Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#18096) #40553216 válasza Noddy (#18094) üzenetére


#40553216
törölt tag

Remélem, nem akarsz nekem kínai tanítani. Te tanultál? Nem hiszem. Amíg pedig így van, addig nem nagyon fogadom el az összeollózott "etimológiádat", ha nem haragszol.

The Chinese-Characters.org


1. nyolc (és a csatlakozó jelentések)
2. hegyi forrás

Sajna, az a helyzet, hogy rengeteg kínai karakter van nem hogy több jelentéssel (ezek lehetnek egy körbe tartozók), de több, egymással összefüggésben nem lévő jelentéskörrel. Úgy látszik, ez a 八 is ilyen.

"Ha te wikipédiás bejegyzést hoztál azért mertem én is azt betenni."
Lehet mondani, hogy a teológia és a geológia közötti a különbség a két wiki-idézet között. És a zsidó időszámítást hoztam fel, ami tény. Nem írtam, hogy nem volt 2árvíz" legenda Kínában, de jelentősen más háttérrel, okból, és cél nélkül. És messze nem csak özönvíz volt, hanem totális káosz: óriási tüzek, fenevadak is pusztították az embereket. Tehát ebből csak az özönvizet kiemelni minimum igen nagy tájékozatlanság, ha szándékos, akkor meg hazugság.
De te továbbra is a "nyolc száj" alapján próbálsz igazolni egy fantazmagóriát.

"Még egy kis érdekesség."
Ezen az egy oldalon kívül sehol nincs említve, hogy a Nü-va által megfékezett káosz az emberek bűnei miatt lett volna. Nem kizárt, hogy egy buzgó keresztény gondolta bele a zsidó-keresztény bűn motívumot a kínai sztoriba.

És ha már érdekesség: olvashatsz más érdekességeket is. Konkrétan pont a vízözönnel kapcsolatban felmerülő problémákat.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.