Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#1582) kymco válasza luciferc (#1534) üzenetére


kymco
veterán

Jézus sosem volt isten fia, még ha létezett is, csak egy szegény, megzavarodott ács volt, áldozata lett önön elhivatottságának.
Ez indított a hozzászólásra, és ez az, amit vitatok, amivel nem értek egyet, mert cáfolják a tények és a logika is.
Mivel ez nem egy 5 soros dolog, és bár vége a szabinak, mégsincs sok időm még erre... több részletben vitatom (így lehet a részeket is vitatni)
1. állításom
Az négy kanonizált evangélium hiteles Jézus életrajzok.
A szerzőit János kivételével nem vitatta a tudomány (Jánosnál is az a kérdés alapvetően, hogy a János nevű tanítvány, vagy más János nevű személy írta....) ezért elmondhatjuk, hogy a Máté evangéliumot Jézus Máté/Lévi tanítványa írta, a Márk evangélium nagy valószínűséggel Péter apostol leíásai szerint íródott, Lukács evangélium pedig több tanítvány leírásának az összesítése. A három evangéliumból a legrégebbi Márk 50 és 60 között lett végleges formába öntve, a legifjabb Lukács, ez is még vsz 60 körül megírásra került. Ez max 20-30 évet jelent a történésektől számítva
Nagy Sándor legkorábbi életrajza halála után több, mint 400 évvel született, mégis hitelesnek tekinti a történelemtudomány.
Ha az evangéliumok hazudnának, akkor pld a még a lejegyzéskor élő kortásak tiltakozása is olvasható lenne, de ilyen nem létezik...... Tehát, aki akkor hallotta, és látta az eseményeket hitelesíti a történteket :).
Ha pedig az életrajzok hitelesek, akkor nem csak az ''egyszerű'' csodák történtek meg, hanem a Jézus halálának, feltámadásának is hitelt kellene adni. Más kérdés, hogy ezt nem veszi be a tudományon érlelt gyomrunk egykönnyen.

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.