Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #90933760 #26899 üzenetére
Bár pont annyi csatim van, mert 12db kellene és 6 egyenes van meg 6 derék. Rontja az áramlást és hülyén is fog kinézni, de szarok rá. Akkor még ma délután át is szerelem. Remélem a cső elég, abban nem vagyok biztos.
A tartályt sajnálom mondjuk, lehet hogy azt megtartom mégis. Akkor a tartályból menő cső az 10-es marad és azt melegítéssel rá tudom erőszakolni a HPPS csonkjára. Bár ezzel is csak növelem az ellenállást. De az a hosszú tartály még mindig szebb, mint a gyári tartálya a HPPS-nek. Vagy nem tudom, fogalmam sincs mit csináljak vele. A gyári tartállyal egyszerűbb volna az egész meg kapásból feleannyi víz lenne a rendszerbe.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz #90933760 #26899 üzenetére
Hali. Nekem van pár darab még ma délelőtt meg nézem. Szívesen neked adom hiszen nekem mindkettő HPPS átalakítóval szuperál csendben. csak az i5-öt kell kordában tartani és arra bőven elég /meg másra nem is lenne keretem/.
Nekem ilyenek vannak hozzá és 9/13-as csővel vígan elvan.
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
hellboy0415
aktív tag
válasz baboss #26903 üzenetére
Hali én csatikat tudok neki küldeni. már privibe dumálunk, hogy jók lesznek e neki. HPPS gyári nyomó 2db szívó 1 és 1/4-es radi csatlakozó 1 Hoppá csövet én is tudok küldeni... 9/13 kb 2 m és 10/8 UV aktív rozsaszin... a rozsaszin a párom kérésére volt annó a gépemben.
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
baboss
őstag
válasz hellboy0415 #26904 üzenetére
Csak összejön neki majd valahogy a rendszer valamelyik csövezéssel.
Nekem van még egy ilyen blokkom.
G1/4 és 25mm széles 35mm hosszú 15mm magas.Lefogató plexi,saját gyártmány,távtartó tipliből lett méretre vágva.[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
Még a végén szebb és jobb lesz mint a mienk,nekem csak a ház szúrja nagyon a szememet.Ha lenne egy elfekvő házam biztos bedobnám a közösbe.
Részemről a postát is állom habár most még kajára is alig jut.
Csak így tovább.Úgy néz ki,hogy Baltoafarkas kollégához csak most fog odaérni a télapó,mert elhagyta a csomagját és gyalog nagyon messze van.[ Szerkesztve ]
-
hellboy0415
aktív tag
válasz baboss #26908 üzenetére
Az a fránya télapó... Részemről nem sajnálom tőle mert a 360-as radim tőle van és mikor szedte szét akkor elázott a gépe, úgyhogy ezt most nagyon megérdemli. Lessz benne UV kék UV rozsaszin meg még ki tudja. A lényeg szerintem az, hogy az ember mindig segít ahol tud. Nálam is ez van év eleje van de érdekes a gépre mindig szerzek valahonnan pénzt.
Bocsi Baltoafarkas de ezt meg kell mutatnom. Ez volt az ami elázott.:
Samsung S20 ULTRA
-
törölt tag
Ha hazaertem akkor eltervezem, mert feleslegesen nem akarok keregetni semmit, tenyleg csak olyat ami kell is.
-
baboss
őstag
válasz #90933760 #26910 üzenetére
Egyenlőre hagyd ahogy van,nézzük meg mi jön össze,és majd eldöntöd melyik rendszert rakod össze és mire van szükséged.
Átnéztem a PC dobozaimat és ezek csak a helyet foglalják.
Összesítve ezek vannak.
Kártyaolvasó előlapi panel.
Alaplapra köthető USB bővítő.
MOLEX - VGA kábelek
VGA hosszabbító 8 pines kb 10cm hosszú
2dbSATA kábel 90°/ egyenes biztonsági kapcsolós.
2db G 1/4 10/13-as hollenderes csati.
1 db G1/4 90° 8/10 -es hollenderes csati.
Blokk G1/4 és 25mm széles 35mm hosszú 15mm magas.Lefogató plexi,saját gyártmány,távtartó tipliből lett méretre vágva.
Masterkleer PVC tömlő 13/10mm, UV-aktív Kék.
1db 38cm
1db 27cm
1db 26cm
1db 25cm
1db 18 cm
1db 16cm[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Olyan csatlakozókat hol lehet vásárolni ami a "26902" hozzászólásban van?
-
hellboy0415
aktív tag
válasz zsolti_20 #26913 üzenetére
Hali. az érdekelne hol vettem ezeket? Van az a varázslós bolt, amit most nem linkelek be mert kapok a pofámra. DE ITT VAN AZ ADOTT OLDAL Hátha nem lessz gond. A legalsó is HPPS-hez van.
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
idegbeteg18
tag
Sziasztok!
Eljutottam oda anyagilag hogy megtudjam rendelni a víz főbb alkatrészeit...
Szerintetek ez: Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mm (Noiseblocker BlackSilent Pro PL2-es ventik mennek rá) elég lenne az adatlapomon látható procimnak? (a vga vizezését egyelőre hanyagolom)Előre is köszi a választ/válaszokat!
-
Bakus
tag
válasz idegbeteg18 #26916 üzenetére
360-as radi bőven elég akármilyen procid van.
"A víz örök, de a gép változik"
-
baboss
őstag
válasz hellboy0415 #26915 üzenetére
Szerintem publikus,nem magánhirdetés az apróról.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na, átterveztem az egészet. Köszönöm a sok felajánlást, de sajnos nem tudom megoldani egyikkel se. És így hogy átvariáltam kicsit a gépet meg közben találtam itthon még három csatit, így végül is össze tudom rakni a saját cuccaimból is szerencsére. Most neki is állok.
Lesz benne 6db 90 fokos és 8-as lesz a rendszer ismét, de jó lesz ez így. Nem örültem neki, de azért annyira nem probléma. És a gőzmozdony tartály is repül, mert a HPPS gyári tartálya lesz.
-
ViZion
félisten
válasz #90933760 #26919 üzenetére
hmmm... és mi lesz a nagy tartály sorsa?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
válasz ViZion #26920 üzenetére
A kis Innovatek szett amit el akarok adni, mert abból kéne a ramokat megvennem. Ugye a víz miatt kukázott ramokkal megy most a gép.
Szóval abból a kis szettből kivettem a HPPS-t és akkor most oda a DDC meg a csőtartály megy a helyére hogy komplett rendszerként tudjam árulni.
Nem szeretném a csőtartályt eladni, mert ha később másik szivattyúm lesz akkor meg nem lesz tartály mire köthetném. De azt a kis vizes szettet csak egybe fogom tudni eladni, darabokba vagy bontva sose. Senki nem fog a 2 ezret érő blokkokért stb. 1k postát fizetni még. Úgyhogy bele kell tennem a tartályt, hogy komplett legyen. De amúgy nem is bánom mert ronda magas, nekem a 25 centisek tetszenek. -
Csokiii
aktív tag
Az igaz hogy ha alu és réz van a rendszerben akkor nincs korrózió? Azt hallatom hogy csak akkor van baj ha a két fém közvetlenül érintkezik.
-
seniman
veterán
Elméletileg foszfátmentesnek kell lennie,ilyenek a rózsaszínű,autóba való fagyállók is.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
törölt tag
Elkészült. A szivattyúval szoptam kicsit, mert szétszedtem és a két gumivég ami a kerámiatengelyt tartja, az egyik gumibak fele el volt porladva. A másik teljesen ép. Úgyhogy a porladt részt levágtam tapétavágóval, a többi része a másik fele ép volt. Aztán összeraktam, teljesen jó.
Szerencsére a legelső vizemhez kapott Innovatek cső elég lett úgyhogy egyforma és vizes rendszerhez való cső. Hát had ne kelljen regényt írni mennyivel könnyebb, jobb, normálisabban szerelhető vizes csővel meg vizes csatival. Sehol semmi, teljesen száraz.
Szivattyú maxon pörög, de csendben van. Ilyennek kell lennie basszus.Fél óra Prime+Furmark után:
Szoba 18
Core1 43
Core2 38
DispIO 38
MemIO 43
Shader 46A ventiket sajnos maxon kell pörgetni, mert a vganak kell a huzat különben lesül a helyéről. Tuning átlagos.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #90933760 #26928 üzenetére
na, grat hozza! osszeallt szepen.
ex p35-ds4 tulajkent: a VRMhutes a lapon eleg sokat bir, de q6600al plusz legaram nelkul mar sikitottak a kondik 175Wos CPUfogyasztas mellett (9x400@1.48 mellett, biosbol 1.54et kapott). szoval ha csucsra akarod huzni, akkor lehet erdemes egy ventit a VRMek fole rakni, bar ketmagossal ez se fog feltetlenul kelleni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
törölt tag
válasz hellboy0415 #26932 üzenetére
Gumiból van, elporlad. Meg gondolom jó erős löttyöt keverhettek bele ami megmarta. Nem venni észre csak ha kiveszed. Ha teljesen elporlad akkor elkezd zörögni hangosan a szivattyú mert a rotor hozzáér belül. De már jóval előtte észrevenni mert a gumiszemcséket belenyomja a blokkokba és eltömíti vele.
Kerámiatengely könnyen törik, óvatosan.Procival nincs gond, van 12db fet neki és a bordázata is nagyobb meg ott a venti egyből ráfúj. A vidi a gázos, mert annak csak 3 fet van és a dupláját fogyassza. Bár ez a nagyobb fet hűtős verzió, de azért világot nem vált meg. Túl messze van az alsó radin a venti is, úgyhogy pörgetni kell sajnos csak akkor jó. Arra még egy csíkblokk nem ártott volna ha már északit is hűtök. Akkor nem kéne a ventiket hajtani. De marad így jelenleg, majd máskor ha szerzek oda blokkot olcsón akkor kap, meg két 8-as derékszögű csatit.
Szivattyú simán viszi, így is alig lehetett légteleníteni mert leküldte a tartály aljára a buborékokat és mindig visszaszívta. -
hellboy0415
aktív tag
válasz #90933760 #26933 üzenetére
A pumpához van tartalék tengely meg az a mágneses rotor is. A légtelenítés valóban gázos mert nekem is mindig a tartály fenekére nyomja és ez így kész szopacs, lehet valamit rosszul csinálok de nekem legalább 3 óra mire kijön a legtöbb bubi és még utána is kell töltögetni néha mert innen onnan még tol magából. Ez a hátránya a 2 tartályos mániámnak. Az egyik a pumpa gyári kis tartálya a másik egy 5"25-ös plexi előlapi. Szép de
Én a helyedben a kártya alá raknék egy ventit jó közel, hogy ne keljen bömböltetni a ventiket. Ahogy ismerlek biztos kitudnál találni valamilyen tartót.[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
törölt tag
válasz hellboy0415 #26934 üzenetére
Nem rakok alá ventit, inkább pörgetem a radin. Aztán szerzek rá blokkot majd valamikor ha lesz pénzem.
Ilyen kéne egy darab, 90 fokos csatikkal. [link] -
törölt tag
válasz hellboy0415 #26936 üzenetére
Nem tudok, nincs rezem. Csináltatni semmi értelme, jó esetben egy ezresért kapni blokkot is. Van is itt aprón. Csak csatija nincs hozzá, két szem csatit meg nem fogok külön postáztatni megint, maga a postaköltség a duplájába kerülne mint az egész cucc.
Nektek sincs sajnos 90 fokosból kettő úgyhogy még az se megoldás hogy mégis kérek, a blokkot meg megveszem.
Majd valami lesz vele, most egyrészt kedvem se lenne szétszedni a rendszert negyedjére, meg amíg nincs ramom addig úgy se tudok játszani úgyhogy nem fog a vidi se melegedni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ráküldtem megint egy kis izzasztást a gépre hogy vizsgáljam a melegedését a kártyának, az az igazság a kari másik oldalán is vannak szétszórva fetek és eléggé melegednek azok is. Hiába hűteném le a hármat vízzel, a kari másik oldala lesülne ugyanúgy. Oda viszont már képtelenség blokkokat tenni, a ramsüni meg nem elég. Még a tápcsatlakozó környékén is forró a nyák, ekkora tuninghoz már nem elég az egy csati a kártyán. Mindenképp fújatni kell, úgyhogy nem is vacakolok a fet blokkal, marad minden így.
-
MPowerPH
félisten
válasz #90933760 #26938 üzenetére
Jah, eleg rossz a tapkor elrendezese sajnos. Nem nagyon lehet vele mit csinalni
Egyebkent igy nez ki?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
cinkoxid
senior tag
eddig nem is tudtam, hogy van hangja a vinyóknak idle módban....
-
Tikakukac
titán
Ha valaki Tody mestertől rendelne Pestre, szóljon már majd, 1 HK szűrő kellene tőle valszeg, de ennyiért nem postáztatok majdnem az áráért
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Daffchy
őstag
Elkezdtem összerakni a külső box-ot, és a peltier elemes hűtőegységre a felfogatás miatt csak 10/8-as csati megy fel.
Az mennyire gáz ha a rendszer többi része 13/10-es két helyen pedig lenne a 10/8-as???Kb az össz. csőhossz 15%-a lenne 10/8-as.
A többi elem: D5 EK tetővel, és egy 280/60-as radi, ha ez számít valamit...
Baltoafarkas: Köszi a gyors segítséget, akkor nem aggódom...
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
Na eddig így néz ki a dolog.
Ez egy régebben készült gépházam (szimpla bútorlap, a távtartó csövek pedig egy permetező szára, alu és két végéről fekete imbusz csavar beletekerve), amit egy pár hónapja nem használok, kiszedtem a HDD tartókat meg a sallangot és ebbe építem be vízhűtést, eddig a radi van bent és a peltier egység.
Az utolsó két képen látszik miért lehet csak 10/8-as csati, nagyobb nem fér el sajnos.
A képek minőségéért ismételten bocs!Íme:
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
válasz Tikakukac #26949 üzenetére
Hehe... ez körülbelül 3 éve készült.
Jövő héten remélem varázslóéktől meg jön minden cucc (bár még vissza sem jeleztek) amit rendeltem, cső, vízhőfokmérő, be kell szereznem egy használt olcsó tápot amin van legalább 3 molex.
Lesz egy külön pc táp hozzá, máshogy nem tudom hogy oldjam meg a tápellátását a D5-nek, a peltiernek (kis teljesítményű, nem sok kell neki) és a ventiknek.Más ötlet valakinek?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest