyit szerintem megér egy normális alakú távirányító. Feltéve, hogy a fekete szín nem probléma.

Állvány vagy valami bútorzat a TV két oldalán növelné az élményt, de nem feltétlenül szükséges, szóval lehet kettes ütem. Főleg, ha eddig se zavart az R1280T-vel az akusztika.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#60895) joe979 válasza lezso6 (#60893) üzenetére


joe979
aktív tag

De ez helység függő , meg kedv kérdése kinek milyen mély a zsebe , de db után rákölteni 300k kb … tisztább lenne tény másabb is . De lehet kisem lenne használva . Ez sok tényezős dolog . Nézünk az elsőt , ki milyen hangerőn használja a rendszert . Lakatos megatron lagzi nem izgat ;]

Szissz

(#60896) lezso6 válasza tibbike01 (#60889) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ez nettó baromság. Befejezhetnéd már ezt a jehovás térítést a soundbarok felé. :( Azoknál a praktikum az elsődleges, a minőségnek legfeljebb csak egy hamis illúziója van meg, laikus fül számára. A soundbar a hangfalak antikrisztusa. :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#60897) lezso6 válasza joe979 (#60895) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Tatabányán jobban szól mint Kecskeméten? :F ;]

Egy belépő 8" stúdió simán kijön 250-300e-ből és minden jól fog szólni rajta. Minimális akusztikai kezelés is belefér a büdzsébe. Persze kérdés mennyi hely van, mert azt írta híján van neki, szóval lehet bukó. Habár lehet így is, nálam anno koliban:

Igen ez két Adam A7X. :DDD A 8" pár ugyanígy lenne, csak azokat nem kell dobozokra pakolni. Csak persze olyan kell venni, ami közelről hallgatható, s nem öl meg. Anno egy pár Behringer B3031 is volt nekem így.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#60898) tibbike01 válasza lezso6 (#60896) üzenetére


tibbike01
őstag

Mintha az alsó Edifierek olyan jók lennének. :DDD
TV-hez (filmek, tv műsorokhoz) szoktam ajánlani a soundbart, hogy ne járja végig azt a szopórollert az Edifierekkel, amit annó végigszenvedtem. Tudni kell lépni és elfogadni, hogy vannak jó hangú barok. Ez nem a 90es évek...

Persze studio monitor vagy av + hangfalak más tészta, de amikor az 1280db/t, 1850db, és társaival akarsz filmezni/tvzni az gáz.

[ Szerkesztve ]

(#60899) MaddeNNNN válasza lezso6 (#60894) üzenetére


MaddeNNNN
őstag

Kicsit csalóka a kép mert a tv-től jobbra és balra kb. másfél-másfél méter van a szélső falakig. Jobb oldalt van a számítógép asztal, balon pedig merőlegesen a falra egy könyöklő és egy komód.

LiDAR-os képem van csak most róla, de itt látszik az elrendezés:

Azért is nem akartam eddig állványt mert úgy már nagyon kicsi lenne a hely mellette.

To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

(#60900) joe979 válasza lezso6 (#60897) üzenetére


joe979
aktív tag

Jobban mert Tatabánya bányász város, mélyebben van tehát több a mély ;] jó ez szar példa volt. De milyen hangerőn használtad , használod ? Mert a magyar panel valóságban nagyon nincsen semmisem kihasználva.

[ Szerkesztve ]

Szissz

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.