Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
NGA
addikt
Mivel eddig nem próbáltam, ezért aki végigcsinálta, attól kérdezem:
Hogy kell legyalulni a 8 gigás recovery-t úgy, hogy késöbb visszarakható legyen? Ha lementem pendrivera, akkor késöbb vissza tudom rakni a recovery patriciót is?
Annyit tudok, hogy először lementem pendrive-ra a helyreállítási meghajtó létrehozásával
Majd a patriciós táblán törlöm a recovery-t.Hogy tudom a C-t megnövelni ezzel a területtel?
-
Necc
addikt
Az en tapasztalatom viszont pont hogy ellentetes, rengeteg .mkv tartalmat kinszenvedve visz csak a rendszer, egyedul a VLC videolejatszo tudta normalisan kezelni a (full)HD tartalmakat a kis atomon, viszont ennek a lejatszonak a kepminosege eszrevehetoen rosszabb, mint pl. egy MPC -vel lejatszott filmnek.
-
Necc
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Az a legnagyobb gond az elozo generacios Z2XXX szeriaval, hogy nem az intel sajat fejlesztesu, hanem licenszelt imagination SGX grafikus alegyseg van benne, aminek a teljesitmenye windows alatt siralmas, es a szoftveres kompatibilitasa is rettenetes.
En egy Atom D2700 -al rendelkezem ami ennek a szerianak az asztalositott valtozata, es az IGP hihetetlenul silany, semmilyen multimedias tartalmat nem tud normalisan lekezelni a gep, es az IGP-re a mai napig nem letezik 64 bites driver (tudom, ez ritkan hiany ebben a kategoriaban).
CPU erore viszont nem panaszkodok, ilyen tekintetben jol allja a sarat, bar ilyen tekintetben joval nagyobb TDP-vel gazdalkodhat az asztali szeria mint a mobil, igy ez is sok elonyt adhat a SoC-nak.
-
-
bagyusz
őstag
válasz
AxBattler
üzenetére
Max a bonyolultabb flash tartalmú oldalaknál lehetne észrevenni, hogy lassabb lenne Z2760 . Konkrét személyes tapasztalatom nincs az Z2760 kapcsolatban. Az általad említett felhasználási területen biztos kielégít, azért is merem ezt mondani, mert van a háznál egy sokkal régebbi intel atom procis(1magos 1.6Ghz-s) gép amin win 8.1 fut 2GB ram társaságában és köszöni szépen elvan. (youtube,skype megy rajta főként amivel nincs baj)
-
hito
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
Ezt a legőszintébben mondom:
SEMENNYIRE

Pár hete volt nálam mindkét generációs procis gép (Tp Tablet 2, Miix 2 8) és nagyon sok helyen a Tp Tablet legyorsulta a Miix-et, hiába abban következő generációs proci van.
Böngészőben egészen elképesztő volt számomra, hogy egyszerűen fürgébb volt mindenben a Tp Tablet 2. Szerintem telepítéseknél, kicsomagolásnál nyersz a következő generációval, meg úgy általában renderelésnél. De én ezeket a feladatokat sokkal ritkábban osztom ki a gépnek, úgyhogy nagy hasznát eddig nem vettem a Z3740-nek. A Tp Tablet 2 meg azzal az akksival a világból kimegy, nagyon durva üzemideje van. Bátran állítom, hogy eddig talán a legjobb tabletem volt.
-
Gameszidh
csendes tag
Szia,
Köszönöm a segítséget!
Acer Switch 10 tetszik, egyelőre az a nyerő a dokkoló winchestere miatt.
Több pénzt nem szánok a gépre, mert akkor már vehetnék olcsóbban normális laptopot, ami teljesen jól működik a szoftverekkel amit írtam, persze nehezebb cipelni, főleg, hogy minden úton van nálam egy (másik) céges laptop...
Mégegyszer köszönöm a segítséget, adtatok gondolkodnivalót! -
Gameszidh
csendes tag
válasz
pengwin
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Solidban biztosan egy régebbi verziót használok (megnézem majd pontosan), mert annak az asztali gépenk sincsen 8GB RAM-ja amin most fut az irodában, illetve nem készülnek benne nagyon bonyolult dolgok, a CNC programozáshoz készülnek benne modellek, 3D, de nem annyira bonyolult elemek.
Az biztos, hogy 160e forintot nem szánok erre a történetre, a 120 is erősen felső határ.
Szoktam kínából rendelni dolgokat, de 50e a határ amíg hajlandó vagyok kockáztatni.Köszi mégegyszer, gondolkodom.
Gameszidh
-
AxBattler
félisten
Üdv!
Arra lennék kíváncsi, hogy a tapasztalatok alapján az előző generációs Z2760-as procik mennyire használhatóak?
Felhasználás lenne:
- ofisz,
- FHD filmnézés,
- net/youtube,
- Heroes3 HD.
Igazából azért kérdezem, mert nézegetem a 10"-os Thinpad Tab-okat, és elérhető áron, használtan még csak a korábbiak kaphatóak.
-
gomez55
tag
En tegnap rendeltem meg az Edigital-tol este. Mar regebben is szemezgettem vele, de most hogy csokkentettek az arat (29.990 -» 19.990ra) lecsaptam ra.
Elvileg holnap kapom meg, majd irok rola velemenyt. En is kivancsi vagyok ra.
Kicsit tartok a kijelzojetol, ugye a 7" se a legidealisabb, meg a felbontas se. Nah meg sima TFT panel... De kiderul. -
Szicskeee
tag
Sziasztok!
Voyo A1 mini-rol van valakinek tapasztalata?
-
Necc
addikt
válasz
Gameszidh
üzenetére
A win9X programok futtatasa nem nagy dolog, csak egy virtualis win95 gepet kell futtatni es kesz.
A nagyobb dio viszont az altalad emlitett es igenyelt AutoCAD es SolidWorks.A gepigenye ezeknek a programoknak igen erosen fugg a felhasznalas modjatol, a 120K -s arkategoriaba belefer Atom Z37XX SoC -os masina 2GB RAM-mal (pl. Acer Switch 10, Asus T100/T200, Lenovo Miix 2 10, stb.) amik alap szinten kezelik az altalad igenyelt programokat, de mar egy ici-picit komolyabb igenybeveteltol kikeszulnenek ezek a gepek, a kovetkezo teljesitmenyszint pedig Core i3/i5/M SoC, 4GB RAM lenne, de ezek a gepek ott kezdodnek hogy 160.000, ami mar kereten kivul esik.
Ha tenyleg munkara keresel gepet, en mindenkeppen ott kezdenek el keresgelni, hogy Core i3/i5/M SoC 4GB RAM-mal, es valami egyertelmuen munkara szant (tehat nem nyeklik-nyaklik konzumer gep) eszkozt keresnek, de ezek olyan 200.000 kornyeken mozognak.
A beepitett 3G modemet en meg nem feltetlenul eroltetnem, plane akkor ha nemzetkozizel (EU-n belul altalaban jol mukodik a tortenet, de nemzetkozi szinten az eltero halozatok, illetve a kulonbozo frekvenciasavok miatt inkabb tobb, az adott halozattal egyuttmukodo kulso modemet hasznalnek).
-
Mike88
senior tag
válasz
Because
üzenetére
Hát, akkor én mit mondjak... 2002, hála a sulinetnek. Előtte Commodore-om volt, egy cseppet voltam lemaradva a 88-as születéssel, de a basicből vannak örökké megmaradandó dolgok. Ha éjjel felkeltesz, akkor is beírom, hogy poke53280,0 de csak azért 0, hogy ne bántsa a szemem éjjel.

-
pengwin
addikt
válasz
Gameszidh
üzenetére
A SolidWorks oldalán 8GB RAM-ot írnak a hardverigénynél, az nem nagyon fog menni szerintem.
120 ezer körül idehaza és az EU-ban 2GB RAM-os gépeket lehet kapni.
Esetleg 150-160 ezer HUF körül már van 4GB RAM-os 360 fokban forgatható érintőkijelzős 11,6"-os notebook, azokra érdemes lehet ránézned (Inspiron 3147, Pavillon 11).
Vagy 160-ért a MediaMarkt-ban Toshibe WT310-105, ami prociban egy magasabb szint, de nem jár hozzá billentyűezetes dokkoló.
Vagy kínai oldalakon nézhetsz 4GB RAM-os gépeket még a 100-130 ezres kategóriában, de ott macerás/ijesztő a garanciális ügyintézés (de a garancia sokszor nem rosszabb egy magyarnál). -
Mike88
senior tag
válasz
Because
üzenetére
Elég. Gyak. ugyanaz, mint a Kingsing W8, amit én használok. Gyárilag nekem 4GB szabad helyem volt, szóval némi frissítés szerintem becsúszott a kínaiknál, ezt onnan gondolom, hogy a (közvetve) tőlük kapott telepítővel újratelepítve 6.5GB szabad helyem maradt, majd első frissítés után 3GB, (s plusz 1 GB-ot "visszahozott" a lemezkarbantartó). 4GB is elég nálam a win appokra, mivel nem igazán telepítek játékokat, alkalmazásokra meg elég ennyi is. Egyéb telepíthető programok meg SD kártyára vannak telepítve. 4300mAh-s akku van az enyémben is, meglepően jó az akkuidő. Én kellően gyorsnak érzem, egyelőre nincs vele problémám, nem hinném, hogy ettől súlyosan eltérő tapasztalatokat generálna a teszkós...
-
Gameszidh
csendes tag
Sziasztok,
Egy tabletet szeretnék vásárolni, de nem tudom hogy androidban létezik e az igényeimnek megfelelő gép (nem értek hozzá, ezért fordulok a profikhoz :-) ):
-Kijelző 9-10", de lehessen rátenni külső monitorra/TV-re minden különösebb kiegészítő és varázslat nélkül, mivel sokat utazom, nem lehet nagyobb, de sok helyen, akár hotelben is tudnék mondjuk a TV-n filmet nézni, vagy éppen dolgozni...
-Munkára és játékra is használnám, amiből a munka a szűk keresztmetszet, mert AutoCAD és SolidWorks kellene hogy fusson rajta. AutoCAD talán nem gond, de a Solid... illetve van arra lehetőség, hogy win95-ös programot futtassak (ha nincs az nem kizáró ok)?
-3G minimum
-Esetleg billentyűzetes dokkoló (nem kizáró ok a hiánya, BT-s megoldás is szóbajöhet...)
-Memóriát meg ilyeneket nem tudok, mint írtam nem értek hozzá, de azt hiszem az ár ezt majd megmondja: 120e pénzem van rá.
-Ja, külföld is opció, németben sokat járok, ausztria sincs messze, de USA is megoldható.Előre is köszönöm a segítséget!
Gameszidh
-
agressor12
senior tag
Sziasztok,segítséget szeretnék kérni.Tegnap vettem a "madaras t..."-ban egy win 8.1-es tabletet.
A kezdeti beállítások és fióklétrehozás után szúrt szemet,hogy a Windows nincs aktiválva.
Azt írja,hogy a termékkulcs nem működik és ,hogy adjak meg újat vagy vásároljak.Az Office csomagot se lehet aktiválni rajta.
Találkozott már valaki ilyennel? A 3 napon még belül vagyok ,de félek ,hogy a csere készülék is ilyen lehet. -
korikmate
tag
Sziasztok
Vásároltam egy új, bontatlan Tabletet, szombaton érkezett (Onda v975w), és egy furcsaságot látok vele kapcsolatban. Akku figyelő szoftver azt jelzi, hogy már 12%-os az elhasználódás, a charging cycle pedig 250-et mutat... Mitől lehet ez?
-
Because
őstag
van annyi erő egy ilyen gépben amivel tudlak titeket olvasni és közben online nézni sorozatot?
néha-néha officehasználat, pdf
illetve nyomtatót, szkennert tud kezelni? -
NGA
addikt
(#2760) bagyusz
-
NGA
addikt
-
Because
őstag
helló!
szerintetek a Tescoban kapható lark ultimate 8i tabletet el szabad hozni?
-
NGA
addikt
-
NGA
addikt
Mivel szervizben van a Lenovo, így vettem a Tescoban egy Lark 8 colosat 32-ért. Teljesen vállalható a cucc
-
fabicska
aktív tag
válasz
zsírsámán
üzenetére
20-ért kapható az Allview is: Allview WI7 16GB
De én akkor már inkább ezt venném: Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.08GB ROM ~ 16GB ROM - 1024x600 pixel ~ 1280x800 pixel. Kinek mi fontos.
-
fabicska
aktív tag
-
Melack
veterán
Allview Wi7-ről vélemény? Most 20k, ami eléggé baráti ár. Köszönöm előre is!
-
ooszi
senior tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget, ha jól emlékszem én frissítettem 8.1 re, csak honnan töltsem le a sima 8-t?
-
pengwin
addikt
Az nekem se volt kérdés, hogy jót írt ke a Belarc, nem véletlenszámgenerátor az.
8.1 van már a tableten?
Mert most nézem, hogy régebbi a tablet (Z27xx procis), szóval még 8.0-val kellett megjelennie. Tudtommal a 8.1 nem fog 8.0-ás key-t elfogadni. Telepíts minden frissítést, elvileg az Update 1 javította ezt. Ha úgy elfogadja, akkor nyugodtan belevághatsz az újratelepítésbe.
vagy másik módszer, hogy 32 bites, 8.0-ás Pro verziós telepítővel újratelepíted, az megeszi majd a kódot, és aktiválás után frissíthető lesz 8.1-re. -
fabicska
aktív tag
-
-
pengwin
addikt
Próbálkozz meg a kóddal újra, ha nem megy, akkor szerintem buherált gépet kaptál. Még ha nem is az OEM kóddal lenne rajta aktiválva a rendszer, akkor is el kell fogadnia a BIOS-ból előhúzott kódot.
Matricának kellene lennie...
Itt vetted az aprón? mert lehet átbaszcsi volt.
-
pengwin
addikt
Nekem amit kiadott 5*5 számot Lenovo Miix 2 10-en, az jó volt, elfogadta a Windows a termékkulcs megváltoztatása címszó alatt. De akkor próbáld meg ezzel.
Elvileg az ElitePad-on 8.1 Pro-nak kell lennie, milyen színű a Windows matrica a tablet hátulján? És milyen rendszerverziót ír ki a vezérlőpult Rendszerinfó oldala?
-
ooszi
senior tag
válasz
pengwin
üzenetére
Felraktam a Belarc Advisor nevű programot lefutattam, találtam egy olyan sort hogy Win8.1 Prof. és utána egy Key. számot, na ezt beütöttem a telepítőkészitőnek és azt írta ki hogy nem jó, most két lehetőség van,
1., nem ez az a számsor
2., már nem hívatalos windows van a gépen -
pengwin
addikt
Kelleni fog egy OTG kábel vagy microUSB pendrive, mivel tableteken ritkán van normál méretű USB.
Szerintem mindenféleképpen próbáld megtudni a BIOS-ba ágyazott product key-t mielőtt bármit csinálsz, és írd fel, hátha szükséged lesz rá. -
ooszi
senior tag
-
pengwin
addikt
"A patricíót ami a windows rendszert tartalmazta törölték" - ezalatt a recovery partíciót érted?
Ha igen, akkor a Win tud telepítőlemezt (vagy pendrive-ot) készíteni, arról újra tudod telepíteni a rendszert.
Mivel elvileg a BIOS tárolja a Windows aktiválási kódját, pendrive-ról telepítve automatikusan aktiválja magát.
De a Belarc Advisor nevű program is tud részletes rendszerinformációval szolgálni, ami között ott lesz a product key is. -
ooszi
senior tag
Sziasztok valakinek van ötlette hogy hogy tudnám ujra rakni a tableten win8 rendszert, mert már káosz így is vettem itt a prohin, OEM változatba. HP ElitPad 900.
A patricíót ami a windows rendszert tartalmazta törölték, ezért ez nem járható út, Windows serialt se tudom, hivatalos szoftver van rajta elvileg, valahogy nem lehet kideríteni a serial számot? -
Mike88
senior tag
válasz
fabicska
üzenetére
Képernyőképet hadd ne csináljak, de ha nagyon kell...
Indulás után 610MB foglalt, aztán lesz ez még kevesebb is, pl. ha elindítok pár alkalmazást vagy programot, teljesen mindegy, gyak. nem növekszik a foglalt ram mennyiség, majd ha ezeket sorba bezárom, akkor simán 430-460MB-ig leesik. -
peterk
senior tag
Nem akarok elkeseríteni senkit, de azzal, hogy a feladatkezelőben megnézitek, hogy mennyi memória foglalt ill. szabad, kb. semmit nem néztek meg. Anélkül, hogy belemennék a windows memoria menedzsment rejtéjeibe, simán megtörténhet, hogy 100%-os memória foglaltság mellett egy alkalmazás úgy betöltődik és működik, mint a villám, egy másik esetben pedig 80%-os foglaltság mellett is elkezd reszelni. És még csak nem is feltétlenül a prefetch miatt.
Persze nézegesse nyugodtan mindenki, csak tudja, hogy ha ez alapján dönt, akkor az kb. annyit ér, mint amikor a barátnője szín alapján választ tabletet.

-
fabicska
aktív tag
Ha elfogy, elkezdi használni a virtuális memóriát, ami ugye itt SSD, szóval nem arról lesz szó, hogy eszeveszetten berregne minden, és 3-4 másodperc a válaszidő, azon már túl vagyunk!
Asztali gépemben (Win 7) 8 GB van, indulásnál 3 használva, régen meg 3 volt benne, és azzal is vígan ment krájzisz mellett.Én is 2GB-os verziót fogok venni, legtöbb kínainál 3-4000 Ft. a különbség, nem ez fog dönteni.z
-
peterk
senior tag
Ez az 1GB kevés kb. ugyanaz a mantra, ami a wp-n is mantra volt annak idején amikor 512MB-os telefonok kijöttek. Igazából csak a legnagyobb játékoknak volt kevés, de mégis folyton ezt hallottad, olvastad. Nem kell vele foglalkozni, ha nem korlátoz, és a sebességgel elégedett vagy.
Én kb. két hónapja vettem egy MiiX2 10"-est akcióban bruttó 70-ért, 2GB rammal és 64GB belső tárhellyel, de kezdünk rájönni, hogy túl sok, nem használjuk ki, mert nálunk is csak tablet módban van használva, nem vált ki laptopot, telefont, asztali gépet, stb. Tabletként használva meg olyan, mint a winphone, nem igazán kér hardverben sokat. Nem mondom, hogy az MiiX rossz, mert nem rossz, sőt jó. De ha lett volna 40 körül egy hasonlóan 10"-es, 1GB-os, nem fullHD modell, akkor az eddigi tapasztalataim alapján lehet, hogy az jobban megérte volna nekünk, mint az MiiX.
-
zsírsámán
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm kért meg, hogy nézzek neki tabletet 30000-ig. Eleinte azt gondoltam, hogy ilyen árkategóriába csak android jöhet szóba, de láttam most az edigitalban Allview WI7 tabletet, és olvastam itt amit írtatok, hogy 1 gb rammal is használható a rendszer. Nem túlzottan extrém (net és filmnézés) kategóriába ezek szerint ajánlott lenne? Nincs valakinek tapasztalata ezzel a tipussal? Esetleg létezik hasonló árkategóriában egyéb ajánlás? -
pengwin
addikt
válasz
(Bundás)
üzenetére
az előfizetéses az Office 365 (de ehhez jár Skype egyenleg, meg 1TB felhő, amit korlátlanra terveznek bővíteni), ahol Office Home & Studentet írtam, azok örök életűek (de "csak" egy gépre telepíthetőek, és csak az Office 2013-at kapod meg)
8"-ban amit érdemes nézni: Asus Vivotab Note 8 (nagyon praktikus a stylus hozzá), Lenovo Miix 2 8, ezekhez talán jár rendes Office H&S.
Amire neked kell, arra lehet, hogy az 1GB RAM-os kategória is elég lenne hardveresen, de azokhoz csak Office 365 jár (mint a 8"-os tabletek többségéhez), vagy még az se. -
Mike88
senior tag
Én csak azt nem értem, hogy aki számol az biztosra mondja, hogy az 1GB ram édes kevés, aki meg használja az azt mondja, hogy elégséges. Nyilvánvaló, hogy az elégnél felmerül a kérdés, hogy mire... hétköznapi használatra, net, skype, office, hasonlók. Utóbbiba tartozom én is. Szóval mi értelme van bizton állítani ezt úgy, hogy nincs birtokodban olyan win tablet, amiben 1GB ram van? Azt nem értem, hogy mi értelme van számolgatni? Használtam számos androidos boxot/sticket, RK3066/512MB-tól kezdve RK3188/2GB itt szálltam ki (s valszeg beszállok majd a meegopad-al), volt nálam számos tablet, mtk-tól kezdve aml-en át rk-ig többféle, 2 magos, 4 magos. ismeretlen s már ismert kínai gyártóktól, egyik tabletet sem éreztem annyira gördülékenynek, mint a kingsing w8-at, a maga szerény 1GB ramjával. Persze, nem játékra lett véve (igaz, gyak. kísérletből lett véve, úgy ahogy előtte az androidos tabletek is, azok előbb, utóbb eladósorba kerültek, Kingsinget valszeg egy darabig megtartom), persze nem fut egyszerre ezer dolog, de az, hogy nem akad meg semmi, minden azonnal történik, ez nekem teljesen új élmény az olcsó tabletek világában, tény, hogy messze nem elégít ki minden igényt.
-
peterk
senior tag
válasz
TedThomas
üzenetére
Ha már van tabod, és ennyire a desktophoz szoktál, szerintem megérné, hogy körülnézz - akár a youtube-on, akár 6 tabon ha úgy tetszik
- és keress pár win8.1 touch tips and tricks videot és nézz körül az appstore-ban is. Igaz ugyan, hogy az appok számában még nem versenghet a platform az android, apple de még a windows phone store-al sem, de azért az a pár tízezer app szám már bőven annyi, hogy a legtöbb hétköznapi, tartalomfogyasztó feladatra legyen használható, kényelmes, jó alkalmazás.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest