- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4398 üzenetére
értem, nem okoskodás, csak jobb ha mindenki tisztában van hogy mi miért, így nerm lesznek szakmai városi legendák.. akit nem nem érdekel a miért az majd csak a hogyant infózza le
-
Forest_roby
őstag
Pár helyen más is lehetett volna csinálni -talán elegánsabb is lett volna, de nem akartam még ennél is hosszabb hsz-t írni. Az igazat megvallva nem profiknak készült a leírás, hanem kezdőknek -mint én. Egy kezdőnek nem feltétlenül kell értenie minden lépést ( ha érdekli úgyis utána néz ), lényeg hogy működjön.....
Köszi a kiegészítés/helyesbítést -az soha sem baj ha van.
ui.: azért írtam be ezt a leírást, mert láttam, hogy régebben már más is szenvedett ilyesmivel -most itt a recept, használjátok! -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4396 üzenetére
sudo gedit /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
Tartalma legyen: 1 --ettől lesz router a gép.
ettől lesz átjárható a két kártya között a forgalom az adott gépen
sudo gedit /etc/network/if-up.d/ntp-server
másold be ezt a sor mondjuk az elejére:
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
na ettől lesz ő router
nem túl elegáns az ntp-be berakni, egy file-ba raknám pl /etc/netoszt -ba amit léterehozol és egy symlink megfelelő futási szintre
touch netoszt
mcedit netoszt
DNS: bárki lehet aki publikus dns szolgáltató, pl nálam pont nem a szolgáltató
mcedit /etc/resolv.conf
nameserver xxx.xxx.xxx.xxx
több is lehet
amúgy, ügyes leírás
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
IPTABLES - internet megosztás LINUX alól crossos UTP kábellel!
Kezdetnek:
Jester01 hathatós segítségével sikerült megcsinálnom ezt a gépemen, szóval őt illeti a köszönet, én csak beillesztem ide, hogy többet ne kelljen ezzel senkinek se szenvednie és én is megtalálom itt a jövőben -remélem.
Hálókártyák konfigurálása:
1.gép - min 2db hálókártya
eth0:
feltételezem, hogy itt kapod a netet, elvileg mindegy, hogy DHCP-n vagy fix IP- címen, de ennek működnie kell.
eth1:
IP: 192.168.0.1
MASK: 255.255.255.0
Átjáró: nincs
A DNS- kiszolgáló az globális dolog -mind a két hálókártyára vonatkozik. Fontos tudni, hogy mi az, a Hálózati beállítások ablakban a DNS fülön meg lehet nézni. FONTOS: NEM BELEPISZKÁLNI!!
2. gép -min 1db hálókártya
eth0:
IP: 192.168.0.2
MASK: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.0.1
---
DNS: az 1. gép DNS kiszolgálója!!
Ezzel az IP-k beállítva....
Telepítés, program beállítás:
sudo apt-get install ipmasq --nekem fel van telepítve, de nem biztos, hogy szükséges
sudo apt-get install iptables
---
sudo gedit /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
Tartalma legyen: 1 --ettől lesz router a gép.
sudo gedit /etc/network/options
ip_forward=yes --legyen benne
sudo gedit /etc/network/if-up.d/ntp-server
másold be ezt a sor mondjuk az elejére:
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
Ezzel nagyjából készen is vagyunk. Ajánlott az újraindítás, de ha nem tudsz újraindítani vmi miatt, akkor:
sudo /etc/init.d/networking start
sudo ifdown eth0
sudo ifup eth0
sudo ifdown eth1
sudo ifup eth1
Itt már elvileg működnie kell, de nem tom -én újraindítottam.
Ennyi volt, sok sikert!
ui.: köszi Jester01! -
En nemet tukroket hasznalok, tobb MB/sec is elerheto neha.
-
ngabor2
nagyúr
skype-om nincs, nem is igazán tervezem a feltételét.
viszont ajánljatok egy tényleg gyors tükröt. a hu.archive.ubuntu.com lassú. az us szakadozik. nincs kedvem az összesen egyenként végigmenni...
mod: http://mirror.switch.ch/ftp/mirror/ubuntu/ asszem érdemes ezt beállítani alapbóltééép, mit állat!
másnak is ajánlom.
-
Eszleny
aktív tag
Kösz a választ
. Közben letöröltem az egészet mert nem talaláltam azokat a fájlokat amit írtál ott ahol számítottam rájuk. Legközelebb újra fordítom, ha kell.
Bárki segíthet a következő problémában: a KDE-s progik hibát jeleznek:
''Malformed Url
file:///home/usernév/''
Meg ehhez hasonlókat. Konqueror alatt nem látja a fájl struktúrát. Az Amarokban nem látni a könzvtárakat, ahonnan a zenéket szeretném ''leltárba'' venni. (Nem tudtam jobban megfogalmazni). Az Amarok elindul, de pl. a Kile nem, pedig mind a kettő jelez hibát.
Googleban keresetem rá, de megoldást nem találtam. -
GD
őstag
kíváncsi vagyok hogy edgy alatt a 10.22-én kiadott mplayer hogyan fog viselkedni mert a mainpc-n az mp3-as hang az mpeg, mpg videókkal olyan mintha lehallgatnám az ufókat...
mindenféle libek fentvannak mp3 ügyben és kipróbáltam az opciók nélküli legegyszerűbb forgatástól kezdve a paraméterezetten át mindent...
vlc meg megy, szóval vmi audio chipset és mplayer közötti bug lehet -
MichaelSD
őstag
Kubuntu 6.10 alatt felinstaláltam Automatixal a Flash Playert. Ez ok is volt, de tegnap óta akadozott a Firefox ha flash animácók voltak a lapon (pl. PH!).
Leszedtem megszünt. Másnak is van iolyen gondja? -
ngabor2
nagyúr
no, hallgatva az új idők szavára, feltettem az edgy-t a laptopra (dell latitude c640). eddig jó, a wifi is megy rendesen (atheros... nem csodálom, hogy megy
). egy probléma, hogy a tapipad nagyon érzékeny a nyomásra. ki lehet valahogy kapcsolni azt, hogy a rá gyakorolt nyomást kattnak érzékelje? ott van még 2x2 gomb, azzal is lehet kattintani.
-
Sianis
addikt
válasz
Eszleny #4376 üzenetére
Kernelt én úgy szoktam telepíteni, hogy a fent megadott fájlt átmásolom a /boot-ra valamilyen megjegyezhető néven, pl ubuntu, gentoo. Ezt belövöd grub-ban ( ne részletezzem most köszi ). Modulokat szabványosan lehet telepíteni make modules_install. Kb ennyi.
GDM vs KDM. Telejsen mindegy, ha KDE-t fogsz használni, akkor esetleg érdemes KDM-et használni, mivel kcontrol tudja kezelni a beállítását. Kb ennyiben ki is merült az előnyök taglalgatása.
Sianis -
Eszleny
aktív tag
Kösz a gyors választ. Mit kell majd csinálnom a kernellel és a modulokkal, ha installalni akarom? (Esetleg link
)
Ez alapján fordítottam a kernelt. [link]
Bocs, ha teljesen nem vagyok képben a dolgokkal. Most szándékszom igazán használni a linuxot.
Írtad, hogy nehéz elrontani a rendszert. Nekem a tegnap (egy nappal azután, hogy feltettem) egyszer a login képernyőnél már nem működőtt az egér. Beléptem. Fehér képernyő és magától visszadobott a login képernyőre egy kis idő után. Addig indítgattam újra míg egyszer csak kezdte ellenőrizni a file rendszert (ext3) és hibát talált. Javasolta a fsck parancsot, majd egy csomó ''yes'' után meggyógyult. Szóval kételkedem, hogy nem lehet elrontani. Nem is ezzel van a baj, hanem nem biztos, hogy következő alkalommal meggyógyul, mert én nem tudom meggyógyítani.
A Feistyt azért hoztam fel, mert feldobott ,hogy végre csendes a gép és megy az Ubuntu Beryllel.
Apropó, ha felteszem a kde valószínűleg megkérdi, hogy mit akarok használni: gdm vagy kdm. (Kubuntura feltettem egyszer a gnome-t és akkor megkérdezte.) Melyiket érdemes használni? Valószínűleg a kde-t használom többször.
Kösz a türelmet. -
Sianis
addikt
válasz
Eszleny #4373 üzenetére
/usr/share/linux/boot/i386/bZImage -t kell elmenteni, ez a kernel maga.
Valamint a /usr/lib/kenel verziója nevű könyvtár se árt, ebben vannak a modulok.
Viszont ajánlott inkább újra forrásból fordítani a dolgokat, kényelmesebb kellemesebb. És ajánlott a rendszert sem elrontani, mondjuk nem is könnyű.
Újdonság áprilisban?Nem korai még? A gép még be sem melegedtt az Edgy-től...
Sianis -
Eszleny
aktív tag
Üdv. Fordítottam egy új kernelt, mert feszültséget csökkentettem a laptopomon. Így már olyan csendes a gép mint win alatt (ott NHC-t használtam erre a célra).
Röviden a kérdésem a következő. Fordítottam és installáltam egy új kernelt. Hely hiány miatt a forrást szeretném törölni. Mit kell elmentsek, hogy ha valami történik akkor csak installálni kelljen a kernelt? Nem szeretnék patchelni és újra fordítani forrásból.
Kicsit bővebben:
A linux-sources-.../debian/build könyvtárban van egy linux-image-2.6.17..._i386.deb fájl, amit kernel fordítás után kaptam. Ezt kellett installálnom. Elég ezt elmenteni és a forrás többi részét törölni?
Nekem tetszik az Edgy (Van AIXGL, működnek a laptopom hangerő gombjai alapból).Szeretem, hogy félévente újítanak valamit. Tudom kicsit korai a kérdés, de valaki megtudná fogalmazni (vagy link) érthetően, hogy milyen (lényeges, szembetűnő) újdonságokra számíthatunk a Feistyben (áprilisban megjelenik meg
). Annyit tudok, hogy tervezik beletenni a Compizt vagy a Berylt.
-
Magic
tag
hali!
mysql-hez próbálok csatlakozni, de nem megy...
#sudo mysql
ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
hogyan tudám ezt kiküszöbölni? ez miatt pma-val sem tudok csatlakozni... -
Tele von Zsinór
őstag
Hogy lehet másodlagos monitort engedélyezni gnome alatt? Nem találtam, akárhogy kerestem.
-
rene85
aktív tag
Sianis, mi lesz a blogoddal? írjál, írjál!
Tudom hogy nem kubuntu topik, de a kubuntu 6.10 nálam azért megtette a magáét. ext2-nek nézett (nemtom miért) egy ntfs-es partíciót, én meg szépen feltettem oda, hogy áh, biztos én emlékszem rosszul. 20 giga cucc oda, valami ötlet esetleg hogy lehetne visszahozni?
Az új ubuntut még nem tettem fel, de a betában (live) egyszerűen nem tudtam lelket lehelni az egerembe (ps/2-es), tehát használni se tudtam. -
atilus85
csendes tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni egy probléma kapcsán. Az Ubuntu CD-t elindítva sehogy sem akar működni az egerem, de nem tudom miért. Régi soros egérről van szó, tehát lehet h ez is gond. Tud valaki segíteni, vagy valóban kell vmi normálisabb egér? -
VladimirR
nagyúr
hi
kis segitsegre lenne szuksegem
fel kellene ''torni'' egy linux-os gepet
a helyzet az, hogy lakotarsam gepen van egy par eve telepitett linux (ubuntu), amire elfelejtette a root jelszot
hasznalni tudja, mert belep, viszont beallitasokat nem tud megejteni, pedig erre szukseg lenne az ip cim es az atjaro megvaltoztatasahoz, ugyanis igy nincs netje, nekunk, masik harom lakonak pedig nincs kedve atallitgatni az ip-t, meg a router-t
tehat van egy linux, be vagyunk lepve, su, sudo keri a jelszot, mi nem tudjuk, /etc/network/interfaces nem irhato, grafikus feluleten a halokartya beallitasahoz szinten jelszo kellene
ami jol johet, hogy a linux fat filerendszeren van, szoval windoze alol is tudjuk olvasni, ha ez esetleg jelent valami pozitivumot
mit tudunk tenni? tudunk egyaltalan tenni valamit? visszafejtheto/atirhato valamibol/valahol a jelszo?
segitsegeteket elore is koszonom
p.s.: kerek mindenkit, hogy az olyan hozzaszolasokat, miszerint hazudok, mert hekkerkedek, meg illegalisan akarok bemaszni valaki gepere, mellozzuk, aki nem akar segiteni, ne tegye
koszonom -
GD
őstag
feltünt nektek hogy a 6.10-ben az fstab sorai vmi hosszú 'random' számmal kezdődnek?
az mire jó? kell az nekem? -
-
meoindil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Két kérdésem lenne amiben a segítségeteket kérném, az egyik: hogy a k3b-n kívül melyik cd/dvd író programban van felírt adat ellenőrzés lehetőség?
A másik problémám: van egy mp3 játszóm amit pendrive-ként is használok. Az Ubuntu gond nélkül felcsatolja, tudok róla olvasni és írni is rá, a probléma akkor van ha törlök. Az ubuntu létrehozza a pendrive-on a [.Trash] könyvtárat, amitől viszont a Pendrive (nem tudom miért) megőrül. Ki tudom ezt kapcsolni valahol, hogy ne csináljon szemetest rá ha törlök?
Előre kösz a válaszokat! -
meoindil
aktív tag
Szerintem ez nem OFF. Az 5.10 -es (Breezy Badger) már jó egy éves kiadás, azóta már két újabb is kijött, a második a napokban. Szerintem, ha teheted inkább rakd fel friss telepítéssel az újat, de ha a mostanit akarod frissíteni akkor itt találhatsz egy leírást, bár ez már 6.06-ról frissített a legújabbra: [link]
-
akasp
senior tag
eléggé off kérdés: nemrég raktam fel az ubuntu 5.10-est. elég jó/új verziónak számít? ha nem, akkor hol lehet frissíteni reinstall nélkül?
(anno régebben rendeltem netről tök ingyen) -
Sianis
addikt
Én szeretem a Gnome-ot.
Nekem kezelhetőbb, mint a KDE. Próbáltam párszor áttérni KDE-re, de egyszerűen nem megy, mert valami kényelmes vagy alapvető Gnome szolgáltatás hiánya egyenesen idegesítővé válik. Mondjuk az Ubuntu nem elkötelezett, hiszen mind Gnome, mind KDE mind pedig XFCE ablakkezelővel szállított telepítő elérhető.
Sianis -
ngabor2
nagyúr
... és 1.5GHz, ill. 512MB felett már abszolút nem lehet lassúságra panaszkodni. persze ez nem jelenti azt, hogy lassabb gépre nem ajánlott feltenni. annak idején 500MHz-en 128MB mellett is ez ment, mert annyival összeszedettebb volt, mint a gnome, hogy az induláskori lassúság bőven megérte.
amúgy a gnome-mal sincs bajom, mostanában a kisebb gépeken inkább azt használtam. -
Blurred
csendes tag
Valaki?
-
Blurred
csendes tag
HI!
Szerintetek mennyire érdemes e áttérni a Ubuntu 6.06 LTS-ról Ubuntu 6.10-re???
MERT>
Problémám a 6.06 LTS-el:
- Firefox-ban bekavar a grafika (pl. 50 db OK/tovább/keresés stb. gomb jelenik meg a bal felső sarokban) ami csak a görgető sáv fel/le mozgatásával eltűnthető...de a köv. oldal betöltésekor visszatérő dolog, és egy idő után eléggé idegesítő hiba.
- MPlayer pedig néha teljesen lebénítja a gépet...Teljesen zöld lesz a Film és utána se kép se hang
-Képernyő kímélő-nek a képe szemetel (elmosódik és pixelek jelentkeznek)
ui: Nagy gyanúm van hogy valami gubanc lehet a S3 Grafikus VGA meghajtójával...Ha valakinek hasonló problémája van/volt írjon.
Thank's! -
Blurred
csendes tag
Thank's!
-
Blurred
csendes tag
Hi!
Tudja e valaki hogy kel Linuxban frissíteni egy meglévő programot?
( Azureus 2.4.0.2 > 2.5.0.0 )
Vagy teljesen újra kel telepíteni? -
GD
őstag
broadcom wifi tulajoknak itt a megoldás:
[link] -
GD
őstag
apt-cache search freetype
ha nem megy, használd a synaptic keresőjét
ott keress freetype dev csomagot, aztán apt-get install csomagnév
automatix-el (google) rakd fel az ms truetype fontokat
mplayer fordítás (a hogyanról sok leírás a neten, lényege)
./configure --enable-xv --enable-smb --enable-alsa --enable-esd --language=hu --enable-ftp --enable-freetype --enable-gui
én így szoktam, de persze neked nem kell minden, viszont ha mégis minden opciót raksz akkor pl esd dev alsa dev smbclient..stb.., szóval minden funkcióhoz szükséges a dev csomag..
végül a jobb klikk grafikus mplayer felületen, opciók, és ott rátallózol a felíratok opcióknál egy neked tetsző betűtípusra (akár a winből is csenheted)
mondjuk ha még nem fordítottál semilyen programot, kicsit kemény dió elsőre, de legalább kitanulod a kutyafittyet..
[Szerkesztve] -
meoindil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Próbaképp friss telepítéssel felraktam a magyarított Edgy Eft-et. Amit rögtön az elején nem értek:
Beírtam az fstabba a szüksége paraméterekkel a windowsos particióimat, de mégsem csatolja fel őket indulákor. Manuálisan természetesen működik a dolog. Van valakinek ötlete mi okozhatja, hogy ami kézzel megy az az fstabból induláskor nem? Kicsit zavaró egyébként, hogy a felcsatolt partíciók nem jelennek meg a Helyek menüben, bár ezt már megoldottam, részint könyvjelzővel, részint a tálcára raktam ki nekik ikont.
[Szerkesztve] -
GD
őstag
edgy-ben az ndiswrapper-al is vannak nyűgök, így elég nehéz lesz wifi-t varázsolni a notimra,fórumon sok ember sipákol, javaslatként írják hogy le kell fordítani sajátmagunknak, viszont kernelforrás kell meg útvonal meg másik fordítóval..stb...
nah ezt nem bírom új disztrókban, ami egyszer jó volt, mér kell elb&szni... -
GD
őstag
huh, miben is? sokat kell visszaolvasni...
mplayer?
-
ngabor2
nagyúr
majdnem mindig így van. de ezesetben nem... a java-val te is szívtál, én is szívtam. csak a sun-os javaval megy rendesen, annak a belövése meg nem egészen apt-get install. majdnem, de egy kicsivel több. asszem már írtam valamelyik topikban, de itt a link: [link]. ez alapján megy szépen. utána valóban mehet az apt-get install azureus.
-
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4306 üzenetére
xmms-el vígan mennek az mp3-ak... az mplayer sima mp3 file-t sem tud lejátszani.. valahol itt van a szűk keresztmetszet. megnézem a lib-et amit írtál és újraforgatok. kiderül..
WIFI: ha ez egy pci-os wifi kártya, szabadulj meg tőle (add el windózos embernek) és vegyél atheros chippest, / jele egy nagy A' a kártya chippen/ a madwifi-s atheros driver sztem a legjobb és dokumentáltabb linux alá, ha szétnézel a weblapon magad is látni fogod, továbbá segítséget is tudok adni hozzá, akár AP-ként is üzemel, számtalan gyártó csinál ilyennel kártyát, kis utána járás boltokban
ahogy az atival is eluntad a szívást és cseréltél nvidiára, ennek is jótékony hatása lenne..időben és idegben megéri..javaslat.. -
Blurred
csendes tag
Mnden OK...sikerült rátelepíteni csak nem láttam a szememtől...kicsomagoltam és ott integetett a ReadMe file.
Sorry! -
Blurred
csendes tag
válasz
ngabor2 #4311 üzenetére
Akkor ezek szerint Linuxra az Azureus a No.1
Nem tudnál adni pár tippet hogy kel ráinstalálni és behangolni az A. klienst hogy normálisan működjön?
(Ha jól tudom Java alapú a cucc, de nekem a Linuxos telepítés a vesztem és eddig nem sikerült rátennem a Java-t)
Előre is Thank''s a segítséget! -
ngabor2
nagyúr
válasz
Blurred #4310 üzenetére
ott torrentezz, ahol a biztonságot jobban be tudod állítani. legegyszerűbb, ha már eleve a routerrel kezded a biztonságos kapcsolatot.
win alá nagyobb a választék a kliensekből, linux alá még nem sikerült kis igényű grafikus klienst találnom, úgyhogy maradok az azureusnál. -
Blurred
csendes tag
Ok...nem annyira sürge!
Csak gondoltam hogy Linux-on keresztül eccerűbb (mivel elvileg, Linuxra van tervezve a Torrent) beálítani a klienst hogy ne zavarjon be a Router tűzfala.
És mit szolsz a µTorrent-hez...az mennyire felhasznáóbarát?(sokan dícsérik és nem fogja le a Gépet mint más közkedvelt kliensek, mint pl. Azureus)
Pííísz!
UI: nekem itt az az igazi prob, hogy nem tudom beálítani hogy normálisan műxön, ahogy fent leírtam Router/tűzfal/Port hangolása a nagy problémám...béna vok e téren
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
Blurred #4308 üzenetére
Nyugi pajti!
Ennyire azért csak nem lehet sűrgős. Alapból szokott tartalamazni, de sok mindenre nem használható, nem igazán felhasználóbarát. Szerencse? Annak semmi köze, hogy hol torrentezz. Azon a rendszeren torrentezz, ahol jobban esik.Mindkét rendszer van alkalmazás, ami tökéletesen implementálja a torrentkezelés és a hálózatkezelést is ( persze be kell állítani ). A döntés rajtad áll, nem a rendszeren.
Sianis -
Blurred
csendes tag
Up!
-
Blurred
csendes tag
Hi!
Nem tom hogy Win-os vagy Linux-os Torrentezés szerencsésebb abban az esetben ha az ember Routeren/Tűzfalon keresztűl Nettezik...
Tudja e valaki hogy az Ubuntu tartalmaz e eleve Torrent letöltő klienst?
(Mert kijelenkezéskor valami Torrent futtatást zár le) -
ngabor2
nagyúr
akkor itt nem a ''szokásos'' mp3-nemszeretés van? fel kell tenni a liblame0 csomagot, és meggyógyul. legalábbis a régebbiek így tettek.
esetleg apt-cache search mp3
a hálókártyáról: ami a disztribbel jött, azzal úgy tűnt, hogy megy. máshonnan nem nagyon tudhatta meg a router nevét, nem hiszem, hogy a vezetékesen keresztül ment hozzá az infó. leforgattam a rt2500-source csomagot, insmoddal betettem, azzal meg már az iwconfig se ment... bújtam a howto-kat, de ilyenről nem írnak. lehet, hogy ideiglenesen feldobok egy wint a gépre, és megnézem, hogy azzal megy-e a cucc. -
GD
őstag
edgy-t egyelőre jegeltem , komoly bajok vannak vele nálam mplayer hang (mp3) ügyben, a film meg ugye alapfunkció... majd ha más is belefut meg lesz hibajavítás..pedig szeretem az új kiadásokat..lehet ilyen másod rendszerként még kísérletezegetek
-
ngabor2
nagyúr
azzal kezdtem az egész router-beállítást, hogy mindennemű tűzfalat és korlátozást lelőttem róla. de egyre inkább úgy tűnik, hogy a krtyával, vagy a driverével lesz a gubanc...
a disztribbel jövő modul megy, legalábbis úgy tűnik. van egy RaConfig2500 nevű stuff, ami elvileg épp ehez a kártyához való, az viszont azt mondja, hogy a driver nincs betöltve. leszedtem a modul forrását, lefordítottam, insmoddal behúztam, akkor már az ifconfig se akarta behúzni a ra0 eszközt... no ekkor döntöttem úgy, hogy egy estére ennyi kudarc elég. -
amargo
addikt
Notira akarom telepíteni, ahol már van 3wines partició és 3 linuxos (/, /home, swap)
De mindig azt írja, nincs gyökér filerendszer (not root file system)
A DVD-s változatot próbáltam felpakolni, de cd is szedtem le, lehet megpróbálom azzal
Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest