- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon R6 II vs 5D II színösszehasonlítás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- joghurt: Skype adatvesztés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
z123456789 #96399 üzenetére
Nem. Nem kell frissítened, a win10 kiolvassa az uefi-ből a serialt. Emlékeim szerint a matrica szine határozza meg hogy home/pro járt e hozzá, de valószínű azt is automatikusan felismeri és kérdés nélkül azt telepíti. Mehet egyből a w10 mct-vel..
-
törölt tag
válasz
z123456789 #96399 üzenetére
Ha most Windows van rajta, akkor frissítheted ezzel. Ha nincs rajta, akkor is telepítheted a 1809-es Win10-et, de akkor kelleni fog az eredeti Windows telepítőkódja. Ez vagy matricán van, vagy az UEFI-ben van eltárolva, és a telepítő magától ki fogja olvasni, és a kódos rész át lesz ugorva. Szerintem az utóbbi lesz nálad.
Egyébként a Win7 honnan jött? Mert ha Win8-as matrica van az alján, és itt is azt írják a műszaki adatoknál, hogy "előtelepített Windows 8.1 Pro a Windows 10 Pro letöltési jogain keresztül", akkor az Win8 lesz.
-
krealon
veterán
válasz
z123456789 #96381 üzenetére
"Nemrég vásároltam gy Thinkpad T450-et. Az alján van egy Win8 hologramos matrica, ami elvileg ezt jelenti, hogy jár hozzá licensz is."
A Lenovo honlapjan tudod ellenorizni - sorozatszam alapjan - hogy pontosan milyen alkatreszekkel adtak el, illetve milyen licensz a gep tartozeka.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Nemrég vásároltam gy Thinkpad T450-et. Az alján van egy Win8 hologramos matrica, ami elvileg ezt jelenti, hogy jár hozzá licensz is.
Nos...maradjunk annyiban, hogy eddig nem használtam még Windowst.Szóval fogalmam sincs egy telepítés menetéről.
A laptopba szeretnék egy M2 SSD-t, rendszernek, és mellé egy sima SSD-t adattárolásra.
Miként tudok telepíteni rá majd egy aktivált Windowst? Vagy mihez van ez kötve, a Microsoft mivel azonosítja be a laptopomat? (Összefoglaló: HW ID alapján, azt godnolom nem szerelem ki a meghajtóval, igaz? )
A microsoft oldaláról le kell töltenem egy Win10-et, kiírni USB-re, és bootolni vele? Az aktiválás meg
megtörténik automatikusan? Vagy hogy is van ez?A problémám ugye az, hogy nem tudom el lett-e végezve az adott dátumig a win10 frissítése. Ezt valami gyári szám alapján le tudom kérdezni?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Vettem egy kis gépet használtan és win 7 pro serial matrica van az oldalán. Az eladó mondta, hogy azzal tudom aktiválni a Windows 10-et is. A kérdés az, hogy most egy régi 64 gb-os ssd-re telepítettem a Windows 10-et és frissítettem, belaktam stb és így lementem acronis true image alkalmazással akkor azt vissza tudom állítani gond nélkül az új 120 gb-os ssd-re? Aktivált marad és nem lesz semmi probléma? Kösz előre is a választ!
-
kisza25
félisten
válasz
King Unique #94904 üzenetére
Bios oem key-t talált a program
Doky586: ha arra akarsz célozni, hogy kamu matrica, ezt a probookot nem forgalmazták windows nélkül -
-
kisza25
félisten
válasz
-Nomad- #94890 üzenetére
Újracsomagolt, ma jött meg, ránézésre nem látszik használat nyoma, 95 pénz volt, ennyiért nekem megérte (i3-6100U+4GB+500GB 11,6")
Win7 DVD van hozzá, de nincs cd kulcs, matrica van az alján, de nincs azon se kulcs.
Amúgy win 10 proval árulták, de nem az van rajta, hanem 7 pro, de legalább 3 cellás aksi helyett meg 6 cellás van bennemondjuk a többi dolog stimmelt
-
törölt tag
Nézz utána a neten, de most megteszem én.
Baromi sok fizetett cikk íródott róluk, és szinte mindegyik után írják, hogy nem vállalnak felelősséget. Az általad linkelt blogposzt végén ez áll: "Cikkünk szponzorált tartalom. Nem foglal állást ebben a meglehetősen vitatott legalitású kérdésben, mivel sokak szerint teljesen legális, sokak szerint illegális, még többek szerint pedig “szürke zóna”."
De vannak érdekes cikkek, például ez és ez szóról szóra megegyezik, csak a promó kód más. De egyébként a PCWorld cikke is kb. ennek a fordítása, kicsit rövidebben.
A Trustpilot oldalán szinte csak 5 csillagosak a vélemények, az jó, nem? Nos, a legtöbb a vásárlás után íródott, mikor aktiválták a kulcsokat. Tehát ha sikerült aktiválni, akkor 5 csillag. Ha nem, akkor "After installing it to two computers the key wasn't accepted again. I contacted the support team with an e-mail including screenshots of the problem and 40 minutes later !!!! they sent me three different keys (for one pc each). If that isn't the best after sales support then what is??"
Szóval azért is 5 csillag, mert az érvénytelen kulcsok helyett adtak másikat. Nem lehet tudni, hogy ebből mennyi a kamu értékelés.A Microsoft szerint ők nem árulnak külön kulcsokat, és figyelmeztetnek az ilyen online boltokra. "With the exception of Product Key Cards (PKC’s) distributed with COA’s, Microsoft does not distribute products keys as standalone products. If you see a listing on an auction site, online classified ad, or other online page advertising product keys for sale, it’s a good indication that the keys are likely stolen or counterfeit."
Az oldal árul játékokat is, például úgy, hogy meg kell adnod a Steam biztonsági kódodat (2FA), amit véletlenül sem lenne szabad kérniük.
Szóval veszel egy ismeretlen eredetű kódot, amiért senki sem vállal felelősséget. Az oldal azt ígéri, hogy ha nem jó a kód, akkor küldenek másikat, de azt sem fogod jobban ismerni. Megállás nélkül születnek a reklámcikkek róluk, nagyjából azonos tartalommal. A Microsoftot biztosan nem fogja érdekelni a kódod letiltása után, hogy hol vetted. Márpedig a kódodat nyugodtan érvényteleníthetik a jövőben.
Ha szeretnél biztosan jogtiszta rendszert, akkor kell egy számla a digitális vásárlásról, vagy egy COA matrica számlával.
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Bocsánat ha már volt kérdés.
Vettem egy laptopot eredeti Windows-zal.
A gond az, hogy nincs ráragasztva a matrica.
Ki lehet valahogy nyerni a termékkulcsot?
Amivel ha újratelepítem a gépet és beírom, akkor újra eredeti lesz.Köszönöm a segítséget.
Attesz
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Adott egy PC (Asus CM6870) amelyen volt egy Windows 7 Home oem (valamikor gondolom) amely frissítve lett Windows 10 Homere. Ez egy HDD helyezkedett el.
Most le lett cserélve ez egy SSD-re, amelyre szintén fel kell rakni a Windows 10-et.
Telepítésnél megadtam a feltételezhetően ehhez a géphez tartozó kulcsot (gép oldalán van a matrica), viszont azt nem fogadta el.
Olvastam, hogy telepítéskor a "nincs termékulcsom" opciót válasszam.
Így tettem és azt írja hogy a Windowst digitális licensszel aktiválták.
Ez azt akarja jelenteni, hogy nem a trial (mittomén hány napos) verzió van rajta, hanem egy teljesen aktivált verzio ?
Ha trial verzio lenne akkor mit irna ki ? Sose láttam még olyat ! -
havri1
félisten
Üdv!
Régen, mikor utoljára vettem Windowst saját részre (W7), akkor kaptam lemezt, matricát stb, és emlékszem, rá volt írva, hogy csak akkor jogtiszta, ha a matrica a gépre rá van ragasztva.
Most nézem, aprón vannak jogtiszta wine, dde csak kulcsok..ez változott, vagy full kamu?
Magánszemélynek lenne, de nem mindegy, hogy 34000 vagy 2700 az oem... -
válasz
Döglött Róka #92000 üzenetére
Idéznélek, "Nekem eloadhatja barki a szakit, meg az en ertek hozza c tortenetet, max mosolygok rajta."
Idézném magamat régebbi hsz-okból: Nem mondtam soha hogy értek hozzá. Használom.
Én még itt komolyabb kérdésre sosem válaszoltam mert hiányos a tudásom, bámulattal és tisztelettel olvasom a sokszor érthetetlen szakmai tanácsokat. Te is nagy vagy ezekbe, elismerésem.
Amire válaszolok, az olyan probléma amivel már találkoztam, egyszerűbbek."Elso gepre ltsc, mivel lanon van, frissited ha erdekel a felvetelek biztonsaga. NEM EGY SACOT HERELSZ KI."
Van a cégnek jelenleg is vagy 15 Pro licensze a fiókba, akkor minek variálni az ltsc-vel? A szóbanforgó pc amíg el nem halálozik, nem lesz külső weben, egy célgép, ha az idők végezetéig így marad, a feladatát tökéletesen ellátja.
A felvételeket nem kell menteni, azt intézi a 2 dvr, a 13 másik kamera nem mentett, nincs rá szükség csak élőképre.Mindegy, meddő, köszi hogy reagáltál.
Ha már itt vagyunk, a dvr-es pc mivel nem lát ki a netre, és nem is fog sose, hogyan lehet eltüntetni az Aktiválja a windowst feliratot? Full jogtiszta, én aktiváltam másfél éve, rá van ragasztva az aktiváló matrica. Ez most nem warez.
-
kuyarashi
őstag
Amennyiben innen vásárolok Windows 10 kulcsot, az biztosan működőképes lesz, de a kérdés, hogy itthon is legálisan használható lesz-e. (E-számla gondolom jár hozzá, de matrica nem.)
Előre köszönöm a segítséget.
-
piadex2
senior tag
válasz
MasterMark #91869 üzenetére
Egy fazon szerződést is adna (adásvételit). Mondjuk matrica nem volt.
Akkor a szerződés már elég, nem? Vagy a tuti csak matricával lenne?
Kösz (megint).piadex2
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #90785 üzenetére
Ez teljesen rendben van én is így csinálom: ISO letölt, lemezkezelővel megnyit tartalom átmásolva egy pendrive-ra vagy akár RUFUS-t is lehet használni aztán a pedrive-ot beteszem a fiókba és ha kell csak előkapom és mehet a móka.
DE sokan nem így csinálják nem értenek hozzá stb. vagy akár az is lehet hogy Windows 7 van a gépükön ami nem tudja megnyitni natív módon az ISO fájlt, nem értik a RUFUS működését, nem is hallottak róla stb.
Bacusuz
Ezeken mindig elbizonytalanodom, mi van ha 1-2 hónap vagy év múlva lelövik a kulcsot? Nem office hanem mondjuk Windows 10 esetén.
pl. digitális licenc, nincs fizikai matrica stb.
-
-
jozsi252
veterán
válasz
Doky586 #89073 üzenetére
Köszönöm a választ, most már akkor tiszta. Közbe megnéztem a Rendszerinformációt és ott ki is írja hogy UEFI-s a BIOS típusa.
Közbe belefutottam a saját gépemen egy érdekes hibába. 1.5 éve vásároltam egy OEM kulcsot innen a fórumról, azóta minden hibátlanul működött, erre egy pár perccel ezelőtt kiírta a rendszer hogy aktiváljam a Windows-t. Elég WTF fejet vágtam, mivel direkt azért vettem OEM kulcsot hogy ne legyen semmi aktivációs gondom.
0xC004C003 hibakódot dob. Szerintetek ezt most mire véljem?
Közbe rámentem a hibaelhárításra és ezt dobta nekem. Pedig a kulcs Win 10 Pro egyértelműen (matrica szerint is) erre most feldobja ezt a hibát. -
Cs1csó
titán
Passz, nem tudom, akár amit írtam meg is próbálhatnád, hiszen egy dolog TUTI BIZTOS: a matricán lévő Windows 7-es kóddal csak azt a gépet lehet aktiválni amin a matrica van.
Ha nem fogadja el akkor Tegyél rá Windows 7-et és azzal add el, vagy maradhat a Windows 10 is ha nem aktiválja be magát automatikusan, hiszen az azt jelenti hogy a kódot tovább tudod vinni.
Az új géped megvan már ? Amin akarod használni a Windows 10-et? mert ha a notira Windows 7-et tettél vagy a Windows 7-es matricás kóddal tudtad aktiválni azután már simán lehetne azzal a Windows 10-es kóddal egy másik gépet is tudnod aktiválni.
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna adni nekem egy gyorstalpalót windows 10 kulcsokról, amik megvásárolhatóak itt-ott? Még lemaradtam a dobozos telepítők korában.
Ahogy néztem van három kategória. A boltiak drágán, egy közepes árkategória, amihez jár a matrica+adásvételi, és a nagyon olcsó e-mailben küldött kódok/licencek.Utolsó kettő, ami érdekel, hogy mennyire megbízható, lehet e gond belőle később, hogy akár elveszik az érvényessége a licencnek, vagy bármi egyéb oem illetve retail esetén?
Köszönöm a segítséget!
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Ha online vásárolok Windows 10 Pro Retail verzióhoz való kulcsot, ahhoz jár matrica is ?
Üdv.
Astra
-
válasz
szabonagyur #87968 üzenetére
Köszönöm!
Én ezt a Lenovo T430 -at így vettem (azt nem mondta senki, hogy nem végleges licenc van rajta és boltból vettem)(#87969) Doky586: Ki beszél itt arról?
Hagyjad már...szvsz!
(#87971) darvinya: Igen, van rajta Win 7 -es licenc matrica. Egy próbát megér! Köszi!
Pontosabban, ez a matrica található rajta (nem tudom ez milyen is pontosan) -
King Unique
titán
válasz
ArthurShelby #87693 üzenetére
Ahogyan a másik válaszban is írták, normál esetben nem kell egy újratelepítésnél a termékkulcs újbóli megadásával szórakozni, ha az ingyenes időszakban azon a gépen 1x már megtörtént az upgrade Windows 7-ről Windows 10-re. Sőt, a telepítőben ott van a "Nincs termékkulcsom" opció, ami megint világosan elmagyarázza ezt... Ha mégis megadsz termékkulcsot, akkor meg a 7-esét kellene, nem azt, amit az xy program kiolvas a 10-esnél. Ha Windows 7-tel lett előtelepítve az a laptop, akkor azokon még szokott lenni COA matrica, rajta a termékkulccsal.
A másik dologra vonatkozóan normál esetben AHCI módban szokás telepíteni egy vélhetően modernebb hardvernél a Windows 10-et. Ha nálad talán RAID módban történt, akkor vélhetően okkal, ha nem, akkor pusztán csak figyelmetlenségből... Utólag az átállítás pedig nem úgy megy, hogy csak szimplán áttesszük tetszőlegesen akármelyikre a BIOS-ban, aztán hadd szóljon, pláne hogy utána jó eséllyel nem fog indulni a Windows... Annak is megvan a módja, hogyan kell az ilyet megfelelően végrehajtani (bővebben).
-
King Unique
titán
1. A Pro kiadásnál a gépházban lehet a különféle frissítéseket meghatározott ideig szüneteltetni. Aztán konfigurálni, átmenetileg kikapcsolni a csoportházirendben is. De akár külső programmal (példa) is megoldható ez. Viszont a lényeg, hogy teljesen és végérvényesen letiltani nyilván nem javasolt a frissítéseket!
2. Ha Windows 10-zel előtelepített a laptop, akkor az UEFI BIOS eleve tartalmazza a termékkulcsot. Vagyis egy esetleges újratelepítésnél automatikusan aktiválódni fog a Windows 10. Ha régebbi a laptop, amin eredetileg még Windows 7 volt + a termékkulcsot tartalmazó matrica, majd az lett upgrade-elve Windows 10-re, akkor szintén nem kell egy újratelepítésnél az aktiválással vesződni. Az utóbbi esetben is automatikusan aktiválódni fog a Windows, valamint mehet egyből a 10-es telepítése, nem kell újból eljátszani a 7
—►
10 upgrade-et. Maga az újratelepítés pedig értelemszerűen megoldható telepítési adathordozó (pl. pendrive) használatával. Viszont, ha csak kipróbálás céljából akarod használni a 7-est, akkor megoldható az akár virtuális gépen (pl. VirtualBox), ha van hozzá kellő erőforrás. Vagy dual-boot megoldással (bővebben) is, ha van annyi szabad hely a rendszermeghajtón. Vagyis a lényeg, hogy nem feltétlen muszáj ehhez legyalulni a jelenlegi rendszert. Na meg az utóbbi megoldásnál is mondjuk nem ártana előtte mentést készíteni a rendszerről, hogy aztán később ne a 0-ról kelljen újratelepíteni és beállítani mindent. -
RWD
tag
Hali!
Két témában szeretnék segítséget kérni.1.Win10 Pro esetében valóban nem lehet lelőni a frissítéseket?
2.A fent említett oprendszerrel rendelkezem, előretelepített verzió, már rajta csücsült a laposon. Ha esetleg kipróbálnék egy másik oprendszert (back to win7), akkor minden gond nélkül vissza tudom később rakni a 10-est? Matrica van a gép alján, de kulcsot nem látok rajta. Hogyan működik ez ilyenkor? Gugliztam, de nem jutottam sokkal előrébb.
Köszi!
-
tomazin
veterán
totál láma kérdés lesz...
szóval kaptam a szomszédtól egy qilive márkájú gépet (amihez úgy látom alapból jár egy win10), h nem tudja a jelszavát a windowshoz. megvették neki auchanban, angolul nem tudott, úgyhogy valamit beirkált mindenhova, csinált egy outlookos email fiokot. ezután ügyesen elfelejtette a jelszavát.
supportnak irtam már, de mivel semmi szolgáltatást nem használt igy elhajtottak. sem a dobozon, sem a gépen nincs matrica, hogy legyaluljam és a seriallal ujrarakjam.
mit érdemes tenni, hogy egyszerűen megoldódjon a dolog? -
Core2duo6600
veterán
válasz
Dandris #84706 üzenetére
Ha van matrica a gép alján akksi alatt stb, akkor azzal beaktiválod a 10 home-t
Ha nincs ilyen, akkor feltelepítesz egy Win 10 home -ot és aktiválja magát elvileg..
Nem tudom melyik laptopgyártó, de nem kizárt, hogy le lehet tölteni a helyreállító lemezt az oldalukról, ezek sokszor rendes telepítők, de van, hogy tényleg csak helyreállító.
Pl.: a Dell rendes telepítőket adott egy időben a gépeihez.Legrosszabb esetben felveszed a kapcsolatot a gyártóval.
-
havri1
félisten
válasz
Core2duo6600 #84494 üzenetére
Win7 -et tudom, nekem a notin is így ment, elfogadta a pro-pro-t. Csak most találtam egy régebbi gépet, amin Vista matrica figyel, gondoltam rápróbálok
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #84194 üzenetére
Igazad van kicsit túlreagáltam, pataslogeza
Volt már olyan hogy kellett volna az idegorvos. Megjegyzem az nem is rossz gép amin vista matrica van hiszen az mondjuk akkor egy bő 10 éves gép - mondjuk 2007-es - az a finom ami még windows xp-s.
-
Albigator
őstag
Hali!
Bocsi hogy még1szer de fontos volna:
[link] 26k
Erről valaki vélemény?
-letölthető ISO (lemezkép) fájl
-eredetiséget igazoló tanúsítvány (COA-matrica)
-eredetiséget igazoló tanúsítvány EU törvényeinek megfelelően
-bármilyen számítógépre telepíthető
-többnyelvű szoftver (magyar is)
-átvihető licenc
-vásárlás igazolása (számla) -
Core2duo6600
veterán
válasz
#86564352 #84138 üzenetére
Nem nálam jött elő, a sok írás probléma, hanem egy másik topiktársnál, nálam az volt, hogy akadozott a gép.
Már elszántam magam a reinstallra, gondoltam arra is, hogy megadta magát az ssd, esetleg a gépÉs mint utolsó próba feltettem egy free antivirust a pandra free-t, hogy jó vagy sem azt nemt tudom, és azóta kiegyenesedett a gép működése, sokkal gyorsabban töltenek be a programok, és nem akad semmi sem.
Igen a Windows az eredeti, matrica itt van, ezzel lett aktiválva a telepítő az ms től lett letöltve.
A többi szoftver is eredeti, vagy freeware.(#84137) csicso82
Pontosan nem tudom, hogy mely esetben lehet elszámolni költségként, és mely esetben beruházás.
Feltételezem, adózási szempontok miatt nem mindegy, hogy melyik eset áll fent.Vannak mennyiségi liszensz megoldások, amiknél kihangsúlyozzák, hogy elszámolható költségként.
-
druzil
tag
Sziasztok,
Van egy consumer laptopom, amin eredetileg win 7 volt, amit upgraideltem win 10-re. Szeretném benne kicserélni a hdd-t ssd-re. Hogyan tudom visszatenni az eredeti win 10-et rá? Nincs termékkulcs matrica a gépre ragasztva.
Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Ismerősi körből került hozzám egy Asus X540S tipusú noti. Nézzem már meg, mert nem megy a Windows. (Költői kérdés :-) ). Nem tudom az előéletét, hogy ki csinálta, milyen telepítőből dolgozott. Nincs a notin Windows matrica, ezért gondolom nem előtelepített (OEM) Windows 10 lehet rajta. Secure Boot kikapcsolva és Legacy (CSM) beállítások vannak a biosban.
A tünetek:
-a rendszer használhatalan, nem működik tényleg semmi
-fekete asztal háttér
-leállítani is csak Ctrl+Alt+Del kijelentkezés és főmenüből leállító gombIlyeneket tapasztaltam:
-siwhost.exe-re mutató kis ablak (egyszer)
-egyszer volt egy beállított háttérkép az asztalon, bal alsó sarokban az "aktiválja a windowst" és ön "szoftverhamisítás áldozata lett" szöveggelSzerintem ez a példány úgy ahogy van kuka (megbukott). Kell rá egy rendes hivatalos liszenccel rendelkező Win 10. Ami aggaszt az az adatmentés. Ugyanis 99,5%-a veszem hogy a gyors rendszerindítás nincs kikapcsolva. Ezért hiába bootolok be egy linuxot, az visítani fog az ntfs partíció miatt, ha mountolni akarnám majd adat mentéshez. Feltételezem egy normális winre csatlakoztatva usb-s lemezként a hdd-t, azzal letudom menteni az adatokat. ( muszály lessz szerelni)
Arra gondoltam, hogy az MS-től töltök le egy telepítő ISO-t, ami legfrissebb build-ot tartalmazza. Ebben kérném a segítségeteket, hogy pontosan melyiket, honnan és hogyan kezdjek neki. Ha lehet, akkor a liszencelést online szeretnénk megoldani, ne kelljen elmenni sehová érte (online fizetés).
-
karesy
csendes tag
Sziasztok!
Egy vállalkozó barátomnak szeretnék segíteni, de rájöttem, hogy lövésem sincs hogy megy ez ma, kérlek segítsetek helyre tenni a következőket:
Mikor tekinthető egy windows 10 érvényesnek ma egy NAV-os ellenőrzés alkalmával?
Számtalan dolgot olvastam, ami egyértelmű az az, hogy az ebay-es vásárlás nem érvényes, hiszen ott se számla se matrica.Hajdanán amikor még csak a cd-s változat volt, volt a matrica és a számla a vételről.. de ma, hogy vannak ezek a használt licenszek adásvételivel, csak zavart keltenek, és a legnagyobb gond, hogy manapság mindenki okos a témában, mégis mindenhol erős a pro/kontra harc..
Köszönöm előre is
-
default.
őstag
válasz
szabonagyur #81999 üzenetére
Szia, köszönöm szépen!
Hol találom a jelenlegi kulcsot? (matrica nincs rajta, de tudom, hogy eredeti a win..)
És az MCT-vel tudok úgy is telepíteni, hogy gyorsformázom a jelenlegi partíciót? -
galocza
aktív tag
elnézést urak, van egy hülye kérdésem, ráadásul az idő is sürget, nincs most pár órám kiokosodni.
ősz atyám vett egy laptopot, win10, matrica nincs.
le vagyok maradva s az már nem kell?
s ha így van, és megdeglik a win, honnan lesz nekem kulcsom?
köszi és bocsi,
g -
King Unique
titán
válasz
FIREBLADE78 #81641 üzenetére
Mondjuk azt leírhattad volna, hogy pontosan milyen laptop ez, gyárilag elő van rajta telepítve a Windows 10, vagy anélkül árulták, netán fabrikálták rá utólag... Ha előtelepített, akkor az az olcsóbbaknál rendszerint eleve Home kiadás szokott lenni és maga a hardver pedig UEFI-s, a termékkulcsot is az tartalmazza, illetve onnan olvassa ki a rendszer. Vagyis nincsen a gépen külön COA-matrica a termékkulccsal, mint pl. a Windows 7-es vasaknál. Ha nem sikerült az aktiválási problémát megoldani, akkor egyik opció az, ha újratelepíted egy Home kiadással. Ha előtelepített gép, akkor automatikusan aktiválódni fog a rendszer. Másik opció, hogy veszel egy normális Pro licenct, hanem az említett boltban vélhetően trükköztek vele...
-
Na most vagyok bajban.
Legyalultam a Win7-et, feltettem USB-ről a 10-et. Minden szép és jó, de most ott figyel a jobb alsó sarokban, hogy aktiváljam. Úgy tudtam, hogy nem kell aktiválni, mert egyszer már telepítettem, csak leszedtem, de úgy volt, hogy bármikor újra rakhatom, mert megjegyezte a gép adatait. Erre most itt van, hogy aktiváljam. Nagy nehezen előtúrtam a Win7 telepítőt, amin rajta van a matrica a Product Key-el, de azt meg nem fogadja el. Wtf?Na elindítottam a hibaelhárítást, azt írja, hogy Home van regisztrálva de Pro van telepítve. nem úgy volt, hogy ez automatikusan kiválasztódik?
-
törölt tag
válasz
RAiN91 #80716 üzenetére
De nem tud felébredni, mert nem jó a driver, legalábbis az alvó mód nem működik megfelelően. Elvileg korábbi rendszerről frissítve nem is engedné a 10 telepítését a VGA-ra hivatkozva.
Vagy nem altatod (esetleg próbáld a hibernálást helyette), vagy veszel egy nagyon olcsó, de támogatott kártyát, vagy felrakhatod a 8.1-et, arra ugyanis van driver.Ferenc.: Még nem költöztettem licencet, ezért azt tudom, hogy elvileg hogy működik. MS fiókba belépsz, hozzáadódik az aktiváció (ez megvan). Új gépen belépsz, nem tud aktiválódni, felajánlja a hibaelhárítót. Ott ráböksz, hogy új géped van, és követed az utasításokat. Probléma esetén ügyfélszolgálat, előbb deaktiválják a régi gépen, és hozzáadják az újat. Egyébként az MSDN kulcs is retailként működik. Lehet, hogy ha többen próbálják aktiválni, akkor a Microsoft letiltja. De az is lehet, hogy igazat mondtak, és nem fogják. Ezért lett volna érdemesebb inkább biztosan megbízható helyről vásárolni, hogy ne legyenek ilyen kétségeid. A vásárlást igazoló számla vagy a matrica nagyon sokat segítene.
-
Franklin
addikt
Sziasztok,
Van egy régi laptop, volt az alján egy Win7-es matrica, gondoltam dobok rá egy Win10-et, el is fogadta a Win7-es kódot, be is aktiválta, minden frankó volt.
Utána újrahúztam a Win10-et, magától beaktiválta magát, gondolom felismerte a gépet.
Most viszont kicseréltem a vga-t a gépben, megint újrahúztam a 10-et, de így már nem ismerte fel, hogy ez a gép aktiválva lett valamikor.
Felhívtam az MS-t, azt mondták, hogy össze kellett volna kötni MS fiókkal (nincs MS fiókom), anélkül nem tudnak segíteni, buktam a kulcsot.
Szerintetek tényleg buktam?
-
Zotya84
őstag
Nekem ottan vala a sárga matrica a 7ProBOX-omban, meg a 8upg kulcs emailek között. Legutóbb alaplap/proci/ram/SSDcsere után is megtartottam a rendszert klónozva az újon aktiválva. Csak fel kellett a régire tennem újként a 8 kulccsal egy prot, mert egyébként nem akarta elfogadni az újon. Aztán automatikusan újraaktiválta magát már az új HW-n is... Így nem, nem tudok más módszert, mert nem volt még rá szükségem.
Olyat meg már többször csináltam, hogy CSM-ről konvertáltam át rendszert, és szerencsére gondot nem okozott. De, ha okozna is, az se lenne gond, mert egyszerűen vissza lehet állni MBR-re is, csak kell egy live rendszer, amin vissza tudod konvertálni MBR-re adatvesztés nélkül, majd a win telepítőről indulva egy bootpartíció újrakreálása után bcdboot-tal újra létrehozod a BCD-t, és voilá.
-
Zotya84
őstag
Ha már volt rajta aktivált (eredeti) rendszer, akkor a megfelelő verzió telepítése után általában automatikusan aktivál, amint netet kap.
Viszont:
-ha UEFI-ben levő kulcs van hozzá, akkor az annak megfelelő verziót tudod csak telepíteni;
-azonban, ha ez Home, és te Prot akarsz, akkor sok sikert, mert manuálisan fog kelleni telepíteni az UEFI-kulcs miatt, vagy upgrade-llhetsz Prora utána;
-amennyiben matrica van hozzá, nincs gond, ott van, ha mégis kellene a kulcs.De.
Miért nem a Refresh tool-lal, vagy gépházból húzod újra? Lehet olyanra csinálni, mintha most vetted volna ki a dobozból. Ha meg 1709 előtti verzió, akkor meg csinálnék egy frissítést, adatok/beállítások megtartása nélkül. És megint tiszta telepítést kapsz. Ezen esetekben biztos, hogy automatikusan aktiválódik majd.
S ha rendes céges laptop, akkor csak kérdem: miért nem a rendszergazda telepíti?
-
Dumi86
senior tag
válasz
quailstorm #74556 üzenetére
Érdekes nálam ez a cmd-s parancs RETAIL-t ír
Én úgy tudtam OEM windowsom van. Boltban vettem matrica,papir is van róla. Most akkor átvihető lenne a windowsom akkor másik gépre?
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Nem sokkal feljebb volt itt szó, hogy a Microsoft a win10 home -ot majd 50 ezerért, a Pro-t 80 ezerért adja. Na most google-ban rákerestem az árakra és a Pro-ra a legdrágább is 59ezer Mo-n. De van ahol 19999FT, igaz nincs fizikai matrica, de ez nem semmi jó ár. Ez tényleg jó eladó, s jogtiszta win 10 pro -t kapok ennyiért?
-
Anulu79
addikt
Ezt az oldalt ismeri valaki? Mi lehet a különbség az elektronikus licenc és a fizikai matrica között? Azért kérdezem mert mind a kettőnél azt írja, hogy átvihetó licensz (gondolm ez azt jelenti, hogy ha lecserélem a gépem akkor az újra is feltehetem).
-
Marci112233
addikt
válasz
nagy@gmx.com #71369 üzenetére
Win 7 Home Permium kulcsod van, legalábbis a matrica arra utal ha jól látom.Ha tényleg így van akkor annak a megfelelője a Win 10 home.
-
-
StLui
veterán
Vettem boltban használt notit "win 7, win 10-zel" hirdetve, egy win 7 pro matrica van az aksi alá ragasztva. Letöltöttem MCT-szal a win10-et usb-re, elindítottam a telepítést, de nem fogadja el a win 7 kulcsot, van valami lehetőségem win 10 re? Vagy fel kell rakjam gyorsan a 7-et és előbb azt upgradelni, majd utána már menne a tiszta telepítés? Most addig is elindítottam a telepítést kulcs nélkül, hátha elfogadja kulcsot utólag.
-
DannyL81
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy olyan Win10-et, amit több gépre is tudok telepíteni. Nem egyszerre, hanem olyat ami nincs alaplaphoz kötve.
Találtam egy webshop-ot, ahol elég kedvező áron van, de nem értek hozzá túlságosan:
[link]Azt szeretném kérdezni, hogy mi a különbség az "elektronikus license (ESD)" és a "fizikai matrica (CoA)" között? Jó lehet nekem valamelyik?
Köszi!
Dani -
törölt tag
Egy laptopomon Win10Pro licensz van, de vasarlaskor angol nyelvu volt. Most egy teljes ujratalapites elott allok. Ha esetleg magyar telepitovel rakom fel a rendszert, azert meg jo lesz a matrica kodja hozza?
-
nyuszi
újonc
Sziasztok!
Nem tudom, befér-e ide a problémám.
Vásároltam egy laptopot, elég híres áruházból ("megbízható bolt", "ország boltja", stb.). A leírás szerint a laptop Win10 Pro verzióval rendelkezik. Na most az a helyzet, hogy mikor bekapcsoltam, a Windows 8-cal találtam szemben magam.
A termék csomagolásán, a mellékelt driver CD-n is a Windows 10 megnevezés szerepel, a gyártó hivatalos oldalán is azt írja, hogy a gépemen Win10-nek kellene lennie, az összes driver ahhoz van, nem is tudtam őket letölteni.
A laptop alján van egy (szerintem) eredeti "Pro Windows" matrica, színváltós, meg minden. (Képet most nem tudok csatolni.)
Mindenképp visszamegyek a boltba, ahol vettem, de hátha valaki tud segíteni, mit érdemes tenni ilyenkor. Eredetileg oprendszer nélkül akartam megvenni a gépet, de az sehol nem volt készleten, másfél hónapot kellett volna rá várni, ezért választottam ezt kb. 40.000 Ft-tal drágábban. Nem volt lényeges eltérés a megvásárolt gép árában a többi bolthoz képest.
Mivel interneten adtam le a rendelést, hiába személyesen vettem át, jogom van elállni a vásárlástól. Szerintetek érdemes lenne ezt tenni, és máshol újra megvenni a gépet? Vagy ezzel a bolttal próbáljak megoldást keresni? Őszintén szólva, megrendült a bizalmam.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Sziasztok!
Vennék egy laptopot, a tulaj adja hozzá az aktivált win 10 pro-t + telepítő lemezt, de azt mondja kidobta a papírdobozt amiben volt a matrica, de a windows eredeti. Ilyenkor mi a szitu?
-
Zoz
őstag
válasz
zgospel #64139 üzenetére
Telepítőt letöltöd a Microsoft oldaláról: https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10
Már a Windows 8 óta nincs sorozatszámos matrica a gyárilag előtelepített gépeknél, a BIOS-ba van égetve a termékkulcs.
És amúgy is, ha egyszer a gépen már volt aktivált Win10, akkor nem kell újratelepítésnél megadni a termékkulcsot, amikor netre lép a hw azonosító alapján automatikusan aktiválja magát.Amikor kiveszed a vinyót, azért nézzél rá HDSentinel-lel, lehet, hogy kezd döglődni, az is okozhat ilyen nagy összeomlást.
-
littledon
tag
Sziasztok,
Lett egy új notebook a háznál, elméletileg eredeti windows 10 van rajta de nincs matrica erről a hátulján... Érvényes lehet még ettől? Ha újraszeretném telepíteni bármikor is a jövőben akkor, hogyan tudom újra aktiválni anélkül, hogy boltban megvenném a Wint?
A másik kérdés pedig, hogy sok éve Linux és Mac felhasználó vagyok így nem tudom, hogy mi a helyzet a stabilitással és a vírusokkal Win 10 en... Letudnátok írni, hogy mik a tapasztalatok a Win10 el? Még mindig egy bug tenger? Összeomlik havi szinten? Milyen sűrűn kell újratenni az op rendszert valamint mi a helyzet a vírusokkal?
(nekem az a tervem, hogy ubuntut felteszem mellé de ha véletlen azt modjátok, hogy nem szükséges mert valami "csoda" történt Windows fronton akkor meghagyom mert pár perc nyomkodás után a kezelőfelület egész meggyőző volt...)Köszönöm szépen!
-
Üdv mindenki!
Jött hozzám egy céges asztali gép, amin jelenleg csak valami HP-s okosság meg a FreeDOS fut, erre kellene telepítenem egy Win10-et. Fontos a legalitás természetesen! Lemezt nem adtak hozzá, van viszont egy CHS matricám, most kapartam le róla a takaróréteget. Igazából fogalmam sincs, honnan lehetne beszerezni a telepítő médiát, szóval beírtam a Google-ba, hogy "windows 10 pro chs", és az első linken kiadta ezt. Innen letölthető az ISO fájl, a kérdésem az lenne, hogy ezzel telepíthetem-e, és hogy legálisan fog-e minden történni? Így ránézésre minden stimmel a matricán látottal, de még nem csináltam ilyet, MS ügyfélszolgálat pedig nem elérhető hétvégén.
Egyáltalán, azt se tiszta, hogy ezt a licenszt már eleve az adott konfigra regisztrálták be, vagy az első aktiválás alkalmával tapad hozzá a konfighoz?
A másik kérdés, hogy a gépen található FreeDOS meg a HP-s rendszert hagyjam rajta, vagy gyaluljam le?
###
Korábban is telepítettem már matrica alapján, de ott a Win7 esetében annyi volt csak a kikötés, hogy ha mondjuk WIn7 x64 Home matrica volt a gépen, akkor azt kellett leszedni (akár torrentről is), aztán ha sikerült beaktiválni, akkor legális volt, és kész.
Köszi a segítséget előre is!
-
válasz
philipe #62102 üzenetére
Ismered a mondast , ha valami tul szep ahoz hogy igaz legyen akkor az hamis,valotlan. Szerinted realis w10 kulcsot venni 4 szamjegyu osszegert ? Amugy inkabb vegyel egy w7,w8.1 kulcsot telepitsd az adott oprendszert hozza , majd frissitsd az akadalymentesitett win10-re , ugy legalabb tenyleg hivatalos lesz(win COA matrica es egyebek is legyenek a kulcshoz)
-
King Unique
titán
válasz
hoby36 #61480 üzenetére
Az újabb laptopoknál már általában UEFI van és az előtelepített modelleknél oda van "beleégetve" a termékkulcs is. Tehát nincsen a gépen külön matrica, mint régen. A Windows pedig kiolvassa az UEFI-ből és ezért automatikusan aktiválódik. De biztos, ami biztos alapon el lehet menteni előtte pl. ezzel a programmal.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Most vettünk egy notit, amin WIndows 7 Pro matrica van kulccsal. Van rá mód, hogy legális windows 10 legyen ebből? Esetleg megpróbálhatom beaktiválni a windows 10-et a win 7 pro kulccsal?
-
Medocsabi
addikt
Sziasztok! Olyan kérdésem van,hogy haver vett egy laptopot,aminek az alján a win10 matrica sérült! kb 3 karakter nem látszik,emiatt nem tudja aktiválni,van valami 5 let ilyenkor mia teendő?
-
csixy
addikt
válasz
anderzen88 #58573 üzenetére
Ha hivatalos Win7-ed van saját COA matrica számmal, akkor megpróbálhatod a win7-edhez passzoló win10-et szűzen telepíteni és amikor a számot kéri akkor a win7-es COA matrica számot megadni. Előfordulhat , hogy még mindig elfogadja. Ha nem nyert akkor visszatelepíted a win7-esedet.
-
JSaN
addikt
Udv
Napokban vettem egy dell precision-t aminek aljan ott volt a win 7 pro oa matrica, upgradelve win10pro-ra rajta is volt aktivava stb.
De par nap utan (le lett jelszavazva es utana el lett felejtve, (nem en)) ujra raktam a win10pro-t tiszta telepitesel, de innentol nem tudtam aktivalni. 0x8007007b hibauzenettel, utana cmd-ben probaltam tovabb ment majd irta hogy: Hiba: 0xc004f050 a szoftverliszencelési szolgaltatas jelentette, hogy a termekkulcs ervenytelen.
Mit tudok csinalni innentol? -
Zoz
őstag
válasz
fagylalt #55795 üzenetére
Letöltesz egy Win 10 Pro telepítőt, és felrakod. Rakhatod frissítésként is (Windows alól SETUP.EXE-vel indítva), vagy új telepítésként is (arról bootolva). Ez utóbbi esetben a 8-as számát adod meg, ill. ha jól tippelem nincs is hozzá számos matrica, a BIOS-ban van a termékkulcs, amit a 10-es telepítő felismer (ilyenkor nem is jön elő a termékkulcsos kérdés).
-
papeti01
senior tag
a matrica tokeletes allapotban van.
a kod teljesenmas, dewin 7 pro-nak van jelolve mindketto
az lehetseges, hogy mivel ez egy hasznalt uzleti gep, a ceg aki a "refurbished" csinalta, nem hasznalhatta azt a kodot, es feltette egy sajattal?mi az a korlatozott hasznalatu modszer? az miben kulonbozik a sima win 10 tol?
-
csixy
addikt
válasz
papeti01 #55481 üzenetére
Hasonló esettel én is találkoztam. Más volt a gépen mint ami a matricán volt olvasható, de újra telepítve a win7-est a gépből kiolvasott coa matrica számot nem fogadta már el. Biztosan az előző telepítéskor valamilyen aktivátorral kurblizta be az illetékes. Aztán rájöttem, hogy miért lehetett így. Azért mert a COA matricán a Q és a 0 karakterek könnyen félreolvashatók.Én is azt a COA matrica számot kb harmadik nekifutásra tudtam helyesen kiolvasni és ezt a számot már elfogadta a telepítő.
Akkor is gond lehet, ha a te számodat már más használja.
-
papeti01
senior tag
válasz
szabonagyur #55476 üzenetére
ok, nem ertek hozza, koszi a kiigzitast.
az lenne a kerdesem, hogy ami a laptopra van ragasztva win 7 kod matrica, az a kod win 10 telepitesnel is jo lenne? -
quailstorm
nagyúr
válasz
#51736960 #52770 üzenetére
Majd átviszi a következő gépébe. Szállt már el adatod, géped táp miatt? Nekem igen, Mercury volt a tettes.
Akyga ugyanolyan fos mint anno a Codegen volt, én még csak Akyga laptoptöltőt vettem, de az se egy életbiztosítás. Semmi anyag nincs benne és forrósodik mint állat, de eladásra kellett mert nem volt töltője a gépnek.Iszonyatosan sokat eladnak a hulladék tápokból világszerte, tudjuk, nem kell reklámozni. De ha kockáztatni akar, akkor tegye önszántából. Szakmai fórumon szemetet ne ajánljunk ha lehet. Mióta ráfáztam az olcsóbb gépekbe is inkább veszek egy használt FSP-t mint széttárjam a kezem. Haverom is megjárta DL-ATX450W táppal. Asszem még itt is reklámozták csak most nem találom. 3 vinyót pusztított el!
Megéri? Biztos?Azt meg tényleg vedd figyelembe, hogy átlagosnál nagyobb étvágyú procija van...
Matrica szerint is 250-es táp, hajjaj
350-es FSP 10500Ft. 250-es Akyga pukkantós 5300. Hát, nehéz döntés
16-18k-s tápot azért ajánlottam, mert ha neadjisten mellérakna egy GTX480-at (procit gondolom nem dísznek vette az a VGA meg IGP-k közt is sovány lenne ami neki van, ad képet oszt jónapot). Szóval ha belerak egy másik olcsóbb régi kazánt, akkor a 300-350-es tápok elfogynak. 16-18 ezerért olyat kap, hogy az atyaúristent ir ráaggathatja és jó lesz a következő gépbe alsótápos házba.
-
jeni
félisten
válasz
Воланд #52582 üzenetére
Beszéltem velük.
Csak abban az esetben van hozzá COA matrica,ha 10db-t veszel!!!
10db vétele esetén a 10 db COA matricát is küldik.
Ha csak 1-t veszel akkor csak a számokat küldik emailban írott formájában!Az utolsó mondatuk az volt a kérdésemre,hogy mi az oka,hogy csak leírják a serialt? Az volt a válaszuk, ha NEM TETSZIK AKKOR MEG LEHET VENNI MÁSHOL IS!
Adminisztrációs (túl nagy költséggel jár nekik) okokra hivatkozva van ez náluk,hogy 1db vétel esetén nem éri meg a levélben való elküldés,illetve annak beszekennelése emailba!
Ha csak egyet akkor emailban küldik el a serial számot,de arra nem kaptam választ,hogy a COA matricával mi lesz majd? kidobják? Elégetik?Barthezz2
Amúgy jobban jársz és jártál volna pár héttel korábban mikor AKCIÓ volt,hogy az aprón van itt egy tag aki igazoltan ad el eredeti a Windows 10 Pro matricát,és meg is kapod fizikai formájában. Most ez 15000Ft -ért adja el.Nekem még sikerült elcsípnem 10000Ft áron.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
W10pro-t szerettem volna aktíválni. Egy DELL gépen lévő W7pro matrica sorszámával.
Nem engedte aktiválni. Ezeket az üzeneteket dobta. Mi lehet a nyűg? Valaki felhasználta?
Vissza lehet valahogy szerezni? Ez egy kintről behozott gépen van. Sok gépet telepítettem W10-el, majd aktiváltam a rajta lévő W7 matricán található sorszámmal. -
Picco
addikt
udv mindenki
ma viszik el a workstationomet amin win7pro matrica van de upgradeltem win10pro-ra.
240-es SSD-n van a rendszer jelenleg de 120GB-vel kelt el, hogy tudnek legegyszerubben win10-et varazsolni ra?eleg surgos a dolog, remelem valaki tudja a megoldast ra
-
Livius
őstag
válasz
szőr Artúr #51501 üzenetére
Itt most pont arról van szó hogy matrica sincs, se telepítő, se semmi, csak egy érdekes félig magyar félig angol Windows 10, előtelepítve.
-
Livius
őstag
A Windows 10 Home OEM-vel előtelepített notebookokhoz még mindig jár matrica? Egy ismerősöm azt állítja, hogy úgy vette a notebookot egy normális számtechboltból, hogy Windows 10 volt rajta, de matricát nem talál a gépen sehol. És ráadásul a hirdetésben is szerepelt, hogy a notebookhoz Windows 10 is van.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
King Unique #51265 üzenetére
Hello,
Valojaban nem annyira fontos a tamogatottsag es hogy elavult, mint az hogy minden mukodjon.
Utobbi idoben hobbim lett a regi, de jo laptopok gyujtese. Eddig 13 laptopot vettem, mindegyiket rendberaktam, felujitottam, es igyekszem azt a rendszert rarakni amivel kijott. Ez a modell xp-vel es vistaval jott, az enyemen vista matrica van, de azt nem akartam rarakni, igy az xp maradt. A win10-et csak kivancsisag keppen raktam ra, de a fenyero szablyzas nem mukodott. Talaltam ra megoldast neten, allitolag torolni kell az intel video drivert es a win10-ben levo alap video driverrel jo, de ezt mar nem probaltam ki.
Ennyi a tortenet.
Kossz a segitseget! -
csixy
addikt
válasz
hape60 #50963 üzenetére
Ha notin a Win10 be van aktiválva per vias naturales mindenféle kurblik nélkül, akkor simán szűzen újratelepíthető és még a COA matrica kódot sem kell neki beírni telepítéskor és ha feléled és nethez jut, akkor beaktíválja magát. A recowery partícióra tehát ez esetben semmi szükség nincsen. A gyári sallang szir-szarokra szintén semmi szükség nincsen.
Ha a bios legacy módot enged , akkor csinálnék egy MBR-es telepítőt. Csinálnék egy mentést a fontos adataimról. Egy linux live CD segítségével GParteddel gyalulnám a vinyót , majd csinálnék rá egy akkora partíciót amekkorát a windowsnak szánok NTFS-re megformázván és ezután ráereszteném a telepítőt .... új telepítés ..... ide tessék parancsolni kérem ... azt mondaná, hogy na nem úgy van az és lecsípne magának az elejéből 512 megabájtos Fat32-őt betű nélkül , a többibe meg beleterpeszkedne a C:\-be.
'szt ennyi. Utána még mögé fér még egy primary , megy egy secundary partíció bármilyen célra (pl linuxok garmadája). -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Mik a lehetőségek egy előre telepített win10 helyreállításában?
Használt laptopot eredeti példánnyal vettem (nos, bolti vétel volt, elvileg eredetinek kell lennie), viszont se matrica, se lemez, se recovery partíció nincs.
Hardverhiba gyanús a gép, mert egyik nap az addig fürge rendszer előjel nélkül szinte fagyásig lassult.
Nem válaszolt boot közben, vagy nem válaszolt bejelentkezés után, hogy percekig tartott míg az asztali ikonok megjelennek.
Én ramra és/vagy hdd-re gyanakszom. Az egyik memória modul kivétele után a rendszer megint működőképes lett úgy ahogy, viszont pár rendszerfájl megsérült.
Végigpróbáltam a különböző recovery opciókat, bár képfájl nincs, se rendszer visszaállítási pont (ezt win10 alatt nem is egészen értem hogy kéne bekapcsolni, ha egyáltalán létezik még ilyen funkció).
Volt "sfc /scannow" ami nem talált hibát, ugyanakkor pár program meghülyült.
MSVCP110.dll sérülésre panaszkodott boot után, majd újratelepítettem az MS Visual C++ futtatókörnyezeteit ami a felugró hibát ugyan eltűntette, de a programjaim még mindig nem működnek (Pl. PowerDVD egyszerűen el sem indul, hibát sem dob).
Azóta volt pár update is, gondolom ha vmi megsérült azt lehúzta a netről.Viszont ami jobban zavar, hogy néha a rendszer kiakad 100%-os lemez kihasználtsággal és nulla vagy nagyon minimális átviteli sebességgel, többnyire "system" vagy "host process blablabla" szálakkal a lista élén.
Ekkor percekig nem válaszol a gép, mire normalizálódik a helyzet.
Bár hibát nem dob.
Kékhalál se volt egyszer se.
Reboot nem segít rajta, mert ekkor az is belassul.Találkozott már vki hasonlóval?
Gondolom ha hardverhiba lenne és leválna a rendszermeghajtó akkor a Windows kékhalálozna, viszont az átvitel nélküli teljes kihasználtságból nem tudom mire lehet következtetni, ilyesmivel még nem volt dolgom.
Töredezettségmentesítés is volt, szóval semmi oka lassúnak lenni.
Másrészt én olyat még nem láttam, hogy a lemez kihasználtsága miatt ne válaszolna az OS (de még az éppen lejátszott film is megakad).Van lehetőség egy "újratelepítésre" oly módon, hogy megőrizzem vhogy ennek a példánynak az eredetiségét?
Köszi!
-
rover45
őstag
Sziasztok. Pár éve vásároltam egy Asus X202E notit. Gyárilag Windows 8 volt rá telepítve, matrica az alján természetesen. Egy 500Gb-os vinyó volt benne, aminek a tartalmát átklónoztam egy SSD-re, azóta ezzel az SSD-vel használom. Az eredeti vinyót, a tartalmával együtt eltettem, ez máig megvan (vagyis az eredeti win8cal) egy dobozban.
Majd az ssd-n lévő rendszert frissítettem 8.1-re, aztán amint lehetett 10-re is.
Mostanra elég nagy lett a kupleráj az ssd-n, így gondoltam visszaállítom alaphelyzetbe, minden fontos fájlomat lementettem és a Win10 Helyreállítás menüjében kiválasztottam a gép alaphelyzetbe állítását, azonban az a hibaüzenetem, hogy "Hiányzó helyreállítási környezet: helyezze be a Windows telepítési vagy helyreállítási adathordozóját és indítsa újra a gépet az adathordozóval"
Ilyenkor mi a teendőm? -
CirrMee
addikt
válasz
Doky586 #47649 üzenetére
Ne nézd hülyének a rendszer programozóit.
Szerinted nem lehet megállapítani, hogy egy adott kulcs illegális forrásból származik, lásd kalóz msdn / loaderes szemét? Az OEM teljesen egyértelmű, mert hardverhez kötődik, azzal nem tudsz mit csinálni. A dobozosnál van az egy gépes korlát, de ha csak egy gépen üzemel, már nem lehet illegális (eleve kellett rendelkezned azzal az 1db kóddal, újabban meg aktivál már kód nélkül is, ha tudja a m$ szervere azonosítani a gépet). m$ meg készségesen segíti az ilyen kérdésekben a sündőrségi szagértőt, nem kell kétszer kérni rá.Folytasd kérlek...
A cégesre nem azt írtam, hogy nekik kell igazolni?
Leírták neked értelmesen, bár azóta sem bírtad felfogni, hogy matrica már nem feltétlenül jár egy adott példányhoz. A matricával buzulásuk anno az XP idejében volt menő utoljára.Amúgy attól függ, miért van nálad a 100db laptop. Ha üzletről van szó, ott végezhető szervizelés, és javításra váró gépeket érint a dolog, akkor a tulaj felel a tartalmáért. Ha van 100db laptop, 0km -es ringyózzal, az első kérdés amúgy sem az eredetiség lesz, hanem hogy mit keres az ott (ezt igazold). Ha ezen túl vagy, akkor jön az eredetiség kérdése.
A tekes sünöket meg k*rvára nem érdekli, mi van a gépeden - ha már egyszer kiszálltak feljelentés miatt, viszik azt kérdés nélkül (mondván ők hülyék a gépekhez, de ha ide vonatkozó jogszabályt kérdezel tőlük, akkor arra sem tudnak majd mit nyögni), majd visszakapod pár hónap múlva, amikor méltóztatik átnyálazni a (felbérelt) szagértőjük. Ha otthon látogatnak meg, asztali géped van, és valami "értelmesebb" jómunkásember is van a látogatók között, akkor max megúszod az adattárolók/meghajtók kiszerelésével, lefoglalásával. Ha nincs ilyen szerencséd, visznek mindent, aztán majd egyszer viszont láthatod a dolgaidat. Bár azt sem garantálja semmi, hogy ugyanolyan formában. Régen a viccesebb helyeken elő szokott fordulni, hogy a kényszerpihi alatt mutálódni kezdtek a gépek...
-
válasz
CirrMee #47647 üzenetére
OK, folytasd kérlek... hogyan..
Pl. Más okokból a rendőrök házkutatást tartanak valakinél. Találnak 100db vadiúj laptopot, számla sehol sincs, mindegyiken ott a legújabb win, matrica egyiken sincs.
Mindenkinek jogában áll laptopot tartani otthon, amennyit csak akar. Tehát semmi gyanús sincs, semmi probléma, a TEKesek elköszönnek és elmennek...
-
válasz
RedHarlow #47450 üzenetére
Ha a laptopon ott a hologramos matrica akkor a biosában ott a kulcs is az aktiváláshoz.
Ha letöltöd a Win10 relepítőt az MS-től akkor telepítheted a megfelelő verziót (valószínű Home). Ennek semmi köze az iskolához..Ha ennél magasabb verzió kell (azon korlátozott időre) akkor járj el az idézett leírás szerint...
-
csixy
addikt
Szia Yaksi!
Ha már korábban beaktivált Win 10 volt rajta , akkor bootold be egy linux live cd-ről ,vagy pedrájvról és mentsd le a neked szükséges adatokat. Ezután telepítsd újra a win10-et , telepítés közben ne adj meg neki COA matrica számot . Bootolás után , ha nethez jut be fogja redmond aktiválni., csak ügyelj arra ,hogy home , vagy pro verzió kell-e rá.
-
csixy
addikt
válasz
SamSem58 #46763 üzenetére
Ha már egyszer azon a vason legális alapon bektiválódott a Win10, akkor azután már akár egy másik vinyót , vagy SSD-t is betehetsz a régi helyett és lehet telepiteni a win 10-et (arra kell vigyázni, hogy , ha pro volt , akkor pro, ha home akkor Home kiadás legyen ) és nem kell megadni COA számot, mert majd telepítés után amikor lesz Internet akkor be fog aktiválódni a korábbi digitális jogosultság alapján.
De fordítva is van példa. Egy ismerősöm Win7 Home COA matricás notijára valami ok folytán virágbolti pro 7-est telepített valaki. Ezt Ő tudatlanul felfrissítette Win 10-re és beaktiválódott , ahogy lennie kellett volna , majd ezután az aktiváció mégis megszűnt és azt az üzenetet írta ki a gépház hogy nem lehet aktiválni ezt a verziót , keresse a terjesztőt. A megoldás Win10 Home telepítése volt a masinára ragasztott COA matrica szám telepítés közbeni megadásával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest