Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leírnátok a pontos menetét egy külföldi rendelésnek?

Honnan. Mire figyeljen az ember. Mi a menete. Ilyenre gondoltam. -
pengwin
addikt
válasz
han_lev
üzenetére
Munkához szerintem is jobb a 4:3-as képarány, mint a 16:10 vagy 16:9, szóval az iPad formátum nem rossz ötlet. Egy BT billentyűzetes tokkal, 64+64GB tárhellyel teljesen reális elképzelés, hogy munkára használj egy ilyet.
Azért én ajánlok egy BT-os egeret is hozzá, főleg, ha a munkához használnál asztali alkalmazásokat.
Onda, Teclast testvérmárkák, mindkettőnek van 4:3-as képarányú, 9,7"-os gépe, ezek között nézelődj, nekem is nagyon bejönnek, kár, hogy idehaza nem lehet ilyen méretben-képaránnyal belépőszintű wines tabletet kapni.
A "viszonylag elérhető áron" mégis mekkora keretet jelent? Mivel a gyenge forint miatt úgyis jóval drágább lesz a beszerzés külföldről, így akár a komolyabb márkák 10"-os gépeire is ránézhetnél, azok azért megbízhatóbbak, van itthoni garancia hozzájuk, meg csatlakoztatható billentyűzetük is van (100-130 ezer között). Pl. Asus T100, Aspire Switch 10, stb.. -
han_lev
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Nos úgy tűnik, hogy az Intel Atom új porcija végre azt eredményezi, hogy nem kell azon töprengenem, hogy milyen "emulációval" kellene windows-t futtatni egy androidos tableten, hanem lehet viszonylag elérhető áron egy jó win 8.1-es tabletem.Melyiket javasoljátok. Alapfetően irodai alkalmazású lesz, netezés, és dokumentumszerkesztés.
Méretben egy iped mini klónt használva elégedett vagyok, de elgondolkodtam a 10 ''os kategórián.Melyiket tudnátok ajánlani?
Nézegettem az ONDA 10''-os tabletjeit. Elég jó árban, egy 64 GB-s mondjuk.
Egy 64gb-s memóriakártyával, egérrel billencsel (egér nem is biztos hogy kell) ki is váltanám a laptopomat irodai munkára.Mint mondtok?
-
tjb007
nagyúr
válasz
joergie
üzenetére
Jól gondoltam akkor, hogy ilyesmiről van szó.
Mondjuk ezt a DuOS-M-et nem ismertem, de ha tényleg ennyire jól működik (nem úgy mint a BlueStacks meg a többi ingyenes megoldás), akkor megérheti azt a 10 dollárt. -
joergie
őstag
DuOS Android emuláció windows 8.1-en
Érdemes a kommenteket(3db) is elolvasni. -
hito
nagyúr
válasz
freelancer68
üzenetére
T100-ból van 3G-s?
Mármint 4G-s.pengwin: szerintem is gáz az XPS 11.
-
Nergalos
aktív tag
válasz
freelancer68
üzenetére
Köszi mindenkinek!
A bolt infó is sokat ér. -
pengwin
addikt
válasz
Matykoh
üzenetére
150$ a tablet, 50$ a szállítás, számold rá az ÁFA-t, és máris kb. 65 ezer az, amit linkeltél, és még a garanciája is külföldi.
Annyiért (vagy akár olcsóbban) már idehaza is kapsz 8"-os tabot ugyanilyen felszereltséggel, vagy jobb felszereltségű kínai tabletet magyar boltból. -
tlac
nagyúr
ez nekünk is érdekes lehet majd:
-
Matykoh
tag
Ezek a refurbished cuccok mennyire ajánlottak?
-
freelancer68
tag
-
pengwin
addikt
válasz
Nergalos
üzenetére
Felejtsd el!
Az a konfiguráció, ami még belefér a keretedbe, csak a Xoom Store-nál kapható. Halmozottan nem ajánlott bolt, rengetegen ráfáznak velük.
Nem mellesleg a Dell Venue 11 Próhoz a billentyűzetet külön kell megvenni, és nem két fillér (de legalább van belőle akksis változat is).(#3778) zalyy
1. szerintem annyi holtjáték belefér, legalább nem rántod ki a konnektort a falból, ha belebotlasz a kábelbe.
2. 1,33GHz az alapórajel, de a CPU 1,83GHz-ig képes felpörögni, ha valami számításigényes folyamat fut. Ezt ne akard úgy "felhúzni" mint egy asztali procit, nem arra van kitalálva, magától felmegy az órajel, ha kell.
3. kb. bármilyen pár ezer Ft-os BT egér megteszi. -
zalyy
tag
Sziasztok! Megjött a Chuwi Vi8 windows tablet, átalakítót nem küldtek úgyhogy vettem és van két kérdésem.
1. Baj az ha az átalakító fejben kicsit kotyog az adapter? Nem kell nagyra gondolni csak éppen 1-2 millimétert ha mozdul nem szeretném felgyújtani a házat.
2. Másik azt írták 1,83ghz-en lesz alapból közben 1,33on van vagy mennyin, hogy tudom húzni gondolom biosba de van leírás erről, mert nem nagyon találtam és egy ekkora húzás tehát az a 0,50 ghz mennyit vesz az akkuidőből?
3. Tudtok valami egér alternatívát? Pl ágyban használni. -
Nergalos
aktív tag
Ha tudnátok ajánlani jó windowsos tabletet bruttó 190.000Ft-ig nagyon megköszönném. Feltétel a 4gLte sim képesség!
Surfaceokat nézegettem de rohadt drágák. Hátha valami elkerülte a figyelmemet.
Köszönöm előre is! -
pengwin
addikt
Én meg ránéztem az XPS 11-re, mert kiderült, hogy olyan is van...

De hát az a gép valami borzalom: 360°-ban nyílik, mint a két Inspiron amiket írtam (11 3000 és 13 7000), de a billentyűzete olyan, mint a Surface Touch Coverje... érintésérzékeny, és teljesen síkban van a borítással, mindezt azért, hogy tabletként fogva ne legyen olyan zavaró...
Ráadásul az XPS 11 nagyon drága ahhoz képest, ami benne van... (szerintem). Meg a Pentium N3520+11,6" WQHD sem egy tűnik túl jó párosnak egy szubnotira, de ez már csak magánvélemény. -
Nergalos
aktív tag
Nem is állt szándékomban meggyőzni senkit de maradjunk meg az igazaknál.
Egyébként egyértelmű, hogy erre a rendszerre (win 8.1rt) van a legkevesebb progi, mindamellett mégis egy nagyon jól használható, fagyás mentes, rendkívül gyors és vírusmentes os.
Legalább is lumia 2520-on... -
-
envagyok
veterán
Sikerült megoldani a töltés közbeni usb használatot.

-
hito
nagyúr
válasz
pengwin
üzenetére
"Mondjuk azért is tér el a felszereltsége a tabletekétől, mert ez elsősorban laptopnak van szánva."
És már el is felejtettem, hogy ez micsoda extrákkal jár, pl. kiírja az akksinál a várható üzemidőt és az energiagazdálkodási sémák és végre testre szabhatók
Na ezek tényleg hiányoztak.Ránéztem a Dell Inspiron 11-re. Jó kis gép, de most ez is jó lesz egyelőre

-
pengwin
addikt
Nekem Inspiron 7347-em van, ez 13,3", FHD, i5 4210u, 8GB RAM.
A 11,6"-os kistesója amit fentebb említettem az Inspiron 3147, abból van kétmagos (Celeron) és négymagos (Pentium) Bay Trail-es, és Core i3-as is. Ezek 360°-ban kinyitható gépek.
Amire te gondolsz az meg az XPS1112, ott a 12,5"-os kijelző egy keretben fordul el, abból a Core i5 a minimum, de 8GB RAM úgy tudom csak a i7-es verzióhoz jár (és forrasztva van).
Ja, és az XPS 12 közel kétszer annyiba kerül, mint az Inspiron 3147. -
törölt tag
Sziasztok!
Nincs valakinek Pipo w2f-e?
Ezt néztem ki,de a képeken borzasztó gagyin hat a hátulja,videóban persze jó.Valaki tudna róla valamit mondani?Van valami típushibája? -
pengwin
addikt
Neked nem okoz komolyabb melegedést a metrós VLC, mint a Win saját lejátszója?
Én azt vettem észre, hogy ha a beépített metrós videólejátszóval nézek 1080p filmeket, akkor nem indul be a gépem ventilátora, míg ugyanazt a filmet nézve a metrós VLC-től kb. 5 perc után elkezd brutálisan pörögni a hűtés, érezhetően jobban melegszik a gép és gyorsabban merül. Pedig a VLC sokkal jobb program lenne, és az asztali verzióval nem volt problémám, az nem hajtja meg ennyire a hűtést.(#3757) hito
Most nézem, hogy az SSHD nem szériafelszereltség, hanem extra a Yoga 2 11-be... bocsi.
Tévedni emberi dolog.
Viszont nagy kár, hogy a Yogában forrasztott a memória, a Dell ugyanilyen rendszerű 11 colosában nagyon könnyen lehet 8GB-ra bővíteni, a Pentium N3520 addig kezeli a memóriát.
De 95 ezerért nagyon jó vételt csináltál vele.
-
g4bb3r
tag
x86 témához hozzászólva. Lenovo Yoga 2 10colos Win 8.1. Én használok pár x86-os alkalmazást (putty, VLC, Chrome, openvpn) meló miatt. Így teljesen kiváltotta a Yoga2 (+BT billentyűzhettel ami jár hozzá) a melós laptopomat ha hétvégére nem akarom azt magammal hurcolászni (15"-os Dell) . iPad mini-t cseréltem le erre pont a fentiek miatt, nem bántam meg. Tartalomfogyasztásra nativ metro appok, ha kell melozni (linux server support + win-es kliens) mikor úton vagyok (szinte minden hétvégén) akkor meg desktop mode.
Számomra win-win ez a Win 8.1-es hibrid csak ajánlani tudom! A billentyűzet mágnes lehetne erősebb + ölben nem lehet használni laptop módban (eldől) de max ennyi a hátrány.
-
hito
nagyúr
Megjött a Yoga 2 11-em, ha valakit érdekel kérdezzen nyugodtan.
Érdekes kiépítése van. Bay Trail-es Pentium N3520 CPU van benne és a lényeg, hogy 4GB DDR3 társaságában. A háttértár is eltér a megszokott BT-estől. Nem eMMC van benne, hanem rendes 2.5-es 500GB-os HDD.
Az akksira nagyon kíváncsi vagyok. A proci elvileg egy picit erősebb, mint a Z3770 és szerencsére ez is passzív hűtésű. Ennél a gépnél egy kis játék is belefér már ha úgy adódik, Z2760-nál ez esélytelen volt.
-
bagyusz
őstag
-
bagyusz
őstag
Maradjunk annyiban, hogy az x86 architektúrán futtatott metro appok is x86 appok. Az meg már teljesen más dolog, hogy van mellette ARM is.
-
NGA
addikt
válasz
r3dsnake
üzenetére
Valóban, ilyen nincs rajt, bár találtam vagy 5-6 3rd verziót, így biztos valahogy megoldható., Van rá Photoshop Express, alap képmanipulálásra elég. Nekem tökéletesen látja az otthoni hálózatomat, ez szintén elég átlagos felhasználásra. Sajnos sokan, mint te is a speciális igényekkel jöttök, pedig az átlagembernek ezek nem kellenek. Nekem a Surface-n kívül van még 2 tabletem, de egyiken sincs x86 app telepítve, tökéletesek mindennapra a modern ui appok. Akinek nagyobb igényei vannak, annak ez nem jön be. De hidd el sok embernek bőven elég. Sokan veszik az 1/16-os win tableteket is, nekem is az az egyik, és bizony teljesen megfelel általános felhasználásra.
-
NGA
addikt
Hát nem tudom. Eleve 64 gigás. 11,6 colos.
Böngészésre ott az explorer
Skypera a skype
Youtube-ra a Hyper
Képnézésre a saját app
Fájlkezelésre az onedrive
Facebookra a facebook app
pdf-re a gyári appBevallom ezek tökéletesek egy átlagember számára. Van sok ilyen városépítős, így azzal elvan a nejem.
A gép gyors, soha nem omlik össze, gyönyörű a kijelző, van hozzá touch cover
Teljesértékű normál USB portja van, sztereo hangszóró, baromi jó kamera. Magnézium ház, kihajtható támasszal.Eszem ágába nem lenne megvenni egy gagyi droidot ezek után. Aki használt huzamosabb ideig Surface RT-t, az tudja milyen minőség. Simán leveri az ipadot kidolgozási és összeszerelési minőségben.
(#3737) r3dsnake: Sok embert nem is érdekli az appok mennyisége. Használt 10-et és kész. Több nem is fér a 20e Ft-os droidokra.
-
hito
nagyúr
válasz
pengwin
üzenetére
Igen, de még így is én is 100x inkább a droidos gépre voksolnék az RT-vel szemben. Yoga RT-t használtam, de számomra rémálom volt. Ilyen korlátozásokkal, kötöttségekkel egy platformon sem találkoztam még, köszönhető a hihetetlen gyér alkalmazás kínálatnak.
De hát ízlések és pofonok.
-
pengwin
addikt
válasz
r3dsnake
üzenetére
Azért abban egyezzünk már meg, hogy egy 15 ezres droid tábla inkább szenvedni jó, mint youtube-ozni vagy skype-olni... lsd. az Op3n Dott tablet és a beépített 8GB tárhely, amiből a lyúzer 2GB-ot lát a partícionálás miatt.
Ha Droidos tablet kell, akkor 20-25 ezernél kezdődnek azok, amik már nem csak szenvedni jók (pl. Asus Memopad, WayteQ Xtab 7q vagy 8q) -
NGA
addikt
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Bocs, ha nem a legmegfelelőbb topicba írok.
Kérdésem lenne, hogy első generációs Microsoft Surface RT-re (Tegra 3) fel lehet mókolni a teljes értékű 8.1-et? Mármint azt ami az Intel-es tableteken van.
Lenne egy szép darab eladó, ettől függ meg veszem e.
Előre is köszi!

Dávid
-
hito
nagyúr
válasz
gery2123
üzenetére
És az anetenna kérdés így belül meg is van oldva, illetve lehet kapni sim-kártyás half size HSDPA kártyákat. Innentől meg maximum a BIOS zavarhat be, ha csak azok az eszközök vannak benne engedélyezve, amiket a gyártó alapból beleír. De ez elég ritka, leginkább Thinkpad-eknél lehet ilyen probléma.
-
hito
nagyúr
válasz
gery2123
üzenetére
Igen, szerintem is ennyit tudhat kb. De ha az akksiüzemidőre rápakol 1órát wifi surfing közben, akkor nekem megéri. Egy Lenovo Yoga 2 11-nek venném ki a wlan kártyáját és menne a helyére egy 3G modem. Wifi-t meg ezzel pótolnám. Így 3G-s lenne a gép és wifis netezés közben nyernék kb. 1órát szerintem.
-
zoltan6
addikt
most találtam még egy megoldást,a lenovo hivatalos fórumán 2 oldalon keresztül foglalkoznak ugyanezzel a problémával.az egyik hozzászólásban írnak egy megoldást,majd holnap délután kipróbálom én is,mert most bennt hagytam a melóhelyen a tabletet.
eredeti hozzászólás:
I was told to make the following 3 settings under device manager. Hopefully, bluetooth keyboard and mouse can coexist. Can you please give it a try and tell me the result? Somehow the tablet is not with me:
- Under Universal Serial Bus
1. Intel (R) USB 3.0 extensible controller => uncheck "Allow the computer to turn off this device to save power" under power management
2. USB Root Hub (xHCI) => uncheck "Allow the computer to turn off this device to save power" under Power Management tab
- Under Network adapters
1. Broadcomm adapter => disable "Bluetooth Collaboration" under Advanced TabGood luck.
Google fordítós:
Azt mondták, hogy a következő 3 beállításokat az eszközkezelő. Remélhetőleg, bluetooth billentyűzet és egér is futhatnak. Legyen szíves tegyen egy próbát, és mondd meg az eredményt? Valahogy a tabletta nem velem:
- A Universal Serial Bus
1. Intel (R) USB 3.0 bővíthető vezérlő => törölje az "A számítógép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg" alatt az energiagazdálkodási
2. USB Root Hub (xHCI) => törölje az "A számítógép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg" a Power Management lapra
- A Hálózati adapterek
1. Broadcomm adapter => disable "Bluetooth Collaboration" a Speciális fülSok szerencsét.
-
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Egy ismerősöm részére keresek tabletet.Nem igazán ismerem a windowsos tableteket. Az office ezeken alapból rajta van?
Mit ajánlanátok max 125e ft-ig, legalább 10-es méretben? Ami extra, hogy USB OTG feltétlenül szükséges. -
zsírsámán
senior tag
45 éves korosztályról beszélünk, nem 70+-ról. 12-15" már nem igen fér be egy kisebb táskába, egybegépnek meg semmi értelmét nem látom, mivel van otthon asztali gép, hordozhatóság szempontjából nem igen van különbség. Nem munkára kell, hanem csak netezgetni, esetleg egy-két sorozatra, még ritkában excell táblák írogatására.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy asus vagy acer legyen inkább?
-
zoltan6
addikt
-
Necc
addikt
válasz
zsírsámán
üzenetére
2in1 tablettel csak akkor jarna jobban, ha ezt barmifele hasznalat indokolja.
Ahoz hogy az ember lerakja az asztalra es ott bogarassza a netet szuksegtelen a tab vagy a laptop, en inkabb monitorral egybeepitett gepet javaslok, mar ha talal ilyet az ember.
Ha pedig a hordozhatosag miatt kellene valami mobil gep, en nem nyitnek rogton egy 10"-os masinaval, munkara ez mar tul kicsi lehet az idosebb korosztaly szamara, en inkabb a 12-15" meret korul nezelodnek.
-
hito
nagyúr
Na én meg most már kivágom a fenébe ezt a tabot. Miért csinálja, hogy fél óránként elveszti a BT egeremmel a kapcsolatot és csak a restart segít?

Új hozzászólás Aktív témák
- szinte új iPad Mini (7. generációs) 128GB Wi-Fi starlight csillagfény 1 év garancia
- Apple iPad Air 2025 11" 1TB Cellular (MCG84HC/A)
- iPad Air 4 64GB Cellular Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4519
- Újszerű Samsung Galaxy TAB S9 5G 8GB/128GB - TAB S11 5G 12GB/128GB
- Lenovo Tab P12 tablet és Pes Plus alig használt még 3 hónap garanciával
- Eladó egy Gigabyte GA-H55-UD3H ATX alaplap
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3905
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo L14 Thinkpad Gen2 FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro WiFi6 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mármint 4G-s.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

10-ből 9x nem segít, ezért is írtam, hogy csak a restart után javul meg. Valami driver frissítés lenne a megoldás szerintem. Uninstalláljam a mostanit és engedjem, hogy a win felismerje magától?