- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Doky586 #154033 üzenetére
Megoldottam:
A beépített lemezkezelővel csináltam a zsugorítást/kiterjesztést/új partíciót
Macriom 8.0 PE pendriveról bootolva a RE mentést visszaállítást és Aomeivel amit a beépített lemezkezelő nem tudott. Reagentc felismerte piszkálás nélkül.Egyetlen furcsaság hogy nem írja ki hogy helyreállítási partíció (de ezt itt már említette valaki régebben), kipróbálva viszont úgy működik ahogy kell.
-
-
válasz
King Unique #154035 üzenetére
Kösz, próbálkozok tovább.
Természetesen nem élő rendszer alól próbáltam hanem pendriveról bootolt live-vel.
Viszont ha megváltoztatom a sorrendet akkor nem az 1. partíción lesz hanem a 4.en..
Ez nem baj itt: ?
tordaitibi: a 16MB a rendszer nélkülözhetetlen része uefi telepítésnél. Nálad azért nincs mert elavult legacy/mbr módon bootolsz (secure boot nélkül). -
Top cat
addikt
válasz
GEPESZ66 #154036 üzenetére
nálam nincs helyreállítási partíció
Az a kijelölt, 523MB-os az. Ha a lemezkezelővel megnézed ( jobb katt a start menün - lemezkezelés ) az ki is fogja írni.Várd meg amíg javítja az MS.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
GEPESZ66 #154027 üzenetére
Ahogy ez előző hozzászólásomban látszik, nálam nincs helyreállítási partíció.
Ezt kellene létrehoznom?
A 0-meghajtón hozzam létre, amin a rendszer van?
Azt olvastam, hogy ezzel megcsinálható.
Használtátok már ezt?
Vagy mivel hozzam létre?
Vagy várjak, míg javítják a frissítést?
[link] -
King Unique
titán
válasz
Mármint a WinRE partíciót kellene a C után rakni, amit ha az AOMEI particionáló programja nem tud megoldani az éppen futó Windows alól, akkor létrehozható pendrive-ról bootolható ún. live változata, + ott van a MiniTool, NIUBI stb. is, ehhez nem feltétlen kell GParted, meg az előbbiek összességében amúgy is többet tudnak.
Következő lehetőség a képfájlba mentés utáni visszaállításnál vagy klónozásnál pl. a Macrium Reflect vagy egyéb hasonló programban drag & drop módon manuálisan átmozgatni a partíciókat a kívánt sorrendben, a lemez elejéről a WinRE partíciót a C után, stb., majd úgy visszaállítani / klónozni.
Egyébként nem is feltétlen kell átmozgatni, mivel lehet akár törölni is a régi WinRE partíciót, majd a C után létrehozni újra az előzetesen leválasztott szabad területből, amit a microsoftos és egy másik útmutató is szemléltet.
-
válasz
A 16 mega egy név és minden nélküli üres partíció, fájlrendszer nélkül. Azt törölheted, majd létrehozod manuálisan, pl. a Gpartedbe ennyi üres helyet hagysz a következő partíció mozgatásakor.
Szerepe nekem nem tisztázott, vannak céges gépeink ahol ez nincs is és évek óta mennek.
Nekem az egyik W10-es gépemen se ez, se recovery nincs, se elöl se hátul és működik.
Az Unknown azok 2 Linux +8GB swap, a többi NTFS, a System az az EFI 100MB, a Partition2 a W10, a többi adat.Partition ### Type Size Offset
------------- ---------------- ------- -------
Partition 1 System 100 MB 1024 KB
Partition 2 Primary 48 GB 101 MB
Partition 3 Unknown 33 GB 48 GB
Partition 4 Primary 5985 MB 82 GB
Partition 5 Primary 310 GB 87 GB
Partition 6 Unknown 40 GB 398 GB
Partition 7 Unknown 8 GB 438 GB
-
Nálam:
Az AOMEI nem engedi a 16MB-os partíciót átmozgatni, hiába csináltam neki helyet, a gparted meg tudná csinálni de figyelmeztet hogy a windows bootolhatatlan lesz.
Van más megoldás a recovery partíció növelésére? vagy marad így. -
hdtomi
senior tag
válasz
hdtomi #154029 üzenetére
Közben ezt találtam
Helyreállítási partíció áthelyezése, mozgatása
-
hdtomi
senior tag
válasz
tpeter77 #154028 üzenetére
Ebbe én is belefutottam. Ezt a videót vittem végig és csinált a Windows még egy ilyet a C után. Így néz ki a gépeken most a helyzet (nem ment elsőre, végül 1,5 giga lett a PC-n).
Kérdésedre sajnos nem tudom a választ, én így tudtam megoldani. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
A KB5034441 frissítési hibát szeretném kiküszöbölni. Azt mondta a kollégám, a helyreállítási partíciót kell megnövelni nagyobbra. Csináltam 2GB szabad partíciót, amit lecsíptem a C meghajtó elejéből, ezért a helyreállítási partíciót 2.5GB-ra szeretném megnövelni.
Igen ám, de helyreállítási és a C meghajtó közötti két másik partíciót jobbra el kell mozgatnom 2GB mérettel.
Milyen ingyenes szoftverrel tudnám ezt megtenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- Google Pixel topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest