- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
(Bundás) #2698 üzenetére
8", vagy 10"-os kellene?
Mennyit szánnál rá?
Billentyűzet gondolom kell?Normálisabb 10 colosokat billentyűzettel együtt 100-120 ezer közötti áron kapsz, háttértár méretétől függően. az újabbakhoz 1 éves Office 365 előfizetés jár (új Aspire Switch 10), az egy generációval régebbiekhez általában Office 2013 Home & Student (Asus T100).
Ha nem kell hozzá billentyűzet (van bluetooth-os billenytűzeted, stb.) akkor a Lenovo Miix 2 10 kb. 75-90 ezer forintért beszerezhető, Office Home & Studenttel. -
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Megbízható Windowsos tablet kéne "szövegszerkesztéshez", táblázat nézegetéshez, powerpointhoz. Létezik már office-al fegyverezett készülék? 10"-nál nagyobb nem igen kell.
-
zoltan6
addikt
válasz
TedThomas #2691 üzenetére
beállítások ott van a szokott helyén ahol lenni szokott windows 8 óta,elhúzod az egeret a képernyő jobb felső sarkához,vagy tabletnél az ujjadat a képernyő jobb széléhez amikor az áruházban vagy és ott katt a fogaskerékre,azért nincs neked viber, mert arra van állítva a beállításod,hogy csak magyar nyelvű alkalmazásokat keressen.
-
TedThomas
aktív tag
válasz
zoltan6 #2685 üzenetére
Nekem nincs ott. Sőt a beállításokat se találom. Fiók alatt csak pár dolog van,
Ügyes vagyok(#2690) NGA: Sajnos kellett már időzíteni többször is. Nincs mindig minden verzióhoz időzítve.
FB: Különböző oldalak kezelése + hirdetés kezelése. Kell egy pár tab.
YT: Subscription-ből kiválogatni mi az amit meg is nézek. Ajánlottak között több érdekes is van akkor egyből többet nyitok. Amíg az egyiket hallgatod keresel a többi tabon.Ilyenek. Nem vagyok egyszerű
De ezért vettem win-es tabot, mert itt megoldható.
-
NGA
addikt
válasz
TedThomas #2683 üzenetére
Bevallom őszintén a mobileHD-t megvettem párszáz Ft-ért. Ez tud hibátlanul mkv-t, hangsávokat, feliratokat (külső/belső) kezelni. Mivel nekem eddig nem kellett az időzítés, így mindenre jó volt eddig. A beletekerés gyors. Azt nem értem, miért kell YT-FB-ra 6 tab, de biztos jó lehet :-)
-
fabicska
tag
válasz
Revoltek #2684 üzenetére
Ehune'
ONDA v975i
Mindennel együtt kb ~ 65.000 Ft
-
Revoltek
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy melyik a megbízhatóbb márka? Onda vagy Teclast? Az Onda V975i-t néztem ki későbbi Windows telepítéssel. Tudtok ajánlani olyan webshopot, ami megbízható és ahol a legolcsóbban jönne ki szállítással együtt a vételár?
köszi -
TedThomas
aktív tag
és (#2679) Akron99:
Köszi a példákat. Nyilván ebben az is közrejátszik, hogyha elérhető az asztali változat valamiből amit megszoktál akkor automatikusan azt használod.Nem vitaindító csupán személyes vélemény:
- youtube, facebook: ha nem tudok ezekből egyszerre 6 tabot nyitni akkor nem jó
- IE: valamelyik oldalnál sehogy se tudtam a legördülő menüt használni. A hajam kihullot már. Chrome-ba egyből sikerült + nekem az szinkronizál
- Skype: nem használom. Csak a Vibert meg a Messengert. Most nézem, hogy van Viber. Az Áruház persze nem találja. Google keresés -> kiadja a linket -> rákattintasz bejön az áruház. Microsoft fail.
- PDF-re valóban jó
- Filmnézés? Kezel már mkv-t? Feliratot normálisan? Lehet késleltetni hangot/feliratot?
Egyik nap egy avit néztem de szörnyen lassú volt a beletekerésnél is. Media player classic simán odaveri.Erre van valami megoldás, hogyha keresel az Áruházban akkor mindent megtaláljon? Mert ez így botrány.
-
NGA
addikt
válasz
TedThomas #2678 üzenetére
Youtube-ra baromi jó a hyper youtube, még laptopon is ezt használom.
Skype-ra, Facebookra szintén laptopon is a modern ui-sat használom, gyorsabb, jobb.
Böngészésnél nálam az ie az amit használok, mert az szinkronizál wp-n, tableten, laptopon stb.
Még filekezelésre is az onedrive modernui alkalmazást használom :-)Szóval nekem tökéletes. De elfogadom, hogy sokaknak nem.
És tényleg: Wounderlist is modern ui-s :-)
Sőt, filmnézésre is a modern ui-s, meg főleg pdf olvasásra :-)
-
Akron99
aktív tag
válasz
TedThomas #2678 üzenetére
Csak hirtelen néhány: IE, OneNote, Ready Feedly kliens, Wounderlist, pdf olvasó (hamarosan Word, Excel, stb..)
Az ha kevés az alkalmazás azért mégsem az RT hibája (mint rendszer).Én is azért vettem a wines tabletet, mert gondoltam milyen jó, ha asztali programokat is tudok használni. De erre végül alig-alig van szükség(em). Ebben az esetben már inkább egy 12-13"-os ultrabook (vagy majdnem ultrabook).
-
NGA
addikt
válasz
r3dsnake #2674 üzenetére
Jelenleg a Miix 2 10 tabletemen is csak Modern UI alkalmazásokat használok. Azaz nem futtatok x86 appokat. Így pont ugyanúgy használom mint a Surface RT-t. Sokat gondolkodtam a Surface 2 és a Miix között. Bevallom most már inkább vennék egy RT-s 2-es Surface-t, mint a Miix-et. Általános tablet felhasználásra tökéletes az RT.
-
NGA
addikt
Annyit talán a megjegyzésem, hogy ez egy Windows tabletes topic, ahol megengedhető, hogy ezen tabletek előnyeit vegyük előtérbe. Meg azt, hogy akik windows tabot használnak mi fontosabb. A gitárbemenet, vagy a bővíthetőség. Vagy például itt van az egér használata is, mivel nálunk az is fontos, hogy BT-n vagy usb-n rá lehessen csatlakoztatni egeret. És ha ugye egy x86 tabletre rádugunk egy monitort hdmi-n, meg BT egér-bill kombót rákötünk, usb-n egy külső 1 terrás hdd-t is, akkor sokaknak ott van egy általánosan használható desktop rendszer. Ami futtatja akár a régebbi teljes photoshop-ot is, és azt egérrel remekül lehet kezelni. Így ha megengeded, akkor a win tablet topicban a win tableteket fogom előtérbe helyezni.
-
peterk
senior tag
Nem kell ahhoz szolgáltatásokat letiltani. Sok szolgáltatás olyan, hogy ha van bőven RAM, akkor "szétterpeszkedik", ha nincs, akkor kevesebbel is beéri. (pl. windows search, prefetch, remote compression, stb.) És ez még nem is jelenti feltétlenül azt, hogy egy alaphasználatban (értsd. alap store-os alkalmazások futtatása) észreveszed a különbséget. Szóval jobb az ilyesmit, hogy "kevés", nem ex catedra kijelenteni, hanem kontkrét alkalmazásokkal, felhasználási szimulációval bemutatni. És akkor érthető, hogy mire kevés és mire nem kevés.
-
Necc
addikt
Egyetertek, de a SoC szinte ugyanaz, a korites is nagyjabol ugyanaz igy konnyebben lehet szukiteni.
Most az hogy a gep el van ~350MB memorian egy dolog, mennyi szolgaltatas nincs elinditva azon a gepen, mennyi a "hard faults/sec" ertek ha megnyit valamit az ember a gepen, es a tobbi, mint en is emlitettem (remelem, es nem csak akartam
) el van a windows 'jobban osszetomoritve' is, cserebe az altalanos rendszersebesseg kerul egyre meredekebben az aldozati teritekre.
Windows szerver nagyon rossz pelda, hiszen egy csomo driver nelkul is el van, mint a befott (nem kell VGA driver, nem kellenek grafikus szolgaltatasok (DX alapbol tiltva van pl.), nem kell hang szolgaltatas, stb), es mivel altalaban egy gep egy adott feladatot lat el, konnyu finomhangolni a rendszert es a memoriaigenyet, igy pedig nagyon konnyu alap dolgokat keves memoriabol kihozni.
-
peterk
senior tag
Az érvelésed az első mondatban bukik, miszerint a win8-nak ill. az "alap programoknak" (gondolom ez alatt a service-eket értetted) 600MB szabad memória kell. Ez ebben a formában nem igaz, mert a memória-igény nagyban tud változni. Egy átlag dektop gépre telepítve ez az érték jellemzően ennél magasabb, miközben mutatok neked olyan windows 2012 SERVER-t ami 768MB összmemóriával korrektül ellátja a rábízott (nyilván meghatározott körű) feladatokat. Windows8-ból is tudok olyant mutatni, amelyik 350MB körül beéri elindulás után.
Mindezzel NEM azt akartam mondani, hogy az 1GB nem lehet kevés. Lehet, hogy az. Vagy éppen nem. Hogy az vagy sem, legegyszerűbb például konkrétan az említett tab memóriahasználati adataival alátámasztani. És persze hozzátenni, hogy MILYEN feladatokra kevés ezek alapján a benne levő RAM mennyisége.
-
peterk
senior tag
Ezzel nem cáfoltál semmit, csak ugyanazt csináltad fordítva, amit r3dsnake is tett.
Leírtad, hogy a TE szempontjaid szerint mi az ami hiányzik az iPadból és mi az ami előny a TE igényeid szerint a Wines tabletben. Nyilvánvalóan megvan az iPad, Android, Windows tabletek célközönsége is, és mindegyik elmondhatja, hogy az milyen jó mert azt tudja ami NEKI kell és a másik miért NEM jó mert éppen azt nem tudja, ami NEKI kell. Ennek a vitának semmi értelme. Hanyagolni kéne, mert csak arra jó, hogy marakodjatok a semmin.
-
pengwin
addikt
válasz
fateless #2667 üzenetére
+1
30-35 ezerért teljes mértékben vállalhatóak a Windowsos tabletek akár 1+16GB-os kiszerelésben is, tabletnek azok is alakalmasak, akinek meg többre van igénye, az vehet 2+32/64GB-osat is.
Egyébként is: az, aki az 1+16-os kategória árában gondolkozik, az nem a notebookot akarja vele cserélni.
Remélem hamarosan(~1év) a wines tabletek alapkiszerelése a 2+16GB lesz, wimboottal az is sok mindenre elég... minden másra ott a microSD card! -
válasz
Bogyó bá' #2665 üzenetére
Épp ez az, hogy amit te írsz, az a ritkább felhasználás, és a Microsoft is reméli, hogy nem csak a te igényeddel rendelkezők fognak ilyen táblákat venni, mert akkor nem lesz belőle számukra nagy üzlet.
Az emberek egy jelentős része nem azért vesz táblát, hogy bármit futtasson rajta. Megdöbbentően sokan cserélték le Angliában a laptopjukat iPad-re, mert rájöttek, hogy amire nekik kell, elég az is. Ezt a hatalmas mennyiségű felhasználót - vagy legalábbis egy részét - szeretnék visszacsábítani magukhoz. Mindemellett szükségük van arra is, hogy eléggé elterjedt legyen a rendszer, amihez nagy segítség a hétköznapi apróságokhoz megfelelően használható olcsó tabletek. Ehhez kiváló alapot tudnak nyújtani az "Encore mini és társai" eszközök, amik a mindennapi apróságokhoz elegendők és közben a Windows felületét teszik megszokottá a felhasználók körében.
Ha mindezt két éve teszik, most nem ott tartanának, ahol vannak...
MOD
Bár van nálam erős és gyenge Win tab is, egy nagyon jó Motorola bill és moto egér, de nekem nem tudja kiváltani a notebook-ot (sem a mostaniak, sem egy asus tab 100-as). Még szükség esetére sem, mivel inkább viszem magammal a 2560p-t is, kocsi elbírja, minthogy a tablettel küszködjek egy adott helyzetben (a laptop 8mp alatt feláll használatra készen, onnantól gyorsabb rajta minden) -
Mike88
senior tag
No! Srácok!
Sikerült a Kingsing W8-at újratelepítenem. Leírom, hátha esetleg a jövőben segít ez bárkinek is. Geekbuying valszeg közzé fogja tenni a letölthető file-t is, miután megosztom velük, hogy mit is kell vele csinálni, mert azt Ők sem tudták.
A lényeg, hogy a letöltött rar file-ban lévő V8L mappa teljes tartalmát egy pendrive-ra másoltam (a pendrive partíciós sémájának GPT-nek kell lennie!). A címkéjét át kell nevezni WINPE-re, majd a felmásolt cuccban a gyökér könyvtárban lévő Output.txt file-ban található volume 3 sor végén (a size, alatt) méretet átírni arra a méretre, amekkora a pendrive, a tényleges, nem a névleges, s egész értékre kerekítve. Ezután (ebben már nem vagyok biztos, hogy tényleg szükséges volt-e) a Diskpartfiles mappában lévő WIMPART.txt fileban a select disk 0 sorban a 0-t idézőjelek közé tettem (azaz select disk "0"), majd bebootoltam a pendriveról. A parancssorban ha végbement minden, s ismét miénk a villogó kurzorhelyzetjelző, akkor exit-et beírni, a tablet újraindul, egy darabig elszöszöl, de végül feláll a már használható rendszer, minden driver a jelek szerint a helyén, persze futni kell egy kört, mire elfelejti a kínait.
Peterk nagy segítségemre volt pü-ben, sokat segített a gondolkodásban, így ezúton is nagy köszönet illeti. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
fateless #2663 üzenetére
A "mindennapi apróságokra" elég lehet, viszont a 2/64GB-os "ugyanilyen", windowsos tabletek képesek kiváltani szükség esetén akár egy teljes értékű notit vagy asztali gépet is. Mondom: "terepen" szükség szerint még CAD-rajzvázlatokat is csinálok rajta (BT-s bill + egér kombóval persze). Nekem a notebook megy a levesbe, már nem is nyúlok hozzá hetek óta (itthon überbrutál asztalin dolgozom természetesen).
szerk: szóval ezt az 1 GB-ossal nem csinálod meg. Ha noti mellé, n-edik kütyünek, ágyból netezni kell, arra persze elég lehet.
-
Necc
addikt
válasz
joelke HU #2655 üzenetére
Számold ki:
A windows 8.1-nek, és a géppel együtt induló, legalapvetőbb programoknak minimim ~600MB szabad RAM kell, hogy 'egészségesen' fusson, ennél jobban összetaposva már igen durva rendszerlassulásokkal kell számolni, de igazán akkor érzi jól magát a windows ha ~1GB körül lefoglalhat magának az erőforrásokból. Értelemszerűen ebbe a felhasználónak nincs beleszólása, teljesen automatizált hogy mikor mennyit ír ki a swap fájlba a rendszer.
Továbbá ott van még az integrált GPU ami dedikált memória hiányában a rendszermemóriából kénytelen magának lecsippenteni. Ez megint csak egy dinamikus érték, de nagy általánosságban legalább 100MB-tal kell számolni alapvető feladatok esetén.
Ja, és van a windowsnak egy olyan jellegzetessége, hogy ha törik ha szakad, de igyekszik mindig olyan 100-200MB -ot minden körülmény között szabadon hagyni.
Na, mennyi jött ki?
-
-
joelke HU
őstag
Valakinek erről a tabról tapasztalat: [link]
Egyébként ez futtatna normál .exe progikat is vagy csak sima áruházos csempéseket?Meg volt valamilyen tesco-ban forgalmazott 33-ért is iagz 1 giga rammal meg 16 rommal, de azon is 8.1 van. Azzal mi a helyzet vajon programok tekintetében?
-
NGA
addikt
válasz
r3dsnake #2648 üzenetére
Akkor szépen sorjában:
"otthoni nasok és adatbázis/felhő alapú rendszerek sokkal igényesebbek/kényelmesebbek"
Ha kézbe kapsz egy pendrive-ot, vagy külső merevlemezt, és nincs, vagy lassú net van ahol vagyok, akkor cseszhetem. Pl a melóhelyemen 20/0,5-ös net van. Itt egy 100 megás file felmásolása a felhőbe eltart egy ideig."De van professzionális Lightroom iPadre PC-s synccel, Autocad, profi zeneszerkesztők 96khz-es mintavétellel, Pinnacle Studio, MIDI-s vezérlők, Gitárbemenet iRiggel, DJ eszközök, stb."
Szerinted a páromat, aki böngészésre, facebookra, skype-ra, farmozásra, youtube-ra használja a tabletet mennyire érdekli? Vicces, mikor ilyeneket hoznak fel példaként. 10 emberből max 1, aki ilyeneket használ. -
email6
tag
Akinek Voyo A1-e van megtenné, hogy csinál egy képernyőmentést a vezérlőpultban, a telepített alkalmazásokról? Nem baj, ha nem gyári szűz a rendszer. Fontos lenne, köszönöm.
-
Necc
addikt
válasz
fabicska #2640 üzenetére
A Windows RT is egy irányvonal, nem sikerült jól, így hagyták is, de a célközönség nagy része tudta mit vesz, és nem akar mókolni.
A celkozonsegnek halvany lila fingja se volt arrol mit vesz, azt neztek hogy "windoz" es nekailltak valahogy rataposni a korabbi x86 windowsos programjaikat es neztek mint a moziba hogy nem megy...
-
r3dsnake
nagyúr
Van lightning csatlakozós flash és a Plex és ehhez hasonló otthoni nasok és adatbázis/felhő alapú rendszerek sokkal igényesebbek/kényelmesebbek, mint pendrive-ra másolgatni. 2 éve van iPhone-om, mégsem használok iTunes-t, mert fölösleges. De van professzionális Lightroom iPadre PC-s synccel, Autocad, profi zeneszerkesztők 96khz-es mintavétellel, Pinnacle Studio, MIDI-s vezérlők, Gitárbemenet iRiggel, DJ eszközök, stb.
Ehhez képest egy RT-s win tábla max böngészni jó. De legalább lehet rá vinyót dugni. Csodás.
-
fabicska
tag
válasz
r3dsnake #2643 üzenetére
A Windows is foglalkozik a vevőkörrel: MKV támogatás alapértelmezetten
Supported processors:
x86, x64 (?), ARM -
Akron99
aktív tag
Szerintem is lehetett (vagy még lehet) jövője az RT-nek. Sok kritikát pont a jelenlegi öszvér megoldás generál. Pl. iPad-en sem az a rendszer fut mint a MacBook-on.
Néha bosszúsággal vegyesen mosolygok a win appstore hozzászólásokon. Olyanok húznak le a hozzászólásaikkal egyébként nagyon jó appokat, akik még soha nem használtak (wines) tabletet. Így ki sem próbálták az adott app-ot csak asztali környezetben és azt sem mobil megközelítéssel. ...és ez időnként fordítva is előkerül, egy asztali alkalmazás kapcsán...
-
fabicska
tag
Pontosan én is így vagyok ezzel, 10 óra munka után nem ülnék le az asztali gép mellé elolvasni a híreket, csevegni, vagy megnézni egy sorozat részt. De ugyanakkor van androidos telefonom, és ismerem a hibáit, sose kellene tablet is androiddal. Mindenkinek más áll a kezére, más az erőforrásigénye egy eszközzel szemben, másak a kritériumok (kövezzetek meg, de nekem pl. a sztereó hangszóró is az, mikor hátrafelé szólva egymástól 8cm-re semmi sztereó hatás nincs, de mégis... lelkiismeret furdalásom lenne, ha nem olyat vennék).
Nekem például az is szempont, hogy a tabletet ne az USB csatin keresztül töltse, mert ha mondjuk pendrive-t dugok rá, ki kell húzni a töltést (tudom, most linkelte fórumtárs a töltésre is képes Y csatlakozót, de akkor meg pókháló az egész), és ilyenek. Nem kell megérteni a másik gondolkodását, és igényeit.A Windows RT is egy irányvonal, nem sikerült jól, így hagyták is, de a célközönség nagy része tudta mit vesz, és nem akar mókolni.
-
NGA
addikt
-
NGA
addikt
válasz
fabicska #2635 üzenetére
Ha csak metro appokat használsz (böngészés, filmlejátszás, pdf olvasás, zene hallgatás stb), és nem igényelsz x86 appokat, akkor egy RT is remek választás. A nejemnek van ez, és neki bőven elég is. Mindent meg tud rajta csinálni, amit akar, neki nem kell x86 alkalmazás. Ha azonban kellenek az x86 appok (arra készülj fel, hogy a touch felülettel használhatatlanok/nehézkesek általában), akkor nem jó az RT. Ami még fontos, hogy RT-nél nincs vírus, nincs belassulás, nincs mindenféle mallware szemetelés.
Frissítés ugyanúgy lesz RT-re is, mint a sima win-re. Sebességben a 3740-es atommal van egy szinten.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
fabicska #2633 üzenetére
Az csak "úgy néz ki" mintha Windows lenne...
(#2635) fabicska: semmilyen windowsos (x86, x64) programot nem képes futtatni, akkor mégis mitől lenne "igazi" Windows?
Nem véletlen, hogy hálistennek kidöglik: az összes oprendszer összes hátrányát képes magában egyesíteni bármiféle előny nélkül.
-
fabicska
tag
-
tjb007
nagyúr
válasz
joergie #2628 üzenetére
Az Ondanak ehhez az oldalhoz még mindig semmi köze. Ez csak ugyanannak az online kereskedőnek a webshopja, akié a Ramos, a Cube, és a Teclast "hivatalos" webshopja is.
Amúgy ez az Onda hivatalos oldala, és a hivatalos webshopja. Itt amúgy 600-at írnak. -
fabicska
tag
válasz
joergie #2628 üzenetére
Már kb 10-15 napja fenn van, és "Készletre" jelentették: CHUWI Vi8 8" IPS Screen Windows 8.1 Intel Atom Z3735F Quad-core 2GB 32G
-
joergie
őstag
Közben megjelent a Chuwi Vi8-as 8"-os tablete, 2/32, 1280x800, nincs 3g, SE HDMI, 3735F proci, szóval low-end 2gb-os kütyü 500Yuan áron, szóval szvsz 100$ lehet.
Ugyanez(külsőre is) már megrendelhető az onda hivatalos oldalán HDMI-vel 120$-ért.
Természetesen szokás szerint a hivatalos webshop is tele van elírással...
Csak a miheztartás végett: a Chuwi-t 499Yuanért hirdetik, ami ~80$, az Ondát 599Yuanért, ami ~96$. Onda nemzetközi oldalán ugyebár 119.9$ Ez már alatta van a Voyo A1 Mini jelenlegi árának, bár az kiforrottabb, ha létezik ilyen ebben a kategóriában. -
Akron99
aktív tag
Ezt az office webhelyet sem látogattam még
Most kíváncsiságból beléptem. Innen eljutottam ide: https://office.microsoft.com/MyAccount ahol is azt írja, hogy ehhez a fiókhoz nincs office társítva.Más fiókom pedig nincs és a tableten ezt a fiókot adtam meg és azon aktiválva is lett az Office.
Gondolom így most másik gépen is tudnám aktiválni az Office-t, de ekkor ha valami miatt újra kell húzni a tabletet, akkor azon viszont nem tudnám még egyszer aktiválni. Jól gondolom?@r3dsnake: valóban gyenge, de az állításodnak akkor is fordítva lenne értelme
Egy Win-t simán futtató hardwer lehet csak nyöszörögne Droid alatt
-
pengwin
addikt
-
kpal
nagyúr
Ez [link] jobb mint a Tesco-s tábla ? win ami húzna felé .
-
peterk
senior tag
Ha a wim cserés megoldás nem jön össze, akkor megpróbálhatsz kétféle matatós kézi megoldást még:
1. Tedd fel a normál letöltött iso-ról a szűz win8.1-et, aztán eszközkezelő, és a fel nem ismert harvereknek írd ki az azonosítóját. (Jobb klikk, tulajdonságok, részletek, hardverazonosítók), googlizz rá, és a találatok alapján már sejthető, hogy milyen driverről van szó, és próbáld meg letölteni külső forrásból. (pl. intel chipset driver, audio driver, bluetooth driverre van esélyed)
2. A másik ugyanez, csak direktben. Csomagold ki az eladótól kapott install.wim-et PC-n, majd a kicsomagolt wim windows/inf mappájában - itt vannak a telepített driverek - nézd végig az összes oem*.inf fájlt (ezek az utólagosan telepítettek), és próbálj rájönni, hogy milyen eszközről lehet szó. Az MS drivereket kihagyhatod, azokat windows update-ről is automatikusan letölti, csak olyan érdekes ami nem Microsoft. Aztán google-zz rá arra amit találtál és próbáld letölteni a drivert. (Utolsó utáni megoldásként megpróbálhatod azt is, hogy bemásolod az oem*.inf fájlt a tableten ugyanoda, PLUSZ az összes fájlt, amit felsorol a destination szakaszokban, majd indítsd újra a gépet. Így automatikusan fel kell mennie a drivernek. Sok meló, de ha nem hagysz ki fáljt, ez is működik, egyszer én már megcsináltam, igaz ráment vagy 4 órám.
)
-
peterk
senior tag
Milyen packban levőt akarsz milyen packban levőre cserélni? Nem is értem...
Nem azt csináltad, hogy letöltöttél egy normál - asztali - win8.1 iso-t és arról készítettél telepítőt? Ha így csináltad, nincs ilyen pack meg olyan pack...
Szerk. Bocsánat, rossz helyre ment, azt hittem más valakinek válaszolok.
De ha már válaszoltam: lehet, hogy működni fog a dolog. Kulcsod mondjuk nem biztos, hogy lesz, hacsak nem a BIOS-ban tárolódik ezen a tableten is. Ja, és próbálj MSDN-es iso-t szerezni, mert azon rajta van a sima verzió és a pro verzió is. (A tableteken általában sima 8.1 van.)
-
peterk
senior tag
Update: Közben meg is néztem, valóban, az enyémhez is van kulcs. Az zavart csak meg, hogy "Windows 8.1 small screen touch with office blabla" a megnevezése, és azt hittem ez windows 8 kulcs.
(Ha már megnéztem, telepítettem is. Felmenve a http://www.office.com/setup oldalra, megadva a kulcsot simán települt az én legyalult és saját win8.1 pro kulcsos tabletemre.)
-
Mike88
senior tag
válasz
pengwin #2614 üzenetére
Ugyanazt csinálja! Megpróbálja leformázni azt a pendrive-ot, amire rámásoltam. Ebből nyilván az jönne, hogy a belső háttértárra kell akkor valahogy juttatni, de annál meg én arra következetek, s a logika ezt diktálja, hogy mivel leakarja formázni, s ha sikerül is, a telepítés nem bír végbemenni, hisz a fájlok elvesznek.
Ez egy elmélet, mi a véleményed, mi történne akkor, ha készítek egy pendriveról telepíthető win8.1-et, s az install.wim-et kicserélem ebben a packban található install.wimre? -
Mike88
senior tag
Sziasztok!
A tapasztalataitokra lenne szükségem.
Adott egy Kingsing W8, amin újratelepítettem a win-t, ugrott az érintőképernyő stb. lényeg, hogy hülye voltam, szal ne hülyézzetek, pontosan tudom, hogy az voltam.
Geekbuyingtól vásároltam, akikkel futottam is pár kört levélben, kaptam tőlük "firmware-t", ami gyak. egy rar file, a tartalmát screenshot-ban lejjebb megtudjátok tekinteni. No most telepítési eljárást azt nem tudtak adni, a "firmware-t" valahogy kikönyörögték a gyártól. A lényeg, hogyha valakinek a képek alapján ismerős az legyen oly szíves, s adjon tippet, miként tudnám ezt felvarázsolni. Voyo A1-hez hasonlót közölt a geekbuying nemrég, ahhoz van telepítési útmutató is, de az az eljárás nem működőképes ennél a tabletnél. Voyo-nál elvileg a képeken látható mappákat s nyilván annak tartalmát egy pendrive-ra kell másolni, kivéve az image mappát, annak tartalmát egy másik pendrive-ra, majd mindkét pendrive-ot csatlakoztatni kell, s a boot-ot pedig arról a pendriveról kell indítani, amin a "sub file-ok vannak". A1-en végbe is megy a telepítés, a geek blogján mellékelt képek alapján, viszont kingsingnél kiírja, hogy nem formázható a háttértár, (s egyébként ekkor az egyik pendrive-ot próbálná formázni, holott nyilván nem azt kellene, hanem a belső háttértárat.)
Szóval valakinek valami ötlete? Az image mappában amúgy az install.wim file van többek között, aminek mérete nagyobb, mint egy normál win telepítőnek, szóval feltételezem integrálva vannak ebbe a driverek, vagy ez egy ordas nagy baromságnak hangzik?
[link] -
tlac
nagyúr
ok, kösz, akkor kicsit tovább bonyolítom
ha veszek egy olyan otg kábelt, amivel lehet tölteni és erre dugom a hubot, akkor ez így is érvényes összekötés? -
tlac
nagyúr
Egy otg kábel és egy sima usb hub tud együtt működni a tablettel?
Vagy otg-s usb hubot kellene vennem? -
-
TedThomas
aktív tag
válasz
fabicska #2594 üzenetére
Igen nekem utalják a jutalékot egyesen a Voyo központjából
"mennyiért lehet a legolcsóbb használható tabot megkapni?"
Erre a kérdésre válaszoltam. Ha tudsz jobbat hajráHa meg nem ismered az aliexpresst,ne használd. Az egy piactér különböző boltokkal.
Belinkeltem a legmegbízhatóbb boltot akinek jók is az árai. -
fabicska
tag
válasz
#79335424 #2601 üzenetére
Én fordítva csinálom, hogy mobilrack-ban vannak a rendszervinyóim (2,5" Samsung SSD, és 500GB WD) ~ FANTEC MR-25D, az SSD-n a Win 7 64 bit, a másikon egy 32 bites Win XP (32 bit), AutoCAD 2006 miatt. Annak elég a 3,85GB, amit az XP lát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest