Hirdetés
Aktív témák
-
Lortech
addikt
Így néznek ki nálam a konfigok, hátha ezekben van valami elkefélve:
$ cat /etc/default/locale
LANG=''hu_HU.UTF-8''
$ cat /etc/environment
PATH=''/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games''
LANG=''hu_HU.UTF-8''
$ cat /etc/console-tools/config
BLANK_TIME=30
BLANK_DPMS=off
POWERDOWN_TIME=30
SCREEN_FONT=lat2-sun16
SCREEN_FONT_vc2=lat2-sun16
SCREEN_FONT_vc3=lat2-sun16
SCREEN_FONT_vc4=lat2-sun16
SCREEN_FONT_vc5=lat2-sun16
SCREEN_FONT_vc6=lat2-sun16
#kommentek kiszedve
szerk: innen [link] merítettem.
[Szerkesztve]Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
Ha angolra állítod a nyelvet a rendszer / admin / nyelvi támogatásnál, akkor X alatt marad minden magyarul, ha jól látom, de runlevel 1-en angol lesz a nyelv minden usernél, és így helyesen jelenik meg. Ha mindenképpen magyarul kéne, és ékezetesen, arra nincs ötletem egyelőre.
Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
válasz Speeedfire #879 üzenetére
Biosban próbáld bekapcsolni az ACPI-t, vagy ha ez nem megy, akkor lesd meg ezt: [link]
Be kéne írni grub boot opcióba, hogy acpi=off apm=on, vagy noacpi acpi=off apm=on, a leírt módon.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
Magyar lesz, ha annak telepíted majd.
Itt vannak leírva a tudnivalók desktop vs alternate: [link]
Viszont amíg Dappernél [link] és Edgynél [link] le van írva az alternate-hoz, hogy : ''installing GRUB to a location other than the Master Boot Record;'', addig a Feistynél ezt nem találtam. Sem megerősíteni sem cáfolni.. Mondjuk ez talán keveseket érint itt.
Nekem anno megcsinálta jól a bootmenüt a desktop cd-s telepítés is, ami ráadásul Vista-nak az új loadere volt.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
Nem ismerhet fel mindent. Más rendszernél is kell telepíteni és konfigolni sokmindent. Ha Live cd ''nem látja'', akkor telepítés után is jóeséllyel csak kézzel felrakva lesz jó.
Túrni kell a fórumokat, megismerkedni dmesg, rmmod, modprobe parancsokkal, ha nincs linux driver, akkor esetlegesen az ndiswrapperrel, stbstb.
De előszöris azt kéne tisztázni, hogy mit értesz egész pontosan azalatt, hogy nem látja.
shev7: ez egy USB stick, ha minden igaz (#912).
-
Lortech
addikt
Szerintem nem töltődött be driver. Ezt megnézheted pl. a dmesg |grep wlan paranccsal (ha nincs eredmény, akkor vsz nincs betöltve), illetve ha kihúzod a sticket majd visszadugod, és kiadod utána a dmesg parancsot, akkor az eredmény utolsó sorában lesz valami a kártyával kapcsolatban.
Ndiswrapperrel talán meg lehetne bütykölni, de nem tudom, megoldható-e ez ''egyszerűen'' a live cd alatt.Thank you to god for making me an atheist
-
Lortech
addikt
Pár leírás a sok közül, van jópár, ha rákeresel: [link]
vagy: [link]
Vagy magyarul pl: [link]
De nem garantált a siker! Ki kell szedni a windowsos drivert megfelelő formában, ami gyakran nem egyszerű feladat. (ha exe alapú a wines driver telepítő, nincsenek mellette külön a driver fájlok, legjobb feltenni windowson, és megnézni, hogy melyik inf fájlt használja a driver, és melyik *.sys-eket)
Helyedben megpróbálnám Live cd-n is először, leteszteltem és működött a notimon ígyis.
-
Lortech
addikt
válasz operator10 #2854 üzenetére
etc/network/interfaces-ben kell beírni:
pl ha az eth0 interfészhez kell, akkor:
iface eth0 inet dhcp
hwaddress ether 00:00:00:00:00:00/etc/init.d networking restart kell utána.
szerk: tökömbe.
[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
válasz Neil Watts #5731 üzenetére
Itt van benne a wallpapers könyvtár alatt, gondolom nem okoz gondot 5mb letöltése: [link]
-
Lortech
addikt
Azért bosszantó, hogy még mindig nem megy normálisan a százéves Dothanek egy részével az energiagazdálkodás, minden kernel telepítéskor / frissítéskor forráskód átírkálás modul, kernel konfig, modul forgatás stb... Valami értelmes oka biztos van, hogy miért nem megy alapból, de elég bosszantó.
-
Lortech
addikt
Tényleg nincs benne, de pl. a
"deb http://archive.canonical.com/ubuntu feisty-commercial main" repository hozzáadásával elérhető synapticból. Már megoldottad, de hátha másnak kell.
szerk: flashplugin-ból pedig egy régebbi változat kell hozzá, az újjal nem megy az Opera.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Csak azt kell tenned, amit ír, menj a [link] címre, töltsd le a "Java SE 6 Documentationt", csomagold ki és telepítsd fel a leírás szerint.
(szerk: nem kell kicsomagolni sem, csak a jdk-6.doc.zip-et be kell másolni a /tmp-be, és a nyomni egy entert a telepítőben, onnantól már tudja a dolgát.)Másik megoldás, ha nincs ténylegesen szükséged a JDK doksira, akkor Synapticban keress rá a "sun-java6-doc" csomagra, és távolítsd el, majd alkalmazd.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest