Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#11034) Noddy válasza lao ce (#11032) üzenetére


Noddy
senior tag

Úgy gondolkozol ahogy jól esik, csak szerettem volna néhány nyilvánvaló dologra felhívni a figyelmedet, amiknek a fényében nem biztos hogy helytálló amit gondolsz.

Dorien
Az emberrel nyilván emberi módon lehet infókat közölni, különben nem érti meg. Istennek vannak nem emberi tulajdonságai: mindenható, örök, teremtő. És mivel az ember Isten képmására teremtetett vannak közös tulajdonságaink. De ezek nagy része megromlott a bűnesettel. Ilyen a szerető, gondoskodó, igazságos, kegyelmes, féltékeny, gondolkodó, kreatív, stb

Akkor lenne élvezkedő pszihopata ha hagyta volna hogy Ábrahám tényleg megtegye. Ha elolvasod a történetet egyáltalán nem egy élvezkedő pszihopatát látsz, hanem egy gondoskodó Istent, akinek fontos volt Ábrahám hite, és Isten nem maga miatt csinálta, hanem Ábrahám miatt, Isten soha nem maga miatt követel meg dolgokat, hanem csak mi miattunk, a mi javunk érdekében.

Ha megnézed a bűnesetet ott semmi kíváncsiság nincs Éva és Ádám részéről, egyszerűen lázadnak Isten ellen, nem az van ott, hogy annyira furdalta Éva oldalát a kíváncsiság, hogy muszáj levennie az almát, hanem, hogy: "olyanok lesztek mint az Isten" csábításának dőlt be.

Imádkozok. De sokan az Istent egy kívánság automatának gondolják, de nem az. Nem tudjuk se zsarolni, se megvesztegetni. Igen, Isten azt mondta, hogy kérhetünk tőle bármit, de lehet tőle őszintén kérni és az embert a saját lelkiismerete ítéli meg miközben imádkozik, hogy helyes-e az amit kér (nyilván ha a szomszéd feleségét kéri, vagy hogy bárcsak lenne, egy ferrárim, egy rózsadombi villával, az ember érzi, hogy valami nem stimmel). Isten azt mondta, hogy minden a javunkra van és meg ad nékünk mindent. Az imádságunk nem azért van hogy Istent befolyásoljuk, manipuláljunk, vagy hízelegjünk, hanem hogy őszintén elé vigyük ügyes bajos dolgainkat, kiöntsük neki a szívünket, mint gyerek az apjának (Mi Atyánk...) Jézusnál ez a megszólítás az akkori szóhasználatban a legbensőségesebb megnevezése volt a szülőnek, mint ma a papa, vagy apuci. Ilyen kapcsolatba kerülünk Istennel Jézus által, aki szeret minket (szeret titeket is) és a legcsodálatosabb ajándékot készítette nekünk.

Sajnálom, hogy ennyire felhúztalak. De ha tisztában vagy Isten szeretetével, talán érdemesnek találod arra hogy megismerd. Mert talán Isten legfőbb tulajdonsága, hogy szeret.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.