Hirdetés

Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz GD #591 üzenetére

Most már tudom :D
    A teljes sztori: kb. 2 hónapja tettem fel a hdd1-re a cuccot. A hda1-en ott figyel a régi Sid, amiről most is írok. A hda-n ott van a lilo, ami alapból behúzza a Sidet, meg a win-t (még van a gépen, de nem jut szóhoz). Az Ubuntu lilo-ját (hogy miért nem grub? mert ahoz nem értek...) a hdd-re tettem. Ugyebár boot sorrend elején ott a hda, Sid bejön, lilo-ja átír, de nem tudja az Ubuntut behúzni valami miatt. Aztán kb. 27 napig úgy is maradt (utána reboot). Próbálgatás, semmi. Aztán észrevettem, hogy a biosban ki lehet választan, hogy a hdd-ről bootoljon, csak annál jobban siettem, hogy megcsináljam. Utána megint vagy 2 hétig nem volt reboot. A napokban ismét le kellett állítanom a gépet hogy ventit cseréljek, tehát itt az alkalom, hogy kipróbáljam/testreszabjam az Ubuntut. De mivel Hoary-t tettem fel, mi lenne, ha egyből a frissebb menne, átírtam a sources.listet Breezy-re. A cd-s sort persze kikommenteztem, ez volt a nagy hiba :U Boot után leszaladtak a hibaüzenetek, net van (ha a pppoeconfot lefuttattam), de se X, se KDE, se semmi értelmes dolog. Asszem kényelmesebb lesz, ha ismét felrakom a 0-ról a cuccot, leszedem a Breezy 1. cd-jét, majd ha már tényleg nem kéri a lemezt, akkor írom át a sources.listet a netesre.
    Lehet, hogy ez hamarosan be fog következni, mert most meg a táp ventije hangoskodik :((

Aktív témák