Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
Bekötöttem a rendszerbe a Mora3 360 Pro-t!
(Jah és jelenleg csak 3db akasa viper ventivel van szerelve mert ennyi típusazonost találtam itthon azok is éppen csak vegetálnak 25% -on. Majd ha megérkezik a 4db SW3 akkor már készen lesz a rendszer!)
Hááát a vízhőfok egyből leugrott egy jó 8-9 fokot!Amíg csak az UT60-as vezette el a hőt addig pont ugyanannyira melegedett mint a GPU víze , most meg már durván jobb fokokat hoz 21fokos ambient mellett!! (4-5óra masszív kompetitív után is)
[ Szerkesztve ]
-
Fesq
tag
Tudtok ajánlani pink színű folyadékot vagy adalékot?
" Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játsszon, amennyit bír "
-
Demo07
aktív tag
Első körben jó lenne tudni, hogy most milyen folyadékot használsz! Mert adalékot célszerű már a meglévő folyadék mellé úgy választani, hogy "kompatibilis" legyen...
De merlinnél van pár rózsaszín:
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/aquatuning-at-protect-plus-1000ml-14774https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/ekwb-ek-cryofuel-power-pink-concentrate-100ml-3831109816141-76511
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/xspc-ec6-recolour-dye-uv-pink-30ml-5060175589460-43530
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/ekwb-ek-cryofuel-power-pink-premix-1000ml-3831109816134-76510
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/phobya-zuperzero-plus-1000ml-pink-14773
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/liquidcool-cfx-pre-mix-opaque-performance-coolant-1000ml-hot-pink-lc-cfx1000-pnk-76926
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/alphacool-eiswasser-pastel-pink-uv-aktiv-1000ml-18572-54763
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/alphacool-eiswasser-pastel-purplered-uv-aktiv-1000ml-18554-54744
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/ekwb-ek-cryofuel-dye-pack-3830046994363-76742
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/mayhems-pastel-opaque-v2-pink-1000ml-mppi1ltr-77679
-
fonok87
aktív tag
válasz Kbhont #61650 üzenetére
Hali. Csak a VRM-es kérdésedre van válaszom. Kb 2,5 éve építettem be a Maximus VIII Formula lapot, víz csak most novemberben lett. Vannak levegős hűtőbordái is, tehát úgy van tervezve, hogy ha nem építesz köré vizet, akkor is rendben menjen. 6700k 4.6GHz-en ment nálam levegőn, de ha jól emlékszem addigra már topflow hűtőm volt, ami jobban átszellőzteti a proci környékén lévő alkatrészeket. Ja és egy CM Silencio 650 házam van, ami kifejezetten nem egy szellős darab; azért 5 venti van benne.
Truss me, I'm an engineer.
-
senior tag
válasz Demo07 #61653 üzenetére
cc: @Fesk Azt is érdemes megnézni, hogy mely folyadékok esetén nincs garancia az adott radiátor, blokk, egyéb alkatrész esetén. Nehogy rossz vége legyen a történetnek.
Pl. Alphacool CPU blokk
We would also like to advise that Mayhems fluids can damage water cooling products, and using Mayhems fluids can thereby void the warranties offered by the following manufacturers: Koolance, Phobya, Alphacool, Aqua Computer, Watercoolüdv.: Boldog Ferenc
-
KAMELOT
titán
Végre megjött a pumpa. Délután 5 perc szerelés aztán indul a BF4 multi.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
rup1u5
nagyúr
-
Ghoula
senior tag
válasz Ghoula #61216 üzenetére
És akkor most tényleg hátra dőlés.
Sokadik iteráció ezzel a dobozzal, visszamentem 1 körösre, 3 radiátor beépítve, szépen csendben elketyeg.
2 körhöz képest rengeteg lett a hely benne, az is segít, hogy így csak a ventiemelő és a venti van belül, ezért nem 67mm-t foglal el( 35mm slim radi és 32-es venti) hanem csak 55-öt.
2 AP181 tolja be a levegőt, 900 rpm-en sem elviselhetetlen a hangja, de full cpu ( ~150W) és gpu load-al (~270W) is 50 alatt van a gpu 600rpm körül, ahogy a többi venti is.
Fent egy 25mm-es EK venti, hátul pedig egy 25mm-es keret mögött egy Phanteks 140-es venti lapul. A pumpa egy DCP 4.0 5V-on.
A front radi pont elférne a tető és a talp között, tán még 1 mm marad is, de ahhoz, hogy a venti tartó lemezre felcsavarozva a radit és a ventiket, a venti ne ütközzön az alaplaptálcával, hanem felfeküdjön rá, el kellett az ajtó fele tolni, így viszont a tetőt meg kellett emelni kicsit. [kép] De legalább ki tud jönni a levegő.
Ha levenném a fóliát és fekete lenne a ház, akkor talán kevésbé lenne ronda, de ennyi esztétikai csorbulást megér a kellemes hőfok és néma üzem.
Az még nem tiszta, hogy ez radi beépítésnek számít vagy radiátorra mount-olt háznak.
Belül ilyen lett, a gpu tápkábel lehetne harisnyázott, de mivel ez nem TG verzió, így nem zavar.
[kép]
[kép]
A front takaró lemezt majd körbe kell vágni, mert túllóg a radiátoron, és a radiátor felfogatásához is a 8 lyukból 1 van meg.
A merevcsöves O11-ek után nem egy élmény a szemnek, de legalább halk. -
KAMELOT
titán
Pumpa bent, rátettem az alaplap 4pinre és semmi. Meg sem nyikkan.
Vagy kell egy átalakító oda kell kötni???[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Ghoula
senior tag
válasz rup1u5 #61666 üzenetére
@61665 TESCO-Zsömle
Köszönöm szépen.
Fent nem is vészes a 35-ös radi és a 25mm-es venti koppra elfér. 180as radit kis módosítással gyárilag is meg tudná oldani Phanteks, fent is elöl is.Legalább a 2 kis tartály közötti rést fedi, tisztára mintha gyári lenne
Ez egy Phobya extreme 200x400x85 , a ventik pedig 180-as Air Penetratorok. AP181, mert az még csúszócsapágyas, az AP183 ami már pwm, az dupla golyós és morog, meg több mint 2x annyiba is kerül cserébe.[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Ghoula #61668 üzenetére
Akkor hivatalosan is irigy vagyok, mert a konkrétan vízre kitalált Fractal házba egy 30-as radi fér felülre rálógás nélkül, de a ventiket már nemloehet úgy rátenni, hogy ne takarjon.
Persze rakhatnám őket kívülre, de pont az lett volna a poén, hogy házon belül tartsak mindent a külső szétbombázása nélkül.
Mondjuk a méret ilyentén való visszafogásával se oett épp mobil a cucc a maga 20+ kilójával, szóval akár szét is pakolhatnék és akkor nem lenne ez a cumi, hogy a ház teljes tartalma csak egy bizonyos sorrendben tehető be, mert az egymást követő elemek már blokkolják az előzőt.
Épp most, ünnepekre van tervben a teljes szétszerelés, pár gyerekbetegség kikúrálásával, aztán elválik, mennyire működik az alapkoncepció.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Ghoula
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #61671 üzenetére
Ez a ház elsőre szerelem volt. Nagyon szeretem, sokat filóztam, hogy lecseréljem, de nem volt alternatíva.
Ha kicsit hosszabb lenne, elférne fent a dupla 180-as is, az lenne az igazán über.
De az ATX verzió hiába magasabb és hosszabb, ott nincs ennyi hely fent, pedig abban elől beférne a nagy radi szerintem.
Az EvolX-ben már van, de annyit nem ér, meg matx a lap is, csak visszhangozna.
Ennek a TG verziója meg a front i/o panel miatt megint nem játszik, pedig szép az a doboz is nagyon.
Gyári vizes házak és a radiátor kompatibilitást hagyjuk, ennek is max 280-as megy be frontra, fentre, pedig csak 4 lyuk kell a tetejére és koppra befér magasságra, szélességre a 180-as ventivel.
A front pedig plafontól padlóig a dupla 180-as, csak a táplemez kivágását kell megszélesítni, és ennyi. ( meg nyilván a frontot, hogy a 12/14-es ventirögzítés ne fogja le a fél felületet) Ezt gyárilag is tudhatná, esetleg egy cserélhető front lemezzel, a venti és radiátor felépítéstől függően. Még a perfekt ház várat magára, vagy ott a dremel.
Amúgy ez is legózás, főleg amikor dupla kör volt benne, ha beesett valami, akkor az ottmaradt kb. Meg amikor ventit kellett cserélni, vagy elengedett 1-1 adapterben a tömítés, na ahhoz atomjaira kellett szedni az egészet.
Mobilnak ez sem az, bár volt, hogy vittem magammal, de még mindig mobilabb, mint egy külső radi.Kompival azért óvatosan, nem arra vannak kitalálva, de mondjuk egy kis lefolyótisztító, vízkőoldó, stb vegyszerrel feltölteni és hagy ázzon, hátha feloldja a dugulást?
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Ghoula #61675 üzenetére
Ja, ezen volt már pár kiborulásom, mikor épp házakat néztem. Komolyan, rá merik írni, hogy vízhűtés, és az alaplap meg a ház felső lemeze közt még egy AIO sem fér el ventikkel együtt úgy, hogy ne lógjon rá a lapra. Annyira nehéz lenne a lap szélétől odatolni még egy 10cm-t a tetlőlemezik? Vagy legalább 5-öt, hogy slim+venti elférjen, de neeem... Az már majd csak 80-100k fölött...
Define R6 is nagyon baba lenne, ha nem hiányoznának azok az 1-2-3cm-ek a boldogsághoz.
Komolyan az lesz a vége, hogy szerzek valami batárnagy dögöt, beletolok az arcába egy betegnagy radiátort, a többit meg hagyom a francba, fér ahogy fér... Csak pont az volt ennek a build-nek is a poénja, hogy megmaradjon midtower méretben. Meg tetszett a sok fonkció. Rendeltem harisnyát meg vezértlőt, csomó poén cuccot, hogy akkor rendesen megcsinálom a kábelezést és az R6-nak 1:1-be ugyanaz a két oldallapja, rakok a hátsóra is TG-t. Oh, a TG... Seamless. Fogták a ház oldallapját, besüllyesztették 3mm-t, vágtak egy akkora nyílást a közepére, hogy szélenkpént kb 3cm lemez maradt, és ezt a lemezt ráragasztották egy 3mm-esedzettüveg lapra. Kívülről az oldallap csak maga az üveg. Full sík. Sehol egy kilógó csavar vagy rögzítés. Legjobb megoldás. Belül meg ott a lemez, rajta a hajtássa lmeg a 2 kis golyóval.
BTW írtam a Fractal-nak is a házzal kapcsolatban és szerintem még fogok is egy keveset, mert igazából ezek a hiányosságok nem olyanok, amik számottevően dobnák a költségeket, hisz tényleg csak annyi, hogy bizonyos lemezeket 2-3cm-rel nagyobbra kéne hagyni egyes irányokban, minden más maradhatna ahogy van.
Ami házakat meg találtam, hogy minden igényre über, azok meg ilyen 600-1600€-k ,meg akkorák, hogy a gép mellé beköltözhetek én is.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DonDennis
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #61680 üzenetére
Nekem Define R6 van és hát szerintem ez nem vízhűtésre tervezett ház max AIO..., én is bele passzíroztam egy épített vizet egy 240 és egy 360 as radit meg egy d5pump distro blokkot de nálam egy jól átgondolt de még is emberi méretű épített vízhűtésre tervezett hát az O11-nél kezdődik és végződik is...
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Pro!Petya
addikt
válasz rup1u5 #61660 üzenetére
Thx!
Amint realizáltam ezt a javulást a cpu körnél egyből kezdtem agyalni hogyan lehetne kivinni a házból a gpu-s kört is , de az X62 behatáról így mindenképp házon belül marad sajnos.
Igazából meglehetne oldani de az vagy kókány, vagy még egy Mora3 és akkor patika.
Az a baj hogy szerintem a gpu-t bekötve a cpu-s körbe már mindegyiknél buknék hőfokban. (+190-220W)
Az Aio a vga-n meg tuti marad mert hétfőn kapok újat az Nzxt jóvoltából
(miután átszereltem a rendszert a pumpából kerregést hallottam így egyből support és küldik az újat..... azóta átmozgattam a rendszert és abba hagyta valszeg buborékot kapott de már visszajátszottam a radiba szval mindegy )
Az a baj h a réginek el kell vágjam a csöveit csak így megy a deal.
Viszont 10nap alatt megjött Los Angeles-ből ide németbe ajtóig.
Mindfactory meg 3 hetet váratott a maradék gyorsatlakozóval és fittingel. -
senior tag
Hasonló problémával küzdök én is. Jelenleg O11D-et használok, amit nagyon szeretek, de jövő tavasztól jobb lenne egy vékony, rövid, de magas kuckó a gépnek.
Sehol nem találok olyan házat, aminek a szélessége minimális (20 cm alatt) és nem hosszabb 40cm-nél), de befér a jelenlegi 360 + 240 radiator kombó és atx lap.
Innen picit off (viszem is majd a témat, a házas topicba):
Belefutottam ebbe a két házba, marhára tetszenek kb. ideális forma lenne mindkettő, de kicsik.
- Enthoo Evolv Shift X (ezt akárhányszor meglátom, mindig a buy gomb felé mozdul a kezem)
- ThermalTake Core G3 (sajnos SFF tápos)Jelenleg ott tartok, hogy 2020-as alu profilra elkezdtem rajzolni egy házat.
A méretei: 17cm (W), 57cm (H), 38cm (D)
- Fekvő táppal: https://autode.sk/38GmLSg
- Álló táppal: https://autode.sk/34neLCj
(Igen, nem a legjobb az export)[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz fboldog #61683 üzenetére
Nem off az a ház, amibe épített vizet akarsz tenni!
ShiftX nekem is tetszik, de ott is annyira el van rontva a kiosztás, hogy az már fáj... Érted, adott egy 65cm magas ház, amibe gyárilag legfeljebb 240/280 radiátort lehet betenni... DaFUQ? Ha nekem lenne ilyen magas házam én azon lennék, hogy beleszuszakoljak egy legalább 4 ventis radiátort állítva. (4x12=52cm; 4x140=61cm)
TT-re nem írok semmit, mert ők meg annyira konzum, hogy igazán életképes/egyedi megoldásuk a közelmúltban talán csak a P széria volt ezen a téren.*
* - Nem, a 6 bálterem méretű hasábot nem veszem ide, akkora helyre bármi elfér...
De komolyan, minden gyártó szándékosan csúszik el ugyanazon a banánhélyon?
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #61685 üzenetére
Az az érzésem, hogy igen, szándékosan. Hogy lehet másképp eladni a drágább, újabb dolgokat?
Shift X: Pont ez a gondom nekem is, 240 + 120 és barkácsolva talan még egy 120-as befér, de kb. csak 30mm vastag radiatorokkal mindenhol.üdv.: Boldog Ferenc
-
Ghoula
senior tag
Házkeresés nálam is hasonlóan fest. Időnként rámegyek, aztán rájövök, hogy sok macera árán lenne jó bármelyik is, értsd szanaszét kéne vagdosni, de előtt jó lenne egy példány amit leméricskélhetek, mert annyi keret meg nincs, hogy ennyi projekt házat vegyek.
A nagy hodályokat kifejezetten nem szeretem, azért nem kell a nagy ház, hogy üresen álljon.
O11-be szépet lehet építeni, de nekem ennyi.Ha ennyire számít, hogy ne foglaljon sok helyet, akkor miért atx? Megy bele annyi kártya, hogy kell az ATX lap? Én inkább mennék matx lap irányába, ott még van hely VRM-nek is és nem zsúfolt, 1 kártyához pont jó, és SFX táp.
Cerberus vagy ha ATX kell akkor az X variánsa nekem mondjuk szimpi. -
senior tag
válasz Ghoula #61688 üzenetére
Alapvetően szeretném a legkevesebb cserével megúszni. (Kevés a 2db M.2 slottal rendelkező, jó felépítésű mITX, az alaplapi USBC csatlakozóról nem is beszélve.)
Jól néznek ki a cerberusok, de a probléma fenn áll. Nem férek el a 240+360-nal.@TESCO-Zsömle
"Megfixáltam" az evolv shift x elrendezését...
Annyival módosítva, hogy 280 mély és csak 600 magas. Így elfér 2*120 fent.üdv.: Boldog Ferenc
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Ghoula #61688 üzenetére
Mondjuk tegnap este azért körbenéztem, és ha csak az lenne a cél, hogy a mostani setup kb ugyanabban a méretben beférjen (420/30 + 280/45) akkor ott lenne a Lian Li Alpha 550-es vagy a CORSAIR Carbide Series 678C mint lehetődésg. Mindkettőnél ott van az a rész, ami a Define -ról hiányzik:
Carbide a legjobb, de úgy 30%-kal többe kerül, mint az R6-os.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz fboldog #61689 üzenetére
Na jó, de ez már nem "megfixálás", hanem egy teljesen új ház.
Az a para, hogy a sima Shift X-et nem lehet "megfixálni". Ugye ott a designelem, a poén, hogy előle/hátul teli lemez van hajtpgatva, és noha rést hagytak, attól még ott ha 3-4 nagy venti kezdi el szívni a levegőt, nam biztos, hogy lesz nekik elég. Plusz ugye ehhez kellett az is, hogy az alaplap fölfele nézzen, ne jöjjenek kábelek hátulról. Bár én a felülről érkező kábeleknek se vagyok híve egy 60+cm magas háznál, szerintem jobb lett volna elől be, hátul ki módon keresztbe hűteni a házat, a lapot meg letolni a ház aljába, hogy alulról lehessen a kábeleket bevezetni.
Következő vas tuti ilyesmi lesz, de most még nem tudnám kukázni az ATX-et, azzal meg nem lehet ilyen kis keresztmetszetű vasat csinálni.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DonDennis
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #61684 üzenetére
Hm?! Nettó helypazarlás? Már bocs ezt nem értem, a O11-be bele megy föntre egy 360/60-as radi alulra ha 1 vga van akkor még egy 360/60-as vagy 45 vagy 30-as és hátulra meg módosítás nélkül egy 360/30 vagy ha hajlandó vagy a meglévő radi tartó lyukat 10 másodpercig dremellel tágítani akkor 360/45. Ezek mellett a táp hátul lesz, és egy szép gyárilag kitalált házad lesz semmi vagy 1perc modolással. És nem tudom akinek nem elég egy kompakt házon belül 3db 360-as radi ráadásul nem is a slim fajta hát az fura... Ja és mellé a ház akkora mint egy r6 kicsit alacsonyabb kicsit szélesebb. Hozzá jön a brutál minőség és USB C USB 3 elől. Értem és megértem akik nem szeretik az o11-et mert a megjelenését követően mindenki szét szopkodta meg legjobb háznak választották stb. és sokan nem szeretnek felülni a band wagon-ra de azért ami jó én azt elszoktam ismerni és ilyen árban ennyi extrával ilyen minőségben (ilyen letisztult minimál stílusban ami nekem fontos mert nem szeretem a túl pc-s házakat) modolás nélkül vízhűtésre jobban kitalált házat én nem láttam, de nem kell mindenkinek az O11, ami nem baj mert így legalább változatos buildeket látunk , max nem mindegyik olyan szép na bumm
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #61691 üzenetére
Ez igaz.
Sok helyen irták, hogy a szellőzés a legnagyobb problémája a háznak.
Nem egy olyan módosítást láttam, ahol így vagy úgy kivágtak a ház elejét.
Pl. https://www.youtube.com/watch?v=idqJvsU4AZ0üdv.: Boldog Ferenc
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DonDennis #61692 üzenetére
Azért nem ilyen szépséges a helyzet az O11-gyel. A minőséget aláírom, Fateromnak is LiLi házat szerváltunk, mert az jó, viszont amin mondasz, annak a fele vagy nem áll meg ,vagy kompromisszummal. Ha a kicsi (mid" O11-ről beszélünk, ott a lap a ház aljáig van tolva, bármit pakolsz alulra, legyen az radiátor, szivattyú, akármi, az kőkeményen a lapot fogja kitakarni és a slot-okat blokkolni. Ezt megkapod 40k-tól fölffele. A nagy O11 viszont, amibe -ahogy írtad is- a "térelválasztóra" is felmegy egy 360-as radi, az meg ott indul, hogy 120k.
Persze ezzel sincs gond, Öregemnek a mezitlábas P50-e volt 55k anno, mikor ugyanezt acél-műanyag kombóba LanCool néven megkaptad 20-ért. Szóval a LiLi sosem volt olcsó, cserében kicsit olyan volt ,mint egy konzervatívabb InWin. Mert a mainstream-től eltérű utakat járni, miközben minőség terén megőrizte a konzervatív hozzáállását.
Mindössze kicsit maradinak tartom, hogy hiányzik a 140-es opció a repertoárból, mert -szerintem- ha beteszel egy 2cm-rel szélesebb, de 8cm-rel rövidebb radiátort, az sokkal flexibilisebben alakítható, miközben a teljesítmény marad, miközben az egyel kevesebb venti egyel kevesebb zajforrás.
Az Overhype meg megint olyan dolog, hogy az gyakran együtt jár a névvel. LiLi-ével meg főleg.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz fboldog #61693 üzenetére
Ez egy ilyen dolog, kell annyi szívónyílás, mint amekkora a venti szája. Főleg akkor ,ha a ventio van elől és mögötte a radi. A radiátor ellenállása miatt a venti hajlamos a lapátkerék és a keret közt kifújni, és ha közel a lap, akkor az a kifújó levegő létrehoz egy kör alakú "határt", mint bevásárló központoknál a légfüggöny. Minél jobban kéne a hűtés, minél nagyobb a venti fordulata, annál jobban le fogja zárni a friss levegő útját. Ebbe egyszer már én is beletenyereltem, kellett pár év utólag rájönni, hogy miért nem működött a dolog...
A videó végére tekerve láttam a kivágást... A szemem könnybe lábadt... Ha már rátette ezt az áramkör mintát, nem lett volna poénosabb, ha a minta van belevágva az előlap egészébe és kékkel csak kontúrt ad a réseknek?
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Demo07
aktív tag
válasz KAMELOT #61677 üzenetére
Óvatosan emelve ki fogja bírni a radi a nyomást, sokkal többet mint amire hitelesítve van!!!
Parasztba már ki lett próbálva Jayztwocents által itt ez a mérnöki remek vidi, pop-corn-t elővenni!
Citromsavval próbáld meg kimosni, ilyen 20(citromsav)/80(desztvíz arányban) és nyugodtan melegítsd meg a desztvizet mielőtt beöntöd a radiba, egy kis meleg segít még neki, dugózd vissza a radit, rázogasd és forgasd meg párszor, majd hagyd 10-15 percet aztán öblítés, párszor még csináld meg, ha már tiszta ami belőle jön akkor jó lesz!
Illetve fújj bele amikor kiöntötted a cuccot, hátha szájjal is érződik, hogy még megvan e a dugulásod.
De ha keményebb arányba töltöd bele a citrom savat az sem csinál nagy bajt csak, akkor azért ne várj vele 10-15 percet, akkor inkább 5 percet hagyd pihenni a cuccot benne!
Ha nincsen citromsav akkor ecetsav, vagy isopropil alkohol(20/80 arányban szintén), igen kemény, de baja nem lesz a radinak tőle(5 percet hagyd benne kb), csak jól ki kell öblíteni utána, mert a petg csövet meg tudja mattítani!!!
Szóval mindenképpen csak a radit mosd, az isopropillal, ha az előző kettő sav nincsen otthon kéznél! -
Aljasvip
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #61690 üzenetére
Nálam a nagy gépház vadászat eredménye a Phanteks Eclipse P600S lett. A TG változatot 42-ért szerintem vétek lett volna a boltban hagyni. Alapvetően nem vonz az ilyen "transformer" konstrukció, de a két takaró lemez szálló por ellen jó vedelem lesz amikor hosszabb időre pihen a gép, amúgy meg elfér egy szekrényben.
Még nem raktam össze a gépet, de az előzetes méricskélés alapján fentre nem fér be a 420-as radiátor 1-2mm híján, be lehetne szorongatni, de ezen nem kísérletezek. Ha 5mm-el hosszabb lenne a ház...
Ma még belepróbálom az alaplapot, de most úgy tűnik, hogy a 60-as vastagság is felejtős fentre, mert csak ~75mm van a MOBO felett közvetlen, utána pedig a VRM bordák zavarnak be. Valamennyit el lehet tolni a radiátort, majd írok ide...
Nálam a Bq! Dark Base 700 volt még esélyes, de megláttam a tetején a szellőzőnek csúfolt vágásokat és letettem róla. -
DonDennis
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #61694 üzenetére
Nem értem mért írod ezt, hát keress rá egy sima 40k-s o11 dynamicba simán bele megy 3db 360-as radi, persze ha szükség van az SLI-re akkor alulra nem biztos, hogy fér 360mm csak 120mm, de azért a mai 2080ti időkba nem biztos, hogy feltétlen szükséges az sli. De ha nekem nem hiszel akkor itt van Linus forumából (görgess le a kék folyadékos mert először egy réig o11-el kezdenek) egy O11 dynamic 3db radival. Felül 60mm hátul 45mm alul 30mm, és látszik ha nem kell az sli akkor alulra simán fér 360.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz DonDennis #61698 üzenetére
Én értem mire gondol.
Ha beraksz egy ATX lapot az O11-be, akkor alul már a 25mm vastag ventillátor + 7mm!! távtartó (szélzaj csökentés) azt eredményezi, hogy nem tudod beledugni az USB3/2 kábel csatlakozóit.
Ez a saját gépem egy Gigabyte AORUS Gaming Wifi 7-tel.Nekem emiatt kellett vennem egy PCI-E belső USB3 kártyát.
Viszont pozitívum, hogy a hátsó kamrába befér 53mm (még talán 55 is) vastag radiátor.
Még valószinüleg egy 360-as is elférne a BlackIce LX szériából, csak én hátra hoztam a leeresztő csövet.üdv.: Boldog Ferenc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest