Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Androidos tablet topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-14 18:50:17

LOGOUT.hu

▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. május

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#78629) kiraly.andra


kiraly.andra
aktív tag

Mivel az eszköz topikjában minimális aktivitást látok, valamint a probléma talán nem gyártó/modell specifikus, itt is megkérdezem.

Karácsonykor találtam a fa alatt egy Lenovo Tab 4 8 Plus (TB-8704F) eszközt a fa alatt. Első dolgom volt ráengedni a rendszerfrissítést, mert miután napokat töltök a 194+1 alkalmazás telepítésével és beállításával, már nem szívesen kockáztatok. Miután felment a 8.1.0 (TB-8704F_S001011_181108_ROW), és minden rendben működött, nekiláttam az aprólékos felszerszámozásnak. Azokkal is együtt is rendben volt minden, de ma egyszer csak megjelent az üzenet, hogy (kb.) "System UI stopped", pár másodpercig fekete volt a képernyő, forgattam, ki/bekapcsoltam, majd visszajött a kép. Az eszköz ezek után majdnem hibátlanul működik, de ami nem, az kritikus: nem reagál a [Kezdőképernyő] és [Előzmények] gomb.

Érintéskor mindkét gombnál ott a vizuális nyom, hogy veszi az adást, vibrálással is visszajelez, de nem történik semmi. A [Vissza] gomb viszont rendben működik. Nem a gombok fizikai helyével van probléma, mert ha átalakítom a navigációs sávot, akárhol is van ez a két funkció, ugyanúgy nem történik semmi.

Ha átváltok "Guest" felhasználóra, akkor a [Kezdőképernyő] gomb működik, de az [Előzmények] ott is kuka.

Nova Launcher van fenn, de ha viszakapcsolok a gyárira, azzal sem változik a helyzet. Eltávolítottam az utoljára felrakott "Custom Navigation Bar" alkalmazást, hátha az okozza a gondot (ráadásul ez ugye pont ott módosítja a rendszert, ahol bekrepált), bár ekkorra már fél napja ez is működött, hibátlanul. Ami a hibaüzenet megjelenés előtti lépés volt, az a tablet elforgatása úgy, hogy alkalmazás nincs nyitva, csak a kezdőképernyő látszik (aminek alján persze ott a testreszabott navigációs sáv).

Fentiek alapján arra gyanakszom, hogy a nevezett alkalmazás hányta össze a rendszert. Ezt több újraindítás sem gyógyította meg, így a kérdés az, hogy (függetlenül a valódi októl), mi a következő lépés. Megyek persze a neten előre, de közben itt is elindítom a dolgot, hátha van tapasztalat.

Még annyit, hogy a [Kezdőképernyő] gomb hosszú érintése működik, jön a Google (asszisztens?), illetve az értesítési sáv tetején a [fogaskerék] gomb szintén nem reagál az érintésre.

:a:

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Androidos tablet topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.