Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
pokmky
tag
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata az alphacool VPP755-ös pumpájával? Lecserélném a 400-as phobya pumpát valami csendesebbre és állítólag ez az új design a klasszik D5 pumpáknál is csendesebb, viszont az internet bugyraiban nagyon sokan panaszkodnak arra, hogy elenged a rögzítőgyűrű, zörögni kezd, az aquatuning meg visszautasítja a garanciát, mert szerintük szét lett szedve...
A másik butasága a pumpának a lépcsős vezérlés, de azt talán még el is tudnám viselni, viszont ez a konstrukció nem tűnik valami megbízhatónak, szóval érdekelne tulajok véleménye. -
pokmky
tag
válasz szazbolha #60967 üzenetére
Na beüzemeltem. Igen, lépcsős a PWM, sajnos ezzel együtt kell élni, de amúgy tényleg nagyon csendes, nálam a szabályzója maxon van és PWM-el van szabályozva, így üresjáratban 1800 körül megy, terhelve 2800. Áramlásra kb, azt tudja, 2800-on, mint a phobya 1200-on, csak a phobya közben traktor hangú volt, még külön zajszigetelő dobozba rakva is. Normális vezérlés kellene rá és akkor nagyon rendben lenne, a mért fordulatszáma is eléggé ingázik folyamatosan.
-
pokmky
tag
válasz ericdrawen74 #61079 üzenetére
Azért kell a fém a kupak és a mag közé, mert nincs olyan erősen hozzászorítva a mag a kupakhoz, viszont a hűtő a kupakon már oda van szorítva rendesen. Ezért is kissebb a különbség VGA-k esetében, mert ott rendesen rajta van a hűtő a magon, mivel nincs kupak (meg a felületük is nagyobb).
-
pokmky
tag
válasz Demo07 #61179 üzenetére
Mindíg az a kérdés, hogy mekkora fordulaton szeretnéd járatni a ventilátorokat. Ha alacsony fordulat a cél, akkor vékonyabb, ha nem bánod felpörgetni a ventilátorokat, akkor használhatsz vastag radiátort. Ha megnézed a teszteket, jól látszik, hogy párszázas fordulaton az ST30 szinte az élmezőnyben van, persze nagyobb fordulaton már gyenge, és akkor mennek jól a vastag radiátorok.
[ Szerkesztve ]
-
pokmky
tag
Nos, a kb. 1 hónapja vásárolt VPP755-öm, pontosan azt csinálja, amitől féltem a neten talált tapasztalatok alapján. Hidegen nem szeret indulni és egyre hangosabb V3 ide vagy oda.
-
pokmky
tag
válasz fboldog #61225 üzenetére
Zsír újan vettem. Féltem is, hogy meg fog dögleni, mert alaposan áttúrtam a netet előtte, de állítólag a V3-as verziónál ezt már megoldották. Hát nem....
TESCO-Zsömle
Igen, ez az. Az viszont igaz, hogy egy néhány nappal ezelőttig tényleg nagyon csendesen ment és valóban nem is rezeg, ami a klasszik D5-ről nem mondható el, viszont így már gázos, pláne, ha reggel nem indul el és nem figyelem...A legjobb, hogy az előzőt már eladtam, így nem tudom mit csináljak, amíg garanciában lesz. Szét biztos nem szedem, mert így is azt mondják állandóan, hogy a user szedte szét és attól ment gallyra.
-
pokmky
tag
válasz fboldog #61237 üzenetére
Egyelőre úgy áll a dolog, hogy amíg még sikerül neki végülis elindulnia, addig nem piszkálom, hangja egyelőre csak max fordulaton necces, de maxon üzemszerűen nem használom. amúgy köszi a lehetőséget.
korcsi
Ezt az új fajta CFX folyadékot használom, előtte nanoxiát használtam, mindíg pasztel színűt és sosem volt semmi problémám, legalábbis a phobya pumpákkal. -
pokmky
tag
válasz BogyóBP #61244 üzenetére
A phobya az alphacool olcsóban, teljesen ugyanaz. A pumpák jók, működnek rendesen, de nagyon hajlamosak rezegni, a 400-asnak annyira erős a motorja, hogy alacsony fordulaton is iszonyatosan remeg.
korcsi
A sorzatszámot nem tudom megnézni, mert beépítve nem látom az alján, de biztosan V3. Top-al egyben összerakva vettem. A hangja még megvan max fordulaton, de ma reggel simán indult. -
pokmky
tag
válasz Demo07 #61249 üzenetére
Nincs lerakódás, CFX-et kb fél éve használok, előtte nanoxia volt bő egy évig, az hagyott némi szines trutyit a blokkban, de simán kijött, tehát semmi különös ragadós trutyi nem volt és a működést sem befolyásolta. Csak a radiátor lamellái közé rakott szenzorom van ami 32°C szokott lenni max, annó mértem a tartályban vizet az 1°C-al volt melegebb a radiátoron mértnél.
-
pokmky
tag
válasz korcsi #61272 üzenetére
Nem változik a hangja elszorított csővel. Alacsony fordulaton nincs is gond a hangjával, felpörgetve viszont megjön a hangja, valami karistol benne, szorul a forgórész, bár tegnap is és ma is sikerült elsőre elindulnia "hidegen".
Egyelőre várok, ha megy rendesen, de hangosabban, akkor így marad, ha komolyabbra fordul, akkor garancia lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
pokmky
tag
Hát, a VPP755-nek megjött a hangja már alacsony fordulaton is, gari lesz belőle.
-
pokmky
tag
válasz Demo07 #61409 üzenetére
Ha nem látszik, akkor ne foglalkozz vele, mellesleg, ha a csomag sérült volt, akkor kellett volna jegyzőkönyvet felvetetnia futárral és, vagy nem is átvenni. Erre simán rámondják, hogy fizikai sérülés, ami nem garanciális probléma. Ha nem látszik, akkor egy perccel se foglalkozz vele többet, mert csak kiidegeled magad az biztos. Valami tomba dolog ütötte, nyomta meg, ettől ereszteni nem fog.
-
pokmky
tag
-
pokmky
tag
-
pokmky
tag
válasz hiimezio #61498 üzenetére
Akkor is előfordulhat ez, ha a processzor foglalatban nem százas néhány láb, ami épp a PCI express-hez van kivezetve. A lényeg az, hogy ereszd le a masinát és nézd át foglalatot, ha abban rendben vannak a lábak, akkor a kártyát kell megbontani.
A táp felöi oldalon is bedugdad a tápcsatlakozókat? (gondolom moduláris a tápod)
-
pokmky
tag
válasz hiimezio #61510 üzenetére
Hol a gond? Elindult! Örülj, rakd össze rendesen, de feltöltés előtt kapcsold be, a pumpát pedig húzd le amíg szárazon megy és akkor mindenki nyugodt, ha ismét elindult, töltsd fel és mehet a buli.
mozso
Ja nem csak a VGA-t, mindent full szárazon érdemes próbálni, közvetlenül töltés előtt. A pumpát lehúzod addig, elindítod, ha minden oké, lelövöd, töltöd, visszadugod a pumpát és hadd szóljon.
(De amúgya pumpát is érdemes szárazon, vagy kis lét locsolva bele elindítani, mert rohadt kellemetlen, ha töltés közben derül ki, hogy hibás és meg sem nyekken).
[ Szerkesztve ]
-
pokmky
tag
válasz hiimezio #61528 üzenetére
Nem csak belekattintasz néhány pontot és azokat húzod ahova akarod?
Ja nem, alul kéne lennie pöttyös izének, ahol kiválasztodd, hogy miképpen legyen szabályozva. Lépj be a rendes bios konfigba és ott nézd meg, hogy hozzá lehet-e rendelni a CPU hőmérséklethez például.
[ Szerkesztve ]
-
pokmky
tag
Van valakinek tapasztalata alphacool TOP + EK D5 kombóval? Úgy tűnik, hogy motor csere lesz, de már nem VPP755-re...
-
pokmky
tag
válasz hash99 #61558 üzenetére
Az a kérdés, hogy stimmel e bele rendesen, nem ereszt vagy ilyesmi, de akkor ezekszerint jó.
korcsi
Mivel a gagyi molex csatlakozót levágtam a kábel végéről és értelmesen megcsináltam, a nagyker visszautasította a garanciát (mintha lenne ennek köze a szar motorjukhoz). Futnak mégegy kört a boltosok, de, ha elutasítják, akkor az alphacool radiátort is kib@szom a francba.
Ja, és rakok EK D5-öt a topba, aztán leszívhat az akol.
[ Szerkesztve ]
-
pokmky
tag
válasz Demo07 #61629 üzenetére
Külföldi fórumokon, 1-2 helyen írják, hogy nagyon jók ezek a toppok, DE valamivel kisebb az elérhető áramlási sebesség a rendszerben ha ilyet használ az ember...
Ezek után el nem tudom képzelni, hogy mégis mitől lenne jó az a top, mert egy topnak annyi dolga van, hogy jó legyen az áramlás. Ha erre nem képes, akkor nem jó.
Az már csak szubjektív vélemény, hogy borzalmasan randa.
[ Szerkesztve ]
-
pokmky
tag
válasz TESCO-Zsömle #61777 üzenetére
Az AMD processzorok mért hőmérsékleteit inkább hagyjuk.
-
pokmky
tag
Nos, végülis cserélve lett a pumpám, kaptam újat, ami feltöltés után ugyancsak nem nagyon akart elindulni elsőre, ráadásul a korábbinál is hangosabb, full traktor hangja van max fordulaton. Gyerekek ez a VPP755 egy igazi rakás szar, kerüljétek messziről.
Amúgy az előzőben egyszerűen ferdén állt a tengely és vele együtt az impeller is, így alul nem feküdt fel teljes felülettel, csak féloldalasan és ezért szorult. A mostani a hangja alapján kb, még rosszabb lehet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest