- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- R.I.P. Aláírások
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
bizi990
senior tag
Nincs cups, csak cupsys, de az a status, restart stb parancsokra nem ad ki semmit.
Synaptics-ban most nézem, hogy a cupsys nincs telepítve, csak a cupsys-bsd, cupsys-client, cupsys-common. Ez lehet a gond?Szerk: telepítettem cupsys-t és most minden OK! Előtte hogy működött vagy mi szedte le?!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
A kernelszámot átírtam 22ről 24-re:
cp: stat "/lib/modules/2.6.24-*/kernel/sound/pci/hda/snd-hda-intel.ko" sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
cp: stat "/usr/src/alsa/alsa-driver*/modules/*" sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
cp: "/lib/modules/2.6.24-12-generic/kernel/sound/" könyvtár kihagyása
cp: "/lib/modules/2.6.24-14-generic/kernel/sound/" könyvtár kihagyása -
rtom
senior tag
válasz
Kephamos #5776 üzenetére
nem lehet, hogy az alsa-driver configure-nál rossz kernel-számot adtál meg?
(bár ha -uname-mel csinálod, megtalálja magának)
Én kb. egy hónapja véletlenül (googli 3. találat) pont a Vladi által belinkelt Ubuntufórumos leírás alapján csináltam, gond nélkül. Konkrétan hol akadt el?
Szerk.: megnéztem még egyszer, már látom hol akadt el, szintén a kernel verziószáma gyanús, csak most a szkriptben. Esetleg keress rá a hiányzó állományra.
[ Szerkesztve ]
-
.:GoliBali:.
aktív tag
Na egy újabb problémám akadt. Java JRE-t ill firefox javaplugint próbáltam felrakni, az előbbit sikerült is az utóbbit, viszont nem, mert nem találom a jre könyvtárán bellül a plugin könyvtárat, ahonnan a java plugint kene linkelni a firefoxhoz. Felraktam a java JDK-t is de ez sem segített. Elvileg telepítés után ott kéne lennie, legalábbis semmi nem utal a Java oldalan arra, hogy kéne még vm-t csinálni az ügyben, hogy legyen javaplugin-om...
Valakinek 5lete?
-
-
Sziasztok!
Június-Július környékén lenne egy kis gépbővítés...
Írtam már, hogy az 1. versenyző ez lenne...:
Gigabyte GA-MA78GM-S2H -- (HD3450
AMD Phenom 64 X4 9600 (Black Edition)
.
.
.
stb.Hogy áll az ubi a phenomokhoz és a 780Ghez?
2. versenyző:
Gigabyte GA-Q35M-S2
Intel Core 2 Quad Q66003. versenyző:
ASUS M3N78-EMH HDMI
AMD Phenom 64 X4 9600 (Black Edition)1szó mint 100:
Melyiket egyszerűbb beüzemelni Ubi alatt?
Üdv. Core2
[ Szerkesztve ]
-
-
dekoninck
aktív tag
válasz
qwertly #5786 üzenetére
Angol a Firefox? Töltsd le a magyart
Szerintem külön kiadás van mindegyik nyelv számára.
Y és Z felcserélve - milyen a billetnyűzet eredetileg, és pl. működik-e az Á, É gomb? (Ahogy elnézem a becenevedet, szerintem több gond is lesz itt a billentyűkkel)
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok az ubuntu 8.04 van fent a gépen az xp mellett az a gondom,hogy nem tudom telepíteni a Automatix2 mert a 8.04 nem jó.De ugyanakkor elég sok progit tettem fel fele mert igen csak megkönnyíti a dolgomat.Másik a firefox angol hogyan tudnám magyar nyelvűre állítani,dettó ez van a billentyűvel,hogy a Y és Z fel van cserélődve itt mit kezdhetnék velük?
-
dekoninck
aktív tag
válasz
.:GoliBali:. #5782 üzenetére
Nagyon félreértettél. Lelkes vagyok, és épphogy sajnálom, hogy nem tudok hozzátenni a cucchoz.
-
GD
őstag
üdv!
8.04-en hiába van az összes xv lib felrakva, és fordítás után látja is az mplayer -vo help az xv kimenetet..nem működik.. más is tapasztalt ilyet?
-
Kephamos
addikt
Hang nincs, de mostmár világít a wifi ledje.
Ha valaki talál valami megoldást, akkor nem tartsa magában. Zúdítsa a nyakamba egész nyugisan. -
dekoninck
aktív tag
válasz
.:GoliBali:. #5777 üzenetére
Hülye vagyok, ha én meg azt mondom, hogy jobb kedvre derít, hogy opensource és közösségi meg ilyesmi? Tetszik a Vista, de életmódot váltok, és részemről leszámolok a nagy multikkal
Az Ubuntu ebbe pont beleillik. Emellett meg tényleg teccik. Bár programozni nem tudok, így a nagy tudáshoz nem tudok mit hozzátenni. Esetleg egy-két Gnome témát majd.
Szóval így is lehet? -
-
Kephamos
addikt
Nyomattam egy alsacon-ot, rendesen felismerte a kártyát, de semmi változás.
-
Kephamos
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
.:GoliBali:. #5767 üzenetére
Az emberek 90%-a a forráskódokhoz nem nyúl, így a saját magad által történő javítgatás szempontjából az open-source-ség nem sokat segít. Inkább egyszerűen arról van szó, hogy rendszerközeli dolgokkal sokkal több információ van kint linuxxal kapcsolatban, mint winnel kapcsolatban (és sokkal-sokkal több a dokumentáció). Viszont ha valaki ért ugyanolyan szinten a két rendszerhez, akkor semmivel se kevesebb dolog oldható meg win alatt, mint linux alatt (csak linux alatt ezt a tudást egyszerűbb megszerezni).
Amúgy linuxhoz 3 dolog kell: net (ebbe beletartozik, hogy tudj keresni... sajna nem triviális ez), angol tudás, és értő olvasási képesség. A linuxxal próbálkozók 70%-a a legutolsón bukik el... Viszont ha ezek megvannak, akkor csak az idő lehet korlátozó tényező, amúgy bármit elérhetsz saját magadtól is (ha még tudsz programozni is, akkor pedig végképp a mennyország)
-
n00n
őstag
Valaki meg tudja mondani,h hogyan lehet üzembe helyezni a egér oldalán lévő két gombot (Vissza-Előre)? Mert böngészésnél nagyon kéne.
-
vamzi
senior tag
az alsa-utils meg 1.0.15
-
vamzi
senior tag
nekem 1.0.16-os alsa van a hardyban. már ha az alsa-base csomag kell.
nekem a gmail és a https oldalak is mind szépen bejönnek, ahogy az megvan írva. Gmailos fiókomat aktívan használom naponta többször és még nem volt vele gondom.És még nem is találkoztam olyan oldallal amit ne hozott volna be.szóval lehet csak egyéni hiba, vagy nekem egyéni az esetem?
-
Vladi
nagyúr
Megnéztem ezt a hang proglémát. Úgy tűnik a 1.0.14-es alsa bugról van szó.
Az új ubi mit tartalmaz? Mert elvileg legalább 1.0.15b3 kell. Ezt vagy forgatja az ember, nem ajánlott, vagy felrakja dev repóból.
Forgatás. Illetve amit vamzi írt. De ne vonjátok össze, inkább lépésről lépésre. Ha forgatsz, akkor előbb szedd le az alsa csomagokat!De a dev repóból fel lehet rakni a bétát. De csak azt! Legalább is azt írja a srác. 8.04 melyik alsát tartalmazza? Nézzétek már meg, hogy azzal mi a szitu. (LiveCD)
-
aktív tag
Hát felraktam a firefox3-t. Azt tény, hogy a gond meszűnt, már nem fagy le minden oldalnál, viszont van olyan amit be sem tud tölteni...
pl gmail-t nekem nem tudta betölteni, akarhányszor próbáltam, vagy pl saját sulis oldalt, ami védett, https-es oldal.
Operát már régebben próbáltam, még windows-on, és nem nagyon jött be nekem, de ha nincs más lehet azt kell használnom....
Remélem firefox3 jó lesz, és kijavítják még a hátralévő néhány hibát...
-
-
vamzi
senior tag
válasz
Kephamos #5761 üzenetére
Realtek ALC888-hoz így kell hangot varázsolni, lehet bejön nekedis.
Csak saját felelősségre próbáld kiAUDIO beállítása:
Készítsünk egy alsa_1.sh nevű fájlt a következő tartalommal:
#!/bin/sh
#
#install necessary stuff
apt-get install build-essential ncurses-dev gettext
apt-get install linux-headers-`uname -r`
echo "downloading alsa packages..."
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/driver/alsa-driver-1.0.15.tar.bz2
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/lib/alsa-lib-1.0.15.tar.bz2
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/utils/alsa-utils-1.0.15.tar.bz2
echo "extracting alsa packages..."
tar -xjf alsa-driver*.tar.bz2
tar -xjf alsa-lib*.tar.bz2
tar -xjf alsa-utils*.tar.bz2
rm alsa*.tar.bz2
echo "setting up alsa for compilation"
mkdir -p /usr/src/alsa
mv alsa-* /usr/src/alsa
#alsa-driver
cd /usr/src/alsa/alsa-driver*
./configure --with-cards=hda-intel
make
make install
#alsa-lib
cd /usr/src/alsa/alsa-lib*
./configure
make
make install
#alsa-utils
cd /usr/src/alsa/alsa-utils*
./configure
make
make install
echo "now reboot your machine, and run alsa_2"
#end of alsa_1
Készítsünk egy alsa_2.sh nevű fájlt az alábbi tartalommal:
#!/bin/sh
#for after reboot
cp -v /lib/modules/2.6.22-*/kernel/sound/pci/hda/snd-hda-intel.ko /lib/modules/2.6.22-*/ubuntu/media/snd-hda-intel/snd-hda-intel.ko
cp -v /usr/src/alsa/alsa-driver*/modules/* /lib/modules/2.6.22-*/kernel/sound/
depmod -a
#end of alsa_2
Ezután:
$ sudo sh ./alsa_1.sh
Gép újraindítása
$ sudo sh ./alsa_2.shvalóságépítő: köszi a parancsot működik a hang amsn-be nekem. egyébként hardy alatt nagyon élvezhetetlen az amsn. nekem nem villog alul pedig bevan állítva amsn-be.nagyon eszi a procit, és lassú.
vga beállításra hardy alatt még mindig nem tud senki semmit? még mindig nem vagyok megelégedve vele, mivel valamiért nem engedi bekapcsolni az effekteket.
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
Mióta fent van a Hardy azóta nincs hang. HDA Intel kártya, Realtek ALC-681 VD chippes kártya van a Lenovo notimban. Tudja valaki, hogy mi lehet a megoldás?
-
7
addikt
válasz
dekoninck #5759 üzenetére
Kb. ugyanannyi vele a macera, mint a Winnel, csak egyrészt más típusúak, másrészt a kevésbé kitartóak azt mondják, hogy eh, picsába ezzel, megyek vissza a Winre, így aki marad, az tényleg érdeklődik a dolog után, azért kisebb a frusztráció.
Amúgy én azt mondom, hogy még egy Debian is emberi lényeknek való, kicsi talpraesettség és érdeklődés kell hozzá, több nem.
-
dekoninck
aktív tag
válasz
Neil Watts #5757 üzenetére
Hát igen, a Windóz megőrjíti az embereket néha. Úgy látom, az Ubuntu is, csak az valahogy nem okoz akkora frusztrációt. Tényleg lehet abban valami, hogy a mazochistáknak való.
Pedig én is váltani akarok a Hardyra. De most komolyan: tényleg human beingeknek való ez? Vagy mégsem? Annyi zűrről beszéltek itten, hogy kezdek LLkedni. Nekem se volt hang a LiveCD-s próbánál, de reménykedtem, hogy ez csak a LiveCD miatt van. Remélem, Vladi majd jön és megokosít.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Neil Watts #5757 üzenetére
Utánanéztem, Minefield = FF-nek a fejlesztői változata, azaz amibe minden változtatás azonnal belekerül, emiatt persze elég szép kis bugok is lehetnek benne.
-
válasz
Cathfaern #5756 üzenetére
ok tudom h Mozilla csak le akartam egyszerűsíteni... (lehet, hogy félreérthető volt.. bocsi)
Nekem a beta5pre Minefield néven települt...
a hup.hu-ról le lehet szedni a "végleges" beta 5...
Én meg már azt hittem vmi jogi dolog van a háttérben a nevet illetően...Tévedtem...
Bocsi, ha hülyeségeket beszélek, de úgy néz ki galiba van az XP-vel a másik gépen...[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Neil Watts #5755 üzenetére
Miért változtatott volna nevet?
Nekem fent van az 5-ös beta, de ugyanúgy Firefox. Az adózással kapcsolatos részt meg végképp nem értem, főleg mivel Firefox nevű cég nem létezik, Mozilla Corp. az melyiknek a terméke a Firefox.
-
válasz
.:GoliBali:. #5749 üzenetére
Szia!
Nekem az ubuntu.hu fagyott ki, (csontra) de már jó, mert kivették belőle azt ActiveX-scriptet ami lefogta a browsert...
Egyébként tudtátok a FF3 BETA5pre már nevet változtatott?
Firefox=Minefield
Én úgy tudom, hogy náluk (Anglia) mások (nem kicsit) az adózással kapcsolatos törvények...Nálunk: 5 év után kell nevet változtatnia egy üzletnek.
Náluk: 7 év után kell nevet változtatnia egy üzletnek.Nem vagyok ebben biztos, ha mégis/mégsem így van akkor FIXME...
[ Szerkesztve ]
-
dekoninck
aktív tag
Helló Vladi,
(#5674) dekoninck:
A pulse audionak nem sok köze a dologhoz. Kernel modul a driver. Utána az alsa és e fölött fut a pulse. Az nem húz ki a csávából. Először nézzünk, milyen kernel modul kell. Utána egy lspci -t. Masd lsmod. Lássuk! A gép pontos típusa kéne.Acer Travelmate 6291, Realtek High Definition Audio chip, de a pontos típusát nem tudom megállpítani, ennek ellenére nem hinném, hogy nagyon extra valami.
-
GD
őstag
válasz
.:GoliBali:. #5751 üzenetére
web browsers
hogy melyik a jobb és mitől..ez elég komplex, próbálgasd.. -
vamzi
senior tag
válasz
.:GoliBali:. #5751 üzenetére
például a 3as firefox. igaz mg béta, de én még hátrányát nem találtam a bétának. a 2essel nekem is szokott megmeg fagyogatni, van mikor totál kifagy, de a 3assal nem tapasztaltam még semmi ilyet. egyébként ott van még -csak hogy egyet említsek- az opera.
-
róland
veterán
válasz
.:GoliBali:. #5749 üzenetére
Freemail alatt mindig. (Windows-os változat.)
-
aktív tag
Egy kérdés: Nektek is csinál olyat a firefox, hogy az egyes oldalak betoltése előtt, egy kicsit "lefagy"? Ez alatt azt értem, hogy egy kis időre(2-3mp) elszürkül, aztan visszajön a szine, és befejezi a betöltést...
-
-
GD
őstag
válasz
valóságépítő #5744 üzenetére
attól félek ha megtaláljuk hogy mi csinálja és kiöljük futásból, akkor meg pl usb cuccokat nem csatol fel auto..
-
vamzi
senior tag
ati mobility 9200-at nem támogat a hivatalos oldalon a hivatalos driver.még vindózra sincs
azt is máshonnét kellett mindig egy régebbit kerítenem. de úgy néz ki megoldottam.fogtam magam és a régi xorg.conf-ot tettem be és megy minden.direct3d plusz 50-100fps normális szkroll(eddig) majd még elválik, hogy beválik-e
escape: vga driver:
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg aztán kikell választani az intelt, a többit is logikusan.bluetoothra nincs ötletem
amsn-re: libsnack-dev et tedd fel, meg még egy libsnack is van csak nem jut eszembe a neve.aztán amsn-be bekell állítani hogy azokat használja.így kell lennie hangnak.
az amsn-be a hangkeltésre valaki elárulhatná nekem is a módját, vagy legalább is a helyes parancsot, mert az alap parancsal nekem sem megy.bocsi a vastag betűkért, de így legalább mindenki észreveszi
[ Szerkesztve ]
-
valóságépítő
tag
így az elején az envy lesz a te barátod, guglizz "alberto milone + envy"-re, elvileg mióta az ubifejlesztők is támogatják már nem okoz galibákat és a vidó drivert beleforgatja a kernelbe
audio:
az amarok lesz a tiéd, de repóból telepítsd, van cover navigátor benne, a wikin kikeresi az előadóról az infót, tud mysql adatbázist csinálni és abban gyorsan keresni. továnni pályázók: exaile, bansheeescape:
amsn-nál "aplay $sound" van beállítva?
[ Szerkesztve ]
-
escape
aktív tag
válasz
Neil Watts #5741 üzenetére
Jaja.. Ha ott lennék, lehet h meg tudnám csinálni, de msn-en keresztül nem túl kellemes...
-
-
[OFF]Ma reggel mutattam a FIX.TV-n a Linuxportált (kb 4. hónapja aktív nézője vagyok...
) faternak, és ezt mondta:
Idézem:
"Olyan misztikusak ezek a parancsok, ezekhez már kenni vágni kell a Linuxot, és egyátalán minek a Linux, ha ott az XP???"
LOL
A válaszom:
"Én csak megmutatom az ajtót, neked kell belépni rajta." - (Matrix)[/OFF]
Üdv. Core2
-
escape
aktív tag
Adott egy frissen telepített Ubuntu 7.10.
Néhány dolog összejött, de a gond ott van, hogy integrált Vga van benne, amihez nem tudom hogy szedjek drivert.
A kérdéses Vga: Intel 82945G Express chipset family
Ezzel kéne valamit kezdeni.A következő a bluetooth kapcsolat egy Samsung E250 telóval.
Rákerestem a bluetooth szóra itt, és kaptam egy elég jónak látszó megoldást, és részleges eredményt sikerült is elérni, viszont nekem olyasmi kéne, hogy a telő olyan módon legyen elérhető mintha pendrive lenne. Ezt még nem sikerült megoldani.Az utolsó problémám pedig az msn hanggal van, ez nem olyan fontos, de jó lenne megoldani.
Feltettem a libsnack csomagot, de igy sem jó.Nah ha ezeket valaki meg tudja oldani, elismerésem
Előre is köszönöm. (A fent emlitett vas, nem az enyém. Csak megkértek, hogy segítsek megoldani.)
-
GD
őstag
ikontémák megannyi van firefoxhoz
[lFF themes] -
-
vamzi
senior tag
megoldódott egyébként
igaz négszer kellett dist-upgrade-et csinálni. az utolsó előtt újra is kellett indítani a gépet mert 13 csomagot nem tudott befejezni.De megvan, és mostmár az enyém
nah igen de!
hol kell a vga drivert beállítani, mivel a sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg t igen csak kiherélték.és sajna az én vga-mat nem igen támogatja egyik hivatalos csomag se, csak a nyílt ami alapból van, de azt meg bekell nekem állítgatni, hogy atit használjon meg satöbbisatöbbi.Még az xorg.conf ot is kiherélték, nem tudom abba se brállítani, de így meg scrollozás közben akad a kép.glxgears-ban 150fps-el többet ad ki mint 7.04 alatt, meg van direct rendering. -
Lortech
addikt
válasz
Neil Watts #5731 üzenetére
Itt van benne a wallpapers könyvtár alatt, gondolom nem okoz gondot 5mb letöltése: [link]
-
n00n
őstag
Köszönöm mindenkinek aki segített. Igen az volt a probléma, h pont áramszünet miatt leállt a gép pont windows alatt, és ezért nem látta.
Ajánljatok már valami jó böngészőt, mert a Firefox elég csúnyán nézz ki Ubi alatt, a 3-as verziója már fasza, csak annak meg a Betaja nálam nagyon instabil.
Vagy valahogy lehet kicsit szépíteni az FF-et? Mert már a szívemhez nőt. -
Sziasztok!
Aki LXDE ablakkezelőt használ az felraná nekem valahova az eredeti háttérképet?
Ezt, csak ikonok nélkül...OK?
THX[ Szerkesztve ]
-
-
_ak_
addikt
Hehe, jött ki 15ös kernel, pár dolgot defaultolt, de a legrosszabb, h azóta nem tom helyre tenni az nvidia softot, mert "úgy tűnik fut egy/az x-server".. további infot nem találtam, de 800*600 60hz most.. :/ Mikorra várható a 8.04 végleges?
-
bizi990
senior tag
Most meg az usb-s hp 5150 nyomtatóm tünt el. Eddig működött, most nem jelenik meg a nyomtatóknál, sőt az Adminisztráció->Nyomtatás-t indítva csak az Ugrás kiszolgálóra gomb aktív, Új nyomtató, stb nem.
Az eszközkezelőben az usb-nél látszódik a nyomtató DeskJet 5100-ként.Feltettem a gnome-cups-manager-t, de indítás után a hiba a következő: Tha CUPS server could not be contacted
[ Szerkesztve ]
-
bizi990
senior tag
válasz
Major Major #5723 üzenetére
Köszi, nem gondoltam volna, hogy a video driver okozhatja.
AMD honlapjáról leszedtem a legfrisebb drivert és most működik a hibernálás. Remélem továbbra is fog -
_ak_
addikt
válasz
valóságépítő #5709 üzenetére
HAHA!
Pice of cake!
Máris sokkal barátságosabb az egész, persze problémám még mindig van. Először is, van-e ilink még?
Ahol ennyire alapvető dolgot írnak le, vagy kezdésnek elegendő nagyjából megbarátkozni a terminállal és a telepít/töröl funkciókkal?
A probléma: ugye kvirc 3.4.0el szórakozok, hála leírásnak sikerült forrásból telepítenem, (bár a ./configure egy szót sem szólt, h az ssl hez is hiányzik vmi, csomag), de a tray ikont nem a tray területre teszi, hanem egyszerűen ablakba indítja. A vicc az, h még így is működik, csak épp értelmét veszti. A problémát megtaláltam máshol is, de válasz ott sem érkezett. Ötletek?
jahh és egy két tipp is jöhetne. Zene és videó lejátszóra, bár most a zenéhez a Rhytmboxot használom, ami azért egész jó, de ha van vmi hasonló (media libary, borító, plusz nem lenne rossz, ha ki tudná egészíteni a média infot, tehát wmp11-re hasonlítson) akkor azt is kipróbálnám. Jahh h lehet aktiválni az 5.1et?
Nincs szükség creative driverre (találtam vmi open source-t) és olyanokra, h chipset vagy sata driver?
[ Szerkesztve ]
-
-
Major Major
senior tag
válasz
bizi990 #5710 üzenetére
általában akkor nem megy a suspend to ram/disk, ha valamelyik driver beleköp a levesbe. megint csak a szokásos mondókámat tudom ismételni, videókártya, alaplap típusával fölszerelkezve goto www.ubuntuforums.org, valszeg már valaki belefutott, és meg is oldotta.
nálam a megoldódás azt jelentette, hogy tettem fel egy bug reportot launchpadre, amiről aztán kiderült hogy duplicate, akkor ugye automatikusan feliratkoztam az elős bugra, és hamarosan ki is derült hogy nem vagyok egyedül a problémával (Radeon M6 és az xserver-xorg-video-ati, suspend és mélyterminálból vissza -> fagyás), nálam hozzáértőbbek nekiálltak valamit mókerolni, és rövidesen kiderült, hogy downgradelni kell a drivert, ezt meg is tettem, azóta működik rendesen (leszámítva a hibernáláskor a logó helyén villogó, nagy szürke téglalapban levő é betűket... -
törölt tag
válasz
Neil Watts #5712 üzenetére
értékeltem a fejtegetésed, és tisztelem hogy régóta használsz ilyet, és értesz is hozzá, mert sok+1 rendszeren megcsináltad, de ha segíteni is tudna valaki, annka mégjobban örülnék, gondoltam ha továbbpasszolták a labdát akkor majd te kezdesz vele valamit
-
GD
őstag
8.04 bétában van valami újítás a mount, automount téren.. ergo, látom a "sajátgépben" a partíciót ami ntfs, de addig nincs bent a /media/x-ben amíg nem kattintok rá, aztán felcsatolja..
alapból az fstab-ban nincs benne a partíció, telepítéskor meg nem emlékszem mit állítottam neki, felcsatolás ügyben..lényeg: valamit belenyúl az ntfs lelki világába, ettől az MS bootloader-je meg is fekszik.. vistát tuti megölte, nem is tudta magát meggyógyítani.. xp-nél még nem tudom, de remélem nem lesz ilyen..
szóval, szép dolog a kényelem, de átgondoltan kellene kivitielezni..
-
-
róland
veterán
válasz
Ha az AMD/ATi készítene hozzá eszközillesztőt, akkor nem lenne az olyan rossz.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, h már pár hete nem használtam az Ubuntut, mert nagyon sokat kellett dolgoznom a Word-el, és mivel az iskolában csak microsoft office van, ezért nem akartam azt, h itthon Open Office-t, ott meg Micro$oft Office-t használok, mert abból csak keveredés lett volna.Így rá voltam kényszerülve a Winre.
Na nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy ismét bejelentkeztem, de eltűntek az asztalról ikonjaim (NTFS-es vinyó particiói) És vissza se tudom hozni. Ötlet a megoldásra? -
Vladi
nagyúr
válasz
Minek jársz a pcf-re?
-
bsh
addikt
válasz
Neil Watts #5713 üzenetére
hát van ilyen, de ez nem segít.
-
-
válasz
valóságépítő #5709 üzenetére
"Desktopszépítésben meghagyom az okítást core2-nek, ő már profi"
THX! ez azért így nem teljesen igaz de ha te így gondolod...
kb. 2-3 éves tapasztalom van... Nem olyan
sok az...úgy kezdtem, hogy:
XP --------> OS X
XP --------> Vista
Vista ----> OSX
Linux ----> Vista
Linux ----> OSXMás (direkt nem megy szürköletbe... [off]):
A PCFÓRUMON megjegyezte egy tag (azt se tudom ki volt) hogy micsoda egy hülye f@x kocka vagyok hogy Linuxot használok...
Mondom mé???
Válasz: Aki szeretne valamit csinálni a géppel az Wint használ IE7-tel, és WMP11-el!Szerinted ez mi volt?
no comment... pff...Kérdés: Hogy viszonyul az Ubi a AMD 780G-s chipsethez+HD 3xxx VGA-khoz?
Üdv. Core2
[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
üdv
egy problémám van: asszem gyárilag 1.5.0.14 vagy hasonló firefox volt a 7.04-es ubuntumban, de ez ugye már frissült azóta többször is, most a legújabb van fenn.
viszont, valahol valami adatbázisban még mindig az szerepelhet valamiért, hogy nekem 1.5.x van, és ezért nem tudok pár plugint meg szótárat meg ilyesmit telepíteni, mert azt írják ki, hogy ez csak 2.x firefoxxal megy és 1.5-tel nem.
ezen hogy tudnék segíteni? -
bizi990
senior tag
válasz
Major Major #5667 üzenetére
Köszi a választ, de csak most ismerkedek linux-al. Ez mit jelent, mit csináljak, hogy működjön a hibernálás?
A nagy gépemen nem megy sem a suspend sem a hiebernate mert régi fglrx van rajta, de nem piszkálom mert minden más műxik. A kicsin is gondok voltak, de ott a nyílt driverrel, (fglrx azt a kártyát már nem támogatja) végülis ez a communitynek hála megoldódott. -
valóságépítő
tag
nem kell megijedni a termináltól, de ha mégis ott van a synaptic a rendszer menüben. Egyszerűbb telepítéseknél a terminálban egy sort kell beírni, synapticban meg páratt klikkelni rákeresni a csomagra és telepíteni. Ez nagyjából az apt-get grafikus megfelelője. Mindez részletesen elmagyarázva itt: Hogyan telepíts BÁRMIT Ubuntu alá?
(#5702) vamzi
sudo apt-get install -f
sudo dpkg --configure -aezekre mit reagál?
Desktopszépítésben meghagyom az okítást core2-nek, ő már profi
-
_ak_
addikt
Reinstall rekordot sztem simán döntöttem, pár nap alatt 10+ min.
Bár nem is ez zavar, hanem a verziók közti program eltérés, eddig 1 biztos pontja van az összesnek, az pedig a terminál.Szóval a letöltött linuxos progik telepítése számomra még rejtély. asszem a 7.10esben pl simán telepítettem a java-t úgy h .bin fájlt terminálban futtattam 8.04-ben e már nem működött. De pl leszedtem a kvircet is, addig eljutottam, h kitömörítem, de utána semmi, egy install leírás van, de fogalmam sincs mit kezdjek a
.config
make/install paranccsal. Ekkor jön, h ok terminál apt-get, leszedi a kvircet, majd telepíti, zsíír, de állj hova is és h tom elindítani? Pár perc múlva rájöttem, h ha újra beírom, h kvirc akkor elindul, de vmi szar a fordítással, és az ékezetes betűk helyén vmi egészen más van (maga a chat utf-8 ban megy, azzal nincs probléma, de a kvirc menüi egytől egyig ilyenek). Akkor kaptam a tippet, h LANG=en_US kvric& (asszem ez kell) és elindul angolul, de minden egyes alkalommal ezt beírni? Igen, azt sem tom, h kell ikont csinálniA másik ellenség a videó lejátszás. ugye az avik ideje lejárt, 720-1080p mkv-at nézek főként. apt-get mplayer elindítom, ok ez only konzol. apt-get kmplayer, vmi xion player nem megy, menübe be. ohh át is állítottam mplayerre. indulnak is a dolgok, de a szaggatgatnaka a videók, meg amúgy is csalódtam a GUIban (naivan a wines gui-t vártam), apt-get gmmplayer, nahh ez egyből crash bad cpu/fpu/ram usage miatt. köv shmplayer (van -h), tetszik a gui indulnak a filmek, de torzítja a képet és a feliratot (pixeles). utána jött a totem 3 driver csomag telepít és emlékeim szerint az normálisan vitte a a dolgokat, de lehet azzal is volt vmi.
Nyilván ha itt ülne mellettem egy linuxos, az megszédülne, ha látná mit csinálok, de végülis szépen lassan utat vágok magamnak..csak idő kérdése. (mondjuk winhez 9 év kellett, de eredmény képp a vistám stabil és bootol olyan gyorsan, mint egy optimalizálatlan linux.
Na de talán most van egy kis szabad időm, olvasgatok kicsit ubuntu.hu-n, addig amúgy sem akarom feladni amíg nem látom saját szememmel a 3D-s 4 asztalos megoldást.
-
törölt tag
újabb kérdés:
ezt hogy kellene feltenni? 7.10, gnome is 2.20.1 adeskets feltéve, de nekem nincsenek meg a mappák amikbe a desketeket pakolni kéne. -
vamzi
senior tag
ilyenkor mi van?
openoffice.org-gnome 2.2.0-1ubuntu5 cseréjének előkészítése (e csomaggal: .../openoffice.org-gnome_1%3a2.4.0-3ubuntu1_i386.deb) ...
Csere kicsomagolása: openoffice.org-gnome ...
dpkg: hibás feldolgozás: /var/cache/apt/archives/openoffice.org-gnome_1%3a2.4.0-3ubuntu1_i386.deb (--unpack):
`/usr/lib/openoffice/program/gconfbe1.uno.so' felülírási kísérlete, mely az alábbi csomagban is szerepel: openoffice.org-gtk
openoffice.org-gtk 2.2.0-1ubuntu5 cseréjének előkészítése (e csomaggal: .../openoffice.org-gtk_1%3a2.4.0-3ubuntu1_i386.deb) ...
Csere kicsomagolása: openoffice.org-gtk ...
Hibák történtek a feldolgozáskor:
/var/cache/apt/archives/openoffice.org-gnome_1%3a2.4.0-3ubuntu1_i386.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)feistyről történik a frissítés hardyra. mindenkinek megy szépen, de nekem mindig elakad itt ezzel a hibával.2 héttel ezelőtt is, de akkor még hagytam, mondván biztos beta bug.de még mindig?mit tudnék csinálni, hogy ne hibázzon?
-
Aktív témák
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- SCUF Valor Pro kontroller teszt
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Amazon Fire TV stick/box
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- Mikrotik routerek
- LEGO klub
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office