- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miattam azért ne essetek egymásnak.
Sajnos a mostani 100k nettó limit-et a könyvelő szabta meg a kategória miatt (passz, hogy miért, nem vagyok könyvelő), így a Thinkpad széria nem férne bele.
Az ügyvezető mentalitása/hozzáállása az, hogy Ő már 90k-ért is lát laptopot, így esélyem nincs megmagyarázni, hogy mivel lehetne több egy 400k+-os rendes Thinkpad, mert az első kérdés - miután felkapaszkodna a padlóról -, hogy szerinted megér annyit? És már tudom, hogy nincs esélyem a sikerre... Azt se értette meg, hogy mi a különbség az üzleti és a lakossági internet között, mert a lakossági "fele annyi", de persze az már gáz, ha nem jönnek ki azonnal megjavítani, ha bedöglik az ADSL, csak 48 órán belül...
Autóból sem vesz magának drágát, telefonból még egy öreg Symbian-os Nokiát nyúz, ha jól emlékszem. A másik, hogy szerintem javarészt a laptopok is feleslegesek lennének, mert annyit nem cipelik el a cégtől, de hát az kell a "design" miatt... Ez az egy kolléga az, aki rendszeresen eltávozik, de Ő eddig is finoman használta a cuccait, szépen becsomagolta a laptopot is a táskába, úgy vitte stb., szóval nem lenne ütve/vágva.
(Amúgy anno ami volt saját, még az ősrégi vaskos IBM Thinkpad, a "csikló"-s, az sokat kibírt, igaz használtan került hozzám, de annak pl. nem voltak olyan gondjai, hogy szétszerelés közben gyakorlatilag elporladt az elöregedett csavarház, mint pl a Packard bell gépeknél legutóbb...)
Szóval akkor lényegében maradna a 100k limit, billentyűzet opcionális és még mindig WPt szeretne a kolléga, mert W8.1-es a laptopja és WPs a telefonja. A tabletet meg gondolom szeretné összeszoktatni ezzel a kettővel.
És akkor maradna a "customer" szint.
-
Nem kell magyaráznod, hogy mi a különbség az üzleti és konzumer termékek között, volt egy pár Elitebook-om...
Egyet is értek veled, szívem szerint én is egy bill-es TP Tab 10-est használnék 4GB/128GB felállásban, csak hát ezzel kimaxolnám az urizálást. Könnyű úgy ajánlgatni, hogy nem számít a pénz. A kérdés ugyanis az volt, hogy nagyonmax. 100k nettóért mit érdemes venni, erre még mindig nem láttam tőled normális választ, csak kritikát.
Egyébként ha így is konzumer notikat használnak, vigyázva, akkor tabletben is jó lesz ez a kategória. Szvsz.
-
peterk
senior tag
Bocs, az előző postban jól megkevertem az egyes szám második és harmadik személyt (utólag vettem csak észre, hogy másnak válaszolok). Azért így is ki lehet bogozni a mondandómat remélem.
-
peterk
senior tag
válasz
AxBattler #2496 üzenetére
Értem én persze. De csak azért, mert 100e forint volt a kiindulópontja, attól még egy consumer kategóriás tablet nem lesz business class. Látszik, hogy még nem döntöttek, még keresgetik, hogy mi is lenne jó nekik. Még funkciókban is, hiszen billentyűzetesből indultunk és most ott tartunk, hogy kiderült, az nem is kell. A MiiX-re is azért írtam csak, hogy az consumer cucc, hogy tisztában legyen vele. Aztán majd eldönti.
Ha már Lenovo, akkor a Lenovonak a Thinkpad a business class termékvonala. Tabletben például ez. Ha megnézed, paraméterekben "papíron" semmivel nem jobb, mint a Miix, de az árcédula mégis más. A különbséget az alkatrészek, az összeszerelés, a támogatás minősége adja. (A semmivel sem jobb azért túlzás, mert jobb is - pl. ez digitizer tollal kezelhető, ami üzleti használatnál szempont lehet - de azért alapvetően ugyanaz a hardver, felszereltség kategória.)
A FHD meg jó dolog touch felületen, de nem biztos, hogy pont office-ra jó. Sőt, office, excel, stb. esetén éppenséggel még hátrány is lehet. Nem viccelek. A desktop felületen a FHD felbontás 10-es méretben az gyak. hangyakakikkal gurigázás, teljesen olvashatatlan, használhatatlan. A MiiX 10" is csak úgy használható, hogy "gyárilag" 150%-os nagyítás van beállítva. Ezt eleve sok dekstop alkalmazás már nem is szereti, szétesik tőle. (Az office azért nem ilyen, az OK.) Egyébként pedig egy pdf vagy egy pp prezentáció semmivel nem néz ki jobban egy 720p-s tableten, mint egy FHD-sen. De tényleg. Nagyítóval nézegetve persze esetleg ki lehet izzadni különbséget, de hogy egy üzleti bemutatón ebből semmit nem lát senki, az ziher. Egyébként is, nem úgy volt, hogy projektorra akarod kötni?
-
A korábbiakból is sejteni lehetett, hogy nem Thinkpad-kategóriát célozzák meg...
De akkor most már mondj Te is egy alternatívát.A Miix 2 10-est azért írtam, mert a FHD kijelzőn jobban látszódnak a dokumentumok, táblázatok, grafikonok - ez azért nem elhanyagolható szempont. A Wedge-et meg eldöntheti, hogy használja-e, vagy sem - bármilyen másik bt-s eszközhöz jó lehet, máshol is hasznát lehet venni.
-
peterk
senior tag
A kocsiban hagyás csak példa akart lenni, sok ilyen apró dolog van még amitől "üzleti" egy üzleti és magáncélú egy magáncélú. Kezdve attól, hogy az üzleti cuccba az alkalmazottnak nincs benne a pénze, a sajátjában meg igen, és ettől azért a hozzáállása is azonnal más.
Ezzel együtt a leírásod alapján talán egy consumer cucc is jó lehet nektek. De ezt nem én mondtam.
-
Nálunk a kocsiban nem hagynak semmit, még forgalmit sem (ugye olyankor a casco nem fizet), autókölcsönzőben dolgozunk, így sajnos van elég tapasztalatunk, hogy meddig vannak a táskát/laptopok az autóban pl: a belvárosban.
Céges laptopok jelenleg egyszerű mezei Lenovo IdeaPad-ek (előtte PB TJ65-ösök voltak), nincsen velük gond, mindenki vigyáz rá. Olyan előfordulhat, hogy kocsiból kipattanva egyből bekapcsolják, pl egy tárgyaláson, de ennyi talán belefér(het) a normál eszközöknél is.
Kicsi mikróvállalkozás ez, 6 alkalmazottal, vigyázunk a cuccokra, a legtöbb termék kihúzza a 2-3 évet (laptopok kb 2-3 évet, nyomtatókból a lézerek döglöttek, most az Epson L/M200-asokkal már nincs gond).
-
peterk
senior tag
Egy üzleti használatba vett eszköz általában nagyobb ill. más igénybevételnek van kitéve, mint egy consumer cucc. Ezért is vannak business class termékek és consumer class termékek. Az én vállalkozásomban ez jelentkezik is, az alkalmazottak jobban "ütik vágják" a cégtől kapott eszközeiket, mint a sajátjaikat. Én is. Nem csak arról van szó, hogy mondjuk többet gépelek rajta, vagy többet cipelem, teszem-veszem, hanem mondjuk bennt hagyom a kocsiban 40 fokban nyáron, ha beugrom egy tárgyalásra, bent hagyom -10 fokban is télen éjszakára, mert nem hozom fel a lakásba esténként, stb. Egyszerűen máshogy használom, másként bánok vele mint a privát eszközömmel.
Ezért, ha üzleti használatra keresel eszközt, akkor az üzleti célra árult eszközökből fogok ajánlani, mert nem tudhatom, hogy te, ti, a céged milyen jellegű igénybevételnek teszi ki az eszközt. Azt neked kell eldönteni, hogy nálatok egy consumer kategóriás is megteszi-e, kibírja-e azt az igénybevételt ami nálatok van, vagy sem.
-
Közben rákérdeztem a kollégánál, hogy mit szólna egy mini laptophoz/netbookhoz és határozottan kijelentette, hogy neki alapból nem kell is kell billentyűzet, mert felesleges, arra ott van a laptopja, ha olyan kell.
Mondjuk személy szerint pl.: ppt-t még nem néztem, WPs tableten, hogy mennyire lehet bökdösni/scrollozni.
Ha mindenképpen szeretne a tabletnél maradni, akkor is elvetendő a Miix 2?
-
Üzleti használat alatt mire gondolsz, mármint, hogy milyen az a használat, amit nem bír el egy ilyen készülék?
A billentyűzetet sejtettem, mert túl szép lenne egy olyannal együtt.
Edit: az utolsó mondatnál sejtettem a szócserét.
Lehet egyébként nem tudom jól megfogalmazni. Kolléga a saját ipadjával - pontosan passz, hogy melyik - is tökéletesen elvolt, amíg az egyik fia el nem csaklizta tőle a cuccost, így most igény lett egy cégesre. Én viszont nem szeretném az almát bevezetni a cégbe a sok Windows-os meg néhány droidos cucc mellé.
-
törölt tag
Ez relatív. Az funkció lehetősége egy másik modemre vonatkozott, ami kipróbáltan alkalmas a hanghívásra. Az említett készülékben olyan modem volt. Ez viszont egy másik, amiről én nem találtam egyértelmű utalást arra, hogy alkalmas lenne rá. De még ha az is, először aktiválni kell a funkciót, ami itt elmaradt. Továbbá az is nézőpont kérdése, hogy miben van a buhera (értsd programhiba), ami a problémát okozza. A Huawei programjában, vagy esetleg az oprendszerben.
-
peterk
senior tag
Továbbra is ugyanaz tudom mondani. Ha elsősorban office feladatokra kell, ügyfelekhez menni, akkor is - még asztali gép mellé is - praktikusabb egy kis 11-es laptop, mint egy hibrid tablet. És olcsóbb is.
A tabletnek akkor van értelme, ha mobil üzleti feladatokra kell. Azaz érintőfelületen, tablet módban. levelezés, üzleti kapcsolattartás, naptár, találkozók szervezése, direkt üzleti alkalmazások futtatása, stb. Egy ilyen használat mellé már érdemes megfontolni egy billentyűzetet (vagy egy 2in1 megoldást), hogy 1 eszközön egyúttal az irodai munka is folytatható/kiegészíthető legyen. Ha viszont az első funkciók nincsenek, akkor nincs értelme a tabletnek, akkor egy (alig nagyobb, vagy nem is nagyobb) tablet jobb megoldás.
-
peterk
senior tag
Szerintem firmware download mode-ba került a modemed. Ezért is más a hardver azonosítója, mert ilyenkor más interface-t mutat a külvilág felé. Kéne egy olyan progi amivel ki lehet venni download mode-ból ismét normal módba.
Én sose csináltam ilyent, nincs is ilyen gépem, hogy kipróbáljam, csak azok alapján gondolom, amiket az egyesek által itt linkelt oldalakon olvastam a dologról. Szerintem AT parancsokkal is kiszedhető onnan (kiküldve arra a soros portra serial terminalból amelyiken lóg a modem). Feltéve, hogy van doksi ami leírja az AT parancsokat (vagy kiguglizhatók). De első körben egyszerűbb talán megpróbálni letölteni egy firmware updater programot a modemhez, és azt elindítani, és ráflashelni újra a legfrissebb firmware-t. Az szerintem utána ki is szedné download módból. (Már, ha ez a baja. De szerintem ez.)
Megj.: A minap valaki felvetette a kérdést, hogy mi a buherálás. Éppen a huawei hanghívás aktiválása kapcsán. Nos, itt a példa, hogy mi a buherálás. Én ezért utálok ilyen megoldásokat javasolni, mert 99%-ban kiderül, hogy az illető csak magát fogja vele megszivatni. Aki informatikusi felkészültséget feltételez a fórumtársairól, az nincs tisztában a realitásokkal.
-
hito
nagyúr
Ezzel nem vagyok beljebb. Firmware-em nincs hozzá és nem is találtam. Egyébként ezzel a linkkel mit akartál mondani?
Hogy firmware nélküli állapotban van, vagy mi? Tényleg gőzöm sincs, nem értek hozzá. Ergo sajnos nem segítség egy link ami egy angol nylevű pdf-re mutat, amihez nincs fájlom. De köszi, tényleg! Csak valamivel gyakorlatibb segítség kéne, mert most már napok óta nem tudom használni.
-
Kicsit félreérthető volt, pontosítók. Van rendes asztali gépe a kollégának, viszont néha elmegy az irodából ügyfelekhez és ott meg kellene nyitnia 1-2 excelt/wordot/emailt. Nem állandó munkaállomásnak kellene. Billentyűzet nem kellene neki, mert pl. ezért nem cipeli magával a laptopot.
-
peterk
senior tag
-
hito
nagyúr
Na így állok most. Telefonmodemként ismeri fel. A driverek ugyan felmentek, de láthatóan ettől nem lett működőképes a dolog és a win8.1 rádió kapcsolgató menüjébe se került bele. Sőt, egyszer újraindítottam a gépet és megint meg kellett csinálni ezt a kézi driver telepítést, mert ugyanúgy kérdőjeles volt a Huawei Mobile Broadband, mint előtte.
Mi a további teendő? Ha egyáltalán van még innen hova tovább.
-
Sly189
senior tag
Ha minden igaz, az volt a töltési probléma hogy én közbeiktattam az adapter és a gyári töltőkábel közé egy USB hosszabbítót. Gyári az nagyon rövid De most se értem miért nem vette rendesen.... így szoktam tölteni az S4-emet is. 5V on 2A azért reccsintse már fel.... érdekes
-
tjb007
nagyúr
válasz
Avicularia #2471 üzenetére
Itthon is csak 1 év.
-
Sly189
senior tag
Találkozott már valaki ilyen problémával?
Toshiba Encore WT8 A 102Rádugtam tölteni kb 60% on, egész este lógott rajta leállított állapotban, és reggelre ~80% körüli értékre ment fel. TÖltési idő: 12 óra volt -_-
Elektromos ember vagyok, érzem hogy valami nem klappol
lehet hogy élnem kell a pénzvisszafizetéssel a MMarktban?
-
Necc
addikt
Udv.
Az a legnagyobb gond hogy munkara valo gep ekkora osszegert nem igazan van. Egyreszt az altalad felsorot alkalmazasokhoz (szerintem) un. 2in1 tablet valo minimum (billentyuzetes dokkoloval egybeepitett tablet, ahol a tablet resz szukseg eseten levalaszthato).
Ezek az eszkozok pont az altalad megemlitett osszeghatartol kezdodnek, es nem elsosorban munkara lettek kitalalva, noha ez nem kizaro ok.Munkara is alkalmas eszkozok (pl. Toshiba WT-310) ahol mar komolyabb a vaz, vagy netan Windows Pro valtozatot adnak a sima "home" helyett kb. ott kezdodnek, hogy 150-160 ezer, ami jocskan az altalad belott ar felett van.
-
Necc
addikt
<reklam>
Befutott az Acer Switch 12 128GB-os valtozata, kaptam ertesitot hogy a futar holnap hozza hazhoz.
</reklam> -
Sziasztok!
Kollégám szeretne tabletet venni, még idén. Játék nem lenne rajta, munkára kellene. Office/Word/Excel/Synology szoftverek stb. WP-t preferálná, mert a gépén is WP8.1 fut, illetve a telefonján is. Előny a megbízhatóság és a hosszú garancia, kijelző méretben rugalmas (azért szerintem 7" kicsit kevés lenne, ikább 8-10"). Árban a legfelső határ 100.000 Ft nettó, de jó lenne, ha lenne pár olcsóbb lehetőség is.Tudnátok ajánlani pár variációt?
Előre is köszönöm.
-
geeri3
csendes tag
És így minden tökéletesen felismerodik, működik, és nem takarja ki a hdmi-t?
Más:
Kék képernyős meghalás mennyire jellemző? Régi Asus naponta hal ki Memory Management, meg mindenféle erroral. Oké, ment mindent, és általában akkor van ha nem kapcsolom ki egy ideig, de nagyin szeretnék olyan eszközt venni ami nem produkálja ezt a problémát. -
fabicska
tag
Nézegettem ezt is: Onda V975i Bay Trail, 2GB RAM, szokásos belső.
A kérdésem, hogy mennyire macera pendrive-val Windows telepíteni rá? BIOS-ba hogy lehet belépni, ilyenek.
Olvasni akartam róla szakirodalmat, de csak csirkelábakat, villákat, raklapokat, és villámhárítókat találtam(抱歉,指定的主题不存在或已被删除或正在被审核)
-
fabicska
tag
Rosszul mozdulsz véletlenül, meghajlítod az átalakítót (mert az eszközből 8 méterre kinyúlik), és már szakad is ki a port, vagy rosszabb esetben a nyák is károsodik. Az ilyen barbár megoldások nem illenek egy 9mm vékony kis eszközhöz. Ha meg otthonra kell, és a tabletnek fix helye van, akkor a gyári OTG kábel.
Legalábbis szerintem...
-
peterk
senior tag
Hát, ha USB is kell, akkor eleve nem csak egy eszközt viszel, hiszen azt is viszed amit rá akarsz dugni.
Akkor meg már nem mindegy, hogy kettő vagy három? A micro USB egyébként megoldható egy ilyennel is, ha csak egy pendrive v. külső vinyót akarsz hordozáskor rádugni. Ezt fixen rádugod a pendrive-ra, HDD-re és nem lesz több eszközöd.
-
TayRol
nagyúr
Segitenétek, hogy miért jobb a "régi" Acer Switch 10, mint az "új"?
-
geeri3
csendes tag
válasz
fabicska #2456 üzenetére
Mert kell az erinto. OneNoteban ott a lehetoseg rajzolni,mar ezert se kell papirozni. Meg otthon nem kell mindig az alja, foleg nem agyban hasznalva. Vagy buszozas kozben is praktikusabb csak egy tablettel tartalmat fogyasztani.
Na meg az akkuido sem elhanyagolhato tenyezo, netbookbol nem talaltam meg olyat ami birja 9-10 ora korul. -
fabicska
tag
Akkor miért a tablet kategóriában jársz?
Itt egy Neked való termék 65-ért: Acer Netbook a teljesítménye kicsit nagyobb is. Csak hát ugye no érintőképernyő.
-
geeri3
csendes tag
Csak az a baj hogy amin semmi mas nincs azon is van USB port. Ami a tableten csak micro kivitelben.
Amit nagyon meguntam hogy jarok a tablettel meg atalakitoval meg billentyuzettel. Mindre odafigyelni,elcsomagolni,nem elhagyni. Sokkal jobb lenne egy gepet hurcibalni amiben mindez eleve benne van.
Foleg hogy ezt a tabletet hasznalnam elsoszamu gepnek az esetek nagyreszeben.
A garancias reszt azonban mindenkeppen erdemes megfontolni... :/ -
pengwin
addikt
válasz
AxBattler #2448 üzenetére
nézd meg jobban, nem rendes bill az, hanem csak egy slim tok amit hajtogatni kell, hogy megtámassza a tabletet.
(nekem a rendes bill az, amivel kis netbookká bővíthető a tablet, attól, hogy nem ilyen, még lehet, hogy jól lehet rajta gépelni) -
peterk
senior tag
Nem tudom milyen ez a HP billentyűzet, de feltételezem azért ha HP, akkor olyan rossz nem lehet. Ami nekem személyesen nem tetszik, az a tapipad léte. Egy tableten, aminek érintős a képernyője és billentyűzeten gépeléskor is 10 cm-re van az ember keze tőle, teljesen feleslegesnek érzem a tapipadot, csak elveszi a helyet. Ráadásul nem bluetooth, máshoz nem is lehet használni, csak ehhez a tabhoz.
Nekem "gyári" billentyűzetes megoldás - ahol egyben adják a billt és a tabletet - csak az tetszik, amelyiknél a billentyűzetben kiegészítő akksi is van. Vagy ha az nem, akkor valami egyéb extra (mondjuk egy SSD, stb.) Sima passziv "csak billentyűzet"-es egybe megoldások viszont nem vonzzanak. Akkor már jobban tetszik egy MS wedge bluetooth billentyűzet. Igaz, hogy az külön van, külön kell elpakolni ill. elővenni, de kicsi, praktikus, nagyon jó maga a billentyűzet, élmény rajta gépelni, tablet tartó része is van, és bluetooth-os. Árban meg nem drágább - sőt - mint az egyben megoldások billentyűzet miatti felára. A wedge-re ráadásul 3 év garancia van, ami külön plusz. Ha a billentyűzetes tablet - amihez jellemzően 1 év gari van - billentyűzetének valami kehe lesz 1 év után, akkor szív az ember. Az eladhatóságról nem is beszélve.
-
fabicska
tag
válasz
tom_tol #2449 üzenetére
Hangyafasznyi a különbség: Összehasonlítás
Még a legnagyobb különbség (ár után
) a memóriavezérlőkben található, valamint videokártya... EHHH Videovezérlőben.
Itt a lista szemezgess: Katt
Ja még annyit az egyik kérdezőhöz: HD4400 volt a régi procimban, GTR 2, Far Cry 1, FlatOut 2 SIIIImán ment vele 1280*720-ban High-on. Akkor azt gondolom 1024*768-ban is meglesz a High. Maximm játszol 720p-t Mediumon
-
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok proci ügyben. Melyik a jobb?
Z3740 - 3745 - 3735F
Köszönöm -
pengwin
addikt
válasz
AxBattler #2443 üzenetére
Egyébként ma fogtam a kezemben valami 11"-os HP-t a debreceni MM-ban, elég masszívnak éreztem, jobb minőségűnek tűnt, mint pl. a Miix 2 10.
Csak hát a HP tabletek... vagy csak hajtogatós tok billentyűzetük van, vagy ha rendes billentyűzet jár hozzájuk, akkor azon van az összes port. Ilyen utóbbi kialakítású volt az MM-ben, úgy meg szerintem tabletként kb. használhatatlan. -
"Interfész: 10/100 Mbps LAN, USB 2.0 (1 db), HDMI, Wireless LAN 802.11 b/g/n (WiFi), USB 3.0 (1 db)"
Lenovo Miix 2 10,1 HD 64GB Windows 8.1 + Wedge Billentyűzet ~ 90k
(#2442) Sly189
Elírás.
Intel Atom Z3736F: Number of Cores / Threads 4 / 4 -
geeri3
csendes tag
válasz
AxBattler #2426 üzenetére
Nekem a 2.0as usb miatt fő a fejem. Messze a legszimpatikusabb, még a 32GB tárhely is elég nekem, eddig is elég volt. De azert biztonsági megoldásnak a lehetőséget meghagynám a külső adattározóra, de ilyen sebességgel nem lenne igazi.
Szerencsére várjmhatok még 1-2 hónapot hogy essenek az árak, vagy jöjjenek esetleg új dolgok.Mivel tanulásra kellene így a Miix2 bejövős de a billentyűzetes tok nem egy életbiztosítás, nem győzött meg hogy elég erősen tart. De ha legalább egy újabb atom lenne benne beadnám a derekam.
HP supportról milyen véleményetek van? Ez még dönthet, az Asus tudom hogy a csheknel szervizel, Lenovorol rosszakat hallottam, milyen e téren a HP? Mar csak azert is mert az egyetlen Info amit találtam errol a gépről az az hogy hajlamos nem erzékelni a billentyűzetet a tab hiába van belenyomva.
-
Sly189
senior tag
Az lenne a kérdésem.
Vettem én egy ilyet persze én 500 Ft ért találtam
Hogy ha ezzel használom a tabletet, akkor kell rá venni fóliát, vagy önmagában ez nem tud nagyon kárt tenni benne ( mikrokarcok stb. )
-
peterk
senior tag
Nem vagyok pesti sajnos.
A fájlok egyébként a modem driver fájljai. Valahoval a c:\program files\huawei...... mappába települ, ha mást nem adtál meg. Ott lesznek az említett fájlok, módosítod őket, majd utána az említett kézi driver felrakás az eszközkezelőből, betallózva a driver mappáját.
-
hito
nagyúr
Ez nekem nem fog menni
Azt se tudom, hogy ezek a fájlok hol vannak a gépen, vagy hol kell őket módosítani. Alap win felhasználó vagyok, ez pedig jóval túlmutat rajta. De ha pesti vagy és látsz esélyt a megoldásra ezzel, akkor szívesen elviszem hozzád, természetesen anyagi ellenszolgáltatás fejében a fáradozásaidért.
-
peterk
senior tag
Google fordító.
Egyébként meg nem lényeges, az 1-5 lépéseket csináld meg, azaz tedd be az ott leírt fájlokba a zárójeles (pl. [Standard]) szekciókba a modemed azonosítójának megfelelő sort.
Pl. az 1. lépés az ew_busfilter.inf fájl [Standard] szakaszába hozzáadni ezt a két sort:%BusFilter.DeviceDesc%=Bus_Device, USB\VID_12D1&PID_1568
%BusFilter.DeviceDesc%=Bus_Device, USB\VID_12D1&PID_1571Egy csomó hasonló sort tartalmaz egyébként a fájl, úgyhogy elég egyértelmű, hogy hogyan kell kinéznie, ha belenézel a fájlba. Ha netán valamelyik sor már benne van, akkor értelemszerűen nem kell beletenni.
-
peterk
senior tag
válasz
AxBattler #2426 üzenetére
Ha leveszem a telefon árát, akkor kb 90 ezerre jön ki. Ennyi a MiiX10 ára is, ha akció nélkül veszed (akcióban 70-75-ért is kifogható manapság, én 72-ért vettem 1 hónapja). A MiiX10-ben kicsit jobb proci, 64G háttértár van és fullhd a kijelzője. Ehhez viszont adnak billentyűzetet.
Szóval körülbelül értékén és árában van, különösebb kedvezményt nem érzek az árban. Akkor érdemes elgondolkodni, ha mindháromra éppen szükséged van: telefon, tablet, külső billentyűzet, és elég a 32GB. Ha viszont mondjuk a telefont csak azért vennéd meg, mert éppen benne van a csomagban, és akkor már miért ne cseréld le, akkor viszont nem éri meg szerintem.
-
válasz
AxBattler #2371 üzenetére
No, ma megnéztem jobban a plakátot, és egy másik boltban is megtaláltam: nem a 11"-os változat lesz nálunk kapható Lumia 630-al, hanem a HP Pavilion X2 10.
Szépnek hat a burkolat, meggyőző a kidolgozás, a hangszórók jó nagyok, és a billentyűzet is az eddigig legjobbnak tűnik, viszont csak 32GB-os, és nem látom, hogy járna hozzá (korlátlan) Office.
Szóval annyira azért nem egyöntetűen pozitív a benyomás... -
hito
nagyúr
És én nem tudom valahogy átírni? Egyébként google erre az azonosítóra két dolgot talál. Egy valami Samsung eszközt és egy másik Huawei modemet.
-
peterk
senior tag
Na, ez érdekes. Akkor vagy eltérő a modem kettőtök gépében, vagy az a feltelepített szoftver nagyon odavágott a modemednek.... (Elvileg hardver azonosító át sem írható, de csak elvileg. Gyakorlatilag ez is microfirmware-ben van manapság, ergo bezony átírható.)
-
peterk
senior tag
Ellenőrizted a Zoltán által berakott képek alapján a hardver azonosítót? Ha igen, és egyezik, akkor fel KELL mennie a drivernek. Addig legalábbis, hogy felismeri a hardvert és települ. Próbáld meg úgy, hogy eszközkezelőben jobb klikk az eszközön, és illesztőprogram frissítése, majd tallózd ki a kicsomagolt driver mappáját.
-
hito
nagyúr
Na, ennek annyi, ez sem oldotta meg!
Szerintem sikerült ráengedni valami firmware update toolt, ami ki is nyírta. Csak tudnám, hogy hogy, mikor még a program neve is annyi, hogy Huawei mobile partner. Semmi nem utalt arra, hogy ez nem egy sima alkalmazás.
Szerviz előtt bárkinek valami egyéb mentőöv? Rohadtul nincs kedvem hetekig nélkülözni
-
tjb007
nagyúr
Gondolom a játékok miatt kérdezed.
A Transformer Book Trio natív felbontásán a játékok futtatása totálisan felejtős (ha csak nem Metro alkalmazás), ez ugye sejthető is volt. 1366x768-as, 1280x720-as felbontáson a régebbi, 4-5 (de talán még a 3) éves játékok egész tűrhetően futnak (átlag 30-35fps), persze nem legmagasabb grafikai beállítások mellett. Ennél lejjebb nem nagyon szoktak menni, így megközelítő értékeket sem fogok tudni írni, de a logika szerint a képkockaszám valamelyest magasabb lehet az előző mondatban említettnél.(#2411) pengwin
Csak az egyik HD Graphics 4400, a másik csak HD Graphics számozás nélkül.
-
hito
nagyúr
Hopp, gyanúsan úgy nézett ki a program, mint a 7. képen látható ábrán, illetve pont ugyanígy. De gondolom ez nem jelent semmi, mert a Huawei szoftverek telepítői valószínűleg ugyanazt a felületet kapták. Köszi!
zoltan6: thx! Meglátjuk. Megint újrahúzás alatt van, de most a merevlemez tisztítását is ráküldtem.
-
hito
nagyúr
Semmi nem segít!!!!!
Végigcsináltam amit írtál és ugyanaz van
Mi a büdös francot csinált ez az egy szerencsétlen app???? Ilyet még az életbe nem láttam!
Drasztikusabb módszerekhez kell folyamodnom. Ha formatálom a C-t, utána még el tudom indítani a gyári recovery-t valahogy, vagy először telepítenem kell egy szűz win-t és onnan kell nyomnom egy full restore-t? Szűz win alól működik egyáltalán a recovery telepítés? Tudni fogja, hogy melyik rejtett meghajtóhoz kell nyúlnia, vagy hogy megy ez?
-
peterk
senior tag
A full restore nem feltétlenül jár teljes partíció törléssel. Lehet, hogy a letöltött szoftver/driver fájljai még ott vannak. Csináld meg az oem.inf-es törlést.
Ha az nem segít, akkor még az lehet, hogy valahogy megváltozott a modem azonosítója. Eszközkezelő, jobb klikk az eszközön, tulajdonságok, részletek, és ott hardverazonosítók. Másold ki és tett be ide, és kérjünk valakit meg, hogy nézze meg ugyanezt a sajátján. Ha nem változott, akkor fel kell mennie a drivernek. (Sajnos ettől még előfordulhat, hogy az eszközt esetleg ettől még elállíthatta / elkonfigurálta a letöltött driver/szoftver úgy, hogy nem lehet használni.)
-
peterk
senior tag
Nem kell letelepíteni, csak mivel nem láttam pontosan mit csináltál ezért a biztosat írtam.
Az oem*,* fájlok közül is elég lenne csak a huawei driver filejait leszedni egyébként, de így egyszerűbb volt leírni. Az oem*.* fájlokat egyébként azért kell törölni, hogy a windows újraindítás után ne telepítse újra a fent levő drivert automatikusan. (Sok driver nem tartalmaz normális uninstallt.)
-
pengwin
addikt
Az atomok mellé csomagolt IGP? Mert abban kevesebb feldolgozóegység található, mint az aktív hűtést igénylő Intel procikban, hiába HD Graphics 4400 mindkettő.
"Bár sokat fejlődött (különösen driver szinten), az új IGP még kevés lesz a PC-s játékok futtatásához, bár a Far Cry 2 és a Star Craft 2 visszavett grafikával 24 fps körüli átlagsebességet produkált" -mindezt 1366*768-on, 2GB RAM mellett.
De pl. a Dell Venue 8 logout-os topikjába is nézz be, ott is írogatnak hasznosakat, zdanee kolléga még külső GPU-val is szerette volna tesztelni azt a kis Dell-t, nem tudom, el is jutott-e odáig. -
hito
nagyúr
Köszi a segítséget, de picit későn jött, mert nyomtam egy visszaállítás a post előtt 10percel
A rossz hír viszont, hogy full restore után se jött helyre, úgyhogy ez agyonb@szta a modememet
Hogy a francba lehet az, hogy így szétcsesszen egy app egy eszközt??? Mondom, full restore után is kérdőjeles a modem. Most még megpróbálom azt amit írtál, de a windows újratelepítésénél nem lehet alaposabb megoldás. Mi a franc történhetett?
Egyébként amit írtál az pontosan mit csinál? Miért kell letakarítani minden eszköz minden driver-ét, azért mert az az egy nem működik? És az oem drivereket miért kell törölnöm?
-
peterk
senior tag
Menj be az eszközkezelőbe, a nézet menüben engedélyezd a rejtett eszközök megjelenítése opciót, és takaríts le minden divert az érzékelők, hangkimenetek, hálózati kártyák, USB vezérlők, stb. fa alatt van. Mindent. Ezután újraindítás nélkül menj be a c:\windows\inf mappába, és törölj ki minden oem*.inf illetve oem*.pnf nevű fájlt. (Csak az oem kezdetűeket, de abból mindet.) Utána indítsd újra a gépet, majd telepítsd a gyári drivereket még egyszer.
A jövőre nézve pedig driver tesztelés, upgrade, csere, stb. előtt érdemes egy rendszer visszaállítási pontot csinálni. Ha valami nem jön össze, azzal pár perc alatt vissza lehet állni a korábbi állapotra.
(Visszaállítási pont létrehozás ill. visszaállítás: Vezérlőpult, rendszer, bal oldalon speciális rendszerbeállítások, a feljövő ablakban rendszervédelem fül.)
-
peterk
senior tag
válasz
#79335424 #2392 üzenetére
A buhera szó a te postodban 10-szer, azon kívül összesen egy postban egyetlen egyszer volt leírva (rákerestem
, úgyhogy feltételezem arra reagáltál. Az a modem/telefonálós témáról szólt. Nos, a buherálás "értelmezési határai" nyilván nem élesek, van aki szerint valami már az, más szerint meg nem az, de egy nem támogadott, hivatalosan nem dokumentált feature életre lehelése az véleményem szerint mindenképpen buherálás. Teljesen függetlenül attól, hogy a hardver egyébként képes-e rá vagy sem, hogy azért nem támogatják mert a hardver sem tudja, vagy azért mert a szoftver nem tudja, vagy más üzleti szempontok alapján meghozott döntés miatt.
Namost a buherálásban önmagában nincs semmi negatív. Olvasva a postot, az sem negatív felhanggal említi. A buherálás lehet hobbi, játék, öröm is, minden pozitívumával együtt. Én magam is szeretek időnként "buherálni", egyszerűen azért, mert élvezem, szeretem, érdekel. De azért felhasználás szempontból különbséget teszek aközött, hogy "buherálva meg tudom oldani", és "támogatva működik". Előbbi nem számít "megoldásnak" a szememben. Ha adott funkciót keresek egy eszközön - azaz komolyan akarom használni - akkor semmiképpen nem vennék olyan eszközt, amin csak "buherálva" lehet az adott funkciót elérni. Akkora a kínálat, olyan széles a választási lehetőség, többféle platform, millió féle eszköze között, hogy nem szorulok rá, nem látom értelmét. Ez vagyok én, más gondolkodhat máshogy is, dönthet másként is, nincs abban semmi. Egyszerűen csak, ha a buherálás definícióját, leírását kérdezed, akkor nálam kb. úgy néz ki, ahogy leírtam.
A windows tabletre "buherálása" viszont egész más történet, nem összehasonlítható az előbbiekkel, mert nem otthoni/magán akcióról van szó. Ebben a tekintetben ráadásul nem is értek egyet. A windows 8 nem egy "buherált" rendszer, a kerneltől kezdve alaposan végiggondolt és felépített touch integrációt tartalmaz. Így kb. annyira buherált, mint mondjuk az android, amire szintén lehet azt mondani, hogy egy átbuherált linux egy java UI-val. Sőt az OSX-re is, hiszen az is "átbuherált linux". Osztán azért mégsem...
-
törölt tag
Ez a hiba konkrétan függetlenítés közben jött elő. Csak a hiba ugyanaz, Te nyilván nem függetleníteni szeretnéd. Azzal a korábban linkelt szoft -tal lehet aktiválni a hanghívás funkciót. Vagy legalábbis neked erre a funkciójára lenne szükséged. De ha ez is unknown -nak jelöli, mint a függetlenítő, akkor bukta.
-
hito
nagyúr
válasz
#79335424 #2403 üzenetére
Pont ezt olvasgattam én is mielőtt postoltad volna. De most ez a DC unlocker tulajdonképpen mi a manó? Ez oldja fel a modemet a GSM hanghívások tiltása alól? Mert mintha olyasmit is olvastam volna, hogy ezzel lehet függetleníteni sim lpck alól a modemet. Viszont ami ebben van, az független eleve.
Tehát mit is csinál ez a szoft pontosan?
-
törölt tag
Úgy tűnik, hogy ennél a modemnél más is tapasztalt hasonlót.
-
hito
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad Pro 12.9 M1 (5th gen Wifi+Cellular) 128GB
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad Pro 12.9" 3.Gen 2018 512GB Space Gray Wifi cellular, Tökéletes , Garanciával, üzletből
- iPad Pro 12.9" 3.Gen 2018 512GB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest