- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dugos
tag
Sziasztok!
Ha letöltöm egy win 7es gépről a win 10 iso-ját, akkor azt csak arra a gépre telepíthetem fel, amelyiken letöltöttem, vagy feltelepíthetem egy teljesen új, másik gépre is?
Köszi a segítséget!
Üdv, D.
-
Apucy01
őstag
Köszönöm mindenkinek sikerült.
raidx
Én a hivatalos oldalról szedtem le és azért van változás magasabb FPS szám a játékokban és az R7 2xxxx szériás kártyáknál megszünt a BS. jelenség vagyis nekem amióta ez a csomag van fönt nincs fekete képernyő
-
raidx
őstag
Megjelent az AMD Catalyst leváltására hivatott Radeon Software programcsomag első, Crimson Edition jelzésű verziója. Ahhoz képest, hogy másképp néz ki és minden máshogy árhető el nem tapasztaltam működésbeli külömbséget. Igaz van egy menűpont (Kijelző) amire rákattintok és kilép a program de nem visz magával semmit. Nekem a ccc frissítési opciója hozta.
-
student
őstag
úgy nézem 3:30kor kapcsolja be valamiért
Wake Source: Timer - A Windows végrehajtja a(z) 'NT TASK\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Reboot' ütemezett feladatot, amely a számítógép felébresztését kérte.
ezt hol tudom kinyomni?
az allow wake timers disabled-re állítottam
-
student
őstag
alvóba szoktam tenni régen a gépet így most win10 is abba teszem, de valami éjjelente felébreszti gépet
hol tudom ezt megnézni / kikapcsolni?
-
Máté94
addikt
Azért ezen kívül voltak még problémák:
- Billentyűzet egyes betűi nem működnek.
- Skype alatt a hanghívások alatt a másik oldalon alig hallanak, holott más programban a felvétel alatt tökéletesen hallom magam.
- Intel HD Graphics driver óránként összeomlik, majd helyreáll.
- Intel Management Engine Interface egy ...., ez miatt van szinte majdnem mindenkinek alvás-ébresztés gondja.
- Sajnos elfordul, hogy annyira lefagy, hogy csak a kikapcs gomb segít.Ha ezeket nem veszem figyelembe, teljesen jó a rendszer.
Amíg ezeket orvosolják, reméljük lesz Redstone, én ráérek.
-
-
Apucy01
őstag
Sziasztok
az első gondom a w10 el
a jobb sarokban alul ahol az óra van onnan eltünt a dátum és sehogy sem tudom vissza csalogatn!
Tudom nem nagy dolog de engem idegesit, valami ötlet?
-
Nekem óriási gondjaim nincsenek a rendszerrel, csak kisebb kellemetlenségek:
#1 a fentebb írt alvás-sztori (valszleg vmi driver-baki lehet - bár a win10 első 2 hónapjában ilyen gond nem volt)
#2 az edge néha kiakad/fagy. Különösen olyankor, amikor törölni akarom az előzményeket. -
Syl
nagyúr
Én elég régóta használom a Windows-okat (3.1 óta) és jó pár verzió béta tesztelésében is részt vettem (98 - ME - 2000 - XP - Vista - 7), de ennyire vacak verzióra nem emlékszem
-
Mostanában (nem jegyeztem fel, melyik frissítés óta) alvásból nem akar ébredni az asztali gépem, hanem újraindul. Minden frissítés fent van, a drivereket is a win frissítgeti, van 5let, hogy hogyan lehet segíteni rajta?
Az mind1, hogy rövid vagy hosszú ideig aludt a gép.
-
törölt tag
Áruházi alkalmazások már megint nem tehetők ki Asztalra? 10240 alatt még megoldható volt.
-
HeyTchiki
csendes tag
Az megoldható, hogy van egy 8GB-os pendrive-om, ráteszem a 7-est, és a 10-est, és amikor telepíteni akarom BOOT-olva, akkor kiválasztom melyiket szeretném?
-
Skiczpausz
tag
Üdv mindenkinek!
Másnak is van olyan gondja, hogy random elmegy a hang Win10 alatt?
Vettem egy használt T410-et, Win10Pro-val. Rögtön jelentkezett a hiba, akkor még hardvergyanús volt, a bolt cserélte is. Most megint csinálja a cseregéppel, lehet, hogy driver hiba?Miután elmegy a hang, a hangerő gomb bármerre való megnyomásával visszajön, de aztán fogja magát, és újra elmegy. Eléggé idegesítő, hogy akár egy öt perces YouTube-videót is a gombon tartott kézzel kell nézzek... Tudtok segíteni?
-
Bali27
addikt
Sziasztok.
Valakinek ötlete van hogy miért kapcsolja ki 1-2 nap után magától a win a tűzfalat?
Úgy hogy akár mit csinálok, nem lehet vissza kapcsolni.. Kb ez már az 5. Win10 telepítésem -e miatt és nem változik semmi -
-
makabanan
csendes tag
Hello!
Annak mi lehet az oka, hogy windows 10 alatt egyáltalán nem látja a rendszer a laptop dvd meghajtóját? (win 7ről lett frissítve, ott semmi gond nem volt). köszi előre is a választ. -
Elnézést kérek, ha már kérdezték mások is. A M$ oldaláról letöltve a legújabb Win10 telepítő elfogadja végre a 8-as és 7-es kulcsokat?
-
vlevi
nagyúr
Sajnos emmán csak ilyen
Kívülállóként nekem is az az érzésem, mintha nem lenne normális koncepciójuk, nem tudnák, hogy mit akarnának csinálni. Hagyományos winapi-t már nem nagyon fejlesztik, ez oké, de a metro/modern, vagy mostmár UWP appoknál viszont még nem látom, hogy kialakult volna egy egységes irányvonal. Vagy, talán a mostanival már marad ez az irány, nemtudom.
De tényleg az az érzésem, mintha nem kicsit el lennének veszve a mai tabletes, okostelós világban, és nagyon nem sikerül nekik a felzárkózás. -
Syl
nagyúr
válasz
steele80 #28859 üzenetére
Totális káosz uralkodik ezekkel a színes/nemszínes címsávokkal.
A Firefox abba a csoportba tartozik amelyikbe az Edge, a Gépház, a Számológép stb. - nagy ívben sz*rik a beállításra, a címsáv mindig szürke.
Ott van az intéző, vezérlőpult, Áruház stb. amik a beállítás szerint működnek - az aktív ablak címsávja más színű, mint az inaktívé.
És vannak a renegátok, pl. Posta, a Képnéző, mind stabil és egyedi színeket használ.Olyan ez a Win10 vizuálisan, mintha 20 egymással nem kommunikáló csoport fejlesztette volna a modulokat amiket a végén csak összegereblyéztek és kiadtak...
-
bopeti98
őstag
válasz
bbdzyx #28858 üzenetére
Hívd fel az ügyfélszolgálatot.
Én is nemrégiben úgy jártam, hogy a Win 10 nem akarta aktiválni magát, annak ellenére sem hogy eredeti 7 Home Premiumról frissítettem.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, elkérték a Win 7 kulcsát, és másnap jött is az e-mail egy Windows 10 Home termékkulccsal. -
steele80
senior tag
A firefoxra nincs hatással, ha az ablakok címsorát színezni akarom? Annyira utálom ezt a szürke valamit.
-
bbdzyx
senior tag
válasz
Bferibörs #28848 üzenetére
Meggyőződésem volt, hogy core win8 volt a laposon (két éve vásárolt Samsung NP350V5C-s04hu), most azonban már sehol nem találok egyéb infót róla a googleben, csak annyit, hogy 64-bites rendszer volt a gépen.
Van mód arra, hogy a termékkulcsból megtudjam melyik win verzióhoz tartozik?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #28854 üzenetére
Pedig hálózatról vagyok most is. Lehet, hogy valami BIOS beállítás. Bár szerintem a Win 10-nek magasabb a prioritása ebben, mint a BIOS-nak.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #28853 üzenetére
"Csak power gombra reagál."
Nálam ilyen max akkor van Win8.1/ 10 alatt, ha akksiról megy a noti és egy bizonyos % alá van merülve, illetve hosszú időre van lehajtva. Akkor nálam is csak a power gomb megnyomására reagál. Ha ok a %, vagy hálózatról megy, akkor simán ébred a fedél nyitására is.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #28851 üzenetére
Szia!
Semmi, nincs is nagyon lehetőség az energiagazdálkodásban, csak a LEcsukásra. Leírom eddig hogy volt.
Lecsuktam, gép elaludt, LED-ek feketék lettek. Kinyitottam, jött a jelszókérő képernyő, beírtam, és öröm.
Most így van: lecsukom, elalszik, de a power led villog, narancs színen (alapból ződ). Kinyitom, semmi. Csak power gombra reagál.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #28849 üzenetére
Ezt nem értem...noti fedél lehajt ---> alvó mód ---> felhajt, akkor be kéne jönnie a bejelentkezési képernyőnek. Nálad abszolút nem? Az fura... Nincs semmi elállítva energiagazdálkodásnál, driverek ok?
Nálam működik, bár a multi-boot miatt a fast startup = gyors rendszerindítás ki van kapcsolva. Viszont emlékszem, hogy friss TH1 és nemrég TH2 upgrade után is működött az alvás, amikor még nem kapcsoltam ki.bizony, kapni fogsz a X-es hívektől, ilyen szentségtörő kijelentésekért...
-
Mardel
őstag
válasz
Hegyirabló #28849 üzenetére
Ez ilyen windows 10 betegség.
Én Win 7-ről frissítettem, ott tökéletesen működött a hibrid alvás vagy csak az alvó állapot funkció.
Win 10-nél hibrid alvásból nem kel fel, csak ha a tápegységet kikapcsolom egy rövid időre és úgy indítom a gépet.
Sima alvó állapotból meg azonnal felébred, nem marad úgy.
Akkor regeditben kellett turkálni, hogy a DVD írómat észrevegye a win10.
Volt hogy gép leállításánál dobott egy kék halált.
-
Hegyirabló
veterán
Helló!
Mit kell beállítanom ezen a hulladék Windows 10-en, hogy visszatérjen a laptop alvó állapotból, amikor felhajtom a fedelet? Nem is értem, miért kell ezt külön állítgatni, eddig default így volt.
Kösz.
Hú mit fogok kapni a Windows 10 szekta tagjaitól, amiért hulladéknak mertem nevezni!
-
bbdzyx
senior tag
Pont most végeztem a 8.1 reinstallal. A probléma az, hogy most már a 8.1 sem fogadja el a kulcsot.
Már itt is "Ez a kulcs érvénytelen" üzenetet kapom amikor a Gépházon belül próbálom aktiválni a kulcsot.
Termékkulcsának adatainál pedig egy teljesen más végződésűt mutat (...-D3VPT), gondolom ez valami ideiglenes lehet.Lehet köze ehhez annak, hogy a legelső alkalommal, azaz a win8.1-re tisztán való win10 telepítéskor legyalultam a gyárilag létrehozott összes partíciót?
Lassan fordulhatok a Microsoft ÜFSZ-hez?
-
csixy
addikt
válasz
bbdzyx #28826 üzenetére
Telepítsd újra a Win 8.1-et.
Hagyjad hogy frissítse magát Win10-re. Várd meg amíg beaktiválja magát a win10.Ezek után tiszta telepítéssel újra rakhatod , ha akarod ugyanazt a verziót (pro, vagy home, hány bites, milyen nyelvű) . Újratelepítéskor ha kódot kér , azt skipelni kell. Újratelepítés után , ha netre jut akkor beaktiválja magát, ha előzőleg természetes módun hagytuk, hogy win10-re upgradelje magát.
-
Csikar01
csendes tag
Frissen telepítette w10 ben nem működik a filekezelő, megnyílik ugyan, de lefagy, majd kis idő múlva kilép magától.
Valaki tudna segíteni?előre is kösz
-
King Unique
titán
válasz
bopeti98 #28837 üzenetére
Nekem se és én is használom. Az meg, hogy a telepítőbe belepakolnak a gyártók xy nem oda illő xart, gáz, de ez van. Telepítésnél nem kell őket engedélyezni, esetleg alapból a portable verziót használni, aztán ennyi.
(#28839) HeyTchiki: én használok egymás mellett több Windowst is, nem kavarnak be egymásnak. Max W8.x/ 10 esetén a fast startup kikapcsolása erősen ajánlott dual-boot esetén. Akkor nem lesz semmi gond, máskülönben blue screen és társai...
-
HeyTchiki
csendes tag
Valaki használja egyszerre a 10-est, és a 7-est?
Tehát külön partíción?
Felraknám a 7-est, a 10-es mellé, ha nem zavar be neki a 10-es.
SSD-m van.Köszi!
-
raidx
őstag
A tegnap települt frissítés már megint visszaállított pár dolgot. Sose használtam MS böngészőt de még a pdf megnyitást is az edge akarja intézni. Van egy komplett Foxit pakkom (ír, olvas, szerkeszt) amiért anno fizettem is. Böngészőnek meg Operát használok ezer éve. Kb. a 4-es verziótól kezdve. Előtte meg semmit.
-
bopeti98
őstag
válasz
King Unique #28836 üzenetére
Én nem fosok tőle.
Már többször is használtam ezt a programot.
Nekem is ESS9 van fent, és még soha nem jelezett.(#28833) vg
A BIOS-ba írt kulcsot nem hiszem hogy olyan egyszerűen ki lehet olvasni vbs-el.
-
King Unique
titán
Futtasd le még egyszer [link].
ESS9 nem jelez rá semmit, viszont az MBAM szerint PUP.Optional.PruductKeyFinder = Nemkivánatos program. Ez nem vírus, hanem sok telepítőben akad különféle toolbar és egyéb xarság, amit ki kell X-szelni, aztán kész.
Ennyi erővel egy CCleaner sem teljesen tiszta: [link].(#28834) bopeti98: ez csak sima PUP, nem kell tőle annyira fosni.
-
törölt tag
Tegnap feltettem megint a 10-et (csak meg ne bánjam megint
). Szerintem egyértelműen javult a helyzet sok tekintetben, ugyanakkor azt még mindig nem tudom hova tenni, hogy a Gépházt böngészgetve az időnként belassul, több másodpercre befagy. Az Asztal (tehát a háttérkép) jobb egérgombos menüje is általában kapásból előjön, de időnként (nem akkor, mikor bekapcsolást követően először hívom elő) várni kell rá másodperceket.
Azt sajnálattal vettem észre, hogy a Naptár alkalmazással továbbra sem tudom a másik google-ös naptáramat elérni, így még mindig a OneCalendar-t használom helyette.Egy előnye mindenképp van a 10-nek a 8.1-gyel szemben (természetesen mindkettő frissítésekkel együtt), a jóval kedvezőbb tárhelyigénye. 64 GB-os SSD-tulajként az a 10+ GB jelentősnek mondható.
-
bopeti98
őstag
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
Ha ven egy win7 64 pro-m ami rendes licenses akkor:
Win10 64 pro ra lehet upgradelni vagy mas win10 et kapok erte?
Ha teljes win10 telepitest szeretnek biostol, upgrade nelkul akkor az megoldhato-e ezzel a kulccsal ,es hogyan?
Ha majd alaplapot cserelek akkor tovabbvihetem?
Koszi a valaszokat -
bbdzyx
senior tag
válasz
bbdzyx #28775 üzenetére
Nos, az általatok javasolt módon, az új verziójú MCT-vel kreáltam egy .iso-t, majd abból Rufussal egy bootolhaót USB sticket.
Ugye eddig a gyárilag laposra telepített win8.1-et (eredetileg win8, majd 8.1-re frissítve) legyalulva tiszta telepítéssel tettem fel a Win10-et, ekkor kaptam a 0xC004C003-as kódú hibát. Ekkor javasoltátok a fenti módszert, e módon újfent tiszta telepítést csináltam, de most már ezt az üzenetet látom az Aktiválás menüben:
Úgy néz ki, hogy nem olvasta ki továbbra sem a termékkulcsot a biosból.
Mit tudok tenni?
-
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Tegnap este nekem is megjött a hivatalos frissítés.Asus noti gyári 8.1-re frissítettem.Minden szép és jó volt de kapásból egy bosszantó hiba alul a tálcán levő ikonok villogtak,mint a karácsonyi fűzérek.Kérdezném,aki belefutott ebbe van erre megoldás? Egyenlőre visszament a 8.1,ami atomstabil.Esetleg egy tiszta telepítéssel minden ok lenne? A másik,amit észrevettem kicsivel megnőt a bootidő de az nem jelentős.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
nemethchek19 #28790 üzenetére
Látom hasonló mint az enyém.
A 200,201,202,203 a tp-link ezek megvannak nekem is. Van közte még ami ehhez kapcsolódik.
Igazából kellene 1 jó driver de nincs. Próbáltam már régebbit 7-8 hoz valót,de nem hozott érdembeli javulást.
Várjunk és talán valamikor lesz jó driver és megszűnnek a kék képernyők. -
Storms
őstag
Windows 10 DPI Fix programmal beállítottam Windows 8.1 dpi-re (100%-ra), de itt mégis 175% volt, ez mit jelent? Windows-ba nem vettem észre semmi változást,de inkább visszaállitotam a dpi fix progit is win 10 default dpi scaling-ra. Pedig valamit jó lenne csinálni a betükkel meg az ikonokkal mert olyan életlenek....
-
sarkan
aktív tag
Találkozott más valaki azzal, hogy hiába jelölök ki alapértelmezett nyomtatót, ha más nyomtatóval nyomtatok (több hálózati nyomtató van telepítve a gépemen) mindig átugrik az alapértelmezés arra a nyomtatóra amivel utoljára nyomtatok.
A vezérlőpultban szoktam megnyitni az eszközök-nyomtatókat és ott jelölök ki alapértelmezett nyomtatót.
-
Locutus
veterán
Na úgy tűnik én is találtam valamit, amivel meg tudom fektetni a 10586-ot.
Ha a Tixatival töltök le, egy idő után beszarik a windows UI. Konkrétan először csak a task bar nem válaszol, és a tixati tray ikonja el-el tűnik, nem működik a taskbar autohide se. Kilépek a tixatiból, után már elrejti, és működik újra minden, de a startmenü meg a műveletközpont, és hasonlók többé nem reagálnak, egészen újraindításig. Minden más megy. Újraindításkor meg az eseménynaplóban valami windows shell experience host process meg searchui akármire hivatkozik, hogy ezek nem válaszolnak.
Ezeket vajon restart nélkül újra lehet indítani? Vagy nemtom hogy lehetne orvosolni ezt anélkül, hogy újra kéne indítgatni mindig. A gond mondjuk nyilván a tixati oldalán van, mert mással nem jön elő ez a hiba... -
tatararpad
őstag
válasz
raskolnikoff #28811 üzenetére
Pro verzióban egyszerűbb ha group policyben letiltod az automatikus letöltést és telepítést, és mikor értesítést küld hogy frissíteni kéne, akkor az update szelektáló toollal elrejted amik nem kellenek.
-
vagabor
aktív tag
Sziasztok, olyan problémám lenne hogy a win 10 a 7ről való frissítés után egyszerűen nem hajlandó leállni, hanem helyette újraindul! A 7 soha nem csinált ilyet, próbáltam virus keresést (semmi), a registryiben módositani a powerdown kulcsot, bios stb eddig semmi eredmény. Bocs ha volt már a probléma, de nagyon idegesítő. Bár másodjára leáll,de azért jó lenne megoldani. Köszi előre is.
-
OgreImre
senior tag
Egy proceszor cserétől Q6600 (775) - E5450 (771) letérdelt a Win 10 pro 64bit.
Még csökkentett módban sem indul el, bejön a töltő "ablak kép" néha az "automatikus hibajavítás indítása" szöveg. Bios hibátlan.
Még az Xp is elviselte a proci (vagy akár chipset) cserét. -
csadi0011
őstag
Helló!
Win 10 alatt videókártya csere történt, aminek volt néhány furcsa hatása, de egyet nem tudtam megoldani. Az NFS:U2 játék nem érzékeli a gombokat. Az egeret érzékeli, de amit pl a billentyűzeten nyomok, azt nem. Kipróbáltam Unified remote programmal, bluetooth-os kontrollerrel, de az azokkal leütött gombokra sem reagál a játék. Ha a játékban (egérrel) a beállítások->irányítás menübe lépek, akkor az ott lévő beállításokat át tudom állítani, tehát ott érzékel. Át tudtam írni más gombokra a kiosztást, de úgy sem működött. Játék re-install volt, de nem segített. (Ha a játék hibája: A játék nem eredeti. Digitálisan nem lehet beszerezni, máshogy meg túl drága nekem.)
Valaki találkozott már ilyen problémával? -
raskolnikoff
őstag
Ha Pro verzióban kikapcsolom a servicesben az update-et, akkor is frissít valamilyen úton-módon? Vagy tényleg csak az Enterprise képes erre? És ott hol van ez elrejtve?
-
semetka
őstag
Hogy tudom megnézni hogy amit leszed a Tool progival az milyen verziószámú?
-
tomp
félisten
Na akkor nem csak nálam bénul le a bill.
Ha jól emlékszem az egyik frissítést követően kezdődött el. Szeptember vége-október eleje körül. -
tomp
félisten
Nektek nem szokott lebénulni a billentyűzet karakterei? Nálam hetente 1-2x előjön, hogy hiába nyomom le a p,ő,ú,ű,á,é,-,.,ö,ü,ó gombokat semmi nem történik. Ilyenkor egy fiók zárolás majd a bejelentkezőnél jelszó írás közben folyamatosan nyomva tartott gombnál egyszer csak megjavul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest