- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vjpeti
tag
Amúgy nem az 5D mark 1 színei a legendásak?
-
-
-
-
Ja, de a JPG meg olyan, hogy mire van belőve a SW a gépben. Persze valamit elmond, de nem hiszem, hogy oly' sokat.
Persze profi fotósoknak, akik JPG-ben utómunka nélkül kell, hogy tolják, mert mondjuk azonnal továbbítani kell a képeket, érdekes lehet, de olyan nagy eltérés meg nincs. -
wms
senior tag
Jó kis összehasonlítás, köszönöm szépen, hogy megcsináltad, és közzétetted!
-
Köszi, hogy megnézted!
Amiatt hasonlítottam össze JPG-ben, mert arról szólt a fáma, hogy a "gépből kieső képek" a legendásak. Emellett pedig ha már RAW, akkor meg az a mondás, hogy mindent össze lehet lőni és értelmetlen a színek összehasonlítása.
Kalibrált, sRGB monitoron nézem. Igen, én is erre gondoltam, hogy a bal kicsit sötétebb/kontrasztosabb. Érdekes megfigyelés, hogy a jobb szaturáltabb, ezt nem néztem!
"Legendás színei, az kb. az Olympus E-1-nek voltak, állítólag (CCD szenzor
) . (Ebben pl.a szerencsétlen kis E-PL1-em is jobb, mint a 750D, a színek rendben vannak.)"
-> Na remek, még egy gép amit próbálhatok levadászni és tesztelni -
A fene tudja. Ilyesmivel RAW-ban érdemes fotózni, szóval úgyis kidolgozáskor dőlnek el a színek.
Nem tudom, min nézted, a bal oldali képek nálam kicsit sötétebbek (99%-os sRGB fedettségű nem kalibrált monitor), a jobbosok szaturáltabbak.
Szóval van eltérés, de minimális, legalábbis szerintem.Legendás színei, az kb. az Olympus E-1-nek voltak, állítólag (CCD szenzor
) . (Ebben pl.a szerencsétlen kis E-PL1-em is jobb, mint a 750D, a színek rendben vannak.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Milyen házat vegyek?
- Könyvajánló
- Hálózati / IP kamera
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest