Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10913) Dalai Láma válasza Noddy (#10911) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Nem vitaindítónak szántam, amit írtam. És lehetne ragozni, valóban minden nap ünnep, stb. Viszont mégis egy nap kiemelkedik a hét többi napja közül, mert ha minden nap ünnep, akkor egyik sem az. Szükség van olyan időszakokra, amik kicsit jobban felhívják a figyelmünket, hogy álljunk meg, és kicsit gondoljuk végig az életünket.

Nekem nincs problémám azzal, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, hiszen Isten a szeretet. az ajándékozásban sincs semmi rossz. Én nem szeretném feltételezni az emberekről, hogy csak azért ajándékozzák meg a szeretteiket, mert önmagukat fényeznék. Amikor kisgyerek voltam, a szüleim nem önmaguk fényezése miatt adtak ajándékokat. Különösen, hogy nem is tudtam, hogy tőlük kapom ezeket.
Az ajándék nem csak tárgy lehet, viszont az ajándék a szeretet kifejezésének egyik formája. Nem az egyetlen, és nem feltétlenül az elsődleges, de mégis csak kifejezési forma, és érdemes is élni ezzel. Isten végtelenül bőkezűen élt az ajándékozás lehetőségével felénk.

Kellenek olyan időszakok, amik megerősítenek. Egy lelki gyakorlat, egy elmélyült ima, egy advent, egy nagyböjt, nevezzük, ahogyan akarjuk. Jelzőtáblák, amik időről időre ott vannak.

Aki olyan szuper, hogy megy neki minden kapaszkodó nélkül, és minden napját úgy tudja élni, mintha advent lenne, annak lehet, hogy ez felesleges. Na de hány ilyen ember van?

Amit az ember szeretetéről írsz, azzal én is egyetértek, hasonlót gondolok erről. És ettől még nem jelenti azt a szeretet, hogy egyetértek az életmódjával. De ítélkezni az én helyzetemből nagyon egyszerű és kényelmes. Ha azt az életutat jártam volna be, amit ő, vajon most hol lennék? Lehet, hogy sokkal lejjebb. Lehet, hogy az illető többet kűzdött már, mint én valaha.

Nagyon tudom tisztelni és becsülni azokat az embereket, segítőket, akik a legagresszívabb csövesben, gyilkosban is megláták az embert, Isten teremtményét. Én tudom, hogy bizonyos helyzetekben kizárt, hogy erre képes legyek, de fejlődni lehet. Az advent erre is ad egy jó alkalmat. Persze az év többi napja is, de ilyenkor talán könnyebb is.

Nem gondolom azt sem, hogy csak karácsonykor fontos a szeretet. De ezt annyira egyértelműnek gondolom, hogy eszembe sem jutott leírni.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.