Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#2951) kymco válasza South Velen (#2949) üzenetére


kymco
veterán

A saját audienciád talán elhiszi ezt a maszlagot, befolyásolhatóak a hívők, pláne hogy többségük csak azért jár templomba, mert azt hiszi, ettől majd jó ember lesz
Szerintem egy kicsit lehetnél visszafogottabb is.. Tisztában vagyok vele, látva a hozzászólásaid stílusát, hogy ez téged érzelmileg érint. De talán érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy van annyira értelmes ember a vitapartnered, mint te. Ergo ne nézz le valakit, mert másképpen látja a világot, mint te.... még az is lehet, hogy nem ő téved :)
Egyébként a hozzászólásod hemzseg a tartalom és tapasztalatok nélküli közhelyektől.....

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#2952) Dr.Anonymus válasza Algieba (#2948) üzenetére


Dr.Anonymus
addikt

"Ha ilyen kicsiben a világ, milyen lehet az alkotója? Neki is lehet színe és fonákja. Még hogy csak és kizárólag jóindulatú a teremtő. Ez az ember tévedése. Vagy a teremtő nem azonos az ember által kinevezett istennel."

- a Biblia tanítása szerint azóta ilyen Föld, amióta az ember a kezébe vette (bűneset történet)...
az előtt "paradicsomi" állapotok voltak
vagyis ha nyomor van, meg éhinség, arról nem Isten tehet, hanem mi, azóta van halál, és szenvedés, mind az állat mind az emberi világban

ezt nem muszáj elfogadni, de a Biblia ezt tanítja

(#2953) tildy válasza Dr.Anonymus (#2952) üzenetére


tildy
nagyúr

Egy kérdésem van csak:
Hitetek szerint ki alkotta ilyenre az embert??
Ha az isten alkotta olyanra, hogy igen, benne van a pakliban, hogy biza benne volt mar a teremtesben is a lehetosege annak, hogy bunt kovet el a teremtveny.
Ha benne volt, akkor pedig ISten is hibas a bunokert, nemcsak az ember. Ha tokeleteset alkotott volna, nem lenne ilyen problema. Nem alkotott tokeleteset, ezert o is felelos a bunokert.

Ezert sem tartom pl korrektnek a kereszteny eszméket.
Az én hitemben alabol benne van a jo es a rossz egymas kiegészítése , nincsenek felettunk allo Istenek, tetteinkert onmagunk felelunk.
Nem hiszek a teremtésben sem.
A Teremtés egy kozmikus csalás, az elme szüleménye.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2954) kymco válasza tildy (#2953) üzenetére


kymco
veterán

Ugye te sem gondolod komolyan, amit írtál?
A kés készítője hibás lenne, ha egy másik, tőle független akarat gyilkol vele?
A "hiba", amit az Isten belénk teremtett az, amire az emberek nagy része olyan büszke: Tudnak Isten nélküli kapcsolatban élni, tudnak önálló döntéseket hozni...
Amig gyermek a gyermek, addig felelős vagyok a döntéseiért, ha kárt okoz, fizetek, mint a katonatiszt...
De ha tőlem elszakadt, önálló életet élő felnőtt lesz, és nem engedi, hogy beleszóljak az életébe, akkor mi a felelősségem?

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#2955) tildy válasza kymco (#2954) üzenetére


tildy
nagyúr

Nem hinném, hogy a késnek önálló akarata gondolkodása lenne. Ha akés el tudná dönteni, hogy gyilkol, vagy kenyeret vág, akkor lenne igaz a párhuzam az én általam leírt , meg az általad leírt dolog közt.

A kést viszont más használja. A kés nem bír önálló akarattal.

De ha tőlem elszakadt, önálló életet élő felnőtt lesz, és nem engedi, hogy beleszóljak az életébe, akkor mi a felelősségem?
A felelősséged az átadott minta. Akkor is , ha már nem él veled.
A felelősséged az is, ha a hülye nevelési módszered (figyelem, csak példa, nem gondolom így) , vagy egyéb gyerekkori traumák miatt nem állja meg a helyét a világban, esetleg beskizózik, bánt valakit, egyebek.
Igenis felelős az ember is a saját teremtményéért, akkor is, ha az már elszakadt tőle.

Szerinted mikor én már évek óta szüleimtől külön éltem, és pszichológusra volt szükségem mert akkor jöttek elő régi dolgok , akkor azért nem felelősek a szüleim? No ne nevettess. :((( :(((

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2956) kicsitomi88


kicsitomi88
őstag

Átolvastam a hszeket miota nem irtam de Tildy felvetesere a keresztenyi kirekesztesrol nem talaltam valaszt.

Ahogy írta, hogy milyen norma szerint elo embereket nem tur meg az egyhaz.

Velemenyem szerint a kirekesztes egyertelmu a kereszteny egyhazban. Ez nem a Jézusi elvekre vall ezaltal kepmutato.

Kymco mielott peldat kernel gondolkozz, hogy ez tényleg így van. Direkt nem irom le :)

90 87.5 87.8 87.5

(#2957) kymco válasza tildy (#2955) üzenetére


kymco
veterán

Az ember alapállása, hogy az Isten a hibás, mert hibát követett el, mikor lehetőséget adott az Istentől független életre is. És mivel az ember önerőből Isten nélkül kudarcot kudarcra halmoz, az Isten a felelős... De mivel a az is probléma, ha az Isten magáénak tekint, mert hogy jön Ő ehhez... szegény Istennek veszett ügye van és retorikailag Istené a győzelem.
A világ sokkal rosszabb helyzetbe lenne, ha nem lenne benne meg nyomokban a korábbi, Istennel való közösség emlék képe, a lelkiismeret tisztaságának maradványa... Istentől nem traumákat, sérüléseket örököltünk, mint a szüleinktől, nem hülye nevelési módszereket. Nem Isten miatt van szükséged pszichológusra... hanem az Isten nélküliség miatt....

A késes példában pedig a kés alkotója és a kés használójának egymástól független akartáról írtam...
A kés alkotója független a kést használójától.

www.refujvaros.hu

(#2958) tildy válasza kymco (#2957) üzenetére


tildy
nagyúr

A kes nem fuggetlen az alkotojatol.
Ezt ugye elismered.
A kes hasznaloja sem fuggetlen az alkotoitol , tehat igenis meghatoroso a szulok nevelesi mintaja, stb.

A kés alkotója független a kés használójától persze. De nincs is köztük alkotói viszony:U kivéve ha a kés alkotója a kés használójának apja/anyja, felmenője.
Nem úgy mint szerintetek Isten és ember közt.

Mikor még hittem Istenben mi volt? Elrejtettem a mélyre a rossz dolgokat. Szőnyeg alá sepertem, mintha nem is lennének. (ál)boldog voltam.
Hamis képet vetítettem magam elé.

De erre csak akkor jöttem rá, mikor kiábrándultam az egészből, és hátat fordítottam neki.
Nincs szándékomban visszafordulni hozzá , hiszen nem létezik számomra. A keresztény Isten legalábbis tuti nem.
A jézusi és egyéb elvek meg több vallásban is megtalálhatók , ehhez még csak hinni sem kell.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2959) kymco válasza kicsitomi88 (#2956) üzenetére


kymco
veterán

A kirekesztés mértéke nem nagyobb a keresztény közösségekben, mint a társadalom más csoportjainál.... sőt, úgy látom, hogy a jól működő közösségeinkben jóval jonbb a helyzet, mint a társadalmi átlag.
Ti úgy látom három helyen tévedtek. Egyrészt a keresztény közösségek százezreit, millióit (nem emberek, hanem közösségek) egyként kezelitek, ami öreg hiba, mert felekezetek, átlagéletkorok, kultúrális hátterek stb között jelentős eltérések mutatkoznak... még akár egy országon, településen, felekezeten belül is.
Másrészt a sztereotíp világtól nem akartok szabadulni. Nem elsőkézből veszitek az információit, hanem sok esetben, tisztelet a kivételnek, mások sztereotipiáira építkezve építitek a saját megtapasztalások nélküli érv és véleményrendszereket...
Ez kb olyan, hogy határozott véleményem van a stztrapacskáról anélkül, hogy láttam volna, ettem volna belőle (és ha még meg is kostoltam, biztos vagyok abban, hogy az tényleg az volt? De ez más téma)
A harmadik dolog az, hogy keveritek a kultúrálisan magukat kereszténynek tartókat a hitből kereszténynek vallóktól...
Ez kb olyan, mint amikor a női nemet onnan akarod megismerni, hogy magukat nőnek valló férfiakról szerzel tapasztalatot..

www.refujvaros.hu

(#2960) Bull Boss válasza tildy (#2953) üzenetére


Bull Boss
senior tag

" Ha az isten alkotta olyanra, hogy igen, benne van a pakliban, hogy biza benne volt mar a teremtesben is a lehetosege annak, hogy bunt kovet el a teremtveny. "
Persze! De az is benne volt, hogy nem követi el. De tudod mi ebben a pakliban a Joker lap? Maga az ördög, aki kigyó formájában megjelent, és rá tudta venni, az alapjába véve engedelmes nőt és férfit. És bármily nehéz is megérteni, ez az ékverő elválasztó Diabolos mai napig is él ugyanúgy létezik, mint az Isten. És aki rá hallgat, azt az Isten is átengedi neki, hogy megpróbálja. De egy dolog nagyon fontos! soha nem emelkedhet a hatalma az Isten felé. És ha azon eszeltek, hogy ezt és azt miért tette az Isten?? akkor talán gondoljatok arra is, hogy nem az Isten tette, hanem az ékverő akinek neve szó szerint azt jelenti, hogy " ember ölő ", akit ti magatok engedtetek közétek. Mert akivel az Isten jár, annak nem árthat a gonosz.

(#2961) kymco válasza tildy (#2958) üzenetére


kymco
veterán

Mikor még hittem Istenben mi volt? Elrejtettem a mélyre a rossz dolgokat. Szőnyeg alá sepertem, mintha nem is lennének. (ál)boldog voltam.
Hamis képet vetítettem magam elé.

Amikor hitre jutottam, rájöttem, hogy nincs miért titkolóznom Isten előtt... mert egyrészt olyannak ismer, amilyen vagyok, álarcaim nélkül másrészt nem kell félnem tőle, mert szeret és segíteni és nem büntetni akar.
Késöbb rájöttem, hogy az emberek előtt sem kell másnak mutatkoznom, mint ami vagyok, mert az így megszerezhető elismerések semmit sem érnek és Isten előtt az emberi elvárások ellenére is értékes ember vagyok...:)
Azért érzed a kettő között a különbséget....
Egyszer a lányom azt mondta, hogy a somlói galuska nem finom, nem izlik neki, pedig nem is látta. Nem tudtam meggyőzni, hogy finom és izletes, ment a maga feje után. Majd amikor kicsomagoltam, akkor lett érdekes neki és izletes és finom. Saját ötéves akaratát gyakorolta olyan helyzetben, ahol nem voltak ismeretei. Mosolyogtam a dacosságán, de tiszteletben tartottam ellenkezését... Nem az én hibám volt, hogy helyből önálló akart lenni, amit úgy nyilvánított ki, hogy ellenkezett velünk. Nem az én hibám volt, hogy rosszul döntött....
A kés készítő a legritkább esetben determinálja a használat etikáját....

www.refujvaros.hu

(#2962) kicsitomi88 válasza kymco (#2959) üzenetére


kicsitomi88
őstag

Egész egyszerűen nem igaz amit irsz. Egy no barmikot lehet egy tarsadalomban politikus, ha ugy tetszik eloljaro, akar miniszerelnok is.

Egy no mikor lehet pap? Biboros? Pápa?

Jézus azt tanitotta, hogy a noket ilyen modon ki kell rekeszteni?

Jézus mondta h az egyhaz elen majd egy papanak kell alnni kit a biborosok egy konklave alkalmaval valasztanak?

Jézus azt mondta, hogy aki a bibliaban foglaltatott dolgoknak ellent mond azt meg kell kinozni es meg kell olni?

Jezus mondta, h a vallasi eloljarok colibatusban kell, h eljenek?

Itt van a ti emberek altal kitalalt es mukodtetett hazug kepmutato egyhazatok melynek egisze alatt tevekenykedtek.

90 87.5 87.8 87.5

(#2963) kymco válasza kicsitomi88 (#2962) üzenetére


kymco
veterán

Nagyon mellétrafáltál, és pont azért mert a sokszázezer közösséget egyként kezeled..
Református vagyok, van több lelkész nőismerősöm, és több lelkész barátomnakk nagyon kedves felesége és számos gyermeke van....
Próbálj már meg sztereotipiák nélkül gondolkodni! : ;)

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#2964) tildy válasza Bull Boss (#2960) üzenetére


tildy
nagyúr

Ki alkotta az ördögöt?
:U ;]

Ez kb olyan, hogy határozott véleményem van a stztrapacskáról anélkül, hogy láttam volna, ettem volna belőle
Igen, azokat megértem akik azrét hisznek istenben, mert már megtapasztalták, De ott van a sok sok ember, akinek tapasztalat nélkül van pozitív (hisz benne, blabla) vagy negatív véleménye IStenről.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2965) kymco válasza tildy (#2964) üzenetére


kymco
veterán

Nagyon izgalmas kérdés, hogy honnan van a gonosz...
Talán annyi, hogy az ördög Isten teremtménye, anno az angyalok egyike volt, de szabadsága volt arra, hogy fellázadjon... és fellázadt.
Az embernek is szabadsága van, hogy fellázadjon, és büszke erre a szabadságára. Igaz, ha nem lenne, akkor inkább robot lenne, mint szuverén lény...
Akik nem tudják, hogy miben hisznek, hogy mit jelent kereszténynek lenni, azok kereszténynek tekinthetőek? Vagy kirekesztés, ha azt mondom, hogy valójában nem ;] ?

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#2966) kicsitomi88 válasza kymco (#2963) üzenetére


kicsitomi88
őstag

Annyiban tevedtem, h teged romai katolikusnak gondoltalak.

Ez esetben a te szemszogodbol vitazni nincs ertelme, mert csak annyiban kulonbozunk amennyi belefer a mindent szabad ami nem art masoknak elvbe.

Minden ami mast leirtam a szemelyt atirva igaz.

Nekem rossz tapasztalataim csak a fent emlitett ut kovetoivel vannak, meg persze a sok hulye iranyzattal.

90 87.5 87.8 87.5

(#2967) kymco válasza kicsitomi88 (#2966) üzenetére


kymco
veterán

Könnyen eshetnék abba a hibába, hogy szapulom a katolikusokat... nem teszem már csak azért sem, mert sok hívő, hitét komolyan vavő katolikust ismertem meg az elmúlt években, akiktől tanulhatna az egész világ....
No de félre a nagy szavakkal :)
Spongyát rá, mint ahogy az örökbecsű Tanú című filmben is sokszor elhangzott Virág elvtárs szájából...

www.refujvaros.hu

(#2968) South Velen


South Velen
addikt

OK, akkor témát váltok.
Mi a véleményetek a halál utáni életről?
Mennyország, pokol, reinkarnáció...?

(#2969) tildy válasza South Velen (#2968) üzenetére


tildy
nagyúr

élet? Nem inkább létezés?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2970) South Velen válasza tildy (#2969) üzenetére


South Velen
addikt

Ez itt a kérdés. :)

(#2971) skype válasza South Velen (#2968) üzenetére


skype
tag

A mennyek birodalma, az emberiség eredeti életterülete, amelyikből az ember egy kozmikus katasztrófa folyamán ( amely a bűnbeesés néven ismeretes ) mintegy kiesett.
Erre a birodalomra irányul a megszabadulásnak ( megváltásnak ) minden emberben mélyen gyökerező vágya.Az emberiség e tulajdonképpeni életterületére való visszatérésre irányul minden megnyilvánult ,univerzális szerzetlánc nagyjainak a fáradozása. Semmiképp sem szabad összetéveszteni hallottaink másvilági tartózkodásának helyével, melyet teljesen jogtalanul neveznek a mennyek birodalmának, Isten országának, vagy mennyországnak. A halottak úgynevezett égi tartózkodása éppoly múlandó, mint a mi anyagi világunk, az úgynevezett élők világa, is csak átmeneti terület az újabb születés irányába, az élet és halál kerekéhez kötve.

(#2972) skype


skype
tag

Ja a bűnbeesés az nem Ádámmal, meg Évával kezdődött.

(#2973) Dr.Anonymus válasza tildy (#2953) üzenetére


Dr.Anonymus
addikt

bocs, de csak megkésve érkezik a válaszom... ;)
(mostanában nem vagyok gép előtt sokat)

tildy:

Isten demokratikus, nem diktátor, ő megadta a lehetőséget a vele való életre (és erre ma is megadja), és arra is megadta a lehetőséget, hogy ne vele éljünk
az ember az utóbbit választotta, ezért ilyen ez a világ
ha jobban meg szeretnéd érteni, ott a tékozló fiú példázata

"Ki alkotta az ördögöt?"
az Isten anyalainak is van szuverén joguk dönteni, mint ahogy nekünk is

kicsitomi88:
nem kell összekeverni a keresztény hitet azzal amit egyes emberek vallás néven csinálnak
a vallás lehet kirekesztő, az igazi hit sosem

(#2974) fastervótam válasza Dr.Anonymus (#2973) üzenetére


fastervótam
tag

nem kell összekeverni a keresztény hitet azzal amit egyes emberek vallás néven csinálnak

Különválasztani sem lehet teljesen. Mert mi a hit és a vallás gyakorlatilag, a kívülálló számára, mint amit az adott vallás hívei tesznek a hit nevében?

(#2975) Bull Boss válasza South Velen (#2968) üzenetére


Bull Boss
senior tag

Ha valóban érdekel ez a téma, akkor szeretettel ajánlom neked a Máté 13. részének tanulmányozását :)

(#2976) South Velen válasza Bull Boss (#2975) üzenetére


South Velen
addikt

OK, majd megnézem. Remélem nem a mennyeknek országába kerül aki jó, stb. szöveggel találkozhatok.

(#2977) tildy válasza skype (#2971) üzenetére


tildy
nagyúr

Nekem abszolúte nicns ilyen vágyam.
Nagy ívből teszeka menyekre meg a pokolra, ha egyáltalán léteznek. De szerintem nem léteznek.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#2978) kymco válasza South Velen (#2976) üzenetére


kymco
veterán

A mennyek országába nem a jók kerülnek be :B

www.refujvaros.hu

(#2979) South Velen válasza kymco (#2978) üzenetére


South Velen
addikt

OLVASD ÉS ÉRTELMEZD ÚJRA, JÓ?

(#2980) kymco válasza South Velen (#2979) üzenetére


kymco
veterán

Olvasd és értelmezd újra! :) Jó?
A Biblia nem arról szól hogy a jó emberek hova kerülnek..... a rosszak pedig hova....
mert ha ez alapján lett volna válogatás, Jézus nem engedte volna magához a prostituáltat, nem hívta volna magához a ma talán társadalmi lenézettségben a maffiózók ügyvédjeihez hasonlítható vámszedőt, kirugta volna a tizenkettőből Pétert, a kősziklát, mert megtagadta őt, és elküldte volna a francba a mellette keresztrefeszített köztörvényes gyilkost, a latrot....

Nyugi! Skatulyákban gondolkozol még mindig, ez látszott a csipkelődőnek szánt kérdéseden is...

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#2981) South Velen válasza South Velen (#2979) üzenetére


South Velen
addikt

Azért írtam ezt, mert rosszul értetted, amit írtam. De az én hibám, mert el kellett volna választani idézőjelekkel és vesszőkkel. :) Szóval arra céloztam, hogy nem a sablonszöveggel szeretnék találkozni. És a sablonszöveg jelentette számomra azt, hogy: a mennyek országába a jók kerülnek be, és ennek válfajai. Mert én nem erre vagyok kíváncsi, hanem, hogy mi van a halál után, és az hogy következik be.

[ Szerkesztve ]

(#2982) kymco válasza South Velen (#2981) üzenetére


kymco
veterán

Így már értem, csak ezért kár volt KIABÁLNI... :)
Hogy haladsz Hórusszal?

www.refujvaros.hu

(#2983) kymco válasza kymco (#2982) üzenetére


kymco
veterán

Bocs, kicsitomi88 írta, hogy utánanéz horusznak azt hiszem.... :)

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#2984) Bull Boss válasza South Velen (#2981) üzenetére


Bull Boss
senior tag

Szinről szinre fogunk látni, ez olyan dolog amit most még nem tudsz felfogni. Gondolj bele, hogy mi lesz ha az agyad 100%-át fogod tudni használni... nem 7-10et

(#2985) South Velen válasza Bull Boss (#2984) üzenetére


South Velen
addikt

Én csak 0,1%-át használom :DDD
Mit értesz színről színre alatt pontosan?

(#2986) kymco válasza South Velen (#2985) üzenetére


kymco
veterán

Amikor a szőnyegeket visszájáról nézed, a minta csak sejthető... de a legélesebb szem is bizonytalanul veszi ki, hogy mi micsoda.
Akkor válik láthatóvá pontosan a minta, amikor a szőnyeget színe felől látjuk...
A másik bibliai kép, ami ezt a kifejezést megelőzi az ókori tükör képe, ami, nem volt fényes és tiszta... ugyanis fém kalapálásával tették tükörré, nem foncsorral, ezért nem adott pontos képet... tehát amíg ilyen tükörből nézzük a világot, a kontúrok elmosódottak, kevesebb a tény, több az elképzelés és fantázia... de ez nem lesz mindig így...

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#2987) South Velen válasza kymco (#2986) üzenetére


South Velen
addikt

Köszönöm. Ez is egy elmélet :)

(#2988) kymco válasza South Velen (#2987) üzenetére


kymco
veterán

Nevezheted annak :) De az elnevezéstől még nem változik a lényeg :)
Ma még töredékes az ismeretünk, de nem lesz mindig így...

www.refujvaros.hu

(#2989) Bull Boss válasza South Velen (#2985) üzenetére


Bull Boss
senior tag

Talán azt, hogy mit miért kaptál az életben... de mondom ezt most még fel sem tudnánk fogni.

(#2990) Noddy


Noddy
senior tag

Egy kicsit elült a topik :)

Lenne egy kérdésem: A keresztény nagy egyházak, miért vonnak egy ember elmúlása köré gyászt. Holott pont a hitükben benne van, hogy nem rossz dolog a halál és utánna van örök élet. Mégis az egész tele van szomorúsággal és gyásszal, holott nem kellene.
Persze hogy hiányzik, aki eltávozott, de tudom, hogy neki már ott jó (a túlvilágon, hite szerint), mert nem kell ezzel a világgal (olyan amilyen) foglalkoznia.
Ez a kérdés mindig is foglalkoztatott.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#2991) frame>24 válasza Noddy (#2990) üzenetére


frame>24
addikt

átérzik, h a hozzátartozóknak állniuk kell a ceremónia költségeit is...( :DDD ) bocs, most nem voltam túl keresztény...

[ Szerkesztve ]

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#2992) kymco válasza Noddy (#2990) üzenetére


kymco
veterán

Én akkor is szomorú vagyok, ha egy hozzám közelálló messzire utazik hosszú időre... A halál pedig ennél sokkal erőteljesebb elválást jelent... A gyásznak, szomorúságnak helye van az életünkben, minden ember életében és így a keresztény ember életében is.
A temetések jó részén (nálunk legalábbis) a rokonság, barátok jó része nem hívő ember, gyakori, hogy maga az elhunyt sem. Itt fokozottan van helye a vígasztaló, életet adó szavaknak....

www.refujvaros.hu

(#2993) skype válasza Noddy (#2990) üzenetére


skype
tag

Szerintem az egész keresztény vallás egy kicsit zavaros.Szeretetről beszélnek, és a szeretet nevében ölték egymást évszázadokon keresztül.Teszem itt középkori vallásháborúk, boszorkányégetések, meg egyéb.A római katolikusok legalábbis, hisznek a test feltámadásában. Jó lenne tudni, hogy ezt hogyan értik? Remélem nem szó szerint, mert akkor kurva nagy káosz lesz itt a Földön. :Y

(#2994) kymco válasza skype (#2993) üzenetére


kymco
veterán

Ez az egész felvilágosodás, tudomány és demokrácia elég zavaros... :)
A demokrácia nevében hullottak a fejek Francia honban, a tudomány nevében a Japánok egész kinai falvakat irtottak ki baktériumokkal, a tudomány nevében új fegyverrendszerek születnek, a demokrácia nevében exportáljuk az egészségkárosító anyagokat a fejlődő országoknak, a demokrácia nevében megtámadunk szuverén országokat, mert mást vallanak dolgokról stb...
Szvsz nem a vallással van a baj, hanem az emberrel....

www.refujvaros.hu

(#2995) skype válasza kymco (#2994) üzenetére


skype
tag

Igazad van.De a vallás úgy hozzátartozik az emberhez, mint a keze, meg a lába.Szvsz.

(#2996) skype


skype
tag

Szerintem a vallás szinte kimeríthetetlen téma forrása.Hogy-hogy ennyire nem érdekel senkit? Emberek ébresztő!!! Beszélgessünk. Vagy játszunk kérdezz-felelek-et.Csak ne legyetek közömbösek..Az alvásnak vége! Ébresztő fel!!! :W :W

(#2997) kymco válasza skype (#2996) üzenetére


kymco
veterán

Én már felébredtem :) hajnali ötkor

www.refujvaros.hu

(#2998) jasszer válasza skype (#2996) üzenetére


jasszer
senior tag

Elhangzott már ~8000 hsz a témában, egy alapvetően sztech fórumon ez minden, csak nem a közömbösség jele... :U

Apokalipszis? Ezeknek?!

(#2999) skype


skype
tag

Na sziasztok!
Akkor egy kérdés.Mi az emberi élet értelme? Várom nagyrabecsült hozzászólásaitokat. :((

(#3000) philoxenia válasza skype (#2999) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Melyik emberé ? Vagy mindenkinek ugyanaz lenne ?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.