Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz tom_tol #26450 üzenetére
Ha szükséged van az 5db merevlemez-helyre, akkor más választásod ezen kívül nem nagyon van.
A pumpát meg eldugod valahova...de legegyszerűbben valószínűleg az 5.25"-ös helyekre lehet betenni.[ Szerkesztve ]
...
-
sg22
senior tag
Volna ket kerdesem
A tartalyt ti le szoktatok zarni ?
A radiatornal szamit hogy melyik csatlakozojaba dugjuk ra a csovet ? Egy ilyen radim van es a kepeken lehet latni hogy a tuloldalt az oldalan is van egy csatlakozo, azt hasznalhatom ?
what should I do about this?!
-
-
senior tag
válasz jones965 #26455 üzenetére
Talán esetleg úgy nem lehet, hogy pl az egyes végű (leeresztő,légtelenítő) Lenne mondjuk a bemenet és a másik kettő pedig párhuzamos kimenet? (Egy a CPU ra, egy a GPU ra)
Persze akkor olyan tartály kell, amin két bemenet van!
Így nem melegítenék egymást, bár a teljesítmény valamivel kevesebb mint a fele lenne...
Igazából megnézném a gyakorlatban mit mutat.
Bár nem tudom van-e értelme. -
adatfalo
senior tag
válasz jones965 #26455 üzenetére
Átgondolva tényleg nem a legmegfelelőbb, de oldalára állítva (például a gépház aljában) a gravitáció hatására a víz)lentről felfele) kitölti a teret és a "légtelenítő furat" - ami felül található - áramolhatna ki a folyadék, így végülis mozogna mindenhol a víz. Nem?
www.adatfalodesign.hu
-
törölt tag
válasz Kbhont #26457 üzenetére
Meg lehetne oldani úgy is, de semmi értelme mert csak teljesítményveszteséget okozna. Ugyanúgy "melegítenék" egymást, mert a víz attól még közös, hogy egy kis szakaszon szétválasztod.
Nem áramlik azon a felén a víz semmiképp se, mivel a másik végét lezárod. Akkor áramlana ha a két egymás melletti csatlakozót összekötnéd T-vel és úgy menne tovább. Akkor lenne áramlás, bár akkor se lenne olyan jó mint alap felállásban.
[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
válasz Kbhont #26457 üzenetére
Kettő okból sem jó az elgondolásod:
1. A radiátor osztott része sem biztos, hogy azonos ellenállással rendelkezik, sőt.
2. Az első pont pozitív teljesülése esetén a különválasztott körök ellenállása is különböző lenne.+1. Amennyiben ezektől függetlenül mégis azonos térfogat áram alakulna ki a szétválasztott hőcserélőn, a felvett és eldisszipált hő ugyan annyi lenne, ennek fejében építenél egy túlbonyolított rendszert a semmiért.
-
senior tag
válasz jones965 #26461 üzenetére
Túl bonyolított? 1db csővel van több, mint egyébként...
Az, hogy az ellenállása nem biztos, hogy teljesen egyforma, abban van valami.
Szerintem nem teljesen kifeszített konfigurációknál még akár jó is lehetne.Arra gondolok,amikor nem tudod eldönteni, hogy a GPU-t vagy a CPU-t hűtsed. Ez az én meglátásom alapján olyan, mintha 2db 6 cm-es hűtő lenne egy '"tokban" egymás mellett!
Persze lehetne arról is beszélni, hogy pl mennyivel nagyobb egy VGA blokk ellenállása egy mezei CPU blokknál. Gondolom azok is akár jelentősen is eltérhetnek egymástól...
Nem tudom, hogy léteznek e olyan táblázatok amiben le van írva hogy, a blokkba engedett víz hőfokával milyen arányban változik a kimenő? -
-
törölt tag
válasz Kbhont #26464 üzenetére
Igen, ebben valóban igazad lenne, ha volna hideg-meleg víz a rendszerben. Csakhogy nincs, vagyis van de normális esetben 3-4 foknál nem lehet több a különbség, te pedig ezt akarnád kinyerni. Amit utána el is buksz a különböző áramlási sebességekkel stb. A víz nagy része elmenne a VGA körön, a proci melegebb lenne.
Az egésznek nem sok értelme. Kísérletezni persze lehet.Ezekre a radikra azért kerül 1/4 menet általában légtelenítés céljából, hogy ha onnan van feltöltve akkor legyen egy nyílás amibe betekerhető a kis 1/4 menetes tölcsér. Vagy leeresztőcsapot bekötni vagy hőmérőt, ha a tartály harmadik csatijában pl led van, vagy nincs harmadik csati.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz #90933760 #26465 üzenetére
Figyelj! Ez csak fantazmagória! Azért kérdezek, mert nem vagyok tisztában a gyakorlati részével. (Az elméletivel sem.)
Csak agyalok, foglalkoztat a kérdés! Tudom hogy behozhatatlan a tapasztalat, amit évek során a többnyire a magatok kárán megszereztetek. De jól esik kínlódni...
Jones: elnéztem! 2db csővel kell több valóban![ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
-
Daffchy
őstag
válasz #90933760 #26442 üzenetére
Ezt a kis szösszenetet olvastam már, de sajnos ehhez szereznem kellene egy ilyen HPPS hátlapot, amit nem leltem sehol sem... villamosság szereléshez annyira nem értek. Nagy barkácsoló vagyok, de ez kimaradt az életemből...
Egyébként maga a pumpa már meg van, és most ki is próbáltam.
Csak mivel el van törve a kerámia tengely, és szét van kopva a kis gumi kupak nem akartam beröffenteni, de végül is a tengely hiába van törve, nem számít, a kopás inkább, rendeltem bele új belsőségeket. Igaz többe kerül mint maga a pumpa...
Összeraktam egy zárt rendszert az újonnan beszerzett is szettemből és meglepően halk, sokkal rosszabbra számítottam, a tartály dettó olyan mint a tiéd, csak piros színű.
Ahogy légtelenedik a rendszer egyből behalkul, szivacsra rakva meg pláne, korrekt!
Ez a szett kerül a 280/60mm-es radival a külső box-ba majd.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz jones965 #26467 üzenetére
Persze a számok nem hazudnak...!
Voltak már ehhez hasonló tesztek?
Szerintem simán ki lehet számolni.
Hozzá teszem! -Én azt soha nem állítottam, hogy ez így jó!
Vagy Te ezt olvastad valahol tőlem?
Fogalmam sincs, hogy van-e értelme! Lövésem sincs!
Megmondom őszintén, hogy most előttem Te egy kicsit kettős személyiség kezdesz lenni!
Azt is megmondom, hogy miért!
A blogod lenyűgöző! Mondhatni, hogy ha valaki, akkor Te letettél itt valamit az asztalra! Azt gondolom, ezt itt bárki elismeri! Végig olvastam az össze bejegyzést az elmúlt hetekben Veled kapcsolatban! (ill próbáltam az összest) Azok az elképzelések, megoldások, stílus, kreativitás, borzasztóan irigylésre méltó! (az "irigylésre" a szó jó értelmében)
Még is, mikor valaki (bárki) aki ide betéved, vagy rendszeresen itt tölti az idejét, fel dob egy témát, akkor Te vagy nem szólsz hozzá, vagy egyszerűen a fekete/fehér verzióval leosztod. Persze nem mondom, azt, hogy nincs igazad! Már csak azért sem, mert nem tudom, hogy mi az igazság! Amit mondasz, azt szent írásnak vesszük! Azonban mikor elindul a saját fantáziánk és azt itt közzé tesszük, na ahhoz a Te tapasztalatod alapján kicsit több tolerancia és kevesebb irónia ill intrika kellene! Lassan már én is 50 felé közeledek és azt gondolom hogy láttam már ezt azt életemben.
Vissza térve a kérdéshez!
Amennyiben segítesz én hajlandó lennék rászánni az időt és talán eredményekkel lehetne bizonyítani, hogy mennyivel rosszabb, vagy jobb a soros ill párhuzamos verzió...
Még egyszer nem okoskodni akarok!!! Csak érdekel!
(tudom sok a felkiáltójel ) -
sg22
senior tag
errol mi a velemeny? van ettol jobb radira? hang is szempont
-
jones965
Modder
válasz Kbhont #26469 üzenetére
A gond az, hogy sok olyan ember tévedt már ide, aki kapásból feltalálta a spanyol viaszt. Az már egy elismerésre méltó jellemvonás, -jelen esetben nálad-, aki a felvetéseket követően képes beismerni adott esetben a fikció tényét.
A legtöbb esetben már azért sem használok smile-t, mert nem tudom eldönteni, hogy a kérdező ténylegesen komoly szándékkal érkezett ide, vagy csak egyszerűen unalom űzés gyanánt irkál. Ezért vannak már kevesen a régi motorosak közül aktívan jelen a topikban.
Az egyértelműség kapcsán:
-
senior tag
válasz jones965 #26475 üzenetére
Valóban nagy a forumokon az átjáróház és sok nem "oda" való emberek jön megy...Én személy szerint nem sok topikba vagyok bejáratos, de ahova igen, ott évek óta azt gondolom, hogy elismert és aktív tag vagyok.
Ami nagy hibám, hogy valami vezérhangya elindul odafent akkor az nem hagy nyugodni!Amikor ehhez még az ösztönöm is társít némi pozitív energiát, akkor abból általában jó dolgok sülnek ki.
Én szeretnék ide beilleszkedni, mert jó csapatnak tűntök és bőven van mit tanulnom Tőletek!
Szóval, ha kellek valami oknál fogva és tudok valamiben segíteni, akkor itt leszek! -
sg22
senior tag
GT AP-15 a kiraly martin szerint
-
Csokiii
aktív tag
válasz hszilard666 #26483 üzenetére
Rozsda nincs rajta csak tapi meg por, azért gondoltam mert láttam hasonlót csak nem emlékszem a nevére de az is lehet hogy tényleg sufni, de akkor nagyon igényes a másik oldalon 2db 120as venti hely van, elég gyárinak tűnik. Kb. 55-60 vastag
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csokiii #26481 üzenetére
Nincs más oldalról is fotód róla? Thermaltake radijaira hasonlít, de kicsit máshogy néz ki. A másik az Aquacomputer radija amire nagyon hasonlít, de annak leszedhető a vége, az nem ilyen csonkos.
Ja igen hogy annak van ilyen verziója is. Akkor már értem.
[ Szerkesztve ]
-
Akcok94
senior tag
válasz Csokiii #26481 üzenetére
hali
aquaComputer airplex evo 240 egyik változata nekem volt ilyenem csak az egyik csonkja letört.
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Kbhont #26469 üzenetére
Nem csak erre, hanem úgy általában a felvetett témára:
Az a baj a vízhűtéssel, hogy nincs mit számolni rajta. Illetve van, de még sincs.Ugyanaz megy, mint sok más téren: Minden iszonyúan túl van méretezve, és 1-2 ökölszabályon túl senkit se érdekel semmi. Persze van 1-2 elvetemült gazember, akik valamilyen oknál fogva közelebb kerültek a rendszer hátterét adó fizikai folyamatokhoz és emiatt másképp is látják picit a dolgokat, de általánosságában elmondhat, hogy ritkán éri meg ezzel foglalkozni.
Például Jones is csak akkor mozdult rá a két körös kialakításra sok évnyi vizezés után, mikor egyszer úgy hozta a sors, hogy az adott gépbe kényelmesen nem fért elég radiátor, és kellett valami "trükk". Egészen addig egyszerűen nem számított, hogy hűtés és helykihasználás szempontjából mennyivel hatékonyabb tud lenni.
Vannak speciális helyzetek, amik speciális megoldásokat igényelnek, de ezek ritkák, és az ökölszabályok általában ezt is megoldják.
A konkrét példa:
Amit felvázoltál, ebben a formában nem célszerű a körök eltérő ellenállása miatt. Viszont vannak helyzetek, ahol érdemes, sőt kötelező párhuzamosítani.
-Kötelező például, ha az adott alkatrész ellenállása nagy, és számottevően rontana a többi alkatrész hűtését.
-Érdemes párhuzamosítani a VGA-blokkokat. Általában egymás mellett vannak, a legtöbb gyártó kínál is megoldásokat ilyen célra, ráadásul a FullCover blokkok zöme nem turbulens áramlás elvén hűt, egyszerűen széthúzzák a hőt egy kilós réztömbbel.
-Érdemes lehet párhuzamosítani a HDD-blokkokat.
-Érdemes lehet párhuzamosítani, ha a szivattyúnk relatíve kis nyomást képes előállítani, viszont hatalmas a vízhozama. Ilyen esetben a szivattyú optimális működése követeli meg a rendszer ellenállásának maximális csökkentését, melyre a párhuzamosítás a legjobb megoldás.Fontos azonban megjegyezni, hogy a vízhűtés egyik legnagyobb ellenállású komponense a G1/4-es csatlakozó, melyeket nem lehet kiküszöbölni, mert ennél nagyobb a legtöbb helyre egyszerűen nem fér.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
sg22
senior tag
válasz seniman #26489 üzenetére
persze csak nem mindegy h milyen teljesitmeny/hang arannyal fujja at erted. biztos a tied is atfujja csak mondjuk egy masik venti jobban lehutene ugyanolyan hang mellett.
tovabb olvasgattam, a corsair sp-120 szamit meg eleg jonak, az 'csak' 15 eur
-
cinkoxid
senior tag
szerintetek az jó megoldás, ha a cm690 advanced II házban az alsó radin a ventik nem a házba fújják a levegőt,hanem ott az alján kifelé?
-
cinkoxid
senior tag
válasz jones965 #26496 üzenetére
Az elég sok. Akkor marad a normális verzió. Most jött meg a ház, aztán lassan kezdek építkezni
Volna egy elektronikai kérdésem, remélem tud valaki választ adni.
Szóval a házon van egy kapcsoló, amivel a venti ledjét lehet ki-be kapcsolni. 2 pines. Szóval azt szeretném megcsinálni, hogy a led szalagot, amit a plexi köré belülre elhelyezek, azt ezzel a gombbal tudjam kapcsolgatni.
Tehát a led szalagnak csinálok egy véget, ami a molexre megy, és abból kéne két kábelt belevezetnem a kapcsolóba?[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
válasz ZSZS-CMSC #26498 üzenetére
Ezt most nem értem.
A pc tápok az ATX szabvány bevezetése óta kapcsoló üzemmódúak.cinkoxid: mivel ez a kapcsoló egy panelra van beépítve, így gondolom 5 vagy 12V feszültséget kapcsol direktben. Amennyiben nem terheled le 1-2A-nál nagyobb áramfelvétellel, akkor elbírja, persze ehhez 12V kimeneti feszültség kell.
Ha van műszer, rá kell mérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest