Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10950) Noddy válasza lao ce (#10947) üzenetére


Noddy
senior tag

"pedig ez az allitas nem is rossz, nem is jo, csak "van", hasonloan mint a mogyoros csoki. viszont mivel te rossznak iteled ezert vagy elutasitod a megerteset vagy megertetted epp de felremagyarazod. vagy igy vagy ugy, de pejorativ jelzoket aggatsz ra, teszel rola hogy negativnak tunjon fel. latod? a negativsag a te fejedben (vagy szivedben) van nem abban amirol szo van."

Szóval a negatívság az én fejemben van-e vagy a fuldokló fejében?

Mindegy, én tényleg nem akarok vitatkozni, elmondtam a véleményem a keleti filozófia (európai hegeli abszolútum filozófia) kapcsán. Teljesen máshova helyezitek a hangsúlyt. Ez nem baj, csak megjegyeztem, hogy a keresztyénség Istene nem ilyen, szerinte van rossz és jó, és nem azért mert az én lelkem, szívem úgy viszonyul a dolgokhoz, hanem azért mert ezek tényleg olyanok.

Isten gondolkodik, neki is van logikája és minket is így teremtett meg. Gondolkodunk. És mivel hitem szerint Isten teremtett mindent az ő logikája nyomon követhető abban, és a Bibliában is ezt a logikát tanulhatjuk, érthetjük meg. Ez persze teljesen ellentétben van a semmi se rossz vagy jó, hanem csak úgy van állásponttal. Erre hoztam egy kicsit erős példát, amit te nyílván nem értesz, mert neked a saját világképed a középpontod és ahhoz ragaszkodsz, azt isteníted (persze ezt te csak szemlélődésnek hívod). ezzel nincs semmi baj, csak a kommunikációt nehezíti, mert te az élet minden mozzanatát másképp látod mint én. Ezen persze fel lehet háborodni.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.