Hirdetés
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Gurulunk, WAZE?!
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
Aktív témák
-
Sianis
addikt
-
emitter
őstag
Mitől lehet az, hogy a Firefoxom (1.5.0.8) nem nagyon akarja frissíteni magát? Help-menüben nem is lehet kérni a Check for updates-t, és a csomagkezelő sem talál újat.
-
MichaelSD
őstag
Használja valaki Kubuntu alatt a Kmailt? A SpamAssassint szeretném belőni Kmail alatt, de nem igazán értek hozzá...
-
ngabor2
nagyúr
attól, hogy az alapból települő java egy nagy kupac lepkeszárny. a Sun-ost kell feltenni. a pontos csomagnevet nem tudom, de ha a universe repository be van állítva a /etc/apt/sources.list-ben, akkor az
apt-cache search java | grep sun
fog eredményt dobni, és azt kell telepíteni.
(gondolom ez nagyrészt kínai volt, délután pontosabbat tudok otthonról mondani.) -
_Norbi_
aktív tag
hogy kell beálitani ubuntun a webkamerát ?????labteckem van ???
-
Ramius
őstag
Máris egy kérdés:
Feltelepítettem a java runtime-ot, de semmilyen java-s alkalmazás, weboldal nem tud megnyílni. Mitől lehet? -
Ramius
őstag
Újra lett telepítve. Most minden ok. Eddig
-
Ramius
őstag
Üdv. Feltelepítettem az ubuntu 6.10-et, és nem tudok bejelentkezni
Egy képernyő fogad, és kéri a felhasználónevet és jelszót. Namost telepításnál semmi ilyet nem kért/nem adtam meg. Hogyan juthatok tovább?
/ebből kiderül, hogy kezdő linuxos vagyok/
-
ngabor2
nagyúr
nálam is problémák vannak az egyik géppel. via epia sp 13000g, az ubuntu kernel panic-kal kilép. most épp debian települ rá.
-
Noddy
senior tag
Hát ha a live cd is behalt akkor lehet, hogy más van a háttérben, lehet hogy valamelyik hardware nem tetszik neki, bár a telepítés akkor is szokott menni, és csak később ütközik ki az inkompatibilitás, de legtöbbszőr azt is meglehet oldani.(Bár egyszer egy laptopon láttam olyat, hogy nem ismerte fel a billentyűzetet a linux és emiatt nem lehetett telepíteni.) Sajnos én még csak kezdő linuxos vagyok, ennél többet nem tudok segíteni.
-
Beck18
tag
Megnézem majd ezt a lemez ellenőrzést. Azért az 5.10est akarom, mert ezt kaptam ajándékba, papírtokban a liveCD-vel, ami hasonló módon elszáll ...
Igazából az egésszel kapcs.ban csak a linux iránti kiváncsiság vezérel (amit egyre jobban beárnyékol a különböző disztrók ''telepíthetetlensége''), tehát ebből a szempontból tökmind1 nekem, hogy 5 v. 6.10 . -
Noddy
senior tag
Lehet, hogy már próbáltad, de ha nem érdemes egy cd lemez ellenőrzést lefutatni, elméletileg a bootolás után van egy ilyen menü pont. Ez leellenőrzi, hogy véletlenül nem-e hibás a lemez.
Nem tudom miért akarod az 5.10-et fölrakni, de kijött már a 6.10 is érdemes lehet azt kipróbálni, van benne jó pár újítás. -
Beck18
tag
Próbálkoztam az 5.10 ubuntu telepítéssel, de nem sokra jutottam. Bebootol a telepítő cd-ről, majd a nyelv és billentyűzet kiválasztáson túl megy, de utána hibát dob, miszerint a CD-ROM nincs csatlakoztatva, tegyem be a cd-t .. (pedig bent van) próba képp azért cd ki-be, hátha segít neki, de eredménytelen. Kiakad, bejön egy kék képernyő alján szürke sorral, és minden enter ütés után 1et nő a szürke sor.
Üres ATA hdd-re akarom tenni, formázva sincs, próbáltam már kikapcsolni az usb-t, letiltani a másik hdd-t (SATA), kikapcsoltam a HT-t és egyéb dolgokat a bios-ban (ezek UHU estében bejöttek), de eredménytelen
Tud vk. 5letet adni ?
köszi
Beck -
tildy
nagyúr
A jobb oldali progi mi a mano?
[link]
En egyebkent hasznalok 6.10essel evolutiont. -
válasz
T. Almeida #4474 üzenetére
nemjó a firefox? apt-get es ev? mert ha valami béta vagy régi (tudtommal ez a gnome része) akkor vagy az a baj vagy rossz install.
-
T. Almeida
senior tag
Csak egy kérdés:
Használja vki Ubuntu 6.10 alatt az Evolutiont?
Nálam rettenetesen instabil, naponta 3-4x elszáll (Exchange szerver mögött használom).
Nagyon bosszantü, mivel 6.06-nál fél év alatt sose szállt el, nagyon stabil volt.
Van vkinek tapasztalata erről? Esetleg érdemes lenne új Evolutiont feltenni a mostani, 2.8.1 helyett? -
Eszleny
aktív tag
Valaki probálta használni a partimage programot, amivel particiókat lehet elmenteni? A problémám vele, hogy aktív particiót nem lehet elmenteni vele. Ha elindítom a LiveCD-t akkor, hogy tudom telepíteni és futatni a partimaget?
Egyéb szoftver is érdekel, amivel ki lehet menteni particiót. -
Eszleny
aktív tag
Az Edgy-vel működik a készenlét (suspend) a notebookomon. Csak egy probléma van vele: utána nincs hang? Pl. megy az Amarok, semmi hibát nem jelez, de semmi hang.
Valaki találkozott a problémával? -
MichaelSD
őstag
válasz
ballington #4462 üzenetére
Nekem X1800GTO-m van és felhegesztettem a ATI drivert és gond nélkül megy. Dual display is.
-
Jester01
veterán
-
ballington
addikt
Sziasztok!!
De régen voltam már itt.
Kérdésem, h az Ubuntu mennyire támogatja az új fajta ati kártyákat....gondolok itt egy x1950pro-ra, vagy valami hasonló. -
f_sanyee
senior tag
Hi!
A problémám a következő:
Letöltöttem az Ubuntu 6.10-et, fel akartam tenni de az installnál mindig behalt, semmit hibát nem irt ki, csak megjelenik az ubuntu felirat+logo, megváltoznak benne a szinek és ennyi. Gondoltam felteszem a 6.06-ot, ez szépen fel is ment, már korábban is volt fent. Install után azonnal upgradeltem 6.10-re, reboot után kb olyasmi látvány fogadott mint telepitéskor, megállt és nem csinált semmit. Aztán a grub-ban ezt választottam következő inditáskor: Ubuntu, kernel 2.6.17-10-generic
Igy végre elindult, feltetem az ati drivert, aztán ujrainditottam, igy végre normálisan elindult, nem állt meg induláskor, viszont nem müködik egyik karakteres felület sem. Ha megnyomom a ctrl+alt+f1-et akkor csak össze-vissza szines csikok jelennek meg. Grafikus felületen nincs semmi gond, megy minden, driver rendben van. Nem értem mi lehet a baj... -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4456 üzenetére
a magyar kalauz teljesen használható a samba ügyekben én is onnan lestem el anno
nos, a helyi lanban az ip-re keresés, többféle módon gyógyítható névvel karöltve, pl /etc/hosts vagy egy bind, de elég okosnak kellene lennie ez ügyben ha csak ip-t keresel a router-nek is.. esetleg win-es tűzfal bezavarhat... pingelni se tudod az ip-t?
route add default gw 192.168.x.x (alias router) -
Eszleny
aktív tag
válasz
Jester01 #4442 üzenetére
Az mtab-ot nem tudom F3, F4-gyel megnyitani mc-ből. Az mc-ben pirossal van jelölve és van egy kérdőjel előtte.
A cat /proc/mounts-ra ezt írja ki:
rootfs / rootfs rw 0 0
none /sys sysfs rw,nosuid,nodev,noexec 0 0
none /proc proc rw,nosuid,nodev,noexec 0 0
udev /dev tmpfs rw 0 0
/dev/hda2 / ext3 rw,data=ordered 0 0
/dev/hda2 /dev/.static/dev ext3 rw,data=ordered 0 0
tmpfs /var/run tmpfs rw,nosuid,nodev,noexec 0 0
tmpfs /var/lock tmpfs rw,nosuid,nodev,noexec 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
devpts /dev/pts devpts rw 0 0
usbfs /dev/bus/usb/.usbfs usbfs rw 0 0
tmpfs /var/run tmpfs rw,nosuid,nodev,noexec 0 0
Szerintem ebből reinstall lesz. Emlékszem, hogy valamit piszkáltam a rendszerben, mert kde alatt problémám volt. Gondolom ezzel hazavágtam a mountolást.
Kösz a segítséget. -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4454 üzenetére
nos, nálam g' wifire van kb 2-2500-kB/s, és ugye a b' az kb a 1/4 v 1/5 sebességben,
a gondolkodás.. hm, ha ftp és sok kis file akkor azért, a protokol commandrésze lefutási időt igényel.. ha samba vagy nfs akkor már kevésbé indokolt a gondolkodás, esetleg router firmware frissítés segíthet..
próbáld ki többféle share módon és protokolban, hátha kibukik ki a ''leggyengébb láncszem'' -
Fawkes
őstag
Hiba->installálom a legújabb nv drivert és minden ok.Átírom nv-t nvidia-ra, gdm restart ok.Újraindul a gép egyből elszáll a xorg, ha letiltom az nv drivert akkor megint minden ok, csak ugye nincs 3d gyorsítás.
Esetleg tud rá vki megoldást?
A csomagos glx az ugyan azt tudja, mint a gyári?Ha igen, hogy tudom eltávolítani a gyári drivert? -
RedAnt
aktív tag
válasz
ngabor2 #4449 üzenetére
Az oké, csak úgy gondoltam valahol az fstab mintájára eltárolja azt is, melyik partíciót használja swapnak - de ha ez automatikusan megy akkor nincs gond.
A vándorlás abból eredt, hogy a régi linuxos parícióm (hda5) töröltem, ami egy kiterjesztett partíció(hda2) elején volt, és az utána levők számozása egyel ''előrébbcsúszott'', így lett hda5 a hda6-ból. Az új meg az utosó számot kapta, nem az eredetileg a helyén levőét, ebben az esetben hda7 lett.
Nem igazán jön be az edgy, legalábbis a videókártyámat valamiért sokkal rosszabbul kezeli mint a dapper. Egy ős matrox, beállítottam hogy az mga drivert használja mint eddig, de amikor az ablakokat húzogatom, vagy valami változik bennük, a képernyőn vízszintes csíkok villannak fel, elég idegesítő... Most próbálok a xserver-xorg beállításaiban matatni, egyelőre nem sok sikerrel...
hmm. felülírtam a /etc/X11/xorg.conf-ot, a /etc/gdm/gdm.conf-ot a régi rendszer-beli megfelelőjükkel, és ugyanolyan vacak. Nem tudom mit lehetne még bevetni...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
praktikusan onnan tudja, hogy az a partíció swap típusú...
egy fdisk /dev/hda-t ha csinálsz, aztán p-vel kiíratod a partíciókat (utána q-val kilépsz, hogy nehogy véletlen valami baj legyen), elég tanulságos lehet. a partíciók nem szoktak vándorolni.
a magyarított hibaüzenetek meg valóban megmosolyogtatóak néha -
RedAnt
aktív tag
válasz
ngabor2 #4447 üzenetére
igen, volt bekap szerencsére.
Ami még problémát jelenthet, hogy az új rendszer kicsit átrendezte a partíciókat, a swap átkerült /dev/hda6-ról hda5-re. De egyelőre elvagyok az új rendszer összerakásával... Tényleg, honnan tudja a rendszer hogy mit használjon swapnak...?
bírom ezeket a hibaüzeneteket: ''post-installation script alfolyamat megölve, a halált okozó jel: (Megszakítás)'' -
RedAnt
aktív tag
LOL kicsit meggondolatlanul csoportot váltottam, és most nem tudok sudo-zni
Ilyenkor mi a teendő...? root jelszót nem tudom, eddig ha kellett, mindig sudo-n keresztül használtam, most viszont elvesztettem a jogomat rá. Akkor ezt most így buktam? Frankó
Egy figyelmeztetésnek örültem volna azért hogy óvatosan azzal a usermod -G-vel, ha nem akarod elveszteni minden jogosultságodat a gépeden - persze jobban el kellett volna olvasni a manuált, hogy azzal nem csak hozzáadhatom magam egy csoporthoz, hanem egyben ki is veszem az előzőből... ciki...
Na mindegy, úgyis ideje volt már átállni edgy-re, hát most felteszem a rég nem használt breezy-s partícióraUgye ha ott root vagyok, akkor el fogok mindent érni erről a mostani partícióról?
Azért ha valakinek van ötlete hogyan lehetne visszacsinálni, örülnék a segítségnek...
mondjuk ha az új rendszer alól elérek mindent, akkor kézzel át tudnám írni...
[Szerkesztve] -
Fawkes
őstag
válasz
ngabor2 #4443 üzenetére
Ugyan ez volt nálam egy X-micro 11Mbites wlan routerrel.AZóta sem találtam rá megoldást, nem szoftveres hiba, leglábbis mind win mind linux alatt csinálja.
Kérdésedega:
Your videocard « Direct3D HAL » is not supported.
Your videocard pixel shader version « 0000 » is below the minimum requirements.
Your videocard vertex shader version « 0000 » is below the minimum requirements.
Erre esetleg tud valaki valamit?
Egyéb:Edgy Eft
Nvidia driver van, tesztek lefutottak minden rendben
Beállításoknál kipipálva a vertex és pixel shader verzió a legmagasabb (1.4) -
ngabor2
nagyúr
nagyon lassú a wlanom.
iwconfig:
ath0 IEEE 802.11b ESSID:''dd-wrt''
Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Access Point: 00:40:10:10:00:03
Bit Rate:11 Mb/s Tx-Power:0 dBm Sensitivity=0/3
Retry:off RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off
Link Quality=25/94 Signal level=-70 dBm Noise level=-95 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
ifconfig:
wifi0 Link encap:UNSPEC HWaddr 00-05-4E-41-DD-7C-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:977272 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:828
TX packets:478995 errors:13 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:199
RX bytes:1310634062 (1.2 GiB) TX bytes:43067589 (41.0 MiB)
Interrupt:5 Memory:e0b00000-e0b10000
lspci:
02:03.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. AR5211 802.11ab NIC (rev 01)
2 gép, az egyiken ftp-szerver, arról másolnék a laptopra. az ftp-s gép vezetékes hálón megy a routerbe (Linksys WRT54G, dd-wrt firmware-rel), amihez a laptop wlanon keresztül csatlakozik.
a max sebesség, amit ki tudtam belőle nagy file-oknál csikarni, az 700k volt. vezetékes neten 10-11MB simán ment, tehát nem az ftp-szerverrel van gond. a wlan jele erős, a kapcsolat mint látható 11Mbites. ötletek? -
Jester01
veterán
válasz
Eszleny #4441 üzenetére
'mount: can't open /etc/mtab for writing: Input/output error'
Az az i/o error nem sok jót sejtet...Nézz bele a syslogba hátha írt valamit.
Kézzel megnyitva az /etc/mtab-ot ki tudod menteni? (ne módosíts benne, csak mentsd ki ahogy betöltötted).
A / miért loop-pal van mountolva? Nem lehet, hogy az alatta lévõ eszköz/file nem engedi az írást? cat /proc/mounts szerint is read-write és amúgy tudsz rá írni? -
Eszleny
aktív tag
Udv. A problemam, hogy nem tudom mountolni a ntfs particiokat.
Az fstab tartalma:
/dev/hda2 / ext3 nouser,loop=/dev/loop0,errors=remount-ro,atime,auto,rw,dev,exec,suid 0 0
/dev/hda5 /media/hda5 ntfs nls=utf8,umask=0222 0 0
/dev/hda1 /media/hda1 ntfs nls=utf8,umask=0222 0 0
proc /proc proc rw,noexec,nosuid,nodev 0 0
/sys /sys sysfs rw,noexec,nosuid,nodev 0 0
varrun /var/run tmpfs rw,noexec,nosuid,nodev,mode=0755 0 0
varlock /var/lock tmpfs rw,noexec,nosuid,nodev,mode=1777 0 0
procbususb /proc/bus/usb usbfs rw 0 0
udev /dev tmpfs rw,mode=0755 0 0
devshm /dev/shm tmpfs rw 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,gid=5,mode=620 0 0
lrm /lib/modules/2.6.17-10-generic/volatile tmpfs rw 0 0
binfmt_misc /proc/sys/fs/binfmt_misc binfmt_misc rw 0 0
Az mtab tartalma:
rootfs on / type rootfs (rw)
none on /sys type sysfs (rw,nosuid,nodev,noexec)
none on /proc type proc (rw,nosuid,nodev,noexec)
udev on /dev type tmpfs (rw)
/dev/hda2 on / type ext3 (rw,data=ordered)
/dev/hda2 on /dev/.static/dev type ext3 (rw,data=ordered)
tmpfs on /var/run type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noexec)
tmpfs on /var/lock type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noexec)
tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw)
devpts on /dev/pts type devpts (rw)
usbfs on /dev/bus/usb/.usbfs type usbfs (rw)
tmpfs on /var/run type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noexec)
tmpfs on /var/lock type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noexec)
Mikor beirom, hogy
sudo mount -a
Akkor azt irja ki, hogy ''mount: can't open /etc/mtab for writing: Input/output error''
A CD es a pendrivet sem mountolja automatikusan.
Sajnos gozom sincs, hogy mi lehet a baj. -
Noddy
senior tag
Ubuntut szeretnék telepíteni. Melyik verziót érdemes feltelepíteni?
Dapper-t vagy Edgy-t? Edgy újabb de a Dapper-hez tovább van támogatás. -
ngabor2
nagyúr
érdekes ''hibába'' ütköztem. helyi tükröt, pontosabban 4 dvd-re szétszabdalt i386 pool-t akarok csinálni.
dpkg-scanpackages -a i386 pool/restricted restricted > dists/edgy/restricted/binary-i386/Packages
meg is csinálja a Packages file-t (a SHA1 és SHA256 ellenőrzőösszeg és pár opció sorrendjében különbözik az eredetitől), de a végén kiírja:
** Packages in archive but missing from override file: **
majd felsorolja az összes benne levő csomagot.
a restricted (mint overridefile) egy find pool/restricted -name ''*.deb'' > restricted
parancs hatására keletkezett, és a benne levő debek bele is kerülnek a Packagesbe. valami hiba van, hogy ilyeneket ír ki, vagy így a normális? -
ngabor2
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #4435 üzenetére
???
most kinek akarsz passwd-t állítani?
- ha magadnak, akkor userként beírod, hogy passwd
- ha a root-nak, akkor userként sudo passwd ezután megadod először a user jelszavát, majd 2x a root-ét.
- ha root vagy, és egy user jelszavát akarod megváltoztatni, akkor passwd usernév, és kéri 2x a user új jelszavát.
a fs-en való módosításhoz nem elég a jelszóváltás. be kell lépni root-ként, és úgy dolgozni, de csak addig, amíg muszáj! -
GD
őstag
válasz
T. Almeida #4432 üzenetére
simán jó lesz sztem dapperes is, try it'
-
T. Almeida
senior tag
Üdv.,
NIncs vkinek egy működő Operás deb csomagja Edgy-re?
Vagy próbálkozzak a dapperes telepítővel? KÖszi! -
ngabor2
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #4425 üzenetére
userként nem is fogod tudni...
olvasd el az 1. hsz-t, abban benne van, hogyan lehet a root-nak password-öt adni. utána azzal belépsz, és akkor van jogos másolni. vagy sudo-val adod ki az elején a parancsokat, és akkor a felhasználó jelszavát kéri. -
ngabor2
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #4419 üzenetére
igen, a pptp-linux csomagot.
ha leszedted, átviszed linux alá, és feltelepíted. sok módja van:
- synaptic grafikus csomagkezelővel megkeresed, és telepíted
- dpkg -i filenév.deb
- bemásolod a /var/cache/apt/archives kt-ba, és apt-get install pptp-linux
(ja, az utóbbi 2 elé vagy odateszed, hogy sudo, vagy belépsz root-ként.) -
Fawkes
őstag
mplayer gondjaim vannak:- )
A csomagos nem felelt meg így forrásból ügyeskedem.Lefordult, játsza is a videókat viszont kellene a grafikus felület.
/usr/local/share/mplayer/Skin/
ebbe a könyvtárba másoltam a skin-t és csináltam rá simlink defaultot.
gmplayer nem megy még mindig, w32 codec kell, ha jól érzem meg egy újrakonfig.Jó felé tapogatózom?
Aztán nagyon zavaró, hogy a dapperben jól szuperáló menüszerkesztőt kivették az edgyből.Hogy lehet szerkeszteni kézzel a menüt? -
ngabor2
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #4417 üzenetére
valószínűleg ennél a ./configure, make, make install (vagy checkinstall) triót kell eljátszani. de ehez kellenek a fordítócsomagok... egyszerűbb, ha azt az 1 csomagot szeded le. az már bináris.
-
kisgyerek85
senior tag
Leszedtem egy ilyet pptp-1.7.1.tar.gz ha ezt akarom telepíteni linuxon akkor hogyan tehetem meg? Simán atmásolom a home könyvtárba éskonzolba beírom ezt futtatja és telepíti?
Bocsi ha nagyon nem tudom mit beszélek -
ngabor2
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #4415 üzenetére
az első csak egy sor az apt-cache search pptp kimenetéből. a 2. telepít... igaz, ahoz is net kell
de megoldható a win alatti leszedése is. ha érdekel, beírom megint, de több topikban többször szerepel. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
ngabor2 #4414 üzenetére
Ezt már megcsináltam, de még kell hozzá egy kliens is. Találtam egy ilyen ''kvpnc'', de ezt nem lehet telepíteni, mert internet kapcsolat kell hozzá.
Ezzel
pptp-linux - Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) Client
és ezzel apt-get install pptp-linux ugyanazt telepíten nem? Tehát tök mindegy melyiket irom be? -
ngabor2
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #4413 üzenetére
pptp-linux - Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) Client
tehát
apt-get install pptp-linux
aztán olvasgass egy kicsit a leírásában. -
kisgyerek85
senior tag
Sorry, én voltam a hülye. Nem pppoe hanem pptp kapcsolatot kell létrehoznom.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
ngabor2 #4411 üzenetére
De az van. Mikrós, WDSL.
Jó én belökném, de most ugye nem onnan vagyok, de ha úgy könnyebben tudtok segíteni akkor kiírkálom onnan. Nem DHCP alapják kapok ip. Igen a hálózaton csatlakozva vagyok, de internetre csak pppoe kapcsolattal tudok kimenni ahol kéri a f.nevet és jelszavat.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
kisgyerek85 #4410 üzenetére
először is mondd el, hogy milyen neted van. az eddigiek alapján nem pppoe-s.
és ha bevágod az ifconfig kimenetét, akkor talán látunk is benne valamit. ha pingelni tudod a szolgáltatót, az azt jelenti, hogy csatlakozva vagy. a DNS-t kell beállítani (ha nem dhcp), és akkor megy is a net. -
kisgyerek85
senior tag
Na tényleg elírtam linux alatt a parancsot, mert én először ezt írtam ''ipconfig'' , de most megcsináltam ''ifconfig''-gal is és mutatja a hálókártyát eth0. Valami további ötlet?
-
kisgyerek85
senior tag
jó, bocsi itt elírtam, de ott tudtommal nem. Vmi olyasmit ír ki, hogy ezt a parancsot nem tudja értelmezni. Feltelepítettem pedig már mindent hozzá.
sudo apt-get install ppp
sudo apt-get install pppconfig
sudo apt-get install pppoeconf
Ha azt írom konzolba, hogy ''sudo pppconfig'' akkor előjön vmi telepítő, de azzal nem tudtam elérni semmit. -
Sianis
addikt
válasz
kisgyerek85 #4407 üzenetére
ifconfig nem az amit írtál!
Sianis -
kisgyerek85
senior tag
iponfig-ot beírtam konzolba, de semmit nem írt ki.
-
Sianis
addikt
válasz
kisgyerek85 #4404 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy nem találja az ADSL modem jeleit. A hálózati kártyádat felismerte a gép? ifconfig parancs kilistázza a hálózati eszközeidet. Ha egyet sem ír ki ( eth0, eth1, stb ) akkor az lesz a baj.
Sianis -
kisgyerek85
senior tag
Elkezdte csinálni, de egy kis telepítés után kiírta ezt a szöveget és utánna csak az Ok-ra lehetett nyomni. Én meg nemizagán értem, hogy ez mit jelent.
''Sorry, I scanned I interface, but the Access Concentrator respond. Please check your network and modem cables. Another reason for the scan failure may also be another running pppoe process which controls the modem.'' -
Sianis
addikt
válasz
kisgyerek85 #4402 üzenetére
A sudo pppoeconf parancs végigvezet a dolgon, figyelmesen olvasd végig!
Sianis -
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok! Most telepítettem fel a 6-os ubuntut, de most is csak winydows-ról tudok írni, mert pppoe kacsolatot nem tudok létrehozni. Hogyan lehet?
A hálókártya az jó be van állítva, mert pingelni tudok.
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Tudja valaki, hogy lehet beállítani a knetworkmanager-t Kubuntu alatt? Nálam valamiért nem lát semmilyen hálózatot, pedig be van álíltva a /etc/network/interfaces.ben...
Petya
Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8-16GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3245
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3229
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman N4 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest