Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Androidos tablet topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-14 18:50:17

LOGOUT.hu

▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. május

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35481) z0d1AK válasza laszlohu (#35479) üzenetére


z0d1AK
veterán

Ezek sok notebookban már éve óta így mennek, éppen csak a flash része nem nagyon szokott 64 Gbájtig elérni, mert nagyon megdrágítja a meghajtót. Eddig a 4, 8 16 Gbájt flash volt a mérvadó benne.
De igazából szerintem felesleges arra számítani, hogy majd 500 Gbájtos hibrid HDD-t tesznek a tabletekbe. Egyrészt ez az 5 mm még mindig vastag a jelenlegi ARM-es készülékekhez (hiszen 8-11 mm vastag az egész készülék), másrészt nem is jó megoldás. A mechanika miatt jelentősen nagyobb a fogyasztás, mint a sima NAND flash chipek esetében, illetve sérülékeny is, hiszen a HDD nem szereti azt, ha működés közben nagyon mozog, márpedig egy tablet gyakran teszi ezt, akár csak játék közben is.

Korábban az Archosnak voltak 500 Gbájtos merevlemezzel szerelt tabletjei (2010 környékén), de nagyon nagy sikert nem arattak. Voltak olyan mániákusok, akik kifejezetten ezt keresték, mert de jó az 500 Gbájt. Viszont ezek szerettek gyakran elromlani, kifejezetten HDD hibával, tehát felhagyott velük az Archos is.

A WD is az 5 mm vékony merevlemezeket inkább az ultrabookokba és a Windows 8-as Atomos, Core processzoros tabletekbe szánja.

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Androidos tablet topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.