Aktív témák

• pampika

őstag

Jájj,jájj,jájj!
    Akadt egy csöpp problémám.Ibm T41 + ubuntu 5.10.Ma mentem pestre picimacis wlan karit venni,vittem magammal a notit is (kocsival).Végülis nem volt idő helyben kipróbálni.Hazafele megálltunk és gondoltam,belerakom a wlan karit,hátha felismeri egyből (elvileg kéne neki,mivel gigabyte kari rt2500 chippel) és akkor lehet hazafele egy kis wardrive-ot(elérhető wlan háló vadászat) csinálni :D

És amikor kapcsolnám be akksiról a gépet,bejön a bejelentkező képernyő,majd feljön egy ilyen ablak:

A környezet futása kevesebb mint 10 másodpercig tartott.Ha nem magától lépett ki,akkor ez azt jelentheti,hogy valami telepítési hiba történt, vagy megtelt a lemez.Próbáljon meg bejelentkezni csökkenetett módban, hogy lássa, ki tudja-e küszöbölni a problémát.

Részletek megtekintése ( ~/.xsession-errors fájl) ??
    Ha megtekintem,ezt írja:

/etc/gdm/PreSession/default: Registering your session with wtmp and utmp
    /etc/gdm/PreSession/default: running: /usr/bin/X11/sessreg -a -w /var/log/wtmp -u /var/run/utmp -x ''/var/lib/gdm/:0.Xservers'' -h '''' -l '':0'' 'andris''
    /etc/gdm/Xsession: Beginning session setup...
    _IceTransTransNoListen: unable to find transport: tcp
    _IceTransmkdir: ERROR: euid != 0, directory /dev/X will not be created.
    _IceTransmkdir: ERROR: Cannot create /dev/X
    _IceTransPTSOpenServer: mkdir(/dev/X) failed, errno=13
    _IceTransOpen: transport open failed for pts/pampi:
    _IceTransMakeAllCOTSServerListeners: failed to open listener for pts
    _IceTransISCOpenServer: Protocol is not supproted by a ISC connection
    _IceTransOpen: transport open failed for isc/pampi:
    _IceTransMakeAllCOTSServerListeners: faied to open listener for isc
    _IceTransSCOOpenServer: Protocol is not supported by a SCO connection
    _IceTransOpen: transport open failed for sco/pampi
    _IceTransMakeAllCOTSServerListeners: failed to open listener for sco

** (gnome-session: 8300) : WARNING **: Unable to read ICE authority file: /home/andris/.ICEauthority

(andris a felhasználó név,pampi meg a host)

A gyakorlatban annyi látszik,hogy bejön a bejelntkező képernyő,belépek,majd amikor jönne,hogy kis folyamatábrával betölti a gnomeot,nautilust,etc-t,akkor dobja ki a fenti üzenetet.Akksi ki,csak 220v-ról ugyanez.Ha terminálba kimegyek,akkor be tudok lépni,mennek a progik,sőt még a graf dolgok is bejönnek(pl. mplayer is megy,xmms is múxik parancssorból indítva).
    Amit ír,hogy vmi telepítés kavarhat be,az elvben lehetésges,mostanában telepítettem rá pár dolgot,de nagy részüket gyári csomagból az egyszerűsítette telepítővel,így nem értem,mi kavarhatott be :F
    Valakinek van vmi épkézláb ötlete?Fontos lenne életrekelteni a notit rendesen,mert kötelező progit kéne írnom rajta,aminek a határideje vasárnap éjfél :(

Aktív témák