Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#4016) Dany007 válasza kymco (#4014) üzenetére


Dany007
veterán

csak eszembe jutott, amit még délelőtt írtál a másik topicban :) Jobb később mint soha.

"addiktológiai problémákból az átlagnál jóval nagyobb hatékonysággal tud gyógyulást biztosítani pld, és ennek oka nem a jelzőben, hanem a kereszténység tartalmában lehet megtalálni."

Na most ez nekem nemsokat mond. Mármint, hogy miért is lenne nagyobb a hatékonyság. Bár ha a tények ezt mutatják én elhiszem.
Lehet, hogy maga a hit ereje. Sokszor bebizonyították már, hogy a placebo igen hatásos tud lenni. Tehát amennyire én értelmezem és ha tényleg nagyobb az a hatékonyság, akkor az annak köszönhető, hogy az emberek hite - amolyan gyógyulni vágyása, vagyis inkább hit a gyógyulásban - segíti elő ezt a folyamatot. És nem önmagában az, amit az ottani orvosok, ill. ápolók, gondozók tesznek.

Viszont mért lenne kevesebb pénzből? Én csak azt a részt nem értem, hogy valójában ugyan azt csinálják az állami és vallási intézmények, csak külön-külön adja rá a pénzt az állam. Másrészt gondolom az a pénz nem csak ezekre a jótékony intézményekre megy el.

Szerintem ez nem divat kérdés. Az évszázadok során az emberekbe berögződött, hogy az állam és a vallás az egy. Ugye a történelem során is sokszor még az irányítás is e két "szerv" között forgott.
Szerintem a szétválasztás oka inkább az, hogy az emberek már kezdenek rájönni, hogy a vallás az csak egy hit. Az állam meg maga az egész intézmény amiben élnek.
Szerintem amúgy is túlzásba lett víve anno a vallás szerepe a világ és országok politikájában. Bár kitudja, manapság meg lehet, hogy jó lenne ha egyes államok hallgatnának a Vatikán szavára némely esetekben.
Mert pl az őssejtkutatás, abortusz stb ellenzése a keresztény vallás részéről nekem nemigazán tetszik. Viszont a háborúellenes békepárti megnyilvánulok annál inkább.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.