Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
szallasi007
őstag
Kösz srácok

-
szallasi007
őstag
Huhh ez állat köszi

Most már lesz hogy elindulni.
Van egyébként olyan oldal ahol ezek a szkriptek össze vannak gyűjtve vagy ezt így faragtad össze?
Fejből nekem ezek nem mennek, általában sajátra szoktam szabni ezeket a kész dolgokat és be szoktam kommentelni amiket ritkán használok.
Exchange és AD lekérdezéseim vannak meg ha vmit nem lehet GUI-n több objektumra beállítani akkor szoktam psezni.
Tényleg állat
Ps-hez külön van esxi modul ezek szerint amit telepíteni kell? -
szallasi007
őstag
válasz
[Newman]
üzenetére
Köszi neked is, az a baj hogy ahol átvettem a rendszert ott 3 éve kitaláltak vmit de olyan mintha kb a véglegesítés előtt kirakták volna a csapatot azóta pedig működik ahogy működik a rendszer.
Nekem kéne ráncba szedni de mivel mindenhez IS egyenlőre nem értek ezért kissé nehezen megy.
Szóval köszi
-
szallasi007
őstag
Sziasztok, sajnos úgy tűnik idén már nem lesz meg a tervezett bővítés viszont van egy két dolog amit nem értek és szerintem tőletek hamarabb kapok választ mintha össze vissza gugliznék. (Tervben van a tanfolyam is)
Szóval vcenterben lesz 3 host amihez lenne egy közös fc san. Vcenterben ennek az fc san-nak hogy megy a felvétele? Azt értem hogy a san-on létrehozásra kerül majd x db és x méretű tárhely amit mint datastore fel lehet venni vagy létezőt lehet bővíteni, ez van most is csak 1 host-tal megoldva.
A 3 host ezt a közös san-t fogja használni, de a vmeket mikor létrehozom, akkor azok nem fognak "egymásra" írni? Vcenterben csak simán fel kell venni az új san-on létrehozott diszket és akkor mindhárom host tudni fogja hogy az egy közös diszk terület és majd a vcenter megoldja a dolgokat?
Mivel Essential Kit Plusunk van a 3 hostra ami nem tudja a DRS-t ilyenkor mi van? A HA része fog működni? A liszensz része elvileg.
Ki lehet alakítani így egyáltalán a megfelelő felállást vagy másik liszenszek kellenek? Ha kellenek mi kell? Enterprise?
Mennyire probléma ha nincs DRS? Jövőre talán tudok liszenszet is vetetni. -
szallasi007
őstag
Sziasztok, a distributed switch az mire jó pontosan? Annyira nem tudom felfogni hogy az már embertelen.
Néztem róla cbt videót is de én egyszerűen nem tudom összerakni.
A másik meg hogy teszt környezetben megépítettem a rendszert amit élesben létre fogunk hozni.
vMotion működik az Essential Kit Plus liszenszel a DRS természetesen nem. Viszont HA-t lehet csinálni.
Amit még nem tudtam kipróbálni hogy ezzel a liszenszel ha az egyik Host lehal akkor a vmeket átpakolja automatikusan a működő Hostokra? -
szallasi007
őstag
válasz
szerenkemnek
üzenetére
Én szeptemberben tervezek menni bár gondolom addig nem érsz rá.
-
szallasi007
őstag
válasz
[Newman]
üzenetére
Köszi a választ.
A jelenlegi Host-hoz "kötött" vm-ekkel mi a helyzet? Mikor a HA létrehozásra kerül meg az SAN mint datastore, akkor oda át kell mozgatni a létező vmeket? Ha ez meg van akkor meg a jelenlegi host-ot érdemes 6.0-ról 6.7-re felpeccselni vagy azt érdemes letúrni ha minden működik és adni neki egy friss 6.7-es installt?Érdemes 6.7-et feltenni vagy az még annyira nem okés és a 6.5 legutóbbi verzióját használni?
-
szallasi007
őstag
Sziasztok,
jelenleg van egy R730 Esxi 6.0 rajta 8 vm és egy Dell MD3420 SAS HBA-val van összekötve, valamint az R730 RAID5-ben létrehozva egy tömb ami mint datastore látszik a host-on. A 730-as store-ban az egyik vm egyik lemeze ott van. Azt nem tudom miért így lett kialakítva de így örököltem meg.
Elvileg jön egy szaki segíteni, de kíváncsi lennék a véleményekre illetve hogyan lenne érdemes megcsinálni az alábbi tervet?
Szóval ez a terv:
Van parlagon 2 db R630, amik kapnának ugyanannyi ramot mint ami most az R730-ban van és egy új Dell storage fiberen brocade switchekkel. A procik megegyeznek mindhárom fizikai gépben.
vmware 6.7 Essential + Essential Kit megvéve, 3 Host 6 CPU, elvileg ezzel megoldva a liszensz para.Az R630-okra 6.7-et és egy vCenter is telepítésre kerülne, minden fizikai gép kap FC kártyákat. Redundánsan bekötésre kerülnek 2 Brocade-be.
Az R630-ok és a jelenlegi 730 bekerülne a vcenter alá.
A jelenlegi vm-eket át szeretném mozgatni az új nagyobb storage-ra. HA kialakítása.Amit nem tudok, hogy mikor az R730 bekerül a Vcenter alá mi fog történni a jelenlegi datastore-al? Azt külön fel kell venni a vcenterbe? Egyáltalán ezt hogy szoktátok megoldani? A régi storage-ot valahogy be lehet állítani mondjuk backup-nak ahová a vmware automatikusan csinál valamilyen mentést vagy ehhez külön szoftver kéne?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Háztartási gépek
- Gaming notebook topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Arc Raiders
- nVidia tulajok OFF topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS routerek
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest