Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#1298) WN31RD válasza kymco (#1296) üzenetére


WN31RD
addikt

A párkapcsolat nem jó példa itt szerintem. Az, hogy bízok valakiben, nem azt jelenti, hogy teljesen biztos vagyok abban, hogy soha nem fog a bizalmammal visszaélni, hanem csak azt, hogy nagyon valószínűtlennek tartom ezt a lehetőséget, és kivételes esetektől (itt olyan helyzetekre gondolok, ahol körültekintően át kell gondolni sokminent, nem olyasmire, hogy pl. rákacsintott a szomszédra, jujj, mi lehet) eltekintve külön nem is számolok vele. A kétely - normális esetben - tényleg nem jelenik meg napi szintű problémaként, tényleg nem foglalkoztatja az embert általában, de (én legalábbis) emellett tisztában vagyok vele, hogy a bizalmam nem bizonyosság, hanem egyfajta - megalapozottnak és ésszerűnek tekinthető - kockázatvállalás.

A bizalom és a kétely szerintem nem kizárják egymást, hanem éppen ellenkezőleg, bizalomról csak akkor beszélhetünk, ha kétely is van. Kétely nélkül inkább vakhitről vagy biztos tudásról lehet szó.

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.