- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
King Unique #109199 üzenetére
Nem éreztem fontosnak, win 10 pro. Naprakész, azt írtam ( minden friss). A lemezkezelő úgy akad le, hogy megáll és nem dolgozik, az eszköz amin dolgozna báltozatlan marad, tehát nem csinál semmit.
Valait kitalálok, most összedobok egy másik gépet gyorsan csak kell egy új ssd-t szereznem előbb. -
King Unique
titán
válasz
mexel #109197 üzenetére
Mondjuk pl. arra, hogy a rendszer pontos verziója sem ismert, az naprakész-e, nem-e futott a háttérben eszköztelepítés, frissítés. Meg az egy dolog, hogy a grafikus lemezkezelő leakad, de hogy mi a helyzet parancssorban, ott megy-e, vagy sem, az megint nem derült ki.
(#109198) rokafiu7:
Például Alt + F4 billentyűkombinációval, plusz vannak egyéb módszerek is. -
tpeter77
addikt
Hogyan tudom legkevesebb billentyű lenyomásával kikapcsolni a gépet? Win7-nél egyszerű volt, windows gomb, fel nyil, enter 2x és állt le a gép, még a kijelzőre sem kellett ránézni.
Van hasonló bill. kombináció windows 10 alatt? -
mexel
veterán
válasz
King Unique #109196 üzenetére
Természetesen a live linuxokkal és egyéb rendszerekkel próbáltam, ott hibátlan a formázás ezekre az eszközökre.
Milyen konkrétumokra gondoltál? A gyakorlatilag azt jelenti, ha ki akarok lépni a kb lefagyott lemezkezelőből akkor csak úgy tudom megtenni hogy kilövöm a feladatkezelőből.
Köszönöm a segítséget. -
King Unique
titán
válasz
mexel #109195 üzenetére
Állítólag, gyakorlatilag meg ki tudja, konkrétumok nem lettek írva.
Ha parancssorban sem megy, akkor a nálad telepített rendszernél valami nagyon el van cseszve.
Amúgy meg ha van kéznél pendrive és a telepített Windows alól nem megy, akkor pendrive-ról be lehet bootolni a Windows-telepítőt, vagy akár egy WinPE/Live Linux rendszert, azokkal is lehet particionálni, formázni.Ha az alaphelyzetbe állításra célzol, akkor annál a személyes fájlok tarthatók meg, a beállítások és telepített alkalmazások törlődnek. A rendszer-visszaálításnál maradnak meg az utóbbiak is, illetve állnak vissza a megadott állapotra, már ha van visszaállítási pont. Vagy a fájlok és programok megtartásával egy "javító upgrade-et" csinálni az MCT-vel (példa). Már ha tényleg akkora gond van és pl. a DISM és SFC parancsok (+) is hibát dobnak.
-
mexel
veterán
válasz
King Unique #109194 üzenetére
Minden friss, nem kábel, és nem csak egy ssd vagy pen. Bármilyen eszköz formázása nem működik. Addig működik hogy pl törlöm a partíciót vagy partíciókat, de amikor véglegesíteni kellene akkor megáll a művelet. gyakorlatilag a lemezkezelőből csak a feladatkezelőben lehet úgy kilépni hogy bezárom az alkalmazást. Egy 3 mp-es gyorsformázás helyett órákig áll a rendszer. próbáltam víruskeresést offline módban is de semmi.
( igaz a defender nem működik offline módban, más eszköz kellett.)
Meg vagyok lőve, millió eszközt ( pen-ssd) kellene partícionálnom és nem tudok haladni egész nap, csk ezzel szórakozom.
A win visszaállítása a programok megtartásával módszer mit takar?
-
King Unique
titán
válasz
mexel #109193 üzenetére
Olyannal igen és normális, ha pörög a kis karika és a műveletnél nem írja ki éppen hol tart. Viszont az nem éppen, ha egyáltalán nem lehet particionálni, formázni a beépített eszközökkel és külső programmal sem.
Windows újraindítása volt már, szükséges eszközillesztők, Windows-frissítések telepítve vannak? Ha nem, akkor az legyen az első, addig nincs miről beszélni.
Aztán nem ártana ellenőrizni azt is, hogy pl. SATA-n a fizikai csatlakozás (port, kábelek) rendben van-e, valamint a HDD/SSD meghajtók állapota (HDS/gyártó saját szoftvere), mert ha nem, akkor amiatt kifagyhat a program, de akár maga a Windows is. -
mexel
veterán
Sziasztok! Találkozott valaki olyasmivel hogy a lemezkezelőben nem tud formázni, mert csak pörög folyamatosan, hiába teszek fel más partíció kezelő progit ( Aoemi vagy minitool partition wizard vagy bármit) nem tudom leformázni az ssd-ket pendrive-okat, kb semmit.
Van valami ajánlott partícionáló progi egyébként?
-
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Crytek #109187 üzenetére
nekem ebay-ről vett kulcsaim vannak(office 2016 pro plus,win10pro, eset smart security premium), eddig csak egy korábbi online telepítős office 2016 és egy eset kulcsot lőttek le, az officehoz fejlesztői kulcsot kaptam, az esethez kínában kiadottat. a win10pro kulcsok a mai napig működnek
ezek a kulcsok többnyire leselejtezett gépből visszanyert deaktivált univerzális kulcsok,azaz nincsnek gyártóhoz kötve és nincsenek aktiválva
sőt,az egyik win10pro kulcsomat ajándékba adtam egy ismerősömnek úgy hogy előtte deaktiváltam a gépemen(azaz eltávolítottam),az ő gépét gyönyörűen beaktiváltam. a másik win10es kulcs meg egy eredeti vista kulcsos gépre aktiváltam be -
adika4444
addikt
Hali!
Nagyot csalódtam ma a Windows 10-ben. 1909, 1903 tiszta telepítésről frissítve, naprakész Pro.
HP Elitebook 8470P-t itthon induláskor kikapcsoltam, szépen leállt. Két órával később nem töltött be, csak kékhalált adott. Enterre, szóközre leállt a gép.
Javítani nem sikerült, akár indítási javítás, akár frissítések eltávolítása, mindig kékhalált dobott. A javító részt telepítő pennel hoztam be, simán magától sehogy nem volt hajlandó erre.
Mivel idő szűkében voltam gyorsan újracsaptam a rendszert.
Esetleg tipp, hogy mi okozhatta? Az újrarakás óta már volt jónéhány reboot, meg kikapcsolás, és nem tapasztaltam a problémát.
Az SSD és a memóriák rendben vannak, a laptop másfél éves, és először kaptam vele kékképernyőt...
Más:
Újrahúztam, a gpedit.msc-ben az illesztőprogramok kihagyása a Wu frissítésekbőlt bekapcsoltam, engedélyeztem, újraindítottam, de miután felmentem vele a netre ismét frissített mindent...
Valami ötlet esetleg? Tudom, hogy a kékképernyőt meg kellett volna nézni (vagy legalább fotózni), de ez akkor és ott nem jutott eszembe:( -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #109168 üzenetére
Megjavult,ez a b*zi windows update lefrissítette az FPS meghajtóját
-
hhgygy
senior tag
@enginev3.0 Hehe, 1990-ben még volt DOS. És még ma is működik, *.bat fájlt kell csinálni egy sima txt-s fájlból, abba írod a parancsokat. Vagy félreértettem a kérdést?
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #109179 üzenetére
Mégse
Inkább egy olyan kérdés, hogy hogy tudok létrehozni egy parancssort, amit ha elindítok akkor elindul benne egy parancs?
tehát rákattintok kettőt és automatikusan végig fut benne amit akarok
-
enginev3.0
félisten
Kéne nekem egy olyan program (akár cmd ablakban írott is) ami ha elindítom akkor képes lenne 3 másik cmd ablakos appot elindítani és akár be is zárni (ha azok végeztek) (de ha nem zárja be az sem baj)
-
movax
őstag
válasz
Impair1980 #109175 üzenetére
Ha működik rendesen, használd egészséggel.
-
Csupingo
veterán
válasz
Impair1980 #109175 üzenetére
Telepítetted már a driverét?
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Rapoo 7100P egerem és az eszközöknél egy nagy katyvaszt ír ki. Régebben nem volt ilyen gondom! Az egér amúgy működik normálisan! Tudok valamit tenni, hogy az eredeti nevet írja ki?
A másik Rapoo eszközömnél (billentyűzet) nincs ilyen gondom! Név módosítást meglehet valahol tenni? Esetleg a regedit-be? -
Olga1214
kezdő
Sziasztok. 64 bites rendszernél miért van az hogy mindent a programfájlokx86-ba pakol?
-
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Polemius #109170 üzenetére
A windows update-t legkönnyebben úgy tudod letiltani, hogy letiltod a szolgáltatások között, ha ott nem engedné, akkor a regisztrációs adatbázisban 1 kulcsértéket kell módosítani, bár én nem javaslom a frissítések letiltását
Ha teszel új VGA-t, akkor az integrált IGP-t elvileg letiltja automatikusan, a driverét nem kötelező leszedni, de ha zavar és útba van, akkor leszedheted
-
Polemius
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésre keresek választ.
Egyik, hogy ha teszek a gépembe rendes VGA kártyát, akkor az eddig használt, integrált VGA drivereit le kell szednem előtte, és/vagy le kell tiltanom BIOS-ban, hogy ne legyen kavarodás?
Vagy egyszerűen beteszem a kártyát, átdugom a kábelt aztán telepítem az új drivert?
(ASROCK B360M Pro + i3-8100)Másik pedig, hogy a win 10 frissítéseit hogyan lehet végleg letiltani?
-
oszi666
őstag
válasz
oszi666 #109165 üzenetére
Sziasztok
En meg annyit szeretnek hozzatwnni hogy clean win10 reinstall sem oldotta meg a dolgot. Nehany esetben ugyanazt a kekhalalt dobja. Ilyenkor ujrainditom, belepek a biosba (nem csinalok ott semmit kilepek savevel) es kovetkezore bebootolt.
Biztos hogy en csesztem el valamit de fogalmam sincs mit. A mbcrepair javitasok amiket a neten talaltam meg ilyesmik nem mukodnek. Amit a windows update feldobott, azt feltelepitettem. Valaki -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #109141 üzenetére
valakinek tippje erre?
-
válasz
Winnie The P #109166 üzenetére
Igen, már rajta vagyok az ügyön.
-
oszi666
őstag
sziasztok, újítottam egy M2 SSD-t a laptopomba. Néha, kb 5ből egyszer nem tölt be a Win10, hanem 0xc000000e hibakóddal kék halált dob: Egy számítógépes eszköz nincs csatlakoztatva vagy nem érhető el. Ezt produkálta kétszer úgyis, hogy be volt kapcsolva, vígan megy a netflix és bamm elszállt.
Elvileg semmi sincs kilazulva, ilyet még sosem tapasztaltam, csak amióta megvan az új SSD.
Arra gondoltam, eléggé melegszik az SSD, lehet az a baj? De akkor "hideg" indításnál nem kellene hogy baja legyen.
Csináltam nála indítási javítást win10 USBről: "Az indítási javítás nem tudta megjavítani a számítógépet"
az SrtTrail log file szerint:egyrészt
"
Elvégzett ellenőrzés:
---------------------------
Név: Rendszerindítási napló vizsgálata
Eredmény: Sikeresen befejeződött. Hibakód = 0x0
Szükséges idő = 16 ms
Általános rendszertöltés-vezérlői hiba: 0xc000000e"másrészt:
"A megtalált alapvető ok:
---------------------------
A rendszerindítási állapot szerint sikeresen betöltődött az operációs rendszer." AMi lehet azétr volt mert éppen nem produkálta a hibát, szóval full tanácstalan vagyok.Még egy jutott eszembe: most ugye két tároló van a gépben, a régi HDD (azt formáztam teljesen) és az új M2SSD. Régebben egyszer még raktam ubuntut a gépre kíváncsiságból, aztán inkább nem használtam, és a boot listában még mindig ott van az ubuntu, lehet valamit meghagytam és az kavar be?
-
válasz
Winnie The P #109144 üzenetére
Köszönöm!
Ezzel az oldallal még nem találkoztam! Videó driver csere lesz akkor holnap!
-
droti25
őstag
válasz
King Unique #109156 üzenetére
Az 1000GB-t az egyszerűség miatt írtam. Tudom hogy a tényleges az 931.5GB.
-
King Unique
titán
válasz
Gabró #109154 üzenetére
Sokan újra és újra megkérdezik, de a válasz újfent ugyanaz: egyrészt hivatalosan már nincsen, másrészt nem hivatalosan és gyakorlatilag viszont továbbra is működhet. Erről nemrég szintén volt szó, + a technikai megvalósításról is.
"Találtam egy táblázatot, ami szerint a Windows 10 és a Windows 10 Home China kiadás között lehet választani."
ITT csak a letöltésnél az adott képfájl (telepítő) típusát lehet kiválasztani, ahol alapesetben nyilván a Windows 10-et kell választani, aminél az ISO eleve több kiadást tartalmaz (pl. MCT/standard), még mielőtt ez lenne a következő kérdés. A frissítésre esetedben az alábbi táblázat vonatkozik, + lásd az összefoglalóban megtalálható blogbejegyzésben leírtakat.
-
hape60
aktív tag
kb egy hónapja írtam, hogy egy öreg gépben SSD beépítés után megbolondult a rendszer. (107181 hsz.) Tanulságul írom le:
A napokban elővettem, a memóriamodulokat kiszedtem, visszaraktam - hibátlanul megy azóta is a gép! Valószínűleg az SSD beépítésnél mozdult el valamelyik modul. -
Gabró
tag
válasz
Cs1csó #109155 üzenetére
Találtam egy táblázatot, ami szerint a Windows 10 és a Windows 10 Home China kiadás között lehet választani.
-
King Unique
titán
válasz
droti25 #109151 üzenetére
Akkor azt írjad, sőt eleve azzal kellett volna kezdeni, hogy újra akarod particionálni, formázni. Amihez ott a lemezkezelő, kötet törlése + új egyszerű kötet létrehozása lehetőség, valamint a parancssor. + Előtte szükség esetén az adatok lementése másik fizikai lemezre.
A végén csak kiderült, meg amúgy IEC szerint az nettó ~ 931,5 GiB lesz, mielőtt még az lenne a következő kérdés, hogy miért nem 1000. -
Gabró
tag
Sziasztok!
Most frissítenék eredeti win 7 pro-ról Win 10-re. Van még ingyenes upgrade lehetőség? Egy új ssd-re tervezem telepíteni a win 10-et először. El fogja fogadni a win7 kulcsot, vagy hogy működik az upgrade?
-
King Unique
titán
válasz
kecso2009 #109149 üzenetére
Ha nem állandó/gyakori a lemezterhelés - aminek megszüntetéséhez pl. ilyen általános javaslatok vannak - hanem csak és kizárólag használaton kívüli állapotban (üresjáratban) jelentkezik X idő eltelte után, akkor az lehet pl. az automatikus karbantartás is, vagy az antivírus szoftver által futtatott ellenőrzés is. Ha annyira zavar, akkor azok kikapcsolása, beállítások módosítása lehet a megoldás.
-
droti25
őstag
válasz
King Unique #109150 üzenetére
Röviden:
Van 1000 GB-s HDD-m. Két partíció van D:(900GB) és E:(100GB) partíció.
Szeretném ha 1db D:(1000GB) kötet legyen amit formázni is szeretnék. -
King Unique
titán
válasz
droti25 #109148 üzenetére
Az előbb még a partíciók egyesítéséről volt szó. Most meg inkább törölted és újraformázod, vagy mi?
Egyébként alapesetben fájlrendszertől és kötetmérettől függően az alapértelmezettet, amit a Windows felajánl. -
kecso2009
tag
Sziasztok!
Sajnos a problémám még mindíg fenn áll, ellenőriztem a merevlemezeket, mindenre jót ír, nem talál problémát a Hard Disk Sentinel.
Kb 10-15 perc után, ha nem csinálok semmit a gépen (nem mozog az egér se) elkezd működni az egyik merevlemez 100%-on. Kb. 4-5 letöltött dolog van rajta, nincs vírus, nem rég tettem újra az egész gépet, és formáztam a merevlemezeket.
Előző konfigomon is ezt csinálta. Win10 Pro-m van.
Csatolok egy képet a merevlemez használatról. -
droti25
őstag
válasz
King Unique #109147 üzenetére
Köszönöm az infót.
Milyen foglalási egységet érdemes beállítani ha adattátolásra, torrentezésre és játékra lesz használva a HDD? -
King Unique
titán
válasz
droti25 #109143 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat. Vagyis lemezkezelő, vagy külső particionáló program attól függően, hogy mit akarsz csinálni, hogyan helyezkednek el a partíciók, melyiket melyikkel akarod összevonni.
"újra particionálatlanná tenni"
Akkor ott a lemezkezelős törlés / DiskPart delete partition / clean...
Ezt jelenti a particionálatlan = nem lefoglalt (unallocated). Meg sokan keverik itt a fogalmakat, attól hogy 1 db partíció van a lemezen, az ugyanúgy particionált, máskülönben nem lenne rajta partíció.
-
droti25
őstag
Sziasztok
Szeretném a két felé particionált vinyómat újra particionálatlanná tenni.
A rendszer SSD-n van.
Mi a legegyszerűbb módja? -
King Unique
titán
válasz
Szinyák #109130 üzenetére
Lásd egy másik válaszban + az ebben leírtakat. Vagyis OEM/Retail licenc, aktiválás újrapróbálása, előtte licenc Microsoft-fiókhoz kapcsolása, telefonos ügyfélszolgálat, szükség esetén új termékkulcs vásárlása az új hardverhez stb.
(#109137) enginev3.0:
Szintén. -
st3v3np3t3r
nagyúr
A Windows Hello ujjlenyomatos bejelentkezés másnál is bugos?Felismeri a gépben lévő ujjlenyomat leolvasót, látszólag rögzíti is, de újraindítás után nem jelenik meg mint feloldási lehetőség. A csoportházirendben konfigurálva engedélyezve van a biometrikus feloldás, tpm aktív-bekapcsolva, üzemkész de mégsem működik
-
Cs1csó
titán
válasz
kocsiska15 #109059 üzenetére
Engem az, hogy fizettél vagy sem érte abszolút nem érdekel, de ilyen Windows kiadást csak valamilyen nem legális módon tudod aktiválni sok esetben kétes eredetű programmal inkább ez a gond és az is hogy esetleg bizonyos programokkal lehet probléma.
Röviden: nem éri meg van link 2-3 ezerért is kapható Pro vagy Home licenc.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Ha veszek egy win10 kódot, hogy eredeti legyen
És összerakok egy teljesen új gépet akkor arra is meg tudom majd később adni? Vagy annyi a lényeg hogy egy aktiváló kulcs egyszerre egy gépen fusson vagy hogy működik ez?
Egyébként őt néztem kuponnal
Vagy van jobb?
[link] -
k_petya
tag
válasz
st3v3np3t3r #109128 üzenetére
melyik verzióra érdemes visszaállni? meg hogyan, mert a 1909 frissitést nem tudom eltávolítani.
És hogyan lehet megakadályozni, hogy feltelepítse később? -
_ ĐanieL™
tag
válasz
Szinyák #109130 üzenetére
Sziasztok,
Windows 10 vs. Wisecare 365 kérdésem lenne, ha használja itt valaki ezt a (z egyébként nagyon jó kis) karbantartó programot:
új telepítés van a gépemen mindenből.
A Wisecare a karbantartás során nullázza a Win10 Gyors elérés részét. Leszedegeti a kitűzdelt dolgaimat, csak azok maradnak ott, amik alapból ott vannak.
Meg tudja esetleg mondani, hogy melyik beállítással küszöbölhető ez ki?Köszönöm
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem van egy eredeti win 8.1 prom amit win10.-re upgradeltem a kulccsal ..
E hónapban jelentős hardverváltozásom lesz lap + proci csere marad AMD . Kérdésem elfogja fogadni a kulcsot ? vagy mi a legegyszerűbb megoldása , hogy tudjam majd gond nélkül telepíteni ?Előre is köszönöm.
-
k_petya
tag
Üdv.
kellene egy kis segítség. win 10-t (1909 verzio) telepítettem egy hp elitebook 8570w-re (i7-3720qm,16gb ram, k1000m, hdd). A gond az, hogy ami játék tök jól futott ezen a gépen win7 alatt most laggol mint az álat és gyakran nem érzékeli hol az egér mutató.
Hogyan lehet ezt helyre rázni?köszi
-
Wolfskin
őstag
Heló,
a probléma, hogy friss a win 10 pro telepítés, és olyanokat csinál, ha leküldöm sleep-be, 5 perc után feléled magától. De sokszor reggel is arra ébredek, hogy felpörög a gép. Ez mi lehet? Vírus? Láthatatlan ember? Szellemek? Mi tudja felébreszteni még a gépet?
-
sz.j
nagyúr
Nem árt tudni, hogy
"Windows-frissítésnek álcázza magát egy zsarolóvírus" -
-
zoli62
addikt
válasz
King Unique #109095 üzenetére
Köszönöm. Az újratelepítéskor biztos nem fog kulcsot kérni, ha például Microsoft fiókkal összekapcsolt digitális liszensszel lett aktiválva, akkor sem?
-
Mans20
addikt
válasz
King Unique #109118 üzenetére
Betallóztam az iso-t és hagytam úgy ahogy beállította. Gpt uefi fájlrendszer ntfs. Már települ. Köszi.
-
King Unique
titán
válasz
Mans20 #109115 üzenetére
A Rufus ilyet nem ír ki alapesetben, max. ha 4+ GB-os install.wim fájlt tartalmazó standard ISO-nál UEFI-NTFS módban írod ki vele a telepítőt, akkor lehet szükség a Secure Boot kikapcsolásara. Viszont akkor hiába formázod FAT32-re a pendrive-ot, nem lesz rámásolható a 4 GB-nál nagyobb méretű install.wim fájl...
Ahhoz előtte darabolni kell kisebb méretű install.swm fájlokra, vagy az MCT-vel letölteni (és kiírni a pendrive-ra) az ESD ISO-t, annál eleve kisebb méretű az install.esd fájl és maga az ESD ISO is.
Amúgy meg lásd egy másik válaszban, illetve a Rufus használatára vonatkozóan az ebben leírtakat. -
Mans20
addikt
Jó estét!
A biosban hogy tudom kikapcsolni a secure bootot ha inaktív? vagyis enabled, de nem lehet változtatni. Asus B365-ös a lap. SSD-re akarom feltenni a wint.
-
King Unique
titán
válasz
smallmer #109111 üzenetére
Ha elolvasod pl. ezt a hozzászólást, abban le van írva, hogy milyen pró/kontra lehet egyiknél és másiknál, azoktól is függ, kinek melyik használata a jobb választás. Az MCT egyik előnye amúgy a kisebb méretű ESD ISO letöltése, meg akik nincsenek tisztában a CSM/UEFI szerinti telepítéssel, annak megfelelő telepítési adathordozó létrehozásával, azoknak az univerzális telepítő elkészítése.
Normál esetben eleve vírusmentes a rendszer és akkor nyilván nem kell. Ha nálad nem az, vagy fennáll a lehetősége, hát akkor értelemszerűen lefuttatsz előtte egy víruskeresést.
Ha a telepítési adathordozót, jelen esetben a pendrive-ot több windowsos gépen, több gép telepítéséhez is használod, akkor a létrehozás után opcionálisan és átmenetileg akár írásvédetté is lehet tenni parancssorban, hogy később egy vírus esetlegesen ne tudja módosítani a tartalmát és ezzel végigfertőzni más gépeket is. Az USB-s kivitelben is megvásárolható Windows 10-nél maga a pendrive szintén read-only (de az firmware szinten) és szintén leginkább ezért, ahogyan az optikai lemezes (DVD-ROM) változatok ugyancsak. -
smallmer
őstag
válasz
King Unique #109063 üzenetére
Köszönöm szépen
Lehet, hogy jobb lesz, ha közvetlenül Windows telepítés előtt hozom létre a telepítő pendrive-ot, mert így biztosan a legfrissebb verziót telepítem.
UEFI-t szoktam telepíteni ha van rá mód.
Véleményed szerint melyik a jobb mód a telepítő létrehozására? Letöltöm a windows képfájlt és azt Rufus-szal rakom a pendrive-ra vagy ha MCT-vel közvetlenül?Windows telepítő készítése előtt érdemes teljes vírusellenőrzést futtatni azon a gépen, amelyikkel készítem a telepítőt?
köszönöm szépen
-
King Unique
titán
válasz
ooszi #109105 üzenetére
Abban a válaszban világosan le van írva, hogy mi ajánlott, mi reális otthoni használatra és nem, nem az Enterprise kiadás.
(#109106) jozsi252:
Igazából az MCT-nek sem gond egy 128 GB-os pendrive-ra telepítőt készíteni, max FAT32 alapon - eleve arra formázza - particionálni nem tudja teljesen. Inkább az egyes, pl. a lemezkezelőt nem ismerő felhasználóknak szokott utólag problémát okozni, hogy miért lett 32 GB-os a pendrive, miért csak annyi látszik a fájlkezelőben. -
-
jozsi252
veterán
válasz
King Unique #109104 üzenetére
Köszi szépen a linkeket meg az infókat, most már okosabb lettem a témában.
Amúgy MCT-t csak arra használom hogy a legfrissebb ISO-t letöltsem, kiírni viszont már a Rufus-al szoktam a pendrive-ra az ISO-t. De akkor a Rufus-nak nem fog gondot okozni, így maradok annál.
-
ooszi
senior tag
válasz
Doky586 #109061 üzenetére
Szia szerintem te vagy az én emberem, most szeretnek vásárolni windows 10 -t, amire használnám simma asztali gép, nincs játék, tele van vinyoval, úgy mond házi szervernek használnám, otthoni megosztás, plex media server, otthoni csoport, ftp server, transmission, néztem a Windows 10 pro-t abba már nincs is otthoni csoport, elég körülményes a megosztás, meilyk Windows 10 ajánlnád nekem, Pl. Enterprise?
-
King Unique
titán
válasz
jozsi252 #109100 üzenetére
Nyilván igen. Viszont ha az innen letölthető MCT-vel csinálod, akkor az csak max. 32 GB-ig tudja FAT32-re particionálni és formázni a pendrive-ot, a lemezterület többi része unallocated lesz (példa). De attól még lehet rá másik partíciót létrehozni - amit a W10 támogat - , sőt az MCT-nél alapvetően kötetet (partíciót) lehet kiválasztani, vagyis csak az egyiket megadni telepítési/létrehozási célnak.
Vagy ott a Rufus, azzal letölteni és/vagy kiírni a már letöltött ISO-t, annál nincsen a FAT32-re vonatkozóan olyan korlát, mint az MCT-nél. Valamint a Rufus tud UEFI-NTFS szerinti kiírást (pl. standard ISO-nál 4+ GB install.wim) és telepítést is, de ahhoz szükség lehet a Secure Boot kikapcsolására. Viszont ha támogatja a gép UEFI-nél az NTFS-t, akkor az előbbi nélkül is működni fog.
Vagy csak simán felcsatolni a fájlkezelőben a W10 ISO-fájlt és a tartalmát 1:1-ben rámásolni a FAT32-re formázott pendrive-ra, legacy/CSM telepítéshez szükség esetén aktívvá tenni a rajta lévő partíciót, lásd az előbb linkelt hozzászólásban leírtakat. Ha gyárilag FAT32 fájlrendszerű a pendrive, akkor a formázáshoz sem kell külön program (pl. FAT32 Format), mert amúgy a Windows 10 beépített eszközei az MCT-hez hasonlóan csak 32 GB-ig támogatják.
Vagy ha támogatja a géped UEFI-ben NTFS fájlrendszerű pendrive-ról is a Windows-telepítő bootolását, akkor a fájlkezelőben NTFS-re formázni a pendrive-ot és szintén az előbbi fájlkezelős másolást használni. Ha csak legacy/CSM telepítés a cél, akkor viszont nem téma az NTFS UEFI támogatás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest