Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu


Ubuntu Linux Összefoglaló

Hivatalos Ubuntu dokumentáció



Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:

-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)

A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):

lspci
lsusb

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26501) trialboj válasza spammer (#26499) üzenetére


trialboj
őstag

Azért megkérdezném mi a különbség az általad ajánlott és az cub linux között. Mindhárom verzióra rákerestem, és a cub-nak a legletisztultabb a weboldala, illetve sokkal hülyebiztosabbnak tűnik mint a másik kettő.

Ha már itt vagyok azt is megkérdezném, hogy ha sikerül kiírni usb-re akkor ugyan úgy arról boolol, és a menüben formázhatom a c-t, vagy ezt előre kellene megoldjam?

Ha nem tetszik, akkor simán formázhatom és visszatérhetek winre, vagy állítgatni kell dolgokat pl biosban stb?

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#26502) lev258 válasza trialboj (#26501) üzenetére


lev258
veterán

Én eddig nem hallottam a CubLinux-ról, de most utána néztem. Lényegében ChromeOS más skin-nel. Utóbbi alapvető célja a nettől erősen függő használat (felhő, Google szolgáltatások, ...), a helyi dolgok valószínűleg nem erősségei.
BIOS-ban csak a boot sorrendet kell állítanod, a formázást tudnia kellene. Emellett a ChromeOS-re az is jellemző, hogy jól optimalizált, viszont csak nagyon kevés gépre (amik hivatalosan érkeznek vele).

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#26503) spammer válasza trialboj (#26501) üzenetére


spammer
veterán

Nem használtam a CUB-ot, de az egy Ubuntura húzott Chrome OS felület. Szerintem itt senki sem használja, meg szerintem globálisan is relatíve kevesen, így ha azzal kapcsolatos specifikus problémád lenne, kisebb eséllyel kapnál választ. A felületet mindegyik disztró lehet variálni. De ha kifejezetten a Chrome OS stílusú felület tetszik, illetve ha a szülők azt egyszerűbb tartják, akkor adhattok neki esélyt, az alapja végül is Ubuntu, ha netán probléma lesz, valószínűleg meg lehet majd oldani. :)

A linux disztrók telepítőjével lehet formázni és particionálni. Azonban mielőtt linuxot telepítesz, Windows-ban kapcsold ki a gyors indítást (fast boot vagy mi a neve), lletve ha EUFI-s a gép, szerintem jobb átkapcsolni legacy módra a BIOS-ban.

Ha nem tetszik, akkor vissza tudsz térni Windowsra igen.

szerk:

(#26502) lev258: nem Chrome OS.

"Is Cub Linux a modified version of Chrome OS?
No, Cub Linux does not use any components of Chrome OS or Chromium OS. Instead we use a variety of open source products to create a desktop that is similar in look and feel to Chrome OS. We rely heavily on the open source Chromium web browser in Cub Linux to provide a web browsing experience similar to Chrome OS and like Chrome OS, you can make use of web apps from the Chromium (Chrome) Web Store. Unlike Chrome OS, you can also install ‘conventional’ desktop applications such as office suites, media players and system tools."
-- [link]

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#26504) lev258 válasza spammer (#26503) üzenetére


lev258
veterán

Igazad van, felületes voltam. :B

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#26505) szuszinho


szuszinho
őstag

Kodibuntut alatt, hogyan lehet megoldani, hogy zenehallgatás közben, kikapcsolt tv mellett, ne menjen aludni a gép? Macera mindig megmozgatni az egeret.

(#26506) trialboj


trialboj
őstag

Remélhetőleg utolsó kérdésem. Skype-al mi a helyzet?

A hivatalos oldalon ezekre van optimalizált verzió. De a CUB leírásában meg ez van: It is based on Ubuntu 14.04.4 with Linux Kernel 4.2. Nem nagy a verziók közti különbség?

Ha 10 évvel ezelőtt fogtam volna neki most nagyon élvezném felfedezni ezt az egészet, most viszon úgy félek tőle mint a tűztől. Főleg azért mert az a gyanúm hogy ha sikerül is felraknom, estére eszembe jut valami program ami nagyon kellene, de nem megy, és térhetek vissza winfosra. És elpazaroltam az egész délutánt.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#26507) cigam válasza trialboj (#26506) üzenetére


cigam
félisten

Azért az gondold át, hogy biztosan ezt akarod?
Attól nem fog megtáltosodni a gép, hogy másik op.rendszert telepítesz rá, + ha W10-el lett véve, akkor arra is figyelni kell, hogy a recovery partíciót ne töröld le. Még a gyalulás előtt ments. Mindent. Pl. a beépített mentés is képes lemezképet létrehozni. Ha valami nem sikerül, a telepítőről visszatöltheted a mentéskori állapotot. Általában a programok között van olyan előre telepített okosság, ami legyártja a telepítő lemezeket. Érdemes ezeket is létrehozni, hisz az ördög nem alszik, és ha meggondolod magad, vagy valami nem sikerül, akkor van mihez nyúlni.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#26508) trialboj válasza cigam (#26507) üzenetére


trialboj
őstag

:))

Nagyon csípem mikor 2 különböző helyről 2 teljesen ellentétes érvelést kapok, és annyira nem érte hozzá, hogy fogalmam sincs melyiknek kellene higgyek.

Nekem azért ajánlották, mert ahogy itt is említettem viszonylag gyenge laptopra kellene, valami ami kevesebbet eszik alapból.

Amennyiben ez nem áll meg, úgy mindenkinek köszönöm a rám pazarolt idejét.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#26509) lev258 válasza trialboj (#26508) üzenetére


lev258
veterán

Itt most nem az a kérdés, a laptop mit bír. Hanem az, hogy te kész vagy-e megtanulni egy új rendszert. Mert ez a lényeg, ez az, amit sokan nem gondolnak végig váltásnál és aztán megy vissza a Windows.
Ezt gondold át. Esetleg telepítés nélkül próbálgathatod a rendszert, hogy segítsen dönteni.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#26510) spammer válasza trialboj (#26508) üzenetére


spammer
veterán

Azon a gépen, amit említettél, röhögve el kell futnia bármilyen disztrónak, de egy Xubuntunak simán. Nem arról van szó, hogy megtáltosodik tőle a gép, mert az kb. egy SSD-től fog, de jóval reszpozívabb és kevésbé terheli a gépet, mint mondjuk egy Windows.

Egyébként egy i3 +4 GB RAM nem számít annyira gyengének, ne legyünk tévhitben, maximum a Windóz fut rajta szarul. ;]

Szánj rá egy hétvégét és próbáld ki élesben, ha nem tetszik, nem válik be, lehet próbálni más disztrókat is (van 1 millió), ha végképp semmi sem tetszik, akkor még mindig használhatsz Windowst helyette. szerk: ja igen, amúgy telepítés nélkül live-ban kipróbálhatóak, pl. pendrive-ról futtatva, csak így nyilván nem hozzák ugyanazt a sebességet, mint telepítve.

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#26511) cigam válasza spammer (#26510) üzenetére


cigam
félisten

Ha röhögve el fut rajt bármilyen disztró, akkor a Windows is.
Az i3 is egy elég tág meghatározás, mert lehet i3-2357M, és lehet i3-5157U is. Azért nem mindegy melyik van benne.
+ nem ő fogja használni, hanem a szülei. Na most, ha ők egy komolyabb excell táblázattal dolgoznak(fügvények, makrók), sanszos, hogy a libre nem jó választás. Az MS Office2010 támogatása 2 éve megszűnt, és nem tudni a szülők melyik verzió licence-vel rendelkeznek. pl.egy office 365 előfizetés nem hiszem hogy biztosít downgrade jogot.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#26512) spammer válasza cigam (#26511) üzenetére


spammer
veterán

Elfut és jól fut között van különbség. Még mindig az Xfce/MATE az ajánlott részemről, nem a Unity. A Windows 10 pedig sehol nem fogja hozni egy Xfce vagy MATE sebességét, és akkor nem beszéltünk még pl. az Openboxról.

Én Dual Core Celeront használok 2 GB RAM-mal és nincs problémám, akkor talán egy i3+4GB kombóval sem kell szenvedni.

Office licenc az más kérdés, az már az ő dolguk (jó lesz az torrentről is ;] ), a lényeg, hogy ha megfelel, akkor a 2010-es megy, mint ahogy előttem már írták.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#26513) Lathronos válasza trialboj (#26508) üzenetére


Lathronos
őstag

Van itt egy Ubuntu OpenBox remasterem, amiben minden benne van(Skype, VLC, stb.) amire szükséged van, magyar nyelvű, P4-en is elfut akár 1 GB RAM-mal, és még MS Office-t is tudsz rá telepíteni(alapból tartalmazza a PlayOnLinux-ot). Ha kipróbálnád, ITT találod. Ha segítség kell, hozzánk vagy akár hozzám is személyesen pm-ben is fordulhatsz.

[ Szerkesztve ]

Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733

(#26514) Ciccuka válasza lev258 (#26483) üzenetére


Ciccuka
veterán

Ubuntu 16.04 LTS rózsaszín betöltő menü eltüntetése

1.
gksu telepítése

2.
gksu gedit /etc/default/grub

3.
GRUB_TIMEOUT=0
GRUB_DISABLE_OS_PROBER=true

4.
sudo update-grub

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#26515) trialboj


trialboj
őstag

Köszönöm a tippet, nem tudtam hogy kipróbálható pendriveról... Az első tesztek alapján elég egyszerűnek tűnik, már az alapfelhasználásra, és hiába futott stickről, veszett gyors volt, annyira mint az én asztalim, amin ssd van. Szóval a tetű lassú és régi win10 hez képest fényévekkel jobb.

Viszont arra gondoltam, hogy megoldható lenne-e hogy felpattintsam ezt (Linux Mint latest), és mellé a biztonság kedvéért egy win 10 et. És úgy megoldani hogy indulásnál kb 5 mpig felajánlja hogy melyiket szeretném indítani, alapból pedig a linux indul.

Két Win esetén ez úgy működne hogy a 2. nak telepített verzió lenne az alap... ez így van linux esetében is?

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#26516) King Unique válasza trialboj (#26515) üzenetére


King Unique
titán

Korábban más is kérdezett hasonlót és javasolták neki, hogy tudja szerkeszteni a GRUB-ot. Illetve lehet másképpen is telepíteni [link].

Amúgy a sorrendre érdemes odafigyelni, először a Windowst, utána a Linuxot célszerű telepíteni. Így utóbbi és annak rendszerbetöltője lesz az alapértelmezett, de ez a fentebb említett módon megváltoztatható. Illetve választható akár a másik telepítési mód is. A boot menüben tetszőleges időérték mindkét esetben beállítható.
Fordított telepítési sorrendnél a Windows rendszerbetöltője felülírja a GRUB-ot és a Linux nem fog elindulni. Max. úgy, ha utána live rendszerről helyreállítod, vagy Windows alól adott hozzá külső programmal annak rendszerbetöltőjéhez.

[ Szerkesztve ]

(#26517) Cyrin válasza trialboj (#26498) üzenetére


Cyrin
addikt

Én a Linux Lite-ot ajánlom (ma jött ki az új verzió)
[link]

hasonló gépen használom, jól megy.

[ Szerkesztve ]

(#26518) trialboj válasza Cyrin (#26517) üzenetére


trialboj
őstag

És amit én írtam az mivel régebbi nem stabilabb rendszer? Ha ez még csak ma jött ki akkor lehetnek gondjai, amit egy amatőr nem tud hova tenni. Vagy tévednék?

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#26519) Cyrin válasza trialboj (#26518) üzenetére


Cyrin
addikt

elég rég óta használom és nem volt vele gondom soha, egy könnyen kezelhető, átlátható, letisztult rendszer.

hiába várod az egybehangzó tuti választ, itt nincs olyan. neked kell kipróbálni minél többet, és az alapján dönteni. aztán később úgyis továbblépsz.

(#26520) nemurea válasza trialboj (#26518) üzenetére


nemurea
aktív tag

(Mint régen a Parlamentben) csatlakozom az előttem szólókhoz :K De konkrétabban:
- A dual-boot a jelenlegi helyzetben A Megoldás. Ha nem csináltál még ilyet (épp ideje elkezdeni ;] ), olvass utána, nagyon jó tutorialok vannak (youtube, google, magyarul is). Ha már kettőt elolvastál, csak akkor fogj neki
- A dual-boot telepítés nem Next-Next-Finish jellegű, még ha ezek a gombok is vannak ott. Lapozz vissza, szerintem ebben a fórumban is az elmúlt 100 hsz-ban találsz erről témázást.
- Nem kell feltétlen nullára gyalulni a merevlemezt, főleg, ha pl. jogtiszta a win10 vagy már nagyon be van lakva. Megoldás lehet, hogy egyszerűen zsugorítod a win10 partícióját, tehát helyet csinálsz a linuxnak. Előtte a fontos dolgokról backup kötelezően ajánlott. Ez nem bonyolultabb, mint nulláról felépíteni két rendszert. Ha véletlen elrontanád (nem valószínű, ha már valamit, akkor sokkal valószínűbb, hogy a telepítést rontod el), még mindig mehet a nulláról felépítés.
- Rendszer kapcsán én nagyon javaslom Lathronos mester valamelyik verzióját (remasterét). Kezdők számára barátságosabb, mint az alaprendszerek. Én is azt használom, igazi pihe-puha lágyság :K Vagy ha mégis standard megoldást akarsz, Xubuntut javaslok kezdetnek (de tényleg mindenki mást fog javasolni).

+1: ...és ne engedd, hogy a sötét oldal visszahúzzon a könnyebb megoldásaival :DD Ha belevágsz, a legtöbb dolog azonnal működni fog, és lesz néhány probléma, amivel órákat fogsz eltölteni... (De ez a win-en is előfordul.)

(#26521) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ujjlenyomat-olvasóval van valakinek tapasztalata? Feltettem hozzá a fingerprint csomagokat, szépen megy, de csak sudozni tudok vele, se bejelentkezni, se képernyőzárat feloldani... sőt, zárolásból sehogy nem tudom feloldani, csak parancssorból sudo reboot... de itt megy a sudo ujjnyommal is... :D Kubuntu 14.04... :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#26522) nemurea


nemurea
aktív tag

Nekem is lenne kérdésem (kettő):
Nem mondana valaki pár szót, hogy mi az előnye (hátránya) a 32bit vagy 64bites Linuxnak? i5-ös proci, 4 giga ram a laptopban, tehát ez nem szűk keresztmetszet. Most 32bitest használok, lemaradok valamiről?

Apróság, de bosszantó: bármelyik fájlkezelőt (Double Commander, Thunar) használom, és a mount-olt NAS meghajtó kiesik a rendszer alól (rendszeresen elfelejtem az umount-ot, mielőtt lekapcsolom az XPEnology-s gépet), akkor a fájlkezelő biztosan lefagy. Win és TC esetén ilyenkor ugye felbukkan a Drive nem található ablakocska, a linuxnál csak a progi lelövése segít. Lehet ezt valahogy finomhangolni?

(#26523) BoB válasza hcl (#26521) üzenetére


BoB
veterán

Én használtam régebben.

PAM szabályokat kell létrehoznod / módosítanod.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#26524) King Unique válasza nemurea (#26522) üzenetére


King Unique
titán

Én max. virtuális gépen használok 32 bites Linuxot, mert az adott laptop procija miatt nem lehet 64 bitest... :DDD Élesben viszont már évek csak 64 bites OS-t.

[ Szerkesztve ]

(#26525) lev258 válasza hcl (#26521) üzenetére


lev258
veterán

Ezeket is feltetted?
libbsapi policykit-1-fingerprint-gui

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#26526) hcl válasza lev258 (#26525) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Igen.

@bob.zxr : Frankó, köszi :) Este kikeresem...

Mutogatni való hater díszpinty

(#26527) lev258 válasza hcl (#26526) üzenetére


lev258
veterán

Akkor nálad valami KDE specifikus dolog van. Múltkor az egyik kollégával ezeket pakoltattam fel és minden működött. De ő nem KDE-t használ.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#26528) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Srácok Ubuntu 16-on hogy lehetne bind-olni az egér oldalsó gombjait copy-paste-hez?
Windowson az xmouse control button megoldotta ezt a kérdést.

(#26529) spammer válasza bobalazs (#26528) üzenetére


spammer
veterán

Van pár lehetőség:

- sxhkd
- xbindkeys
- Compiz+xdotool+script Use Mouse Buttons to Perform Copy / Paste in Ubuntu

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#26530) bobalazs válasza spammer (#26529) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

köszi, végigrágom valahogy magam rajta. :)

(#26531) koviamy


koviamy
csendes tag

Sziasztok!

megint elkezdtem a Xeniallal bajlódni. Ezúttal a 32 bitest próbálom kedvemre belakni. Elakadtam a gyári dvd-filmek lejátszásánál. Esetleg tudtok rá valami megoldást?

(#26532) Dhampir válasza koviamy (#26531) üzenetére


Dhampir
félisten

Hasonló cipőben járok, ismét belevágtam. :)

Letúrtam a Windows 10-et és 100%-ban feltelepítettem a 16.04-et (nálam nincsen dual boot, hanem vagy ez, vagy az fut a masinán).

Kizárólag integrált grafikával indítottam, de még jóval az asztal betöltése előtt megállított az alábbi üzenet:
The system is running in low-graphics mode

Megpróbálom inkább a 14.04-et, hátha. :U

(#26533) King Unique válasza Dhampir (#26532) üzenetére


King Unique
titán

Hát lehet bugos még egy kicsit ez a 16.04, mert nálam is nemrég érdekes hibát produkált. Ott a vendég fiókkal történő belépés, illetve a .config mappa átnevezése volt a megoldás [link]. Viszont tegnap úgy csontra fagyott a rendszer, hogy csak erőltetett gép kikapcsolást tudtam csinálni. Restart után már ok volt. Az Ubuntu MATE 16.04 meg teljesen jól működik.

Szép, nem mondom... :DD

[ Szerkesztve ]

(#26534) Lathronos válasza Dhampir (#26532) üzenetére


Lathronos
őstag

Akkor a 14.04 daily build-et válaszd, abban mindenből a lehető legfrissebb van,

[ Szerkesztve ]

Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733

(#26535) Dhampir válasza Lathronos (#26534) üzenetére


Dhampir
félisten

Köszi, éppen letöltöttem a februárit, de a friss lesz a nyerő. :R

Amíg lecsorog, addig élvezkedem egy kicsit a PCLinuxOS Xfce Community Remaster 2016.04 kiadással. :D

[ Szerkesztve ]

(#26536) spammer válasza King Unique (#26533) üzenetére


spammer
veterán

Power gomb helyett újabb fagyás esetén egészségesebb a REISUB , [link]

Röviden:

sudo nano /etc/sysctl.d/99-sysctl.conf

majd ezt kell bemásolni:

kernel.sysrq = 1

Fagyás esetén a wikiben található billkombókat érdemes végignyomni, hogy megfelelően leálljon a rendszer.

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#26537) growler válasza koviamy (#26531) üzenetére


growler
őstag

A rendszerednek megfelelő elkülönített extrákat telepítetted ?

(#26538) King Unique válasza spammer (#26536) üzenetére


King Unique
titán

OK, köszönöm az infókat, hasznos. :R

Amúgy mostanában ilyen full fagyásom csak Mint és Ubuntu 16.04 alatt volt többnyire. Utóbbi 14.04 / 15.10-es verziójával annyira nem tapasztaltam.

[ Szerkesztve ]

(#26539) koviamy válasza Dhampir (#26532) üzenetére


koviamy
csendes tag

Nekem a 14.04-es bevált, működik minden szépen, de bennem van a kisördög, hogy én nekem bizony Xeniálom lesz. :P :DDD

(#26537) growler: Természetesen felraktam, de azzal együtt sem működik. Meg a lib-akármi, meg a gstreamer, meg még a fene tudja miket találtam a neten, de csak nem akar. Jó lenne valaki, akinek már tényleg működik, leírná, hogy mit kell csinálni.

[ Szerkesztve ]

(#26540) Dave™ válasza koviamy (#26539) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nézd meg a Kodival, ha még nem tetted meg.

(#26541) koviamy válasza Dave™ (#26540) üzenetére


koviamy
csendes tag

Én a rendszer saját Parole lejátszójával, de legfeljebb a VLC-vel szeretném megnyitni. Ismeretlen dolgokat nem szívesen teszek fel. Egyébként már eljutottam legalább egy hibaüzenetig (mert eddig az sem volt):

Sajnos csak 14.04-es megoldásokat találok rá. 16.04-est viszont nem.

[ Szerkesztve ]

(#26542) Dhampir válasza koviamy (#26539) üzenetére


Dhampir
félisten

Előbb-utóbb nálam is Xenial fog futni, ha megérem azt a szép napot. :)

Azonban, ha a 14.04 olyan hibamentes lesz AMD Carrizo-val, mint korábban a Kaverin is, akkor egyenlőre megfelel, hiszen bőven van még rá támogatás.

Hú, milyen rohadt jól néz ki az alap 14.04 a gépemen, passzol hozzá színvilágban. :D

[ Szerkesztve ]

(#26543) Dave™ válasza koviamy (#26541) üzenetére


Dave™
nagyúr

A Kodi nem éppen ismeretlen.

(#26544) spammer válasza koviamy (#26541) üzenetére


spammer
veterán

Szerintem tegyél egy próbát az SMPlayer-rel.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#26545) growler válasza koviamy (#26541) üzenetére


growler
őstag

Nem tudom hogy az extras felteszi-e ezeket ? (Nem Ubuntut használok.)
Mindenesetre, le ellenőrizheted.
libdvdread4
libdvdcss2

(Nálam Mint-en ezek telepítve vannak.)

(#26546) koviamy válasza Dave™ (#26543) üzenetére


koviamy
csendes tag

Ki fogom próbálni.

(#26544) spammer: Már kipróbáltam. Sajnos nem működött maga a program. Nem indul el. Egy hibaüzenetet írt ki, amit aztán nem erőltettem tovább. Sajnos ez még a Xenial bibijeinek egyike.

(#26545) growler: Ezeket raktam fel először. Most úgytűnik, hogy már csak a Xfce-vel (merthogy ez Xubuntu) van baja.

(#26547) growler válasza koviamy (#26541) üzenetére


growler
őstag

Betettem egy 16.04-es telepítőt, frissítettem, majd az extrákat és a VLC-t is telepítettem.
Betoltam egy gyári DVD-t, és a saját lejátszója is, és a VLC is gond nélkül lejátssza.
[link]

[link]

(#26548) koviamy válasza growler (#26547) üzenetére


koviamy
csendes tag

Köszönöm, hogy a kedvemért megpróbáltad! Akkor úgy-tűnik a Xubuntu a bibis a dologban. Érthetetlen, mert ugyanezen a gépen a 14.04-es Xubuntun meg tökéletesen megy.

[ Szerkesztve ]

(#26549) growler válasza koviamy (#26548) üzenetére


growler
őstag

Lehet hogy butaság amire gondolok !
A Xubuntu-restricted-extras-t telepítetted ?
(Nem tudom miben különbözik a L, U, Kubuntu-tól.)

(#26550) koviamy válasza growler (#26549) üzenetére


koviamy
csendes tag

Méghogy butaság? Hiszen ez volt a megoldás! Köszönöm! :R

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.