Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#18324) kymco válasza Deck (#18323) üzenetére


kymco
veterán

Örülök, hogy az összeollózott "bölcsességek" mellett valódi kérdéseket is feltettél.
Mesevilág... Mitől mesevilág? Attól, hogy te ezt nem tudod elfogadni? Attól, hogy nem hiszel benne? De ettől még nem mesevilág, max te nem tudod valóságosnak tartani. Én nagyon sok esetben szembesültem azzal, hogy ez a "mesevilág" reálisabb képet ad az emberről, a világ állapotáról, mint a mai posztmodern világ.
Volt idő, hogy én is mesének tartottam, ehhez az járult hozzá többek között, hogy felületesek voltak az ismereteim, az általános sztereotípiákból merítettem az érveimet.

Például a világ kereszténységének kb fele nem áll a pápa, a Vatikán hatalma alatt. A kereszténység nem egyenlő a római kereszténységgel. Ehhez elég lett volna egy kis google. Nos ebből nekem az jön le, hogy te kritizálsz minket úgy, hogy alapvető dolgokkal nem vagy tisztában... sebaj, én is voltam ilyen.

24 évesen lettem keresztény nem sokkal a villamosmérnöki diplomám átvétele után. A szüleim nem hittek nagyon Istenben, apám mszmp párttag volt. Nem erőltettek semmit rám, felnőtt koromig azt sem tudtam, hol van a református templom a településünkön. Ennyit a skatulyázásodról.

A teremtés vs dínók biztos nagyon izgalmas, de engem nem hoz lázba. Korábban is leírtam, el tudom fogadni, hogy szimbolikusan is lehet értelmezni a Teremtés történetet, és hiszem, hogy Istennek van hatalma arra, hogy napok alatt lezavarja azt, amihez nekünk évmilliók is kevésnek bizonyulnak.
A Teremtés történet legfontosabb üzenete, hogy létezik Teremtő, és mi, emberek a Teremtő teremtményei vagyunk, és vele való kapcsolatra lettünk megteremtve. Az ember tudatosan elszakadt a Teremtőtől, és ennek minden következményét viselnie kell. Ezt a más állapotot nevezi a Biblia bűnnek. És mivel ezt mi magunk nem tudjuk helyrehozni, Isten Jézusban állította helyre a kapcsolatot a Teremtővel.

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.