Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#18948) kymco


kymco
veterán

Azt még szeretném hozzáfűzni a korábbi hozzászólásomhoz, hogy minden leírt jellemzőhöz személyes megtapasztalások, életesemények tartoznak, amiknek ezek a leírt dolgok a következtetései.
Leírhatnám ezeket részletesen, egy részük itt a topicban már le lett írva, de nem szeretném újabbakkal bővíteni, mert annyira személyes dolgok, amiket nem szívesem helyeznék a cinikus vitapartnerek elé. Elég nekem más területen kezelni a csúsztatásokat, minősítgetéseket.

Tehát ezek valós élmények által leszűrt megállapítások, nem pedig már vissza nem kereshető műsorok , már nem emlékszem szaktekintélyeinek pontosan már nem emlékszem, hogy mit mondott, de tuti igaz cáfolatai a Bibliának típusú dolgok, nem is filmekből és szappanoperákból említem ki őket, hanem a saját életemből, és kb húsz év megtapasztalásainak termése.

A másik dolog, amiről írni szerettem volna, az a Biblia hitelessége. Kb száz éve a tudomány azt mondta a bibliai eseményekről, hogy mesék, nem támaszthatók alá régészeti eredményekkel a Biblia szavai. Még a városoknak a nevei, a városok királyainak nevei sem találhatók meg a leletek között.
Aztán a régészet egy csomó dolgot talált, köztük bibliai városok neveit tartalmazó, a Bibliától független írásos leleteket. Olyan adásvételi szerződéshez köthető metódusokat olvashatunk azokon az agyagtáblákon pld, amik a Bibliában is pont úgy vannak leírva, olyan szokásokat, amelyek tökéletesen egyeznek a Bibliában leírtakkal...
Ezek azt bizonyítják, hogy a bibliai szövegek akkor születtek, amely korról szólnak. Az általuk leírt természetföldrajzi, társadalmi viszonyokat tükröző, városokat, királyokat felsoroló leírásai pontosak, hitelesek.
Ezek pedig azt bizonyítják, hogy nem lehet mesének nevezni.
Mert a mese nem erről szól.
De akkor mikor ezek a tények elhangoztak, nem olvastam senkitől, hogy, ok, akkor nem mese... de...
Folytatódott a köpködés.
Pedig ez egy fontos dolog, amit érdemes lenne komolyan venni.
Nem vagyunk hülyék. Nem gondolom, hogy ezek a régészeti tények önmagában hitelessé teszik a Biblia üzenetét, mármint, hogy Isten a történelem ura, és terve van az életünkkel.
De azokat hitelteleníti, akik azt mondják, hogy a Biblia mese.
A történészek, régészek számos ponton igazolták a Bibliát. És ez tény.
Mondom, ezzel nem lehet hitet kapni, ez nem pótolja az Istennel való személyes kapcsolatot, de kényelmetlen tövis azoknak, akik az ellenkezőjét szajkózzák városi legendákra hivatkozva.

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.