Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#2901) tildy válasza ngabor2 (#2900) üzenetére


tildy
nagyúr

Köszönöm, hogy megfogalmaztad amit gondolok :K

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2902) kymco válasza ngabor2 (#2900) üzenetére


kymco
veterán

Mit értesz kirekesztés alatt?
Nem állnak szóba nem kereszényekkel? Nem barátkoznak nem keresztényekkel? Kitagadják a nem keresztény rokonokat?
Különbnek tartják magukat a nem keresztény embereknél?
A válaszom mindegyikre nem.... de ha tudsz írni kirekesztésről konkrétumot, akkor szívesen venném....

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#2903) tildy válasza kymco (#2902) üzenetére


tildy
nagyúr

Különbnek tartják magukat a nem keresztény embereknél?

Erre már láttam példát. :U

Egyébként én arra gondoltam, hogy vannak oylan dolgok, amik a kereszténységgel összeegyeztethetelnek, ilyenek pl. a házasság előtti szexuális kapcsolat,az óvszerrel való védekezés, az abortusz, a homoszexualitás, és jópár dolog.
Az ilyen emberekkel igenis kirekesztőek tudnak elenni egyes konzervatív keresztény körök . Lehet mások "elfogadják" , hogy ilyen is létezik, de a feltétel nélküli szeretetet ezen emberek irányába a részükről sem tudom elképzelni.

Szóval igenis megbélyegzi az embereket.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2904) kymco válasza tildy (#2903) üzenetére


kymco
veterán

Igazából most sem értem.... már találkoztam magát másoknál különbbnek tartó kalauzzal, de nem gondolom, hogy a kalauzok általánosan kirekesztőek.
A bűnős emberrel szemben sem a kirekesztés a jellemző, mert akkor üresek lennének a templomok. :)

www.refujvaros.hu

(#2905) caprine válasza South Velen (#2877) üzenetére


caprine
aktív tag

Azt kell felfogni, hogy az élet az egyedfejlődésről szól, és ebben nem a testet hanem a lelket kell érteni aminek 1 élet az csak 1 inkarnáció. Olyan mint suliban 1 év. Ebben az inkarnációjában az ember ezt a testet viseli, a következőben meg másikat.

A fejlődés a kő szinttől tart az Isteni szintig, és az emberi inkarnáció az ahol akár 1 emberőltő alatt többet lehet fejlődni mint a megelöző több ezer év alatt, mert az ember rendelkezik az értelemmel és megértheti létének célját. Ez az egész kozmikus játék erről szól. A fejlődés tapasztalatokon keresztül történik mintha leckék lennének. Az átlag ember életének 60-70% előre meg van írva.

A normális emberek az ilyen "értelmetlen" halálok láttán sopánkodnak, hogy szegény milyen jó gyerek volt és olyan fiatal, a légynek sem ártot és mégis meghalt. Csak a testében gondolkodik mindenki pedig a lélek a lényeg. A lélek megszületése elött eldöntötte hova és mikor fog megszületni, milyen tapasztalatokat akar átélni megtanulni és ha ezekkel mind van akkor elhadja földi porhüvelyét, ennyi. Ha ez 17 évesen lesz akkor 17 évesen, ha 105-évesen akkor meg 105 évesen.

Ez a halhatatlanság mizéria nekem annyira muris, mert minden ami anyag az mulandó is egyben ezt nem kell bizonygatnom gondolom, de lélek az nem anyagi természetű ezért nem is halandó.

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)

(#2906) caprine


caprine
aktív tag

A hitről egy érdekesség: van egy olyan mondás és a hitetlenek gyakran mondják "hiszem ha látom". Magyarra forditva elhiszem hogy létezik a legfelső de előbb jelenjen meg már nekem mint porbafingonak. De ez nem jó. A tudás viszont nem előzheti meg a hitet. Elmegyek x boltba mert hiszek benne hogy nyitva van, hogy van olyan cipő amilyet szeretnék és van nálam annyi lé mint amennyibe kerül. Mikor lesz ebből tudás? Amikor a cipő a kezembe került. A hit mindig megelözi a tudást. Elöbb higy, és ha elég komolya a dolog akkor idővel tudni is fogsz.

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)

(#2907) fastervótam válasza caprine (#2906) üzenetére


fastervótam
tag

A tudás viszont nem előzheti meg a hitet. Elmegyek x boltba mert hiszek benne hogy nyitva van, hogy van olyan cipő amilyet szeretnék és van nálam annyi lé mint amennyibe kerül. Mikor lesz ebből tudás? Amikor a cipő a kezembe került.

De ha tudom, hogy általában 6-ig van nyitva az a bolt, akkor hiszem, hogy most is így lesz, és odamegyek, és megtudom, hogy 6-ig van-e nyitva, és notessék, megelőzte a tudás a hitet, ráadásul kétszer is szerepelt a mondatban.
Micsoda filozófiai magasságok ezek a szójátékok, amik a hit előbbrevalóságát bizonygatják. Vagy inkább mélységek.

[ Szerkesztve ]

(#2908) fastervótam válasza caprine (#2905) üzenetére


fastervótam
tag

A fejlődés a kő szinttől tart az Isteni szintig, és az emberi inkarnáció az ahol akár 1 emberőltő alatt többet lehet fejlődni mint a megelöző több ezer év alatt,

Azt kell felfogni, hogy ezen nincs mit felfogni, ez ugyanis nem felfogás kérdése. Vagy elhiszi valaki ezt vagy sem, bizonyítani, cáfolni úgy sem lehet. Mi az, hogy az Isteni szintig tart az egyedfejlődés? És ha azt mondom, hogy nem addig tart, hanem az egyszarvú szintig, hogyan cáfolod meg?

Ami meg a hitetlen szót illetni, mintha csak a szent inkvizíciót hallanám. Méghogy hitetlen valaki. Ezt csak a vakhitűek hiszik el, de rosszul hiszik. Az ateisták is hisznek valamiben, csak az nem a felső gondoskodó hatalom.

[ Szerkesztve ]

(#2909) skype válasza caprine (#2906) üzenetére


skype
tag

Sajnos a reinkarnáció fogalmát nagyon sokan félreértelmezik.Nincs olyan, hogy élek, majd meghalok, és a következő életemben majd folytatom azt, amit itt abbahagytam.Ez nem így működik. Aki egyszer meghalt, az meghalt. És nem csak a teste, hanem a lelke is örökre meghal.Igen a Lelke.A földi lelke.Mert az emberi testet a földi lélek élteti. De belül van egy másik.Az Isteni szikra.A másik lélek.És ez nem hal meg.Ez az ami örök.

(#2910) fastervótam válasza skype (#2909) üzenetére


fastervótam
tag

Már elnézést, de hogy másképp lehet értelmezni a reinkarnációt? A meglétében vagy a nemlétében lehet hinni, de más értelmezését nemigen ismerem.

(#2911) Noddy válasza ngabor2 (#2900) üzenetére


Noddy
senior tag

Sajnos itt a nagy igazság, hogy szerintem többen vannak, akik kereszténynek vallják magukat és még sem úgy viselkednek, sőt ráadásul reklámozzák magukról, hogy ők keresztények.
Így a legtöbb embernek az jön le amit ti is tapasztaltok, és akik nem ilyenek azoknak is meg kell küzdeniük a negatív előitéletekkel.
Persze ez nem arról szól hogy az igaz keresztények tökéletesek. Mert nem tökéletesek, csak egy ilyen volt/van ő pedig Jézus.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#2912) skype válasza Noddy (#2911) üzenetére


skype
tag

Bocsáss meg, de Jézus mitől keresztény? Attól, hogy keresztrefeszítették?

(#2913) skype válasza fastervótam (#2910) üzenetére


skype
tag

de más értelmezését nemigen ismerem
attól, hogy te a reinkarnációt csak úgy tudod elfogadni, ahogyan általában az emberek ismerik, még nem biztos , hogy az a helyes megfogalmazása.Nem is megfogalmazásnak nevezném, hanem ismeretnek, elgondolásnak, elképzelésnek,....stb

Vagy lehet, hogy te egyáltalán nem hiszel benne.Lehet! Én nem tudom.

(#2914) fastervótam válasza skype (#2913) üzenetére


fastervótam
tag

attól, hogy te a reinkarnációt csak úgy tudod elfogadni, ahogyan általában az emberek ismerik, még nem biztos , hogy az a helyes megfogalmazása.

A reinkarnáció jelentése: lélekvándorlás. Az emberek többsége erre érti a szót, így felesleges bizonyítani, hogy ez a szó nem is azt jelenti. A másik, hogy a lélekvándorlás hite bizonyos keleti vallásokra jellemző, és az pont ez, a lélek átvándorol másik testbe a halál után.

Nem arról van szó, hogy én mit hiszek, én ateista vagyok, hanem arról, hogy ez a szó "reinkarnáció" mit jelent.

[ Szerkesztve ]

(#2915) skype válasza fastervótam (#2914) üzenetére


skype
tag

OK Elfogadom, amit írtál.Akkor én erre azt mondom, hogy ebben a formában nincs lélekvándorlás.Ugyanis a földi lélek a halál után feloszlik, vagyis megszűnik létezni.

(#2916) tildy válasza caprine (#2906) üzenetére


tildy
nagyúr

NEm hinném, hogy minden ember ezért megy boltba. Én pl. sokszor vásárlok úgy, hogy meglátom, megtetszik (igaz amúgy is kéne) Ennek semmi köze a bolthoz, meg hogy nyitva van-e.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2917) tildy válasza kymco (#2904) üzenetére


tildy
nagyúr

De csak akkor, ha ott csendben ül, vagy olyat szól vissza, ami a többieknek tetsző. Hogyha én elmegyek egy templomba, ahol bezsél a pap, és én viszont nem tartom be ami ott szokás, pl. azt mondom a papnak, hogy szerintem nem igaz, amit beszél, vagy hasonló, akkor nem hiszem, hogy ott akármennyire is szeretnek szívesen látnának megint. Kizárólag csak akkor, ha beállok én is a bólogatójánosok közé.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2918) skype válasza tildy (#2917) üzenetére


skype
tag

A választ a kérdéseidre ne a paptól várd.Ő is csak ember.A választ neked magadban kell megtalálnod.Ha nem akarod meghalgatni a papot, akkor ne menj templomba. Ha meg elmész akkor legalább add meg a tiszteletet azzal, hogy nem a templomban kezdessz el vitatkozni. Ezt megteheted mise után is. A pap biztosan nem fog elfutni előled.

(#2919) kymco válasza tildy (#2917) üzenetére


kymco
veterán

Ha bemész egy múzeumba, és leveszed a cipődet, majd megterítesz magadnak és enni kezdel a padlón, nem fogják tolerálni azok a kirekesztő múzeum felügyelő nénik... :)

Vagy ha a Parlamentben a vendégpáholyban felállsz és elkezdet hangosan a véleményedet kinyilvánítani, elvezetnek a kirekesztő őrezred fegyveresei...

Vagy ha a moziban a film alatt hangosan vitatkozni kezdesz a pároddal a film történetén nem nézi jó szemmel a mozi kirekesztő közönsége....

;)

www.refujvaros.hu

(#2920) tildy válasza kymco (#2919) üzenetére


tildy
nagyúr

Tehát mégiscsak feltételes szeretet. Szeretnek, ha úgy állok a dolgokhoz ahpogy ők , úgy viselkedek ahogy ők , azt vallom amit ők . Értem. Ez nem szerete, de nem is elfogadás. Ha nem így van, akkor tűnjek el a csába... Na erről beszéltem. Ez nem feltétel nélküüli szeretet.

Gondolom nem kell emltenem , mikor rácsodálkoztak sokan arra, mikor Jézus igazán bűnös embertől sem fordult el.

skype: társalgás és vittatkozás közt van különbség. Bár midnen valósznűség szerint ami egyik oldalról vitatkozásnak nézne ki,az esetleg a részemről még normál társalgás lenne.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2921) kymco válasza tildy (#2920) üzenetére


kymco
veterán

Az nem feltétlen szeretet hiánya, hogy egy közösségnek vannak normái... van a családodnak is meg az enyémnek is.
Kár ezt ennyire sarkítanod. Ezzel egy érdekes, szerintem fontos beszélgetés értelmét veszed .
Izgalmas kérdés, hogy a társadalmi csoportok normarendszereinek megléte bűne-e egy keresztény közösségnek...
Jézusnál pont azt látjuk, hogy sokszor normaszegőként viselkedett... és ezen volt, aki megbotránkozott, volt, aki csodálkozott, de azt látjuk, hogy minden esetben hatalmas dolgok követték ezeket a tetteit.
Akkor lesz szerintem igazán élő egy gyülekezet, ha képes normákon is átlépni, ha ez szükséges, de nem önmagáért a normaszegésért, hanem azért, hogy nagy dolgok történhessenek...
Szivesen gondolkozom ezen tovább, de ne sarkítsd kérlek a végtelenségig a mondanivalód...

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#2922) skype válasza tildy (#2920) üzenetére


skype
tag

Szerintem te itt nem a szeretetről beszélsz, hanem a megfelelésről.

(#2923) tildy válasza kymco (#2921) üzenetére


tildy
nagyúr

Ezekszerint mégiscsak kirekesztenek. Kirekesztik azt, aki a normát nem fogadja el.
te azt mondtad nem rekesztenek ki senkit.
skype: én csupán arról beszéltem, hogy kirekesztenek-e valakit vagy sem. És igen, kirekesztenek , ha a két norma nem egy . Kymco azt mondta nem, nem rekesztenek ki.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2924) kymco válasza tildy (#2923) üzenetére


kymco
veterán

Látom, folytatni akarod a kétbites vitát... valójában kirekesztesz vele :D
Nem rekesztenek ki, max annyira, mint a múzeum őr, kormányőr stb... :)
Valóban probléma lehet a normák sarkos kezelése, de ez nem kirekesztés még önmagában hanem szociológiai törvényszerűség....MINDEN emberi csoport rendelkezik normarendszerrel... Kár, hogy nem fogod a dolgokat, csak bitekkel játszol.... fekete-fehér

www.refujvaros.hu

(#2925) tildy válasza kymco (#2924) üzenetére


tildy
nagyúr

PErsze ertem en.
A peldam valoban sarkos volt.

Jol ertem hogy azt mondod a keresztenyek nem rekesztenek ki maguk kozul senkit, meg azt sem aki esetleg total mas velemenyen van, mas ertekrendszer szerint el , satobbi? Befogadjak vagy elfogadjak ugy? Kizarjak vagy probalnak valtoztatni rajta?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2926) South Velen válasza skype (#2915) üzenetére


South Velen
addikt

Igen? Ezt azért ne jelentsd ki tényként. Elég csak elképzelni a dolgot a saját szemszögödből. Csak úgy megszűnik... Ismét technika-ellenes.

(#2927) South Velen válasza tildy (#2925) üzenetére


South Velen
addikt

Próbálnak változtatni rajta... Majd ennek sikertelensége után kizárják...

(#2928) kymco válasza tildy (#2925) üzenetére


kymco
veterán

Mondok két történetet...
Most az egyiket, a késöbbit majd később, mert fektetés van :B
Az egyik szerint megtért a feleség, és megdöbbenve éli meg, hogy az addig alkoholista férje még inkább veri, még többet iszik, még többet üvöltözik.
Nehezen viseli az egyre durvább viszonyokat, nem nagyon lehet elképzelni, hogy mi ad erőt a törékeny és alkoholtol szabadult asszonynak, hogy ne igyon újra... de van ereje hozzá...sőt el sem hagyja a férjét. van, amikor a részegen hazatérő férj lehányt ruhában fekszik a felesége mellé....
Nem tudom mennyi idő telt így el, de egyszer a férfi megtört, és és nagyon meg akarta tudni, hogy a feleségének mitől, miből tellik arra, hogy őt elviiselje... Ekkor tudott először beszélni az asszony Jézusról a férfinak és arról, hogy neki is tudna segíteni. Elmentek közösen Dömösre, az iszákos mentő misszióba, és ma már két szabadult ember tud bizonyságot tenni arról, hogy mekkora hatalma van Istennek...
Ezt a történetet tőlük hallottam.

www.refujvaros.hu

(#2929) kymco válasza South Velen (#2927) üzenetére


kymco
veterán

Te már csak tudod :)

www.refujvaros.hu

(#2930) South Velen válasza kymco (#2929) üzenetére


South Velen
addikt

Hál'Istennek nem bennfenntesként.:)
#2928: Jó esetben nem Jézus segít, hanem a szerelem, a szeretet. Mert ez így olyan, mint az Isten hozott! -Nem, busszal jöttem dialógus.

[ Szerkesztve ]

(#2931) tildy válasza kymco (#2928) üzenetére


tildy
nagyúr

Nekem is voltak nehez pillanataim az eletben, nekem is volt ugy, hogy masok nem tartottak volna ki, de kitartottam. Koze sem volt Istenhez.
Hidd el volt ennyire kemeny. A sajat álmaimból adtam fel azért , akit szeretek. Megérte.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2932) kymco válasza kymco (#2928) üzenetére


kymco
veterán

És most jön a másik történetem.
Amerikában, egy konzervatív templom "nyugalmát" megzavarta egy "incidens". Egy fiatalember belépett a templom ajtaján az istentisztelet előtt.
Minden szem rászegeződött. A bőre sok helyen fémkarikákkal volt "megerősítve", haja égnek állt, sokféle élénk szinben tündöklött, ruhája szakadt volt...
Ez punk a fiú azért ment a templomba, mert még sohasem volt. Nem lepte meg az emberek reakciója.... féltek tőle, csodabogárnak tartották.
Le akart ülni a padok szabad helyeire, de azok belül voltak, és az emberek nem voltak előzékenyek felé... előítéleteik voltak bizonyára... Haladt előre a padok között és nem talált helyet, majd leült a szószékkel szemben a szőnyegre.... erre felállt a gyülekezet gondnoka és határozott léptekkel odament a fiatalemberhez.... és leült mellé.
Egészen különleges volt ez az istentisztelet. A fiú megismerte Jézust, és a külseje bár nem nagyon változott meg, mégis a gyülekezet legjobb misszói munkása lett.... a punk fiatalok között....
Ez történet egy ma is élő misszonáriusról szólt....

www.refujvaros.hu

(#2933) kymco válasza South Velen (#2930) üzenetére


kymco
veterán

20 éve én is ezt mondtam volna erre a történetre... de közben láttam alkoholista, szenvedélybeteg emberi életek szétesését körülöttem, láttam, mikor már mindenki lemondott az emberről, már hetekben számolták életét.... és talpraállt... nem önerőből, nem azért, mert szerették a hozzátartozói, azért, mert megismerte Isten szeretetét... egyedül nem sikerült 10-szer sem, Jézussal elsőre....
De temészetesen nem eröltetem a megtapasztalásaim következtetéseit. Tiszteletbe tartom a véleményed ebben az esetben is, ahol te úgy alkotsz véleményt, hogy hallottál egy történetet, én pedig úgy, hogy láttam is....

www.refujvaros.hu

(#2934) kymco válasza tildy (#2931) üzenetére


kymco
veterán

Én most az elfogadás határairól beszéltem, a feltétel nélküli szeretetről....
Elhiszem, hogy más embereknek is vannak nehéz pillanatai, sőt azt is, hogy túl tudnak jutni rajta.... :)
Örülök, hogy sikerült....

www.refujvaros.hu

(#2935) Algieba válasza kymco (#2928) üzenetére


Algieba
őstag
LOGOUT blog

Itt inkább a közösség adta erőről van szó, mint ismeretlen eredetű lény jótékonykodásáról.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#2936) tildy válasza Algieba (#2935) üzenetére


tildy
nagyúr

Igen en is ilyesmire gondolok.
Kicsit furak nekem ezek a tortenetek, hogy jajj addig amig eltolta magatol istent jajj milyen rossz volt neki, mikor pedig nem tolta el, hopp maris midnen csodalatossa valt, alkoholista nem ivott tobbe , satobbi.
Ezek a dontesek belso elhatarozasok.
Vannak ugye mindenfele homeopatias szerek is. Van aki meggyogyul tole, de hogy valojaban a gyogyszerbe vetett hite gyogyitotta-e meg,vagy a gyogyszer az ritkan derül ki.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2937) kymco válasza tildy (#2936) üzenetére


kymco
veterán

Én nem írtam sehol, még csak nem is gondoltam, hogy minden csodálatos lett utána, nem írtam rózsaszín ködről... csak, mert azt sugallod....

www.refujvaros.hu

(#2938) South Velen válasza kymco (#2933) üzenetére


South Velen
addikt

Természetesen én is tiszteletben tartom a véleményed, de nem vagyok képes elfogadni, nekem nem áll össze az egész valahogy csak tárgyak, gondolatok és illúziók.

(#2939) Bull Boss válasza skype (#2912) üzenetére


Bull Boss
senior tag

Bocsi ez nagyon szúrja a szemem és nem állhattam meg, hogy ne reagáljak rá. Jézus nem azért keresztény, mert keresztrefeszitették... hanem, mert megkeresztelkedett János által maga is.

(#2940) tildy válasza kymco (#2937) üzenetére


tildy
nagyúr

azért, mert megismerte Isten szeretetét... egyedül nem sikerült 10-szer sem, Jézussal elsőre...

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2941) Bull Boss válasza tildy (#2917) üzenetére


Bull Boss
senior tag

Tildy, ha csak e-miatt nem mész templomba, akkor elmondom neked, hogy nyugodtan megmondhatod a véleményedet a papnak/lelkésznek, természetesen nem a liturgiát megzavarva, hanem az Istentisztelet után amikor egyébkéntis vált néhány szót a szolgálattevő a hivekkel. Meg lehet mondani, hogy mit gondolsz, akár hosszabban is megbeszélheted, szerintem nincs olyan lelkész aki ezért elküldene...

(#2942) tildy válasza Bull Boss (#2941) üzenetére


tildy
nagyúr

Dehogy emiatt. Egyszeruen nem tetszik leginkabb a katolikus egyhaz kepmutatasa. De ugy az egesz kereszteny mentalitas a "nekunk van kizarolag igazunk, mindenki mas teved" mentalitas sem.
Sot azt sem szeretem, ha egy ember keresztenynek meri modnani magat, mikozben ott a gyulolet a lelkeben egy olyan emebr fele, aki maskepp gondolkodik, mas "ertekeket" kepvisel. Tudom , erre a keresztenyek azt mondtak, hogy persze, ez az en mengnevezesem szerint nem keresztenyi... Az meg semmit nem jelent. En viszont a jezusi viselkedeshez probalom hasonlitani a kereszteny embert (abban a filozofiaban amit en ateltem ot szinten megvilagosodott emberkent tisztelik )

Amit irtam pelda volt, mitobb talan rossz vagy nem teljesne ideillo pelda, nem sajat eletbol.
En pl. ugy vagyok , hogy hiszek abban, amit megtapasztaltam, es utanajartam es masok is fuggetlenul tolem szinten ugyanezt megtapasztaltak. De hiszek abban is, hogy ez akar illuzio is lehetett , tehat tevedhetek.

Nem csipazom azt, aki tevedhetetlennek hiszi magat. Vallas tekinteteben sem.
Ebben benne van az is, hogy igen gyakran magammal szemben is túl kritikus vagyok.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2943) Algieba válasza South Velen (#2938) üzenetére


Algieba
őstag
LOGOUT blog

Az isten-hit érdekes. Az emberi értelemben és pszichében változás történik, mint amikor két szemmel közelről nézzel egy elmosódott képet, és kiderül, egy órát ábrázol. (Nem jut eszembe az optikai illúziót keltő képtípus neve, de gyerekkoromban még naptár is volt ilyen.)
Isten olyan, mint a víz. Előtted van egy tó, nagy, alaktalan víztükör, belemersz egy pohárral, és pohár alakú lesz a víz, de nem változik pohárrá. Amit hiszünk az "istenről", az közel sem az, amilyen lehet egy mindenható lény. A pohár a hitünk, a vágyunk, belemerünk valamit, de az, nem lesz soha olyan, amilyennek elképzeltük.
Azonban a víz alapvető anyag a földi életben, és ugyan bele lehet fulladni, de sem rossz, sem jó, egyszerűen kell, mert nincs nélküle élet.

Ezt gondolom a hitről, meg az istenről, legyen a nagy Ő, akármilyen. Ha valaha is lemegyek a tó partjára és belemerek a poharammal, úgy sem az istent fogom megismerni. A saját tévképzetemnek adok majd alakot.

Ui.: Komolyan érdekel, hogy mit gondolnak rólam a tengerimalacaim, mert az állatkáim szemszögéből nézve egy mindenhatónak tűnő gigász vagyok, amit teljes egészében nem is képesek felfogni. Látják a kezemet, mint sötét árny, közeledni feléjük, cojognak félelmükben, hiába tapasztalták már meg sokszor, hogy a nagy valami nem bánt. Aztán érzik az ujjaim szorítását a mellkasukon és a hasuk alatt, amint kiemelem őket a ketrecekbül, behatárolt életterükből. Hogy be lehetnek gyulladva szegénykék! Holott csak dédelgetni kívánom őket, kiélni természetes, emberi gondoskodási vágyamat.

Na, az ember hasonlómód lehet az istenével. Összecsunyizná magát, ha valóban lenyúlna érte az úr keze. :DDD

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#2944) Bull Boss válasza tildy (#2942) üzenetére


Bull Boss
senior tag

Értelek már! És nagyon örülök is neki, hogy a Jézusi viselkedéshez akarod viszonyitani az embereket, ez már magában sejteti, hogy vannak ismereteid Jézusról. Viszont azt be kell látni, hogy az ember bűnös vétkes, akárhogy is törekszik a jóra még napról napra szaporitja a bűnt ugye, ahogy a Káté is irja. Az Ósz arról szólt egész végig, hogy az Isten követelt az embertől, az Ő tereményétől, holott azt maga is tudta, hogy sohsem fogja tudni betartani azokat, amiket kiván. Ekkor jött Krisztus. Akihez méltán hasonlithatjuk és hasonlitsuk is !! az életünket. De azt meg kell érteni, hogy az emberiség nem változott meg a teremtés óta, Jézus eljövete óta sem. Ugyanaz a makacs, engedetlen még a saját szemének sem hivő nép az Isten népe ma is. Nagyon nehéz ezáltal megfelelni. Jézust halála előtt nem sokkal, szinte minden barátja elhagyta, senki nem merte vállalni. És ez valahol érthető is... DE! volt egy úriember a tanitványok között, akit péternek hivtak. Ez a Péter, ahogyan azt olvashatjuk ( Lukács 22: 54 „Miután elfogták Jézust, elvitték és bekísérték a főpap házába. Péter pedig távolról követte.) . Krisztus sem várja el tőle, hogy mondja azt hogy IGEn én is vele voltam ismertem, a bal lator mellé kivánok menni ezért. Sőt megtagadja 3x. DE! távolról követte Őt. Ez a krisztuskövetés volt talán a leg őszintébb. Legyen ez a példa mindannyiunk számára és Igen! Az az indulat legyen mindannyiunkban ami a mi Urunk Jézus Krisztusban is volt. ;)

(#2945) kymco válasza tildy (#2940) üzenetére


kymco
veterán

Ez tény Tildy, nem köd... az, hogy látok több tíz volt alkoholistát a gyülekezetben, akik nem isznak hosszú évek óta, az tény... de ettől még nem lett minden az életükben csodálatots... vannak gondok, vannak problémák, vannak félelmek.... de van Szabadító is....

www.refujvaros.hu

(#2946) Bull Boss válasza Algieba (#2943) üzenetére


Bull Boss
senior tag

"Ezt gondolom a hitről, meg az istenről, legyen a nagy Ő, akármilyen. Ha valaha is lemegyek a tó partjára és belemerek a poharammal, úgy sem az istent fogom megismerni. A saját tévképzetemnek adok majd alakot."

Hidd el mindenben az Istent látod, és csodálatos teremtő munkáját. Főleg a természetben!

Mit gondolsz miért mondja azt Jézus, hogy " Nézzétek meg a hollókat! "

Azért mondja, hogy nézzük meg és lássuk milyen csodálatos az Isten hatalma, hogy valóban nincs se csűrük, sem kamrájuk és az Isten mégis eltarja őket. Csak néha lásd igy a világot, ettől még semmi nem lesz rosszabb, de jobb minden bizonnyal

(#2947) tildy válasza Bull Boss (#2946) üzenetére


tildy
nagyúr

Én a hollókban, a fákban a mindenséget , az egységet látom, nem istent (vagy isteneket ):)

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2948) Algieba válasza Bull Boss (#2946) üzenetére


Algieba
őstag
LOGOUT blog

Az oroszlán hím leöli a másik hím kölykeit...
A pók bizarr módon végez az áldozatával, a mérge feloldja a belső szerveket...
A holló nem veti meg a dögöt. Végül is, jó kaja az elhullott szarvas, vagy a kereszten felejtett emberi test...

Valóban csodálatos a Természet, de megfigyelve a kérlelhetetlen rendszert, kissé idegesen tekintgetek az ég felé. Ha ilyen kicsiben a világ, milyen lehet az alkotója? Neki is lehet színe és fonákja. Még hogy csak és kizárólag jóindulatú a teremtő. Ez az ember tévedése. Vagy a teremtő nem azonos az ember által kinevezett istennel.

Jézus a történelem legnagyobb idealistája. Szeretem az őshippit, kár, hogy beletört a bicskája a megváltásba.
Farkasokat kívánt ólba tenni. Azonban a farkasból némi változtatással lesz csak engedelmes kutya. Azonban a kutya is megveszhet.
Ha isten engedelmesebb népet kíván, még kell egy kicsit dolgoznia az emberi fajon.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#2949) South Velen válasza Bull Boss (#2946) üzenetére


South Velen
addikt

A saját audienciád talán elhiszi ezt a maszlagot, befolyásolhatóak a hívők, pláne hogy többségük csak azért jár templomba, mert azt hiszi, ettől majd jó ember lesz. És Te erre csak ráerősítesz. Önmagában ettől nem lesz jó ember. - Nem ettől lesz jó ember.

(#2950) South Velen


South Velen
addikt

Persze azt is látni kell, hogy ezt nem mondhatod el, mert akkor csökkenne a "support".

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.